Vi kollar över hur det gick i helgens matcher i 4B:

 

FREDAG 1/6

 

IF Mölndal Fotboll – Mölnlycke-Sjövalla IS FK 1-3 (1-2)

Mölnlycke-Sjövalla tog sin andra raka seger och har fått lite andrum i mitten av tabellen. Betydligt tuffare för IF Mölndal som åkte på sin femte raka förlust och är fast i bottenträsket. Mölnlycke-Sjövalla tog kommandot när laget laget gjorde både 1-0 (Petter Allansson) och 2-0 (Niclas Williamsson). Mölndal fick förvisso in en reducering (Ackim Mumba) men Elias Dahl avgjorde matchen helt med sitt 3-1 mål i matchminut 80.

Mölnlycke-Sjövallas ena tränare Christian Bevenäs sa så här om segern:

”Svår bortamatch mot Mölndal och viktiga poäng för bägge lagen.Vi inleder starkt första 15 minuterna vilket resulterar i hörnor med mera för oss. Vi förvaltar dessa och nickar in två bollar bakom Mölndal. Efter denna perioden så sätter Mölndal fart och tar över taktpinnen i matchen. Vi försvarar oss mot bollskickliga killar. Mölndal reducerar rättvist till 2-1 på en flygande omställning precis innan paus. Andra halvlek är som första med mycket bollinnehav för Mölndal. Vår målvakt tar ett friläge med 15 minuter kvar. Minuten efter det så får vi en omställning till 3-1 och våran yngsta spelare Elias får sätta sitt första seniormål. Matchen dör efter detta och vi kasserar in tre poäng och nu ska vi ladda hela veckan inför derbyt mot MIF på lördag.”

Mölnlycke-Sjövalla är nu sjua och Mölndal är elva.

 

Dalen/KFF – Kärra KIF 1-0 (1-0)

Ett intressant möte för toppstriden där Kärra KIF hade chansen att knappa in viktiga poäng på serieledarna Dalen/KFF. Det skulle dock visa sig att Dalen/KFF istället utökade sitt försprång då laget vann med 1-0. Jim Olli satte segermålet redan efter elva minuter.

Dalens spelande tränare Joakim Ahlgren sa så här om segern:

”Ett toppmöte i 4:an där vi drar de längsta strået. Seger 1-0 hemma på Vallen känns ju oerhört bra såklart. En jämn match i 90 minuter. Kärra gör de bra men vi lyckas hålla nollan med nöd och näppe. Axel i kassen gör ett par riktigt fina räddningar. Kärra slår mycket långt men Jim Olli och Magnus Eliasson plockar bort de mesta. Vi har åter en gång lite flyt tycker jag, samtidigt som även vi kunde gjort ett par kassar till och stängt matchen. Jag är oerhört nöjd med samtliga spelare i laget och ser fram mot nästa match mot Eriksberg.”

Kärras tränare Jim Holmelin sa så här om matchen:

Matchen startar i ett högt tempo och båda lagen vill ta kommandot. Inga chanser åt något håll inledningsvis, efter ett tag börjar vi rulla bra fotboll och Dalen får mer och mer jaga boll. De skickar upp lite långbollar och ställer till lite oreda hos oss, men inget märkvärdigt alls. Efter ett tag får de en kantfrispark som de lyfter in i boxen och mycket snyggt och skickligt nickar in till 1-0. Direkt efter målet trycker vi ner dem rejält och de får resterande halvlek spela försvarspel. Vi skapar sex stycken bra målchanser men har inte skickligheten eller turen idag att förvalta dessa lägen. Dock har vi ett anfall där vi fullständigt rullar bort deras försvar och kommer till avslut mot ett tomt mål, deras spelare kastar sig för att rädda och får bollen 100% på armen, men ingen åtgärd från domaren vilket måste anses som märkligt då han står 10-15 meter ifrån och ingen spelare som skymmer. Första halvlek på poäng till oss men Dalen förvaltade sin enda målchans kliniskt och leder med 1-0. Andra halvlek och det var tydligt att de nu ännu mer ville få detta till en kampmatch och gör allt för att förstöra vårt spel, vilket de lyckas bättre med denna halvleken och matchen tätnar med mycket dueller som följd. De har en chans som vår målvakt räddar och vi har tre hyfsade lägen. Vi torskar med 0-1 men det känns som vi borde förvalta våra chanser och utan problem vinna denna matchen. Vi har nu förlorat tre matcher i serien och gjort det mot lag som backat hem, försökt låsa ytor och kontra. Vi måste bli bättre på att ta tillvara vårt spelövertag. Förra veckan mot Mölnlycke och denna veckan mot Dalen möter vi samma typ av lag, bägge lagen vill kriga, kämpa, spela tuff fotboll. Helt ok och vi kommer aldrig att backa i duellspelet mot något lag, bara irriterande att dessa lag inte själva klarar av att ta emot lite stryk emellanåt. PS: En minut tillägg i denna matchen är även det märkligt från en domare som för dagen åt bägge håll skall sägas, höll en oerhört varierande nivå från situation till situation. Minst fem minuter vore normalt.”

Dalen/KFF leder alltså 4B medan Kärra nu är femma.

 

Finlandia/Pallo AIF – Göteborgs FF 0-2 (0-0)

Det går fortsatt tungt för nykomlingen och jumbon Finlandia/Pallo AIF och i fredags kom den sjunde förlusten för säsongen. Gästernas Charles Palmborg hittade rätt strax efter pausvilan och i mitten av andra målade även Teodor Nastevski Lindström.

Kenneth Lindfors, tränare i Finlandia/Pallo AIF, sa så här om förlusten:

”En match som vinns välförtjänt av GFF med 2-0, vi stod upp ganska bra i försvarsspelet så länge vi orkade men hade svårt att få till något eget anfallsspel. Tråkigt att båda målen föranleds av att vi gör lite väl enkla misstag på egen tredjedel vilket ger motståndarna möjlighet att ställa om.”

GFF:s Rami Kurdali sa så här om matchen:

”Kul att komma ut till Tuve och få lira på stans bästa sallad, vilken matta alltså! Vi tar tag i taktpinnen direkt och har bra tryck första 15-20 där vi bränner två frilägen och har ett skott i stolpen men får inte in bollen. Andra halvan av första går vi ner oss lite och släpper in Finlandia i matchen och vi går till halvlek med 0-0. Andra halvlek börjar vi återigen starkt och tar kommandot i matchen. Vi gör 0-1 genom ett fint inlägg till Charles Palmborg som distinkt nickar in bollen. Vi fortsätter sedan att mala på och styr händelserna, 0-2 kommer lite senare återigen från ett fint inlägg och direktnick i mål denna gång av Teo. Matchen slutar 0-2 och vi vinner helt rättvist. Skönt för oss att vara tillbaka på vinnarspåret igen och tre goa pinnar in på kontot.”

GFF är trea medan Finlandia är kvar på jumboplatsen.

 

LÖRDAG 2/6

 

Mölnlycke IF – Eriksbergs IF 3-2 (2-1)

Mölnlycke IF har hittat lite fin form i värmen och tog i lördags sin tredje raka seger! Mathhjälte blev MIF:s kapten Markus Landén som gjorde lagets alla tre mål i segern mot Eriksberg. Landén satte tidigt både 1-0 och 2-0 innan Martin Andreasson reducerade sent i första. Eriksberg skulle även kvittera när Johan Magnusson Otter nickade in 2-2 en kvart in i andra. I matchens nästa sista minut förvaltade dock Landén en straff fram till 3-2!

Just matchhjälten Landén sa så här om matchen och målen:

”Första hattricket på sex år typ, fruktansvärt roligt, inte ofta det händer. Fruktansvärt go seger där vi faktiskt vinner totalt sett över 90 minuter en jämn match. Vi är överlägsna första 45 och leder rättvist med 2-0. De kvitterar till 2-2 i andra halvlek, men skillnaden är trots deras övertag att vi ändå lyckas skapa bra målchanser. 2-2 hade varit rättvist, men i slutet får vi en straff och den ska bara in. Seger 3-2, äntligen vinner vi en jämn match!”

EIF:s Anton Efraimsson sa så här om förlusten:

”En viktig match för båda lagen för att kunna få ”andrum” i serien. Mölnlycke börjar absolut bäst där vi inte vinner något på plan, vilket även resulterar i att vi ligger under med 2-0 tidigt i matchen. En vattenpaus senare in i halva första kommer vi ut med helt annan pondus och börjar jobba oss tillbaka i matchen. I början av andra får vi en hörna där ”Bagge” på 1,75 når högst, den spänsten och tajmingen är grov. Några minuter senare gör Johan samma sak och det känns som vi har full kontroll på matchen där vi pressar på och givetvis går för ett seger mål. Vi får en frispark i slutet av matchen som ser ut att vara inom straffområdet så borde helt enkelt vart straff. Surt nog är det att Mölnlycke lyckas på övertid få med sig en straff och ett segermål. Sammanfattat en bra match med två bra lag trots värmen och svårsmält förlust.”

MIF:s matchreferat hittas HÄR.

Mölnlycke är nu sexa i tabellen och EIF återfinns på en niondeplats

 

KF Velebit – Öckerö IF 0-1 (0-1)

Inför matchen mot Öckerö var KF Velebit 4B:s enda kvarstående obesegrade lag men ett självmål efter en halvtimme spelad gav hemmalaget årets första förlust i seriespel.

Velebits Paolo Rossi sa så här om matchen:

”Vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag ger dom segern genom ett självmål i 28:e minuten. Vi jagar och jagar men det vill sig inte idag. Men ett stort grattis till Öckerö.”

Andreas Larsson, tränare i ÖIF, sammanfattade matchen så här:

”Härlig kämpaseger i tryckande hetta. Första halvlek är tight och jämn med ganska få målchanser. Vi tar ledningen efter en halvtimma på ett fint anfall som stöts i eget mål av en Velebit-försvarare. I andra halvlek startar vi bra men efter ca 15min trycker Velebit på med mer och mer folk framåt. De har ett gigantiskt längdövertag på oss och försöker utnyttja det med mycket höjdbollar in mot boxen men vi står upp fantastiskt bra i det spelet och håller Velebit borta från de stora lägena. När vi vinner boll har vi enorma ytor att ställa om på då Velebit stannar högt med flertalet spelare och detta ger oss ett par stora chanser att stänga matchen i slutet men 1-0 räcker gott och väl.”

Skärgårdsfotboll har en massa bilder från matchen, HÄR. Bloggen har bland annat lånat bilden till inlägget därifrån.

ÖIF är nu tvåa i en lite haltande tabell. Velebit är fyra.

 

/Rasta