Vi fortsätter rapporteringen från helgen med 5A & 5B!

 

FREDAG 1/6

5A

FC Bosona – Hönö IS 2-1 (1-1)

nionde försöket i årets 5A kom äntligen första trepoängaren för FC Bosona! Det var dock gästerna från Hönö som inledde målskyttet på Gamlestadsvallen i fredags då Nicklas Bensby satte 1-0 efter en kvarts spel. Rutinerade Samir Abaz kvitterade dock för och sedan kom även segermålet för Bosona, målskytt Romano Berisa.

Bosonas Benjamin Grozdanic sa så här om segern:

”Vi börjar matchen bra men ändå som så många gånger förr släpper vi in ett skitmål. Denna gången vänder vi dock till 2-1 och går ner i lågt försvar. Hönö trycker på har mycket boll men egentligen inget farligt och istället bränner vi två frilägen vi får från kontringar. Vi håller iallafall undan och tar första trepoängaren för i år.”

Hönös tränare Christoffer ”Coffe” Ahlman sa så här om matchen:

”Otroligt tråkig förlust där vi får ta på oss att vi inte utför matchplanen ordentligt. Inledningen är lite trevande men sakta men säkert tar vi över matchen och gör 1-0 rättvist. Efter vattenpausen börjar Bosona att äta sig in mer och mer och får 1-1 efter ett passivt försvarsingripande där de efter lite flipperspel skjuter in bollen. 2-1 kommer precis innan paus på en långboll där vi varken har press på bollhållare eller tar ordentligt djup och de kan enkelt komma i ett 2 mot 1 läge och lägga in den i tom kasse. I andra försökte vi vara offensivare och låsa deras långa uppspel men vi var ganska uddlösa framåt och hade svårt att skapa riktigt kvalificerade målchanser. Bosona låg lågt och inriktade sig på kontringar och sett till antalet chanser så vann ett vilt kämpande Bosona till slut matchen helt rättvist.”

Bosona är kvar på sistaplatsen men har nu samma poäng som elvan Partille och bara en poäng upp till tian Öjersjö. En placering över, på en niondeplats, återfinns Hönö.

 

5B

Mossens BK – Sandarna BK 0-1 (0-0)

Sandarna BK fortsätter att mala på i 5B och laget toppar nu tabellen efter sin fjärde raka seger och laget är nu obesegrat i åtta raka matcher sen premiärförlusten mot Styrsö. SBK:s Andrea Marco Caddeo blev matchhjälte i fredags då han satte matchens enda mål på Mossens IP i mötet Mossens BK

SBK:s Hannes Palmberg sa så här om matchen:

”Svår match. Vi fick inte alls till spelet på stenhård och studsig plan. Inte så mycket att säga egentligen, rätt seg och tråkig historia. Men starkt att vinna och härligt med serieledning.”

Mossens tränare Axel Bergström hade följande analys av förlusten:

”Utifrån förutsättningarna gör vi en riktigt fin insats. På grund av ett massivt bortfall av folk kommer vi till den här matchen med sex spelare födda 2001 och en född 2002 och jag behöver även skriva upp mig själv på bänken. Att då länge hålla ett av seriens bästa lag till 0-0, skapa flera fina chanser att ta ledningen och ha två stenhårda nickar i ribban som grädden på moset då blir det svårt att klaga allt för mycket på den här förlusten. Killar gör allt de kan men det räcker inte till poäng idag.”

Sandarna alltså i topp och MBK är nia.

 

IF Warta – Masthuggets BK 10-1 (4-0)

Det är riktigt tufft i nuläget för jumbon Masthugget. I fredagens match mot Warta kom laget bara till spel med tio man och det slutade med en storförlust mot Warta. 4-0 i paus blev till slut 10-1 till hemmalaget. Emir Ajanovic, Can Aslaner och Aleksandar-Sasa Rupar blev alla tvåmålsskyttar för Warta

Wartas Martin Trifunov sa så här om matchen:

”Ett soldrängt Sälöfjordsvallen satte sin prägel på matchen. Det torra gräset, värmen och att Masthugget spelade med en man kort ledde till en match med något lägre tempo. Vi gör första målet efter bara någon minut men har problem att skapa något konkret igen fram till 40:e minuten. Masthugget står upp bra och visar en riktigt härlig kämparanda. När andra målet kom, kom även den välkända ketchupeffekten igång som resulterade i 10-1 till vår fördel efter slutsignalen. Innan matchens slut hade Masthugget bli ännu en man kortare. 11 mot 9 avslutades matchen. En eloge till Masthugget som fullföljer matchen och till domarna för sina fina insats. Sammanfattat: Ett rätt rättvist men orättvist resultat. För min egen del var det härligt att göra comeback efter skadeuppehåll och jag ser fram emot att bidra med mer till laget!”

Huggets Behzad Kurdali sa så här om förlusten:

Vart ska man börja! Inför matchen har vi skrapat ihop 11 tappra män varav en inte dyker upp och vips så står vi där med 10 tappra män. Försökt flytta matchen men Warta kunde inte/ville inte. Så där startar vi matchen med 10 man. Jag slår en för svag tillbakapass till mittbackarna som Warta snappar upp och gör 1-0 ganska tidigt in i matchen. Efter det vill alla i Warta göra mål och springer på offside efter offside samtidigt som vi spelar lågt och dödar tempo. 10-15 minuter in i första så drar Emir framsidan men håller sig kvar på plan och kämpar! Hoppas det inte blev ännu värre! Så vi spelar i stort sett hela matchen med 9 man mot Wartas hungriga 11 som är tvingade att ta en trepoängare och som de gjorde det! 10-1 slutar matchen och det kunde blivit fler med lite skärpa och om inte Sebbe gjort några jätteräddningar! Önskar Warta lycka till i fortsättningen och hoppas vi kan få tillbaks lite folk inför matchen mot Väster nästa vecka! Ingen har ju missat att det går knackigt och att man lätt tappar suget och lätta ursäkter till att ställa upp! Så jag är väldigt stolt över alla som drog på sig tröjan igår och visade hjärta för klubb och medspelare!”

Masthugget är sist i 5B och Warta är åtta.

 

LÖRDAG 2/6

5B

Styrsö BK – Hovås Billdal IF 2-3 (1-1)

Hovås Billdal tog klivet upp på den övre halvan efter att helgens match i södra skärgården slutade med seger mot ett formsvagt Styrsö. Det var dock hemmalaget som tog ledningen på Amneviksvallen när Mattias Janicijevic gjorde 1-0 efter en kvart. Adam Kling kvitterade dock för Hovås och i en bit in i andra kom både 2-1 (Robin Börjesson) och 3-1 (Eric Gustafsson). Emil Heehrle fick in en SBK-redcering med tio kvar men närmare än så kom inte ö-laget.

Hovås Billdals kapten Henrik Blixt sa så här om segern:

”Det är en fantastisk bortamatch att åka på när det är strålande sommarväder. Men om det här vädret håller i sig under hela säsongen kommer en gammal man avlida. Otroligt varmt att spela matcher nu. När väl matchen startat så var det Styrsö som tog tag i matchen. De vann närkamper, andra bollar och spelade längre bollar som skapade problem för oss. Vi testade en 3-backslinje för första gången och hade lite svårt med positionerna över hela banan. Styrsö tog även ledningen inte helt oväntat. Vi skapade dock lite farligheter också och efter en bra omställning fick vi in en kvittering via Adam Kling. 1-1 i paus och välförtjänt vila i skuggan. Efter paus tar vi över matchen mer och mer. Och när Börje och Berra trycker in 2-1 och 3-1 då känns matchen klar. Det märks att Styrsö inte har självförtroende just nu och det börjar gnällas en del. Starkt då att när vi trycker på för 4-1 så lyckas Styrsö få till en hörna, 3-2 och plötligt blir det nerv i matchen igen. Det blir dock inga klara kvitteringslägen och vi håller undan och vinner välförtjänt med 3-2. Väldigt skönt att vända hem till fastlandet med tre nya viktiga poäng. Vill passa på att ge lite extra beröm till Marcus Frykholm som gör ett mycket bra inhopp. Även kul att se de övriga juniorerna ta för sig mer och börjar växa in i seniorfotbollen.”

SBK:s Christoffer Janicijevic hade följande att säga om matchen:

”Tung period för Styrsö. Förra året vid samma tid var vid med i toppen, i år slåss vi i botten. Vi kan skylla på ett horribelt beslut från domaren vid 1-1 målet, men i slutändan har vi bara oss själva att skylla. Med en nästan identisk trupp borde vi inte ligga där vi gör. Men bristande träningsnärvaro och en del onödiga avstängningar/felprioriteringar har tagit styggt på oss. Vi kommer igen, nästa match.”

För SBK var det fjärde raka förlusten och laget är nu näst sist. Hovås klev upp på en sjätteplats.

 

Kungsladugårds BK – FC Heden 1-0 (0-0)

Nykomlingarna FC Heden har gått tungt men tog en fin seger i förra omgången (3-0 mot Mossens BK) men kunde inte följa upp den i helgen. Det blev Kungsladugård som tog all tre poängen hemma på Apelsinplan efter att August Jörnvik avgjort på tilläggstid i den andra halvleken!

Hedens referat hittas HÄR.

KBK klev upp till en sjundeplats medan Heden är tia. Riktigt viktig match i nästa omgång då Heden ställs mot elvan Styrsö!

 

/Rasta