Så här gick det i våra sexor i helgen!

 

FREDAG 1/6

6A

Surte IS FK – Götaholm BK 2-2 (0-1)

Götaholm var ytterst nära att få med sig alla tre poängen från den luriga bortamatchen mot Surte men hemmalaget fick in en kvittering på överrid i andra halvlek! Mohamed Omar Aday satte 1-0 för Götaholm tidigt i matchen och i början av andra kom även 2-0 (Van Hieu Pham). Surte kämpade sig dock tillbaka in i matchen och Erik Borg reducerade i mitten av andra. Michel Antonio Alfaro Pardo räddade sedan poäng åt hemmalaget med sin sena kvittering! Matchrapporten stämmer dock inte riktigt överens med de övriga rapporterna och möjligen kom Surtes första mål i den andra halvleken innan Götaholms. Alltså att det blev 1-1 först och inte 2-0. 

GBK:s Shahram Mansouri sa så här m matchen:

”Vi kom till match med många borta hade endast två på bänken där en av dom är målvakt, och vi får ändra en del i laget. Vi gör de bästa av situationen och vi tar ledningen och går till halvlek med 1-0, I andra så spelar vi riktigt dåligt och tar på oss massa frisparkar och till slut så gör dom 1-1 ett riktigt vackert mål från 20 meter typ men vi krigar på och tar ledningen igen men i sista minuten tar vi på oss en helt onödig frispark där dom lyfter in den och bollen studsar på 4-5 spelare och hamnar sen vid en Surte-spelare som får en felträff enligt mig och bollen rullar sakta in via stolpen och efter de så blåser domaren av matchen.”

Det stod även klart efter matchen att Götaholm och tränaren Per Edberg kommer att gå skilda vägar. Oklart i skrivande stund vem som kommer ta över tränarjobbet hos GBK.

GBK:s matchreferat hittas HÄR och bilden till inlägget är lånat därifrån.

Götaholm är fyra i tabellen och Surte är nia.

 

6D

Fotö GoIF – Hälsö BK 2-4 (1-2)

Ö-fight i 6D när Hälsö begav sig till Fotö för match i fredags. Kanonstart av bortalaget med 1-0 (Rasmus Kolenda) och 2-0 (Gustav Börjesson) redan efter sex minuter! Georg Gustavsson reducerade förvisso innan pausen men i början av andra gjorde Stefan Alle Charli Edvardsson 3-1 och lite senare kom även 4-1 (Jacob Pettersson). Johnny Öberg reducerade förgäves i slutet till 2-4. 

Fotös Gustav Bäck sa så här om matchen:

”Härligt väder med mycket publik! En jämn match där matchen avgörs i början av första där de gör två snabba i loppet av 10 minuter där vi inte alls är vakna. Resten av matchen är jämn men som så många gånger denna säsong så blir det tyvärr förlust. Vi ger inte upp utan kommer igen! 2-4 blir resultatet”

Hälsö är på en fin fjärdeplats medan Fotö är tia.

 

Västkurd BK – Bosna IF 3-0 (1-0)

Västkurd är nu uppe i fem raka segrar och det blev 3-0 mot bottenlaget Bosna i fredags. Pa Majai Njie satte det enda målet i den första halvleken och med en halvtimme kvar fick Bosna rött kort och minuter senare kom 2-0 (Dilér Deveci). I slutet av matchen kunde sen Merdan Taspinar även göra 3-0 som också blev slutresultatet. 

VBK:s Pa Majai Njie sa så här om matchen:

”Väl genomförd match där vi jobbar som ett lag samt inte bjuder på så mycket bakåt förutom ett skott i ribban. Vi kunde gjort ett fler antal mål tex missad straff minst tre frilägen men bara att släppa och sätta våra lägen nästa match. Liten tråkig incident som hände i mitten av andra halvlek så det blev ett längre avbrott som sluta med ett rött kort för Bosna. Efter det kan vi rulla och spela av matchen. Starkt av domaren att fortsätta matchen. Biji västkurd ❤️💚💛

Bosnas Emir Skandric sa så här om förlusten:

”Vi började matchen ganska bra men som vanligt vi släpper in mål ganska snabbt. Vårt försvar orkade inte riktigt mot Västkurds duktiga anfallsspelare.Vi möte ett väldigt bra lag som är kanske hittills det bästa lag vi spelat mot. Väldigt disciplinerade killar som spelar bra fotboll.”

VBK är tvåa, sex poäng bakom Vardar. Bosna är elva.

 

IF Vardar/Makedonija – Hisingen FC 2-2 (1-1)

Vardar är fortfarande obesegrade och leder fortfarande serien men årets första poängförlust kom i fredags hemma mot Hisingen FC. HFC:s Samir Taha satte 1-0 på straff efter tio minuter men Vardars Petar Radmanovic nickade först in 1-1 innan paus och satte sedan 2-1 på straff i andra. HFC fick dock sista ordet då Smain Heouaine kvitterade i 87:e

Vardars Kristijan Trajanovski sa så här om matchen:

”Vi gjorde en väldigt svag insats. Hisingen var det laget som var mest taggade och fick med sig en pinne.”

HFC:s Samir Taha hade följande att säga om matchen:

”Ett möte med storfavoriten, vi hann i alla fall med att träna en gång på dom senaste tre veckorna inför matchen mot Vardar. Vi visste på förhand att vi hade en tuff utmaning framför oss! Första halvlek startar vi piggt står rätt och ganska lågt. Vardar har boll och vi väntar på deras misstag, efter 10 minuter tar vi ledningen genom en straff som vi sätter säkert. Vardar vaknar till liv och är farliga på fasta situationer och på en kantfrispark kommer även 1-1. I halvtid pratar vi om att fortsätta ligga lågt och när vi får omställnings lägen att ha kvalitet för då kan vi skada Vardar, oturligt nog får Vardar en straff som vår målvakt är på den men för hård slagen och 2-1 är ett faktum. Men vilken karaktär gubbarna visar! Vi sliter som djur där ute får jaga boll i STORA delar av matchen MEN så kommer en omställning och jag vågar nog gå ut med näsan och säga att vi är det absolut farligaste kontringslaget i den här serien och 2-2 så slutar även matchen. Vilken heroisk insatts av ALLA spelare i Hisingen speciellt defensivt, det är faktist så att vi har dom bästa chanserna men vardar dominerar spelet. Men de va som en go seger för oss glöm inte att Vardar var obesegrade. MOTIVATION SLÅR KLASS!”

Vardar leder fortfarande 6D, sex poäng före Västkurd. HFC är åtta.

 

Diseröd SK – Backatorp IF 2-2 (2-0)

Skarpe Nord skulle Diseröd försöka ta sig längre bort ifrån bottenstriden medan Backatorp skulle försöka blanda sig i toppstriden igen. Detta skulle dessutom göras framför GP:s kameror. Det var en chansrik match där DSK inledde hetast och Stefan Karlssons skott letar sig till 1-0 efter 12 minuter och strax innan paus höll sig Linus West framme och stötte in en frispark. Backatorp forcerade i andra fick in två sena mål. En fin prestation av Achraf El Messaoudi ledde till 1-2 när han skickade upp bollen i nättaket. 2-2 kom efter en tilltrasslad situation i matchminut 89 där Erik Nguyen är sist på bollen. 

DSK:s tränare Eskil Nordenborg sa så här om matchen:

”Spelmässigt hade vi varsin halvlek. Vi hade första rent spelmässigt och målmässigt. I andra halvlek får Backatorp in 3-4 unga hungriga killar som ändrar matchbilden. Samtidigt bröt vår spelare Kim Olsson armen i första halvlek. Vilket gjorde det jobbigt för oss. Vi krigade på länge och väl tyvärr räckte det inte hela vägen och Backatorp kunde kvittera i 89:onde. Vi kryssar och vidare i årets serie och ser framemot derbyt mot Hålta på torsdag.”

BIF:s Vishnu Nair sa så här om matchen:

”Fortsatt kräftgång för våran del då vi åker på ännu ett poängtapp och tappar mark mot de övriga lagen i toppen. Svajig matchbild där Diseröd öppnar starkast, lyckas neutralisera oss med hög press och intensitet i duellspelet. De spelar inte någon champagnefotboll framåt direkt men är stora och fysiska samt tydliga och raka när de anfaller vilket ger utdelning två gånger om. Andra halvlek vänder vi på steken och för matchen helt och hållet samtidigt som energin hos Diserödsspelarna börjar tryta. Det var en tidsfråga innan reduceringen skulle komma och som många gånger förr var det Ach som smällde till med en strut med dryga 10 kvar. Kvitteringen som vi suktat efter satt långt inne men även den skulle komma efter att Erik lyckats knorra in bollen efter en tilltrasslad situation i straffområdet på tillägg. Ett av våra signum på sistone har varit bleka första halvlekar, för att sedan rycka upp oss och reparera våra misstag i andra. Självklart är det glädjande att vi inte ger upp efter motgång och idag gör vi en gedigen insats i andra, men det blir tufft att ta tre pinnar i fortsättningen om man inte är med från början och ständigt behöver slå i underläge. Tack till Diseröd som alltid bjuder upp till kamp och även kul att GP var på plats och livesände matchen! Påläst kommentator och stabil produktion i allmänhet. Ett bra initiativ som ökar intresset kring lokalfotbollen.”

BIF har bara två poäng på sina tre senaste och är nu femma i tabellen. DSK är sjua och matchen var lagets femte oavgjorda.

 

LÖRDAG 2/6

6A

Bjurslätts IF – Partille IF SC 3-2 (1-0)

Partille fortsätter att jaga första segern men åkte på ännu en uddamålsförlust. I lördags blev det 2-3 mot Bjurslätt efter att hemmlagets Benny Brunberg blivit stor matchhjälte med ett hattrick. Brunberg satte den första halvlekens enda mål och ökade även på till 2-0 tidigt i andra. Joakim Säyläs reducerade och med fem minuter kvar kom även en kvittering (Robin Christensen). Med bara två minuter kvar kom dock avgörandet när Brunberg fastställde sitt hattrick!

Just Brunberg sa så här om segern:

”Jag tycker vi gör en bra match även fast vi inte kommer upp i vårt riktiga tempo. Spelmässigt har vi i princip hela matchen och borde kanske smällt in några bollar till. Jag tycker inte Partille var riktigt farliga i själva spelet men på fasta situationer var de starka. Men ju mer matchen gick så tryckte vi ner dom och sprang mer än dom det avgjorde nog matchen som borde avgjort redan i första halvlek. Alltid skönt med ett hattrick , de kommer komma mer!”

Partilles Joakim Säyläs sa så här om matchen:

”Värmen verkade döda båda lagen då tempot var otroligt lågt även för en divison 6 match. Lagen delar på bollinnehavet i stort sett hela matchen men där Bjurslätt visar mer aggressivitet framför mål vilket resulterar i en 2-målsledning en bit in i andra halvlek. Vi fortsätter dock att kriga oss igenom sahara-hettan och får även utdelning två gånger om och då känns det som att båda lagen bara vill att matchen ska ta slut då värmen har tagit musten ur oss. Tyvärr har Bjurslätt marginalerna på sin sida och drar det längsta halmstråt i slutminuterna. Återigen tappar vi poäng i slutminuterna vilket känns som ett deja vu x3 nu för tiden, tycker absolut vi förtjänade en poäng även om jag inte på något sätt vill ta ifrån segern från Bjurslätt. En jobbig match för båda lagen där toppen slog botten som oftast sker i täta ”50/50″ matcher. Stolpe ut för oss men all respekt till Bjurslätt”

Partille fortfarande sist i tabellen och Bjurslätt är trea.

 

6D

Nödinge SK – Hålta IK 3-0 (WO)

Jumbon Hålta IK kastade tyvärr in handduken mot Nödinge och fick lämna WO. Viktig ”seger” för NSK som är nia med kontakt uppåt i tabellen.

 

SÖNDAG 3/6

6A

Gamlestaden FF – Sveakurd FC 6-2 (3-2)

Igår söndag var det seriefinal i 6A när tvåan Gamlestaden FF tog emot ettan Sveakurd FC hemma på Gamlestadsvallens gräsmatta. Sveakurd kom till matchen med åtta segrar av åtta möjliga men den sviten skulle spricka!

GaFF:s Tobias Bui slog till direkt med 1-0 i första minuten och även om Pasar Sulaiman kvitterade efter en kvart gjorde hemmalaget både 2-1 (Hoang Pham) och 3-1 (Richard Björnander). Precis innan paus fick dock SFC kontakt igen när Durim Bublica hittade nätet. Kvarten in i andra kom dock 4-2 (Christopher Goncalves Melo) innan Sveakurd fick Denis Osmanovic utvisad. 5-2 gjorde Robin Forsberg innan SFC:s andra röda kom och precis i slutet kom även 6-2 (Pontus Olsson). 

GaFF:s Tobias Bui sa så här om segern:

”En väl genomförd match från vår sida! Vi håller nästan till 100% när det gäller matchplanen och spelar efter våra förutsättningar. Första halvlek är jämn, där vi tar ledningen redan efter 45 sekunder! Sveakurd reducerar och bjuder på 2-1 målet. Halvtidsresultatet skrevs till 3-2 till GaFF. När vi får in 4-2 så känns det som luften går ur bortalaget och vi lyckades få in ytterligare 2 bollar! Två röda kort delades ut till Sveakurd, den ena var hårt medan den andra var korrekt pga tjafs med domare. Det blåser positiva vindar just nu för GaFF. Hoppas vi kan fortsätta i samma spår de resterande omgångarna innan vi tar ett välbehövligt uppehåll!”

Sveakurds tränare Behar Tahiri sa så här om den första förlusten:

”Den enkla förklaringen till att vi förlorade var att GAFF ville vinna matchen, mycket mer än vad vi ville. Vi ställer upp med ett slagkraftigt lag trots fyra avstängda spelare men efter knappt en min spelad står det 1-0 till hemmalaget. GAFFs tre första mål görs på individuella misstag från vår sida som en vanlig dag hade undvikits. Vi hinner reducera till 2-3 innan halvtidspaus. Under första kvarten i andra halvlek fanns bara ett lag på plan. Vi trycker på för en kvittering och har en boll på mållinjen som inte döms för mål. Omöjligt att se från avbytarbänken men flera spelare ville ha det till mål. Icke sa Nicke, istället gör GAFF 4-2 från ingenstans. Vi satsar allt framåt och istället åker vi på en kontring och 5-2.”

GaFF:s matchreferat hittas HÄR.

Sveakurd åkte alltså på årets första förlust men leder ändå serien, fyra poäng före Gamlestaden.

 

6B

Chalmers Studentkårs IS – Hällesåker IF 5-1 (1-0)

Nykomlingen Chalmers tog en riktigt fin seger i söndags när de besegrade topplaget Hällesåker med hela 5-1! Simon Jänkel satte 1-0 precis innan paus och det resultatet stod sig faktiskt till mitten av andra då Gustav Burman ökade till 2-0 och lite senare kom även 3-0 (Marcus Berghamn Claesson). HIF fick lite kontakt då Johan Gunnarsson reducerade med dryga tio kvar men istället för fler mål från bortalaget gjorde Chalmers både 4-1 (Jerimias Karlsson) och 5-1 (Petter Andersson). 

Chalmers tränare Daniel Jacobsson sa så här om segern:

”Dagen efter sommaravslutning på Chalmers var det ett slitet gäng som dök upp, och med endast två avbytare i värmen mot ett av seriens bästa lag (och seriens överlägsna skyttekung) var vi på förhand inställda på att det skulle bli en jobbig eftermiddag. För att orka spela i värmen lägger vi upp en matchplan att stå lågt och sätta tidiga bollar på snabba forwards bakom deras backlinje, vilket gjorde att vi fick jaga enormt mycket boll hela matchen igenom (säkert 30-70 i bollinehav). Trots detta gör vi ett fantastiskt lagarbete där alla jobbar stenhårt för varandra, vilket gör att Hällesåker har enormt svårt att komma till några farliga lägen. Vi skapar en del chanser på kontringar, och lyckas göra 1-0 strax innan halvtid. Andra halvlek fortsätter där den första slutade med mycket försvarsspel för vår del, men där vi lyckas stänga ner deras anfallsspel och framför allt Gunnarsson väldigt bra. Vi gör sen viktiga 2-0 på en hörna, vilket skapar lite utrymme för vår del och tvingar Hällesåker att forcera allt mer. Pga detta lyckas Hällesåker reducera men vi lyckas kontra in tre bollar till i slutskedet av matchen. Riktigt go krigarseger där samtliga sliter stenhårt för varandra!”

HIF:s tränare Stefan Kling gav sin syn på matchen och sa så här:

”Det finns inte så mycket att säga. Vi gör årets största plattmatch. Vi spelar fotboll första kvarten utan att vi direkt skapar några farliga lägen, är mer att vi äger boll. Chalmers är farliga i sina kontringar. I halvlek tänker vi om och försöker spela ett lite rakare spel. Vid en tilltrasslad situation gör de 2-0. Vi vet att vi måste vinna matchen och flyttar fram positionerna ytligare. När sedan 3-0 kommer satsar vi allt på ett kort, ändrar spelsystem och lyfter in bollar. Vi reducerar, med bud på ett till, men närmare kommer vi inte. Summan av chansningen framåt ger Chalmers ytor bakom oss, som de utnyttjar på bästa sätt. Utan att på något sätt förringa våra motståndares insats, så är det som en annan sport när vi kommer in till kommunens dåliga konstgräsplaner, när vi är vana och bortskämda med en nästintill perfekt naturgräsplan.”

Chalmers är nu sjua i tabellen och Hällesåker är trots förlusten med riktigt bra i toppen som tvåa, en poäng bakom Fässberg.

 

/Rasta