Så här gick det i sjuorna i helgen:

 

FREDAG 1/6

7A

Kareby IS – Gothenburg Celtic FC 4-0 (4-0)

Kareby har gått ganska tungt hittills men i fredags kom en skön seger hemma på Kareby Hed. Alla målen i 4-0 segern mot Celtic kom innan paus. Jonathan Sinclair inledde målskyttet redan efter en minut innan Emil Henriksson satte både 2-0 och 3-0. Fyran gjorde Hugo Backman strax innan halvtid.

KIS Morten Eriksen sa så här om segern:

”Inför kvällens match kommer alla överens om att det enda som gäller är tre poäng nu. Vår målsättning var att vi skulle använda vår ungdomliga energi när vi gick ut i värmen och med ett högt tempo i matchen försöka ”döda” den så tidigt som möjligt. Vi får en väldig tacksam öppning och gör 1-0 efter 38 sekunder. Sedan fortsätter det rulla in bollar bakom Celtis målvakt och i halvtid står det 4-0. Mycket bra spel och extra kul att våra yngre killar födda 02/03 står för 7 av 8 poäng. Efter halvlek gjorde Celtic ett litet försök första 15 att komma ikapp, men vi låste igen matchen på ett effektivt, men kanske inte så vackert sätt. Resterande del av andra blev en rätt tråkig historia för dom ca 50 åskådarna som hade tagit sig till Kareby Hed denna ljummiga fredagskvällen.” 

Kareby är nu tia och gick i och med segern om just Celtic som är elva.

 

7B

Högaborg Kärralunds FC – Rambergets SK 1-4

I 7B är Ramberget med ganska bra i toppen och tog sin femte seger för säsongen när Högaborg Kärralund besegrades med 4-1 i fredags. RSK:s Sam Kalin gjorde det enda målet i den första halvleken men precis efter vilan kom 2-0 (Jack Nilsson). Darin Bahmani ökade till 3-0 innan HKFC reducerade genom Faysal Isaak Ahmad. Bahmani avslutade sedan målskyttet med att göra 4-1 på straff.

RSK är nu femma men har bara två poäng upp till tvåan Skottfint. HKFC är sjua.

 

/Rasta