Det har varit matcher både i måndags och tisdags och så här gick det!

 

MÅNDAG 4/6

7B

Elisedals IS – Järnbrotts IF 1-7 (0-3)

Elisedal har varit med bra i årets 7B och var obesegrade inför mötet med serieledarna Järnbrotts IF i måndags. Även JIF var obesegrade och hade dessutom sju segrar av sju möjliga. Det skulle också bli en åttonde seger för JIF då Elisedal inte alls kunde stå emot. 7-1 blev det till slut för Järnbrott.

EIS tränare Marie Svenningsson sa så här om matchen:

”Årets första förlust för oss. Järnbrott spelade riktigt bra! Släppte in några väl lätta mål i början, samtidigt som vi inte var tillräckligt taggade. Spelade upp oss i andra och sista 25 var riktigt bra där vi inte släppte in något mål, samtidigt som Henrik Magnusson gjorde årets snyggaste mål. En hörna som skruvade sig in. Bara att gratulera Järnbrott som var det bättre laget.”

JIF:s Calle Svensson sa så här om segern:

”Ja det var skönt. Vi pratade innan matchen om att vi skulle ha tålamod. Med endast fem mål insläppta på sju matcher, var Elisedal, på papperet, de mest defensivt skickliga i serien. Vi lyckades dock sätta första målet relativt tidigt och tvåan kom snart därefter. Sedan var du uppe och hotade lite grann men några fasta situationer. De hade bland annat en boll i stolpen efter ett läge som vi bjöd på i uppspelsfasen. Hade de reducerat där, vad matchbilden möjligen blivit en annan. Men istället ångar vi på och utökar ledningen innan paus. Våra första 25 minuter i andra halvlek var riktigt bra. Vi gör några mål till och hade bud på fler men saknade sista touchen en handfull gånger. Sista 20 blir vi trötta och börjar bli ofokuserade i stort och smått. Detta tar Elisedal till vara på och ställer om flera gånger, utan att lyckas med målandet, lyckligtvis. På en hörna lyckas de dock spräcka vår nolla med tre minuter kvar. Hörnan gick direkt i bortre krysset. Hatten av och inte så mycket mer att säga om det. Nu är vi ensamma om att vara obesegrade och befäste serieledningen, vilket är kul. Skönt att få ett kvitto på bredden bland målgörare denna match. Tre tvåmålsskyttar denna kväll och ett par riktigt fina baljor. På torsdag väntar ”seriefinal” mot Skottfint. Isbad och massage fram tills dess.”

Järnbrott leder alltså serien på maximala 24 poäng på åtta matcher. EIS är fyra.

 

TISDAG 5/6

6C

FC Linné – Fröjdens FK 1-2 (1-1)

Inför matchen hade serieledarna FC Linné en perfekt vinstrad med nio segrar på nio matcher och kom från en fullständig överkörning av Argo (9-0) senast. Igår kväll kom dock årets första förlust då Fröjden lämnade Gröna Vallen med alla tre poängen. Bloggen var på plats till den andra halvleken och fick se FFK:s Naser Rahimi stånga sig fram till ett friläge som kan skickade in till 2-1! Enligt rapporterna såg hans mål i den första halvleken liknande ut. Linné hade annars öppnat matchen hetaset och även tagit ledningen men Fröjden hade ätit sig in i matchen och alltså kvitterat genom Rahimi.

Till en början i den andra hade Linné mycket boll men skapade inga farliga lägen utan det var istället ett kompakt Fröjden som kunde ställa om flera gånger och skapa farligheter. Ju längre halvleken led ju lägre föll Fröjden och Linné fick ännu mer boll. Chanserna började även då komma och Teodor Sandklef blixtrade till men sköt över och det lyftes in en hel del bollar i straffområdet. Johan Calgaro var på väg igenom någon gång för Linné men kom inte till skott. Någon gång i mitten av andra hamnar Linnés Andreas Palmquist och FFK:s Jonathan Mattsson i en duell där båda satsar hårt men ingen egentligen träffar bollen utan mer varandra. Domaren blåser och spelarna blir liggande en stund. Vid bänkarna diskuteras det åt vilket håll frisparken kommer att ges. Mattsson håller på att hjälpas av planen av tränare Lipovac när han får gult av domaren och med en ostskiva sen innan betyder det rött. Riktigt tungt för Fröjden och det kändes ju spontant som hårt dömt, vilket även Linnés bänk höll med om. Inte oväntat föll Fröjden ännu djupare och Linné tryckte upp ännu mer. Det var ganska trångt i mitten så det blev mängder av inlägg från Linné där de fyllde på med tunga pjäser. Det skapads chanschans men missade nickar, bollar på mållinjen, missar från någon meter och svettiga räddningar av FFK:s Rickard Paulsson. Fröjden hade väl någon chans på en omställning där inbytte Victor Hansson skickade iväg ett skott som smet precis utanför. Trots en tung forcering så får inte Linné in någon boll och därmed blev alltså Fröjden första laget att slå Linné i årets 6C! Troligtvis sista gången Linné har öppna träningar dagen innan match.

Fröjdens tränare Darko Lipovac sa så här om matchen:

”Sjukt underbart med en seger mot ett riktigt bra lag. Vi fick ett tungt avbräck med att Svantesson gjorde illa sig på träningen igår. Men vi ställer ändå upp med ett bra lag. Planen inför matchen är tight försvarsspel och kontringar på Naser som kanske är snabbast och starkast i division 6. Tycker vi ligger bra i positionerna i början men Linné visar att dom är det absolut bästa laget i serien och nästan kör över oss första femton. Efter ett klapp klapp spel så gör dom rättvist 1-0. Sedan så gör vi som vi pratat om, Mattsson vinner en boll på mittplan och skickar en djupledsboll på Naser och han rycker sig fri och är klinisk i sitt avslut 1-1. Ganska jämt resten av halvleken där vi ändå är lite farligare. I andra så lyckas vi göra 2-1 på nästan exakt samma sätt, djupledsboll på Naser och han är ett monster och rycker sig förbi och gör 2-1. Efter det får vi försvara oss med alla gubbar resten av halvleken. Även med bara 10 efter att Mattsson får en utvisning. Linne ligger verkligen på och skapar massa men våran backlinje och Rickard i mål står emot och vi lyckas hålla emot efter en riktig krigarinsats. Tack till Linne för en trevlig match, förstår verkligen att dom sopat rent i alla matcher hittills, mycket kvalitet i laget. Hoppas att vi kan ta med oss denna seger och kriga på likadan i alla matcher, har vi bra inställning så är vi ett riktigt bra lag.”

Linnés Olle Johnels hade följande att säga om förlusten:

Ja, vi spelade fantastiskt första tio minuterna och då tänkte man att det här nog skulle gå bra. Men allt eftersom så åt sig Fröjden in i matchen och är vassa i omställningarna. I andra halvlek försöker vi komma igenom ett Fröjden som spelar lågt och försvarar sig bra. Deras kapten/mittback är riktigt bra och gör en ++++++ match. Jag tycker att vi gör ett ärligt försök att få hål på dem i andra och med lite tur och skicklighet hade vi kvitterat. Men den här kvällen var Fröjdens och de vinner inte helt oförtjänt. Nu gäller det att ta oss samman i sista matchen mot Proletären. Sedan får vi tacka för ett trevligt besök på träningen men kanske blev det en jinx på vår vinstrad.”

Linné leder fortfarande 6C och Fröjden är nu tvåa i en lite haltande tabell.

 

7B

Menisken IF – Rambergets SK 2-0 (1-0)

I 7B så har Menisken en ganska trevlig vår och laget är faktiskt redan uppe i lika många segrar (fem) som hela förra säsongen. I igår blev det 2-0 hemma på Heden 3 mot Ramberget. Sermed Reda Taki fortsätter att göra mål och satte 1-0 efter 35 minuter. Detta resultat stod sig till slutet av den andra halvleken då Calle Petersson fick in 2-0. MIF kostade även på sig att bränna en straff.

MIF:s spelande tränare Robin Wickins sa så här om matchen:

”En gedigen insats av hela laget. Vi ligger rätt i positioner men med rätt skärpa skulle vi vunnit med 3-4 bollar (missade en straff dessutom som var tredje för i år). Backlinjen ihop med viktiga målvakten Viktor skall ha ett extra plus. Nu hakar vi på i toppen och det var viktigt inför uppehållet.”

MIF är nu sexa, en poäng bakom femman Ramberget.

 

/Rasta