Tre lokalfotbollsmatcher igår på Nationaldagen och så här gick det:

 

ONSDAG 6/6

6A

Real Maskin BK – Bergsjön SK 2-4 (1-4)

Derby i 6A på den nedre halvan när Real Maskin mötte Bergsjön SKBergsjövallens gräsmatta. Det blev dock inte mycket till derby-spänning då BSK rivstartade och hade 4-0 redan efter 23 minuter! Zakaria Shariif Abdi Nuur satte de två första, Mahad Awil Mohamud gjorde 3-0 på straff och Abdullahi Adani Barre svarade för 4-0. Visserligen reducerade Alexander Brask strax efter till 1-4 och i början av andra kom även 2-4 (Fredrik Vanhanen) men mer spännande än så blev det inte. 

Reals kapten Kalle Jarnebrink sa så här om matchen:

”Vi kommer till start med en del avstängningar och 4 återbud kort inpå. Vi startar matchen bedrövligt och släpper 4 mål innan halvtimmen är spelad. De anfaller med många spelare och får utdelning. Efter det så plockar vi upp spelet och reducerar i två omgångar och sista 60 min av matchen är vi klart bättre. Tyvärr har vi släppt iväg för stort försprång i början. Vi har det tungt just nu och måste kraftsamla inför sista matchen innan uppehållet. Vi kommer definitivt tillbaka som vi gjort tidigare!”

BSK är nu åtta och Real är tia och förlusten var lagets femte raka.

 

6C

Pushers BK – Ösets BK 2-4 (0-2)

Även i 6C var det derby på den nedre halvan. Spelplatsen var Gröna Vallen och på ena sidan stod Ösets BK och på den andra Pushers BK. Två lag i behov av poäng. Öset inledde bäst och Artan Zuta kunde göra både 1-0 och 2-0, ett resultat som stod sig till pausvilan. I mitten av andra kunde även Florian Zuta göra 3-0. Det blev lite spännande i slutet då först Martin Nordfeldt reducerade till 1-3 och sen blev ÖBK decimerade till tio man efter ett rött kort. Anton Sjölund Jurado kunde dock göra 4-1 för ÖBK i 88:e och då var klart även om PBK också gjorde ett sent mål (målskytt Johan Jonsson). 

ÖBK:s Florian Zuta sa så här om den viktiga segern:

”En sjukt skön vinst då vi kommer från ett oavgjort resultat i senaste matchen där vi förtjänade att få med oss tre pinnar! Vi ställer idag upp med starkast möjliga elva och spelar ut hela registret och har en 2-0 ledning med bud på mer innan Pushers får en tveksamt dömd straff i slutet av halvleken, som de dock missar. Halvtidsnacket blir att försöka hålla nollan och hjälpa Robban i mål samt att fortsätta skapa chanser framåt. Vi gör i andra halvlek 3-0 och har total kontroll på matchen men de får in ett snöpligt mål och det blir lite oroligt ett tag innan vi kan göra 4-1, Pushers får även in ett till mål efter ett fint avslut men närmare än så kom de ej. Vi bygger på dessa två senaste matcher och hoppas ställa upp med samma trupp inför bortamatchen mot Vrångö som kommer bli tuff.”

Tian Öset skuggar nu nian Pushers i tabellen.

 

7A

Santos Cruz Azul IF – Inter Linné IF 1-7 (0-3)

Toppen mot botten i 7A och då var det inget snack. Inter Linné hade inga problem alls att besegra jumbon Santos Cruz Azul igår på Bravida Arena. 3-0 i paus blev 7-1 till slut. Armando Smedberg Dalence svarade för ett hattrick.

Inter Linné är tvåa i tabellen bakom Lekstorp och Santos Cruz Azul är sist och har nu åtta raka förluster.

 

/Rasta