Mängder av matcher igår och vi börjar med att beta av matcherna i division 4 och 5!

 

TORSDAG 7/6

4A

Floda BoIF – Lunden Överås BK 1-1 (0-0)

Floda närmare sig sin första trepoängare för säsongen men de får jaga vidare efter en dramatisk avslutning på hemmamötet med Lunden Överås. Floda jobbade i motvind efter att deras kapten Per Alexandersson blivit utvisad i slutet av första och det såg länge ut att bli en mållös tillställning. Floda lyckades dock ta ledningen genom Albert Rushid och då stod matchuret på 88 minuter! I matchens sista ordinarie minut kvitterade dock Karl Svensson (iallafall enligt matchrapporten) för Lunden!

Flodas Hjalmar Holgersson sa så här om matchen:

”Första halvlek är varken chansmässigt eller spelmässigt annat än ordinär och sparsmakad. Vad som tydligast sätter prägel på matchen är att vi får en utvisning efter 30-35 minuter. Så resten av matchen är det 10-11 i motståndarnas favör. I andra halvlek har de nog lite mer boll än vad vi har. Vad gäller att komma till heta chanser skapar vi fler och hetare. När det återstår ca fem minuter och du känns som att matchen ska sluta med delad poäng lyckas vi trockla om en boll från att vi behöll bollen vid en hörna. Men säg den glädje som varar för evigt för ett bottenlag. I matchens sista anfall trycker de sig igenom vårt försvar och i friläget som uppstår spelar de bollen snett framåt till en spelare som får bollen bakom sig och halvklackar in den med ryggen mot mål. Det är knapp styrfart på bollen när den letar sig över mållinjen, hånfullt nära stolpen. Den feststämning som präglade Flodala byts ut mot frustration och protester. Samtidigt blåser domaren av matchen.”

Lundens Patrik Magier hade följande att säga om den oavgjorda tillställningen:

”Vi började ganska piggt och skapade en del chanser som vi borde gjort mål på. Dessutom får dom ett rött kort för tjat i första, just då kändes det som att vi hade matchen. Men 0-0 stod sig till paus. Andra halvlek såg ut som den första, vi fick helt enkelt inte in bollen. Däremot började Floda skapa mer och mer chanser på sina kontringar och hade ett jääätte läge som deras spelare missar från en halvmeter i den 70:e minuten. Där borde det stått 1-0 till Floda, men det målet kom i den 88:e minuten istället.. ridå. Men i den 91:a minuten kommer Alvhede fri och snubblar fram bollen till Amar som snubblar in den i mål. 1-1 blir slutresultatet och det känns ganska rättvist.”

Floda fortfarande sist i 4A-tabellen. Lunden är åtta.

 

SKIF Semberija – Kortedala IF 5-1 (0-1)

Det var ett formstarkt Kortedala som skulle möta Semberija på Bergsjövallen igår. KIF hade sju raka matcher utan förlust dock med två 4-4 matcher som senaste resultat. Semberija kom från en tuff 2-3 förlust mot GuldhedenJihad Nashabat gav Kortedala ledningen redan efter sju minuter och den ledningen stod sig till pausvilan. KIF hann dock även med ett rött kort innan halvlek också. Det dröjde dock tills mitten av den andra halvleken innan Semberija hamnade i målprotokollet när Franck Franklin kvitterade till 1-1. Semberija fortsatte att ösa på och gjorde både 2-1 (Darvan Ayoub), 3-1 (Luis Kondoo) och även 4-1 (Ali Gateh). De fyra raka målen kom inom loppet av nio minuter! Kortedala fick även Mouhammed Omeirat utvisad i slutet innan Kondoo fastställde slutresultatet 5-1 med sitt andra mål för kvällen. 

Semberijas tränare Marko Babic sa så här om matchen:

”Äntligen efter tre år spelas det Kortedala-derby igen (båda omklädningsrumm ligger bara några meter från varandra). Det var en perfekt plan och alla förutsättningar för en bra match för båda lag. Man visste nästan allting om dem så det var inte svårt att presentera till killar hur de skulle stå upp. Och vad det är som vi ska tänka på för varje del av planen. Första halvlek är inte så mycket att prata om, Kortedala ligger ganska bra i sina positioner och vi försöker gå igenom linjen men det slarvas för mycket så oftast blir vi stoppade där nånstans 20 meter från deras mål. Två riktigt bra chanser för oss men de gick inte in, däremot hade Kortedala en farligt hörna och gjorde en helt konstigt mål. Man vet inte om han som gjorde mål ville göra så som han har gjort eller det bara var ren tur. Iallafall tar de ledningen och har även en man mindre (deras spelare sparkade vår spelare utan att bollen var där så det var så klart röd kort). I andra halvlek ändrade vi på lite saker, även spelare och några positioner och man väntade bara på när målet ska komma. Det var lite klassiskt spel från Kortedala när de blev trötta och plus att de har ledningen. De var ganska bra på att filma och spara på tiden men vi lyckades efter ett fint kantspel komma till 1-1. Då kändes det i luften att nu kör vi! Kortedala var på gränsen att överleva men hängde inte riktigt med när vi trampade varje anfall och äntligen kommer tvåan! Våran hörnvariant kommer exakt när de behöv!s Darvan träffade bollen fint och det var 2-1 efter de kommer 3-1, 4-1 och 5-1. Alla nästan samma, vi kom runt på kanten och slår in bollen och gör enkla mål. Fint vinst i en tuff match med många farliga dueller, men det var vi beredda på. Vi kör vidare, fyra hemma matcher kvar innan uppehållet så vi ska försöka att ta många poäng. Så vi kan att vi kan njuta av semestern. Vi önskar Kortedala all lycka i framtiden och med lite disciplin i laget kan de lätt vara med i toppen i tabellen.”

Semberija är nu sexa i tabellen, två poäng bakom fyran Kortedala.

 

5A

Romelanda UF – IK Zenith 1-6 (1-0)

Zenith går riktigt bra i 5A just nu och bärgade sin sjätte raka seger igår och toppar nu tabellen! Det blev en överkörning på bortaplan mot Romelanda där Zenith kunde vinna med hela 6-1! Det var dock RUF som inledde målskyttet i mitten av första genom Henrik Björnrud och det resultatet stod sig faktiskt till halvtimmen kvar av matchen. Då inleddes en målexplosion av Zenith där gjorde osannolika fem mål på sju minuter! Marcus Torgersson satte 1-1 och Alexander Berntsson 2-1 innan Jakob Ström svarade för ett hattrick med mål i minut 66, 67 och 68! I slutet av matchen kom även 6-1, målskytt Jonas Elisson. 

Zeniths matchrapport hittas HÄR.

RUF:s hittas HÄR.

Zenith leder alltså 5A, två poäng före Ytterby. RUF är sjua.

 

5B

Härryda IF – Näsets SK 1-4 (0-2)

Det blev en viktig seger för Näset borta mot Härryda som gjorde att NSK hänger med i toppstriden medan Härryda nu börjar bli avhängda från densamma. NSK kopplade greppet precis innan och efter pausen. 1-0 (Victor Kalasho) kom i 38:e minuten och 2-0 (Jakob Persson) tre minuter senare. Nästan direkt i andra satte även Kalasho 3-0. Omar Ghonaim ökade på till 4-0 innan Simon Bevenäs fick in ett tröstmål i slutet för hemmalaget.

NSK:s Oskar Örth sa så här om segern:

”Vi kom laddade till Härryda och var redo att möta ett riktigt taggat motstånd efter deras 0-6 förlust mot Väster senast. Vi börjar matchen tveksamt samtidigt som Härryda startar starkt, de får ett par farliga lägen under första 5-10 minuterna men sen tar vi över och för matchen precis som vi vill. Deras chanser är mestadels när vi gör misstag och tappar boll i farliga ytor. Vi tar över mer och mer, Härryda har en hörna där de får ett mål bortdömt, vi gör två hyfsat snabba och det blir en rejäl uppförsbacke för hemmalaget. I andra tar vi över mer och mer och Härryda har återigen uppförsbacke när vi tryckt in två snabba till. Härryda krigar och får in en boll strax innan slutet. En väldigt lugn match i sin helhet där vi gör en bra match men kommer inte riktigt upp i den nivå vi kan men en seger är en seger.”

HIF:s Bako Löfgren hade följande att säga om förlusten:

”Finns egentligen inte så mycket och säga. Vi är inte där just nu och andra lag vill vinna mer än oss! Vi spelar inte alls bra men skapar ändå en del chanser där det borde vara mål och har även två bortdömda mål i matchen. Det positiva är väl att vi kan skapa målchanser även när vi spelar dålig fotboll. Näset har många fina kombinationer i matchen och det kunde blivit många fler mål om inte vi hade haft Eric i mål som får göra några kanonräddningar för att hålla nere siffrorna.”

HIF är nu femma, sju poäng efter ledande Balltorp. Laget har nu fyra förluster på sina fem senaste, alla mot lagen framför i tabellen. NSK däremot är tvåa, en pinne bakom Balltorp.

 

Mossens BK – Balltorps IF 1-3 (1-1)

Balltorp fortsätter att kamma hem trepoängare i toppen av 5B. I den på förhand luriga bortamatchen mot Mossens BK blev det till slut 3-1 till gästerna. Felix Enbom inledde målskyttet för BFF efter sju minuter men tio minuter senare hade Carl Gunnarsson kvitterat. I mitten av andra kom sen det tionde målet för säsongen från BFF:s Mathias Pringle och i matchens sista minut kom även 3-1 (Anton Nordbye).

MBK:s Staffan Qvarfordt sa så här om förlusten:

”En mycket jämnare match än resultatet visar. 1-1 i halvlek och vi har en riktigt bra press mot deras mål. I pausen pratar vi om att fortsätta gnaga på så tar vi det. I andra halvlek är det chanser åt båda håll. De gör ett frisparksmål mot slutet vilket tvingar oss att gå ner på tre-back och chansa och då kontrar de in ett mål. Inte mycket mer att säga än att vi får fortsätta köra på och försöka göra mål på våra chanser.”

BFF:s Bawan Mohideen sa så här om segern:

”Vi gör en fruktansvärt dålig första halvlek på en mycket svårspelad plan. I halvtid pratar vi om att vi måste höja oss rejält, framförallt med inställningen då det var mycket gnäll och loja ben i de första 45. Andra halvlek ser klart mycket bättre ut, även om vi är långt ifrån nöjda med spelet så gör vi jobbet som krävs för att ta tre poäng i en match som denna, där det mesta handlar om kamp och vilja. Vi tar med oss att vi vinner återigen trots att vi inte är nära vår högstanivå.”

Balltorp toppar alltså 5B medan Mossen ligger nia.

 

Masthuggets BK – IF Väster 0-5 (0-1)

Det var idel segrar för topplagen i 5B igår. Jumbon Masthugget orkade inte stå emot IF Väster. Målmässigt var det dock ”bara” 1-0 i halvtid efter mål av Arijan Stovrag. Stovrag satte även 2-0 i början av andra. Matchen sista mål kom sista kvarten genom Felix Hermansson, Robin Axéll och Gabriel Cederborg

Västers tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson sa så här om segern:

”Efter diverse matchflyttar blev det till slut match på Apelsinplan, konstgräset. De är ingen favoritplan för egen del och jag landande i en oskön känsla inför matchen. Vi har ju satt oss i läget att vi behöver vinna för att ha något att spela om inför hösten och Masthugget kom till matchen utan ha något att förlora. Så målsättningen var att trötta ut Hugget snabbt då deras trupp är sargad och tunn. Tyvärr blev det inte så. Vår första halvlek var inte bra, slarvig. Hafsig. Stökig. Men vi skapade lägen gånger flera men lyckades bara med ett mål via Arijan. Strax efter målet hade Hugget sin enda riktiga målchans där deras forward kom loss och avslutade fint. I andra halvlek höjde vi tempot. Och till slut började målen rulla in. Sanningen är nog att Masthugget åker ur om inget händer snart. Behzad var rätt ensam med kvalité och han paja ljumsken. För vår del är det full fokus på Näset hemma nästa vecka.”

Huggets tränare Linus Westberg sa så här till bloggen:

”Tycker trots resultatet att vi hänger med bra i första halvlek 0-1 i paus, vi löser vårt försvarsspel på ett bra sett och vet att Väster är giftiga längs kanterna men står emot, har några kontringslägen bland annat ett skott i stolpen, men det är Väster som gör 1-0 på ett ruggigt fint avslut ribba-stolpe-in. Andra halvlek börjar vi bra första 5-10 minutrarna och är hungriga på boll, därefter vaknar Väster till liv igen och höjer tempot och varierar mer med rakare djupledsbollar och spelvändningarna så att dom hotar längs med kanterna. Vi orkar inte riktigt hänga med längre och det rinner iväg resultatmässigt. Vi försöker ändå kriga på i 90 minuter ändå vilket är ett stort + från vår sida. Väster klart värda segern men tycker det rinner iväg lite för mycket.”

Väster är trea, två poäng bakom ledande Balltorp. Hugget är sist.

 

/Rasta