Vi kollar till de senaste matcherna från division 7!

 

TORSDAG 7/6

7A

Croatia Göteborg – Geesguud UF 10-0 (3-0)

Det blev en rejäl överkörning på Gamlestadsvallen när Geesguud gästade Croatia i 7A. 3-0 i paus blev till slut 10-0 till hemmalaget! Tim Berndtson och Rejin Ahmad blev tvåmålsskyttar för Croatia.

Croatias Tony Dughieri, som följde matchen från läktaren, sa så här om storsegern:

”Som åskådare var det en fröjd att se laget idag. Vilket spel! Vilka kombinationer! Det märks att vi börjat träna en gång i veckan nu efter 10 omgångar. Vi sätter högsta fart direkt när domarn blåser igång matchen och Rashid hinner inte ropa ”Press, Press!” en enda gång innan bollen ligger i mål. Vi leder med 4-0 i halvtid och killarna är ivriga att höra hur det går i damlandskampen på Ullevi. Efter en polsk riksdagsgenomgång i paus så går vi ut och gör jobbet i andra halvlek och målen bara rullar in. Dagens tre stjärnor går till Jerry och backlinjen som håller nollan. Tim som gör säsongens miss i första halvlek, Carlos (Croatias Mbape) som löper och skapar oro i motståndarens backlinje gång på gång. Eloge till Geesguud som trots resultatet inte ballar ur eller tappar humöret trots resultatet. Nu tar vi en öl och en cigg och laddar upp inför nästa match.”

Croatia bättrade på målskillnaden och är fyra i tabellen. Geesguud är sexa.

 

Gunnared KIF – Lövet/Johannebergs IF 4-2 (3-0)

Gunnared är med i toppen av 7A och är fortfarande obesegrade. I fredags kom sjätte segern för säsongen när Lövet/Johanneberg besegrades hemma på Gunnaredsplan. Bijan Ghaderi både inledde målskyttet i den första halvleken och avslutade det. Däremellan satte Amir Hossein Jafari 2-0. Tidigt i andra kom även 4-0 genom Nadim Raisi. Lövet fick in två strutar på slutet genom Peter Berntsson och Olof Eklund men kom inte närmare.

Gunnareds kapten Bijan Ghaderi sa så här om segern:

”En publikfest på soliga Gunnaredsplan mellan två lag i relativt god form. Resultatet får anses spegla matchbilden på ett adekvat sätt. Vi rullar och har mest boll utan att egentligen skapa något av värde under matchinledningen. Lövet spelar disciplinerat och kompakt. De hugger på misstag och 50/50 bollar och har en del fina lägen strax utanför boxen som de inte förvaltar. Vi lyckas dock, för en gångs skull i år, att vara effektiva i första halvlek och gör mål på de målchanser vi har. Vi gör tre relativt snabba mål och går in i halvtid med en skön ledning. Till den andra kommer Lövet betydligt bättre in i matchen och lyckas hitta ytor bakom vår backlinje då vi ger dem alltför mycket tid att sikta in sig på crossbollar och instick. Vi misslyckas helt enkelt i vår press från anfallare och mittfältare vilket försätter våra försvarare i en obekväm sits. Vi lyckas, trots detta, att knoppa in ytterligare ett mål. Det känns som att vi där och då ser matchen som avgjord, något som inte verkade delas av Lövetspelarna som fortsatte att trumma på. De reducerar på en riktig bjudning från vår sida, men det var ändå välförtjänt. De reducerar ytterligare en gång via ett kanonmål från deras skickliga striker, och skapar lite nerv i matchen. Med några minuter kvar har de ett par frisparkar i farliga lägen, något som vår panter i målet avvärjer utan större bekymmer. 4-2 känns dock som ett rättvist resultat utifrån matchbilden och sett till antalet kvalificerade målchanser. Vi trummar på och gör det vi kan för att hålla jämna steg med Lekstorp och hålla övriga lag bakom oss. En eloge till Lövet som är ett oerhört trevligt lag att möta. De kommer nog göra det svårt för många lag i serien då de är tunga fysiskt och har en förmåga att ligga rätt i sina positioner. De har även en hel del klass i offensiv väg, trots att de saknade sin legendar och kapten, Henrik Larsson. Vill även ge en guldstjärna till domaren som gör en klockren insats. Hans förmåga att kontrollera matchen och föra en dialog med spelarna var av högsta kvalitet.”

Lövets Rino Wiger sa så här om förlusten:

”En match där vi återigen i väldigt stora delar är det spelförande laget och vinner innermittfältet. Gunnared spelar mycket runt i backlinjen i lågt tempo, innan det allt som oftast kom en längre boll på deras nummer 19 som vi även mötte förra året i Andalus och måste vara en av de klart bästa i serien, om inte den bästa! Gunnared skapar dock inte många lägen, Emir på bänken räknade till 5 skott på mål. Dock är chanserna de skapar riktigt stora, målen kommer efter individuella misstag hos Lövet och känns lite slumpmässiga. Vi höjer oss ytterligare i andra halvlek och får Gunnared långt ner på egen planhalva för att försvara sig. Lägen kommer och vi gör även två mål, varav Olofs var en riktig kanon på halvvolley men lyckas aldrig komma närmare än 4-2. Vi saknar två av våra klart bästa spelare i Henrik Larsson och Fredrik Jonsson men jag tycker grabbarna som kommer in gör sitt för att saknaden blir minimal. Kul att vi spelmässigt fortsätter att ta steg, så gäller det att förbättra valen och avsluten, där var skillnaden på lagen idag.”

Gunnareds underbara matchreferat hittas HÄR.

Gunnared är trea men är med ordentligt då de har matcher tillgodo på lagen framför. Lövet är sjua.

 

7B

Järnbrotts IF – BK Skottfint 3-0 (1-0)

Toppmatch i 7B där serieledarna Järnbrott tog emot tvåan BK Skottfint på Ruddalen. Seriens skyttekung Petter Fagerlund inledde målskyttet för JIF med sitt 20:e mål för säsongen efter dryga halvtimmen. Ledningen stod sig in i pausen och en bit in i andra innan den utökades till 2-0, målskytt Fredrik Petersson. I slutet fastställde Linus Laggar slutresultatet 3-0.

Skottfints tränare Daniel Åman sa så här om matchen:

”Enligt tabellen skulle den här matchen vara en seriefinal. Från min och Skottfints sida kändes det inte så dels för att senaste matcherna så har det varit en epidemi i oförmåga att göra mål samt massa onödiga förluster på grund av detta. På matchdagens morgon hade vi inte ens fullt lag och vi kommer till start med ett rätt så reservbetonat lag där vi saknar en halv startelva. Bl.a. båda mittbackarna som spelat nästan alla matcherna samt André som är vår bäste poängspelare framåt. Vi får ihop en stark centrallinje, men det räcker inte den här kvällen. Det spelar ingen roll vilken division du spelar, men när du får starta med spelare som knappt har några träningar i kroppen så gör det en stor skillnad. Järnbrott har gått som tåget och vi visste det kommer att bli tufft. Det är dock vi som startar piggast första 30 där vi borde gjort minst ett mål, men vi är i en sådan period just nu. Vi tappar energi och inställning efter deras 1-0, men med tanke på förutsättningarna blir det en okej insats. Två av målen är bjudningar från oss då vi som många gånger som förr gör tekniska misstag som leder till bolltapp och omställning. Järnbrott har ett bra grundspel och kommer att vinna den här serien, men jag är förvånad att vi kunde störa dem så pass mycket när vi saknade många spelare.”

Skottfints matchrapport hittas HÄR.

Järnbrott leder 7B och har nio segrar av nio möjliga hittills! Skottfint är nu trea.

 

FREDAG 8/6

7B

IFK Hindås – BK Björkåsen 4-1 (2-0)

Igår tog IFK Hindås sin andra seger för säsongen när jumbon Björkåsen besegrades hemma på Fagervallen. Fredric Stranne inledde målskyttet redan efter sex minuter och i paus stod det 2-0 efter att även Safar Hazani hittat rätt.Krzysztof Prusak ökade sen på till 3-0 tidigt i andra innan Björkåsen fick in en reducering (Andreas Baralos). I slutet kunde även Hazani göra sitt andra mål för dagen.

Björkåsen är fortfarande sist, ännu utan poäng. Hindås återfinns som sjua.

 

/Rasta