Vi fortsätter med rapporteringen från torsdagens matcher. Dags för sexorna:

 

TORSDAG 7/6

6B

BK S:T Jakob – Göteborgs SIF 1-2 (0-2)

GSIF brukar vara ett stabilt topp-4 lag i 6B men har haft det lite tuffare i år. Torsdagens motståndare BK S:T Jakob har det dock jobbigare och laget är rejält indragna i bottenstriden. DS:T Jakob fick också en jobbig start på matchen då GSIF gjorde 1-0 redan efter åtta minuter genom Mattias Dotevall. GSIF:s kapten Mattias Wångblad ökade sedan på till 2-0 efter en dryg halvtimme. BK S:T Jakob fick in en reducering (Alberto Donoso Pizarro) med en halvtimme kvar att spela men närmare än så kom inte hemmalaget.

GSIF:s matchrapport hittas HÄR.

”Studenterna” är nu femma men det är ett litet poängglapp till lagen framför. S:T Jakob är elva.

 

Solängens BK – Fässbergs IF 0-2 (0-0)

Solängen gav serieledarna Fässberg en hård match på Eklandavallen men efter en mållös första halvlek kunde till slut FIF vinna. Tommy Olsen höll sig framme tio minuter in i andra och satte 1-0. FIF:s kapten Philip Kinnander satte sedan en straff fram till 2-0 i slutet av matchen.

Just FIF:s Olsen sa så här om matchen:

”Denna match präglades inte av något skönspel direkt. Domaren satte en extremt hög nivå direkt i inledningen när en av våran spelare blir sönderkapad redan efter fem minuter utan att det blev någonting. Med en annan domare hade det kunnat bli ett rött kort direkt. De är vi som har mest målchanser med ett skott i ribban och 3-4 skott utifrån där deras målvakt gör räddningar i landslagsklass. Målvakten håller kvar Solängen i första halvlek som slutar 0-0. Solängen verkar inte vilja rulla boll utan slår mest långt utan resultat. Drygt 10 minuter in i andra får vi äntligen utdelning när Olof drar ett skott i ribban som studsar ner på mållinjen som jag sedan nickar in som en riktig måltjuv! Sju minuter från slutet får vi straff som Kinnander sätter säkert till 2-0 och vi vinner matchen. Fortsatt serieledare och nu ser det riktigt kul ut inför hösten!”

SBK:s Andreas Söderberg sa så här om förlusten:

”Tycker vi står upp bra i 60-70 minuter. Fässberg är snäppet vassare och stabilare. Vi gör en helt godkänd insats och viker inte ner oss. Bara att ta nya tag mot Chalmers om en vecka.”

FIF leder fortfarande 6B, två poäng före Landala. Laget är nu obesegrat i sina sex senaste matcher (fyra segrar och två oavgjorda). SBK är sexa.

 

FC Härlanda – Hällesåker IF 1-0 (0-0)

Intressant möte i toppen av tabellen när Hällesåker begav sig till Heden 4 för att möta Härlanda. Inför matchen låg Härlanda två poäng bakom HIF men när tabellen uppdateras efter matchen låg Härlanda före. Det såg dock länge ut att bli mållöst men i matchens sista minut frälste Toni ”Tonigol” Micevski ”Fångarna” med matchens enda mål!

Härlandas Jonatan Hellman sa så här om segern:

”En tät tillställning i 90 minuter. Första halvlek böljar lite, vi har nog fler intentioner framåt men skapar inga riktiga superlägen. Hällesåker närmast ledning med boll upp i ribban, ner på Malcans rygg och studs i stolpen efter friställd motståndare. Närmare kommer man nog inte. I andra fortsätter det på samma spår, med skillnaden att vi skrapar fram giftigare chanser. Fruktansvärt nära några gånger. Hawaii mot slutet och med två minuter kvar trycker ”Tonigol” in den! Nybliven pappa och allt. En riktig saga.”

HIF:s Johan Gunnarsson sa så här om förlusten:

”Vi är inne i en negativ trend och det vill sig inte just nu för oss. Tung förlust då vi släpper in ett mål i slutminuterna. Vi möter ett stabilt och bra lag och även om vi har några bra sekvenser i matchen så känns det som att Härlanda är lite mer på tårna. Vi får helt enkelt skaka av oss det här och komma in på vinnarspåret igen.”

Hällesåker är i en liten svacka med bara en poäng på sina tre senaste. Laget är dock fyra i tabellen, men nu fyra poäng bakom Fässberg i toppen. Härlanda klev förbi just Hällesåker och är nu trea, en poäng före.

 

Eritreanska IF Göteborg – Göteborgs City FF 1-2 (1-2)

En viktig match kring nedflyttningsstrecket i 6B där City kom med tre jobbiga raka förluster medan Eritreanska spelat upp sig en del efter att ha inlett med noll poäng på de fem första matcherna. I torsdagens möte kom alla målen relativt tidigt i matchen. Moutassem Rafeh satte 1-0 för City efter 13 minuter och gjorde även 2-1 efter en halvtimme. Däremellan hade EIF:s Hassan Aden Samatar kvitterat. City fick sen spela större delen av den andra halvleken med en man mindre efter en utvisning men höll alltså undan.

Citys tränare Niklas Järlström sa så här om matchen:

”En jämn och slitsam match får man väl säga. Vi fick en utvisad när det återstod ca 40 minuter och med ledning 2-1 då, jobbigt för vår del men vi stod upp fantastiskt och en stolt tränare här. Första halvleken var det bättre spel med chanser åt båda håll. Vi tog ledningen med 1-0 genom ett kanonskott från Moutassem från 20-25 meter, snyggt. Sen kvittera de genom slarv från oss. Dålig rensning från vår del resulterade i bakåtmål, 1-1. 2-1 kom genom en frispark som hittade sig fram till åter igen Moutassem som klämmer dit 2-1. I andra så får vi slita och slå från oss efter utvisningen. Men vi står upp bra och vi klarar ut stormen. En kämpainsats från vår del som vi nu tar med oss till sista matchen innan uppehållet. En mycket viktig seger för framtiden. En härlig kämpa insats från alla. Mot tre nya friska nu. Stolt coach Järlström”

City är nu nia och EIF är en placering bakom.

 

6C

SK Argo – Önnereds IK 2-8 (1-2)

SK Argo är inne i en riktigt tuff period och kom till matchen mot svåra Önnered med en 0-9 förlust senast mot serieledarna FC Linné. Önnered däremot kom från en fin seger (4-2) i toppmötet med Tynnered. Argo får dock en drömstart när Kristoffer Jonsson sätter 1-0 till hemmalaget direkt! Önnered komne in i matchen och är bollförande men Argo står upp bra och hotar i djupet samtidigt som ÖIK mest testar från distans. 1-1 kommer dock på straff (Andreas Tenggren) och tyvärr så fick den gamle måltjuven Olof Möller ett par chanser för mycket och precis innan paus dunkar han in 2-1 till de gröna. Spelmässigt dock en jämn tillställning även om ÖIK hade mer boll. Argo börjar sen hetast i andra och får lite tryck men det är istället Önnered som kan göra både 3-1 och 4-1. Ett otränat Argo går på knäna och ÖIK kan rulla lite som de vill. Matchen får dock lite liv med kvarten kvar du Magnus Andersson håller sig framme och stöter in 2-4 efter en hörna. Argo chansar och trycker upp allt de har men istället kan ÖIK utnyttja de ytorna som blir och kontra in både 5-2 och 6-2 och matchen är självklart avgjord. Tyvärr för Argos del hittar även Karl Turesson Olausson rätt både 88:e och i 90:e minuten. Tråkigt för Argo att det rinner iväg med fyra insläppta sista tio men sett över hela matchen så var det ändå ett steg i rätt riktning jämfört med förlusten mot Linné

Argos matchrapport hittas HÄR.

Önnereds matchrapport hittades HÄR.

ÖIK är nu tvåa i tabellen och Argo har nu ramlat ner till en sjundeplats.

 

6D

Hålta IK – Diseröd SK 1-2 (1-0)

Hålta har det riktigt tufft i botten av 6D och tappade i torsdags en 1-0 ledning i paus till en 1-2 förlust hemma mot Diseröd. Daniel Hasselberg satte 1-0 för Hålta efter en kvart men i början av andra kvitterade Linus West för DSK. Gustav Fuxling Thorsson blev sen matchhjälte för DSK när han satte segermålet med halvtimmen kvar.

Hålta är sist i 6D med bara tre inspelade poäng på tio matcher. DSK återfinns på en sjätteplats.

 

/Rasta