Vi kör på med rapporteringen från helgen! 6A & 6B står på tur:

 

FREDAG 8/6

6A

Götaholm BK – Bjurslätts IF 3-2 (1-1)

GBK har hittat en fin svit i 6A och är nu obesegrade i sina sex senaste matcher (fyra segrar och två kryss). I fredags blev det 3-2 hemma på G-vallen mot Bjurslätt. Det var de två nyförvärven från Real Maskin som låg bakom segern! Isaac Mintz satte nämligen 1-0 för GBK och Josef Strandh Anani gjorde både 2-1 och segermålet 3-2! BIF:s Christoffer Karlevid Wennergren blev tvåmålskytt då han både kvitterade till 1-1 och 2-2

Götaholms Robin Ridell sa så här om segern:

”Vi kom för första gången på länge med en hel trupp och det märktes på planen. Jämfört med Surte, där vi bara får en poäng, orkar vi hela matchen och kan trycka på för ett ledningsmål. Extra skön seger med tanke på att vi tappar ledningen två gånger om. Nu laddar vi om inför derbyt.”

Götaholm är trea i tabellen, tre poäng före fyran Bjurslätt.

 

Surte IS FK – Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg 2-4 (1-1)

Både Surte och Syrianska har blandat en del under säsongen och när lagen möttes på gräset i Surte var det gästerna Syrianska som kammade hem alla tre poängen. Sargon Gabrielsson gav gästerna ledningen efter 25 minuter men Surtes speciella målskytt Rade Radovic kvitterade på en frispark tio minuter senare. Samme Radovic gav sedan Surte ledningen en kvart in i andra men bara minuten senare var det 2-2 efter ett självmål från hemmalaget. Syrianska avslutade sedan starkast och Peter Faraj blev matchhjälte då han satte både 3-2 och 4-2!

Surtes Christofer Küchler sa så här om matchen:

”Syrianska är ett bra lag, givetvis som de flesta andra division 6 lag, aningen ojämna men det märks att de har ett par herrar i laget som spelat på en högre nivå som är duktiga med boll. De var individuellt skickliga men hotade sällan på allvar. Deras 0-1 mål kommer ifrån en markeringsmiss ifrån oss och är välförtjänt eftersom de äger matchen första 25 minuterna. Men vi spelar upp oss och sedan gör Rade Radovic 1-1 på en frispark och 2-1 på sätt som hade platsat i de flesta World Cup lag. Tyvärr släpper vi in 2-2 omgående, oss själva att skylla där vi inte är på tårna vid en fast situation och bollen retligt rullar in vid stoplen. De gör sedan ytterligare två mål på två chanser medans våra försök dansar på mållinjen och går i burgaveln. En jämn match. Att de senast förlorade mot Bergsjön SK med 1-8  gör ju att man höjer lite på ögonbrynet. Men läget för vår del ser värre och värre ut.”

Syrianskas Dali Hirmiz sa så här om segern:

”Vi börjar matchen lite skakigt pågrund utav massa frånvarande spelare, men vi gör 1-0 efter 20 minuter efter en delikat passning av Christian Akyol till Sigge, sen tycker jag att vi släpper in Surte i matchen som till slut kvitterar efter en superb frispark! Vi släpper in 2-1 tidigt i andra halvlek efter ett till drömmål, vi kvitterar ganska fort till 2-2 efter ett självmål, efter de tar vi tag i matchen och sätter dit 3-2 efter ett fint förarbete från Dali Hirmiz som lägger bollen till Peter Faraj som kunde peta in bollen i öppet mål, Peter Faraj gör även 4-2 efter en soloräd och de blir slutresultatet. Stolt över grabbarna som vinner efter en så jobbig förlust mot Bergsjön SK senast, nu är de en match innan uppehållet mot Bjurslätt och de fullt fokus på de!”

Syrianska är nu femma medan Surte återfinns på en niondeplats.

 

Bergsjö IF – Gamlestaden FF 1-4 (1-2)

GaFF fortsätter att jaga serieledarna Sveakurd och laget tog i fredags en ny trepoängare i den svåra bortamatchen mot Bergsjö IF. Gästernas Robin Forsberg var lyckosam efter en kvart då han satte både 1-0 och 2-0 efter varandra. Precis innan paus fick dock hemmalagets Lamin ”TJ”Kanteh in en reducering. Det blev dock inga fler mål för BIF utan istället gjorde Gamlestaden både 3-1 (Saman Sadeghi) och 4-1 (Mattias Thalén). 

GaFF:s tränare Christian Brile sa så här om segern:

”Grym gräsmatta och kanonväder. Vi spelar så som vi sagt att vi ska göra i första halvlek. Får också in två mål hyfsat tidigt i matchen. Fortsätter sen att rada upp chanser, men istället för att det står 5-0 i paus så händer det som så ofta händer när man inte dödar matchen, BIF sticker upp och stöter in 1-2. Andra halvlek är lite mer stressad och oorganiserad från vårat håll, men vi fortsätter att skapa en massa rena lägen. Till slut så får vi in 3-1 och kan börja andas ut på bänken och skönt med 4-1 som blir spiken i kistan. Sammanfattningsvis så är vi dominanta men ineffektiva.”

BIF:s tränare Valon Hetemi sa så här om förlusten:

”Ett rättvist resultat där vi inte hade så mycket att sätta emot. Redan från början tar Gamlestan kommandot och trycker ner oss och skapar ett flertal chanser samtidigt som vi bjuder de på mycket genom att slarva ovanligt mycket då vi slår felpass efter felpass och tar felbeslut hela tiden. Gamlestan tar också ledningen med 2-0 tidigt i första halvlek och har som sagt chans på flera mål men vår målvakt storspelar och håller oss kvar i matchen. Vi beter oss väldig ängsliga och det ser ut som om vi inte vill spela eller är rädda för att vilja ha boll. Vi lyckas emellanåt sticka upp och skapa lite chanser och i slutet av första halvlek lyckas vi också göra 1 mål och gör att matchen lever inför andra halvlek. I andra halvlek gör vi lite ändringar och får ett övertag i matchen och trycker ner Gamlestan men det varar inte länge för då kommer 3-1 målet och Gamlestan tar över matchen totalt. Vi håller just nu ett väldigt lågt nivå för att kunna utmana topplagen och det är ju synd för potential finns och vi vet att vi kan prestera på en hög nivå men just nu är vi långt ifrån där.”

GaFF har nu fem raka segrar och är obesegrade i sina åtta senaste matcher! Den fina sviten gör att laget är tvåa i tabellen, fyra pinnar bakom ledande Sveakurd. Bergsjö IF är sexa.

 

6B

Landala IF – Chalmers Studentkårs IS 2-1 (0-0)

Topplaget Landala fick med sig tre poäng från fredagens match mot luriga Chalmers på Bravida Arena. Efter första 45 var det mållöst men en bit in i andra satte Theo Widmark 1-0 för LIF. 2-0 kom strax efter genom Per Pettersson. Med fyra ordinarie minuter kvar fick Chalmers in en reducering via ett självmål men LIF höll undan och vann.

LIF:s ena målskytt, Theo Widmark, sa så här om segern:

”Vi visste att det skulle bli en tuff match, både pga avstängningar och det varma vädret men jag tycker att vi gör en bra match där vilja och fokus gör att vi kan sätta två mål i motståndarkassen.”

Landalas matchrapport hittas HÄR.

LIF är tvåa i tabellen och Chalmers är åtta.

 

LÖRDAG 9/6

6A

Sveakurd FC – Tollereds IF 3-2 (2-0)

Serieledarna Sveakurd kom från sin första förlust för säsongen när laget föll mot tvåan Gamlestaden med hela 2-6 senast. Då GaFF vann i fredags skiljde det bara en poäng när SFC klev ut för att möta tufft motstånd i form av Tollered i lördags. Efter 90 minuter var dock försprånget fyra poäng igen då Sveakurd till slut kunde vinna med 3-2. Sveakurd fick en bra start med 2-0 efter en halvtimme efter mål av Karmo Öney och Durim Bublica. Jesper Jansson fick in en reducering för TIF tidigt i andra men SFC replikerade genom Bublica. Det blev lite spänning i slutet då Anton Holmberg fick in 2-3 men närmare än så kom inte gästerna.

Sveakurds Sarkhobon Waheladen sa så här om segern:

”Vi ställer upp med ett lag som var väldigt taggade efter förlusten senast. Viktigt att vi studsar tillbaka direkt. Vi visar att det inte är en slump att vi leder serien. Vi äger första halvleken och gör precis det vi ska. Vi rullar ut de och de försöker slå långbollar på sina duktiga anfallare. Tollered har väl någon enstaka halv chans men inga mål. Vi går till paus med två måls ledning. I andra sover vi lite och Tollered reducerar tidigt och känns mer pigga. Det blir en mer jämn halvlek där båda krigar på men vi drar det längsta strået. Lite väl spännande i slutet men vi håller undan. Välförtjänt 3-2 vinst mot ett väldigt bra lag.”

TIF:s Daniel Hultberg hade följande analys av förlusten:

”Årets på papperet svåraste bortamatch och vi startar matchen alldeles för passivt. Vi låter Sveakurd rulla boll på egen planhalva, tyvärr hittar de ständigt in bollar bakom vår backlinje och kan även göra två mål. I andra kommer vi ut som ett nytt lag. Vi sätter mycket högre press och tar över matchen. Tyvärr gör Sveakurd 3-1 på en kontring direkt efter vi lyckades reducera. 2-3 kom lite för sent för att vi skulle kunna få till flera chanser till en kvittering. Sveakurd är bra, men tyvärr gav vi dem alldeles för stort försprång i första halvlek. Tre viktiga matcher för oss innan uppehållet nu, vi behöver nio poäng där.”

Sveakurd leder alltså 6A, fyra poäng före Gamlestaden. Tollered är sjua.

 

6B

FTU – Sjövalla FK-Mölnlycke IS 8-1 (5-0)

Bloggen trodde starkt på FTU inför säsongen men laget började tungt. Nu ser det dock trevligare ut och 8-1 segern mot bottenlaget Sjövalla-Mölnlycke var lagets tredje raka trea. Det var inte så mycket snack om vilket lag som skulle vinna på Krokängsplan i lördags och FTU hade 4-0 efter en halvtimme och 5-0 i paus. Gabriel Gallardo Sepulveda svarade för ett hattrick.

FTU:s tränare Romeo Vidovic sa så här om segern:

”Vi skulle möta laget som inte tagit poäng än men var fast beslutna att inte underskatta motståndarna. Som tur är reagerar laget bra och vi drar upp tempot samtidigt som vi vinner de flesta närkamperna. 5-0 i halvtid och vi byter 5 spelare, vilket gör att det blir lite jämnare I andra. Det slutar 8-1 och vi har 3 raka segrar nu. Äntligen känns det som om vi har hittat rytmen. Bara att fortsätta på den inslagna vägen nästa vecka.”

Sjövalla-Mölnlyckes John Gelotte sa så här om förlusten:

”Rättvist resultat, FTU var bättre på alla positioner, finns inte mycket mer att säga!”

FTU är nu femma med sju poäng upp till ledande Fässberg. Sjövalla-Mölnlycke är fortfarande sist med noll poäng.

 

/Rasta