Vi tar oss an helgens matcher och inleder med 6C & 6D!

 

FREDAG 8/6

6D

IF Vardar/Makedonija – Backatorp IF 1-2 (0-1)

Backatorp IF var med bra till en början i årets 6D men har haft en liten svacka med bara två poäng på de tre senaste matcherna inför mötet med obesegrade serieledarna IF Vardar/Makedonija. Vardar kom dock från sin första poängförlust (2-2 mot Hisingen). I slutet av den första halvleken kunde Backatorp ta ledningen i detta derby då Elias Hylén hittade rätt. Isaac Darko kunde sedan öka på till 2-0 i mitten av den andra halvleken innan Vardars Dime Angelovski reducerade. Backatorp höll dock undan och såg till att Vardar för första gången i årets 6D fick kliva av planen poänglösa!

BIF:s Dan Ahlman sa så här om segern:

”Vi var oerhört taggade inför mötet med Vardar, vi har varit inne i något av en formsvacka senaste tiden och har pratat om att vi måste börja agera mer som ett lag, vi måste ta tag i matcherna från start, kämpa för varandra och inte göra det för svårt i offensiven. Vårt nyförvärv, Albert Bratthammar, var tyvärr inte spelklar och Nacho som har stått de flesta matcherna i år var skadad så vi fick ställa vår 16-åriga junior Joakim Björklund i målet som gjorde det riktigt bra matchen igenom, i startelvan hade vi även Elias Hylén från juniorerna och på bänken satt Linus Holmgren ytterligare en junior. Det känns oerhört roligt att våra juniorer inte bara är med och fyller upp truppen utan även tar för sig och verkligen förtjänar sina platser i laget. I första halvlek tar vi tag i taktpinnen med en gång, vi är lugna med bollen, spelar runt fint och har ett varierat anfallsspel. Vi gör helt klart vår bästa halvlek i år, serieledande Vardar har svårt att etablera något spel, de stressas till misstag, känns frustrerade och tvingas mest slå långbollar som vi större delen av halvleken har total koll på. Deras målvakt gör ett par riktigt vassa räddningar, bl.a. efter att comebackande Hasse nickar från nära håll. Alla vi på sidan är oerhört nöjda med spelet men vi känner en viss oro över att vi inte lyckas trycka in bollen men i minut 37 får vindsnabbe Elias bollen från spelskickliga Ike, som idag fick agera högerback och gjorde det med den äran. Elias ser ut att testa ett inlägg men bollen seglar mot bortre krysset och i det starka solskenet missbedömer målvakten bollen och 1-0 är ett faktum. Det känns oerhört skönt att vi får utdelning med tanke på det stora spelövertaget vi hade i första halvlek. I halvtid pratar vi om att vi alltid är starka i andra halvlek och att om vi ska slå Vardar behöver vi definitivt göra två bra halvlekar. Vi pratar om att Vardar lär vara oerhört taggade när de kliver ut i andra halvlek och att vi måste stå upp och trycka till rejält men schyst i närkampspelet. Vi går ut i andra halvlek och fortsätter jobba som en stabil enhet men med inslag av individuell skicklighet. Vardar har mer boll i andra halvlek men de fortsätter att uppträda oerhört frustrerat och det känns som att vi har dem där vi vill. Det kommer en period i andra halvlek där vi blir lägre än vad vi vill, där de skapar en del fasta situationer som ställer till det för oss men med bra defensivt spel löser vi även det, exempelvis står vår klippa i försvaret, Benji, för en riktig sex-getingar-Glenn-Hysén-glidtackling och Jocke i målet spelar stabilt och står i vägen för det som tar sig igenom försvaret. Efter ett visst tryck reser vi oss igen och börjar få igång vårt spel, det känns tryggare igen och i minut 69 trollar Benjamin Yacoub på kanten med Vardars vänsterback, spelar fram Ike som drar till med en riktig häxpipa som Vardars målvakt inte har en chans på. 2-0 känns rättvist och det känns något lugnare vid sidan av planen. Tio minuter senare lyckas dock Vardars inbytte tränare Dime Angelovski, som är oerhört stark på topp, vända upp och trycka in reduceringen. Vardar får upp hoppet och tar över spelet något igen och skapar en del tryck, främst på fasta situationer, men vi är mestadels lugna i vårt agerande och försöker hålla i bollen så mycket som vi kan, vi försöker undvika tjongandet och vi reder också ut den lilla storm som det ändå blir sista 10. Det känns oerhört skönt när domaren blåser i pipan och tre poäng är bärgade. Vi gör helt klart årets bästa match, vinner välförtjänt och ger oss och alla andra toppkonkurrenter chansen att äta upp Vardars, nu, något mindre försprång. Hela laget ska ha en stor eloge för att man följer ledarstabens idé till punkt och pricka, att man hela tiden tar jobbet för varandra och matchen igenom ser till lagets bästa. Nu laddar vi om till vårsäsongens avslutande match mot Fotö på onsdag, tre poäng där och det känns som att det kan bli en oerhört spännande höst.”

Vardars Angelovski sa så här om den första förlusten:

”Det är lite tungt med första förlusten. Vi började matchen dåligt, vi underskattade det andra laget och de fick en bra start. Vi kom ikapp i andra halvlek men det räckte tyvärr inte för en vinst. Vi får bara ta igen detta med resten av matcherna.”

Vardar toppar fortfarande 6D och Backatorp är kvar som femma men nu med samma poäng som både fyran Hälsö och trean Neutrala.

 

Bosna IF – Nödinge SK 4-4 (2-3)

På den nedre halvan i 6D slåss både Bosna och Nödinge och när lagen möttes i fredags blev det en målrik tillställning! Haris Imsirevic gav Bosna ledningen efter dryga kvarten men NSK svarade med både 1-1 (Emanuel Kollén) och 2-1 (Robin Kandemalm). Ajdin Smajlovic kvitterade dock innan Kandemalm satte 3-2 till bortalaget precis innan paus. Smajlovic fullbordade sedan sitt hattrick i den andra halvleken genom att både kvittera till 3-3 men även 4-4! Däremellan hade Kollén blivit tvåmålskytt när han gav NSK ledningen för tredje gången, en ledning som alltså inte höll.

Bosnas Emir Skandric sa så här om målfesten:

”Vi mötte ett lag som vi helt enkelt måste kunna vinna mot och vi började rätt och gjorde mål ganska snabbt men Nödinge visade ganska snabbt att de vill och kan vinna matchen. Öppet spel från båda lag som resulterar i åtta mål. Önskar dem all lycka i framtiden.”

NSK:s Ermin Aganovic hade följande att säga:

”Matchen började dåligt för oss med baklängesmål tidigt. Sedan repar vi oss och kontrar in både 1-1 och 2-1 men tyvärr lyckas vi inte kontrollera matchen som vi vill. Det blir Hawaii fotboll nästan hela matchen där vilket lag som helst kunde vunnit. Vi är inte nöjda med 4-4 men samtidigt är vi obesegrade i tre raka matcher.”

NSK är nia med Bosna precis bakom i tabellen.

 

LÖRDAG 9/6

6D

Knippla IK – Västkurd BK 0-0 (0-0)

Topplaget Västkurd hade chansen att ta in tre pinnar på serieledarna Vardar efter deras förlust på fredagen men det vankades lurig skärgårdsmatch på Tranbärsvallen för VBK! Efter 90 minuter boll så hade inget av lagen lyckats få in något mål och matchens slutade alltså 0-0.

Knipplas kapten Isak Torgersson sa så här om matchen:

”Match på Knippla återigen! Och återigen stor sol och en massa plusgrader! Återigen vätsebalansen rubbad, men resorben gjorde sitt jobb efter matchen! Coach Kwame har klurat riktigt ordentligt och ville skoja till det med en 3-4-3 uppställning mot formstarka Västkurd. Min spontana reaktion var ”Ojsan” men jag litade på Kwame och försökte tänka ”Geni”. Matchen startar och vi försöker ligga högt så dom får slå långa bollen på Bengt. Västkurd verkade också köra på samma press så det blev långa bollar för oss med. Hawaii. Chanser fanns men inte den riktigt farliga ännu. I minut 15-isch drabbas vi av en tung knäskada på Alex och han får ta sommarlov. Vi märker ju längre matchen går att deras kapten får väldigt mycket boll och styr och ställer det mesta av Västkurds offensiv så jag får punkta honom i stort sett hela matchen. Jag tappar han en gång och vips så är han fri mot Joel men han räddar galant det läget. Halvleken blåses av och det är väl 50/50 i matchen. Var lite smågrinigt emellanåt mellan lagen, varför vet jag inte, men sånt är väl ändå härligt när känslorna får blomma ut. Andra halvlek startar och det är lite övertag Västkurd nu. Vi kommer igenom då och då men inte lika ofta och effektivt som i första. De vassaste chanserna har Västkurd men vi reder ut stormen och denna pinnen kändes som tre då vi i stort sätt krigade hela andra halvlek för tanken till bränslet var heeeeelt slut. Sen var det tyvärr väldigt mycket energi från 22 spelare på domaren på typ varenda domslut han tog. Var nästan löjligt ett tag. Och sen att fortsätta klanka ner och snacka skit efter matchen är bara dåligt och respektlöst enligt mig. Men jag kan skriva hur mycket som helst om detta, utan så avslutar jag med att säga att det är vårens sista match hemma på torsdag igen, härligt!”

Västkurd är tvåa i tabellen, sex poäng bakom Vardar. Knippla är sexa.

 

SÖNDAG 10/6

6C

AIF Göteborg – Slottsskogen/Godhem IF 3-4 (1-3)

Nykomlingen SG är inne i en ganska bra period och tog sin tredje seger på fyra matcher när AIF besegrades på Gröna Vallen med 4-3. SG hade 3-0 i paus men AIF tog sig ifatt till 3-3 innan SG kunde avgöra.

SG:s Oscar Lindmark Häggström sa så här om matchen:

”Vi började matchen väldigt bra och leder med 3-0 rättvist. Sista 15 på första halvlek slappnar vi av alldeles för mycket och släpper in AIF i matchen. 3-1 står det efter första vilket vi är nöjda med ändå. Andra halvleken tappar vi allt vårt spel totalt, AIF tar över matchen helt och får in 3-2 och 3-3. I matchens sista spark trycker Abdi in 4-3 stenhårt rätt upp i krysset. Överlag gör vi en riktigt blek insats men väldigt nöjda med åka hem med alla 3 pinnar.”

AIF:s matchrapport hittas HÄR.

SG är nu uppe på en femteplats och AIF är elva.

 

Tynnered FC – Vrångö IF 2-0 (1-0)

Tynnered fortsätter att jaga FC Linné i toppen av 6C och tog en ny trepoängare idag hemma mot Vrångö. Det blev till slut 2-0 efter 1-0 i paus.

TFC:s Haris Hadzic sa så här om segern:

”Vrångö gästar Tynnered på Åkeredssvallen. Vi kommer ifrån en förlust från föregående match så vinst var det enda alternativet för oss idag. Matchen börjar la lite sisådär från våran sida, men vi kommer in i matchen och rullar runt bollen och lyckas sätta dit 1-0 innan andra halvlek genom Egzon som hur kyligt som helst tar ner bollen i deras straffområde och placerar in bollen. Andra halvleken dominerade vi totalt, och andra målet kom från Mak efter en retur som Egzon sköt. Vrångö hade en nick som smekte stolpen, oturligt nog så gör vi bara två mål när vi egentligen borde ha gjort minst fem, men sån är fotbollen och man har inte alltid turen på sin sida. Men vi tog tre sköna poäng och vi jagar fortfarande förstaplatsen! Forza Tynnered!”

Vrångös Olle Levin sa så här om förlusten:

”Varmt och lågt tempo från båda lagen. De sätter dit sina lägen när vi inte riktigt är med medan vi inte gör det.”

TFC är tvåa i 6C-tabellen och är i nuläget sex poäng bakom Linné men med en match mindre spelad. VIF är åtta.

 

/Rasta