Här kommer det senaste från 4A!

 

FREDAG 8/6

Stenkullen GoIK – FC Komarken 1-2 (1-1)

Nykomlingen Komarken följde upp 1-1 matchen mot serieledarna Gårda med att ta en fin trepoängare borta mot Stenkullen i fredags och därmed få lite arbetsro i tabellen. Det var dock hemmalaget som öppnade målskyttet när Jonas Olausson satte 1-0 tidigt. Innan paus hade dock Mattias Thornberg kvitterat och med kvarten kvar av matchens satte Elvedin Mujkanovic segermålet för gästerna.

Stenkullens sportchef Ingemar Holm hade följande att säga om matchen:

”En sämre prestation av oss än vanligt , vi kom inte upp i nivå men Komarken gjorde det bra. Ett mycket besviket Stenkullen efter förlust hemma med 1-2 efter vi tagit ledningen efter sju minuter av Jonas Olausson på nick efter Ivan Milosovic fina inlägg. Vi är lite ojämna tyvärr, men nu väntar Gårda och då vill vi ha revansch .”

Komarkens Jafet Menghestab sa så här om segern:

”Jag tycker vi gör en bra match där vi är med från början och lyckas hålla nivån hela matchen ut. Dem gör 1-0 efter ett fint väggspel och inlägg där deras spelare kommer upp snyggt och lägger in den med pannan. Snyggt! Vi börjar direkt efter målet att pressa högt och det gör dem lite stressade då vi börjar vinna mycket boll högt upp i banan, vilket resulterar i 1-1 där Mattias Thornberg gör mål efter inlägg. Skönt att han får komma igång igen. Sen är det mycket kamp och lägen fram och tillbaka men det är vi som drar sista strået efter ett hörnmål i slutskedet där Elvis kommer upp högst och nickar in den, MVP! Matchens stjärna: Kollektivet.”

Stenkullens matchrapport hittas HÄR.

Komarkens hittas HÄR. Bilden till inlägget är lånad från FCK:s hemsida.

Stenkullen tappar lite mot toppen och är trea, sju poäng efter ledande Gårda (som de alltså möter i nästa match). FCK är nu åtta.

 

Nol IK – Guldhedens IK 2-2 (0-1)

Både Nol och Guldheden har gjort det bra hittills i årets 4A. GIK är med i toppen och Nol ligger på en stabil mittenplacering. När lagen möttes i fredags i Nol slutade det med ett kryss. Gästernas Filip Mitrovic gjorde den första halvlekens enda mål efter ett en fin volley. Tyvärr fick sedan Mitrovic kliva av med en befarad knäskada och oklart hur framtiden ser ut så han haft problem med knäet innan. I mitten av den andra halvleken kan sen hemmalaget kvittera genom Boban Ilic men bara minuter senare återtog GIK ledningen, målskytt denna gång Isac Boukachabia. Rahel Faraj fastställde sedan slutresultatet när han satte 2-2.

Nols Boban Ilic sa så här om matchen:

”Vi börjar matchen riktigt bra där vi skapar två drömläge. Jag står för bägge missarna. Ena sätter jag i stolpen och den andra strax utanför. Vi kämpar på men får ingen utdelning. Elving skjuter och det räddas på mållinje. 0-1 kommer som en kalldusch och det är väl då vi går ner oss lite fram till halvlek. Där kör vi full fart direkt och och efter en kvart så sätter vi ribban innan vi till slut lyckas kvittera. Men så kommer 1-2. Vi reser efter det med och kvitterar och går för seger men det slutar oavgjort. Riktigt surt då gästerna får maximal utdelning medans vi måste verkligen tvinga bollen i mål. Vi är inte nöjda med resultat men spelmässigt bra match”

GIK:s Svante Möller sa så här om den oavgjorda kampen:

”Underbara förutsättningar i Nol med gött väder och en prickfri gräsmatta som dessutom vattnades innan matchstart, imponerande! Tyvärr kan vi inte nyttja detta utan gör en match där vi helt enkelt inte kommer upp i nivå. Vi är passiva och ligger fel i försvarsspelet medan vi slarvar när vi själva har bollen. Ändå är matchen ganska jämn och vi leder med både 1-0 och 2-1. Surt att tappa två gånger om men sett till matchbilden får vi vara nöjda med en pinne idag.”

Guldhedens matchrapport hittas HÄR.

GIK är tvåa, tre poäng efter Gårda. Nol ligger för tillfället femma.

 

LÖRDAG 9/6

United Africa FC – Kode IF 1-2 (0-1)

Kode har haft en jobbig vår med en läckande defensiv och hade fyra matcher i rad med fyra insläppta mål inför bortamötet med United Africa. Hemmalaget hade dock istället problem med offensiven och bara mäktat med åtta mål framåt på nio matcher. Efter den första halvleken hade Kodes defensiv hållit och Rasmus Haraldsson hade levererat framåt. Den andra halvleken började dock med att Hamza Debe kvitterade för hemmalaget. UAFC åkte sedan på ett rött kort och med tolv minuter kvar kunde Haraldsson sätta segermålet för Kode

Mathhjälten Haraldsson sa så här till bloggen om segern:

”Tre sköna poäng in på kontot om än något dyrköpta sådana. Vi har några spelare som får mottaga mindre överfall och tyvärr tvingas bryta matchen och huruvida de är redo till nästkommande matcher är oklart. Alla spelare som var inblandade på något sätt gör dock en fullt godkänd match. Det känns som att vi har kontroll på matchen sett över första halvlek och går där till en halvtidsvila med välförtjänt 1-0 ledning. Anda halvlek startar lite sämre för vår del och Africa kommer in i matchen och kvitterar genom ett fint mål för att sedan bränna en straff några situationer efter. Därifrån så reser vi oss och kommer tillbaka in i matchen genom att återta ledningen med 2-1. Den sista biten av matchen håller vi ut och enligt min åsikt sett till hela matchen så är vi värda att få med oss samtliga poäng hem.”

Kodes matchrapport hittas HÄR.

Kode är nu sjua och är inne i en lite positivare period med sju poäng på sina tre senaste. Fortsatt tungt för UAFC som är tia men laget har ändå lite marginal ner till jumbon Floda.

 

/Rasta