4B brukar hålla ihop sina omgångar och i helgen brände de av hela omgång 11:

 

FREDAG 8/6

Göteborgs FF – KF Velebit 3-5 (1-2)

Det blev målrikt på Majvallen i fredags när Velebit besökte GFF. Gästerna öppnade starkast med att göra både 1-0 (Mohammed Ibrahim) och 2-0 (Igor Utkovic) i den första halvleken. Jonas Tingberg gav dock GFF lite hopp med sin reducering precis innan paus. Velebit gick dock ifrån ännu mer i andra genom mål av Ivica Skiljo, Roberto Dos Santos Goncalves och Utkovic igen. GFF hyfsade siffrorna i slutet genom mål av Teodor Nastevski Lindström och David Wilson Brandin men Velebits seger var aldrig hotad. 

Velebits Paolo Rossi sa så här om segern:

”För det första är det oerhört skönt att studsa tillbaka direkt efter den tråkiga förlusten senast. Och att få säga dit fem bollar är inte helt fel de heller. Tycker att vi gör en bra match mot ett bra lag. Både offensivt sätt och defensivt, förutom en dipp sista 10 där GFF får två snabba mål och får lite hopp. De spelar ett spel som går ut på att vända spelet extremt ofta för att sedan komma på inlägg. Något dom också behärskar väldigt bra då dom har många spelare med fina fötter. Måste även passa på att hylla domaren. Ett väldigt bra jobb, där han tilllät hårt spel och att de smälldes på. Man visste från minut ett vilken nivå det handlade om och han ändrade inte ribban en gång under 90 minuter.”

GFF:s kapten Carl Aldebert sa så här om förlusten:

”Tuff kväll där verkligheten till slut kom ikapp oss. Tredje matchen vi lirar med en utespelare i mål och totalt femte gubben som får dra på sig handskarna. Det blir såklart ohållbart i längden även om inte gårdagens keeper ska lastas utan snarare att vi släpper till alldeles för mycket chanser och öppna lägen. Nu är iallafall vår målvaktstränare tillgänglig som spelare närmsta matcherna så vi slipper slänga in utespelare igen. Någon målvakt som är sugen på att komma ner och känna sig för på en träning? Du är i så fall mycket välkommen att höra av dig! Matchen då. Vi börjar rätt bra och skapar en vass chans redan i första minuten. Jämn första halvlek överlag där Velebit får göra ett vad som idag kändes som extra viktigt första mål på straff. De gör sedan också 2-0 innan vi reducerar en stund innan halvlek. Vi är optimistiska i halvlek då känslan är att Velebits stora och tunga gubbar börjar tröttna i värmen. Andra halvlek blir dock inte alls som vi tänkt oss då de får gå ifrån till 1-5 med det ena målet märkligare än det andra. Vi visar iallafall att det finns moral i laget och forcerar in ett par reduceringar och har bud på mer. Sammantaget en rättvis seger för Velebit som är vassa när de får lite medvind och är stora och tunga att möta. Vi får ladda om inför ett väldigt tufft dubbelmöte mot Kärra nästa vecka.”

Velebit är trea i tabellen och GFF återfinns på en femteplats.

 

Dalen/KFF – Eriksbergs IF 4-3 (2-1)

Serieledarna Dalen/KFF håller undan i toppen men det satt riktigt långt inne i fredags mot ett kämpande Eriksberg. Johan Juslin gjorde både 1-0 och 2-1 för Dalen i början av matchen och däremellan hade Peter Johansson kvitterat för EIF, ett mönster som skulle upprepa sig. I den andra halvleken höll sig nämligen Johansson framme igen (iallafall enligt matchrapporten) och satte 2-2. Dalen svarade med att göra 3-2 (Edvig Salihi) men Johansson fullbordade sitt hattrick när han för tredje gången kvitterade! Dalen/KFF skulle dock få sista ordet och fick in 4-3 med hjälp av ett självmål och då kunde varken Peter Johansson eller någon annan i EIF svara.

EIF:s Johansson sa så här om förlusten:

”De var en riktigt tung förlust. Vi börjar första halvlek med solen i ögon och har svårt att se både medspelare och motspelare. Men vi spelar stundtals bra. Vi skapar lägen och Dalen har stora problem emellanåt. Men de är Dalen som gör 1-0 efter skott ute från och uret står knappt på en minut och vi får jobba i uppförsbacke direkt. Efter dryga kvarten får kvicke Omar som för dagen fick chansen från start en boll i djupet som han nickar förbi en utrusande målvakt som river ner honom i straffområdet. Straff och 1-1 är en faktum. Men de dröjer inte många minuter innan Dalen är framme igen efter har lyft in bollen i straffområdet och den går fram till en fristående spelare som bara kan skarva in den. Vi jobbar vidare och skapar en del farliga lägen utan resultat. Vi går till halvlek med 2-1 i röven men känner ändå att vi kan vända på detta här. Vi pratar om att spela mer efter backen eftersom Dalen nästa vinner allt i luftrummet. Lägen uppstår och tror de är Anton som spelar fram Bagge som bara ”skyffla” in 2-2. Vi känner att vi kan vinna detta. Men efter några minuter tappar vi boll och Dalen kan ställa om. Dom lägger ut den till en kille som kommer rustandes strax utanför straffområdet som klipper till på ett. Blir ett skott längst backen som går in i bort. Vi jobbar vidare och efter att vi fått en frispark som lyfts in som sedan renasas undan kan vi snappa upp den och underteckna visar lite dold talang och knorrar in den borte. Med 10 kvar att spela får Dalen en frispark på kanten som lyfts in. AD höjer flaggan för offside tror alla men han ville påpeka att frisparken gått för tidigt. Den går om och givetvis tar den på våran spelare och in i mål. De står sig matchen ut och de är med tunga steg man lämnar Krokslättsvallen. De är inte rättvist men de är inte alltid fotbollen ibland. Men vi tackar Dalen och hoppas på revansch till hösten.”

Dalen/KFF:s Bita Bångens hade följande att säga om matchen:

”Matchen började precis som vi hade pratat om, pressen satt och det gav utdelning efter 2-3 minuter. 1-0 och trodde lite att det skulle bli en lite lättare match. Men Eriksberg kom tillbaka. Så var det hela matchen, vi gör ett så gör de ett. Mycket misstag från vår sida idag, vi lyckas inte hålla i bollen under längre period på offensiv planhalva.Vilket gör att spelet går mycket fram och tillbaka matchen igenom. Trots att man inte spelar den finaste fotbollen för dagen så krigar vi alltid på och fick med oss tre poäng!”

EIF:s matchrapport hittas HÄR. Dalen/KFF:s hittas HÄR.

Dalen/KFF toppar 4B-tabellen och Eriksberg är tia.

 

Kärra KIF – Finlandia/Pallo AIF 7-0 (4-0)

Nykomlingen Finlandia har haft det tufft och återfinns i tabellens bottenskikt och det blev inte bättre när laget föll med stora siffror mot Kärra KIF i fredags. Redan efter en kvart hade Kärra 3-0 efter två strutar av Marcus Andersson och en av Marcus Olofsson. Olofsson blev även tvåmålsskytt när han satte 5-0 i början av andra och med sista målet (7-0) fullbordade Andersson sitt hattrick.

Kärras tränare Jim Holmelin sa så här om storsegern:

”Direkt i matchinledningen så är det tydligt att Finpa vill backa hem och försvara sin planhalva. Vi rullar boll med stort tålamod och har ett rejält bollinnehav. Vi gör 1-0 redan efter 7 minuter, idag var vi inte nöjda med det och killarna fortsätter att spela en bra fotboll och vi får bra utdelning. 4-0 i halvlek. Andra halvlek, vi fortsätter med det spel som varit vägvinnande och Finpa får jaga boll. Vi gör ytterligare tre mål och luftar hela bänken med gott om speltid till alla. Trevlig stämning mellan lagen i en snäll match som tidigt kändes avgjord, ändå en del gula kort och flertalet avblåsningar som kändes väldigt onödigt idag.”

Finlandias Richard Olsson sa så här om matchen:

”Vi har haft en tung säsong med många jobbiga förluster som tärt på vårat självförtroende. Så varje match är en kamp för att försöka komma på fötterna igen, vi har satt oss i en jobbig situation som gör att vi är konstant rädda att göra bort oss och förlora. Detta har gjort att det låst sig totalt för oss.. Vi kommer ut till Klarebergsvallen med gott mod, men redan efter 20 minuter står det 3-0 till Kärra som är duktiga och effektiva, med den starten så är matchen redan över för våran del. Vi hänger med huvuderna och Kärra får spela ut totalt. Vi måste försöka hitta tillbaka självförtroendet och nivån på vårat spel för att lösa detta nu.”

Kärra är nu fyra i tabellen och Finlandia är sist.

 

LÖRDAG 9/6

Mölnlycke-Sjövalla IS FK – Mölnlycke IF 1-1 (1-0)

Det vankades derby i Mölnlycke i lördags när Mölnlycke-Sjövalla IS FK tog emot Mölnlycke IFMölnlycke IP. Mycket Mölnlycke i den meningen. Lagen skuggade varandra i mitten av tabellen inför matchen och bara målskillnad gjorde att MIF låg före. Andreas Brantlid gav hemmalaget gav ledningen i den första halvleken och det till 73:e minuten innan kvitteringen (Markus Landén) kom på en straff.

MIF:s tränare Jonatan Gerth sa så här om matchen:

”En derbymatch som präglades av mycket kamp. Mölnlycke-Sjövalla har många fysiskt starka spelare som de har användning av både i spelet och på hörnor och inkast på offensiv planhalva. I och med att de tar ledningen får vi jaga kvittering matchen igenom. Vi har ett par stora målchanser i första halvlek där deras målvakt gör avgörande räddningar. Kvitteringen kommer istället med kvarten kvar på straff. Totalt sett borde vi gjort något mer mål men starkt att komma tillbaka från ett underläge och få med sig poäng.”

Mölnlycke-Sjövallas ena tränare Christian Bevenäs sa så här om derbyt:

”En match med härlig inramning där respektive lags knattar var på inmarschen och alla intäkter går till båda klubbarnas ungdomsverksamhet. Själva matchen inleds med ett litet spelövertag för MIF utan att de skapar något direkt farlighet. I 16:e minuten så kommer vi upp på högerkanten och slår ett inlägg/skott som letar sig in från 35-40 meter och 1-0 för oss. Matchen är tuff och jämn precis som väntat men dagens domare var riktig bra och hittade en bra nivå. Mölnlycke IF skapar en dubbelchans i straffområdet där David är grym och räddar oss. Sista 17-18 minuterna i första halvlek så tar vi över bollinnehavet och Mölnlycke IF slår långt på Sudo. Vi går in i halvlek och är rätt nöjda med matchbilden dock så har vi fått lite skador på spelare och värmen tog hårt på spelarna. 15 minuter in i andra så tryter orken på vissa spelare hos oss och Mölnlycke IF blir allt hetare och tar över bollinnehavet och får en väldigt billig straff, det är solklar filmning där domaren blir lurad tyvärr. Sett över hela matchen så är resultatet rättvist men surt ändå givetvis att vi inte höll undan.”

MIF:s referat hittas HÄR.

Härryda Posten har också skrivit om matchen och det hittas HÄR. Bilden till inlägget kommer från derbyt och är lånad från Ove Berdal.

Ställningen mellan lagen alltså oförändrad och MIF ligger sexa i kraft av bättre målskillnad mot sjuan Mölnlycke-Sjövalla.

 

IFK Björkö – IF Mölndal Fotboll 2-4 (2-3)

I de nedre regionerna av 4B tog Mölndal en viktigt och efterlängtad seger i lördags. Inför matchen hade laget fem raka förluster på kontot. Det var gästerna Mölndal som inledde målskyttet mot Björkö redan efter sju minuter när Maksim Pajovic satte 1-0. Matchens följande tre mål kom från straffpunkten och först kvitterade Björkös spelande tränare Fredrik Augustin till 1-1 innan Filip Nilsson gav gästerna ledningen igen. Fabian Påhlman såg dock till att det blev 2-2, även det alltså från 11 meter. Det blev en målrik första halvleken och Mölndal hann med att ta ledningen ännu en gång innan paus, målskytt denna gången Zephania Phiri. I matchens sista ordinarie minut kunde sedan Ackim Mumba sätta dit 4-2 till Mölndal och säkra segern!

Mölndals Filip Nilsson sa så här om segern:

”Riktigt skön och efterlängtad seger för vår del. Två snabba mål i inredningen för båda lagen tidigt i matchen då det blev ett långt avbrott pga skada. 2-1 till oss på straff efter det långa uppehållet (hoppas allt är okej med Björköspelaren). Tyckte vi överlag fick igång vårt spel bra och kunde göra 4-2 i slutminuterna när Björkö försökte trycka på för en kvittering. Bara att fortsätta på detta spåret för vår del.”

Segern gjorde att Mölndal klev om just Björkö och skickade ner laget under strecket. Mölndal är nu nia och Björkö elva.

 

Donsö IS – Öckerö IF 2-4 (2-1)

Det var även ett skärgårdsderby där norra skärgården representerades av Öckerö och den södra av Donsö! Efter de första 45 ledde hemmalget DIS på Donsövallen efter att seriens skyttekung Albert Hansson gjort både 1-0 och 2-1. ÖIF:s mål gjordes av Victor Niklasson. Den andra halvleken skulle dock tillhöra Öckerö och framförallt Daniel Larsson. Larsson gjorde nämligen både 2-2 och 4-2. 3-2 målet svarade Erik Gustafsson för.

DIS tränare Mikael Schagerlind sa så här om förlusten:

”Vi har är inne i tung period med många spelare borta. I matchen mot Öckerö saknade vi fem ordinarie startspelare och då orkar vi inte hela vägen. Vi startar i alla fall bra, vi kliver på och skapar läge i första halvlek och går in i halvlek med en ledning 2-1. I andra halvlek pressade Öckerö på lite grann och kvitterar till 2-2. Sedan får de en straff som våran målvakt räddar. Efter straffen får vi lite energi igår och börjar flytta upp laget. Med en kvart kvar hade vi lite oflyt med domsluten. Vi fick en offside emot oss, trots att bollen kom från en Öckeröspelare. De slår en snabb frispark och gör mål. Därefter kvittar vi men blev avvinkade för en tveksam offside. Luften gick ut och dom gjorde två mål i stället. Sett till hela matchen så orkade dom bättre. Vi spelade jämt i första halvlek men orkade inte hela vägen. Vi ska kämpa oss igenom de här matcherna som är kvar och förhoppningsvis komma igen till hösten med fullt lag. Tills nästa match försvinner ytterligare två spelare ut till sjöss. Eventuellt får väl jag göra comeback mot Velebit.😉

DIS matchrapport hittas HÄR.

ÖIF:s hittas HÄR.

Som vanligt hittas massor med bilder från matchen HÄR, på Skärgårdsfotboll.

Öckerö är nu tvåa i tabellen, fem poäng bakom ledande Dalen/KFF. Donsö är åtta.

 

/Rasta