Vi kastar oss över helgens matcher i 5A!

 

FREDAG 8/6

Bergums IF – Partille IF FK 0-1 (0-1)

Partille IF FK tog en viktig seger i den nedre delen av 5A och Bergums svaga form håller i sig. Det blev målsnåltBergumsvallen och matchens enda mål gjordes av gästerna (Samuel Wesley) redan i den sjunde minuten.

Partilles målvakt Dennis Nithander sa så här om segern:

”En riktigt skön och viktig seger. Vi kunde för första gången i år efter Tobbes skada, ställa ett slagkraftigt lag på den för dagen helt gräsligt dåliga gräsplanen. Det syntes med en gång då vi tog kommandot och hotade från båda kanterna direkt. Efter ca 10 minuter får Samuel Wesley bollen på vänsterkanten och sätter fart neråt, driver bollen lite inåt och får på en riktig drömträff. 1-0 till oss. Resultatet står sig halvleken ut, men borde kanske varit nåt mål större. Kan tilläggas att Bergum faktiskt har en boll i nät. Deras mål blir dock helt riktigt bortdömt då en av deras spelare kommer nån sekund sent in i situationen. Andra halvlek är ett rent ställningskrig där man märker att det är två lag som haft svårt med målskyttet dom senaste matcherna. Trots många omställningar för båda lagen skapas inte mer än någon halvchans vardera. När slutsignalen ljuder har vi inkasserat vår andra seger för säsongen, men framförallt andra raka nolla. Nu är det bara att fortsätta jobba på. vi har 1:an, 2:an och 5:an i serien i de nästkommande tre matcherna, där vi iallafall har revansch att utkräva i två utav mötena, så det ska bli en kul utmaning.”

Partille är nu tia i tabellen och Bergum fortsätter att glida längre ner i tabellen. BIF är åtta nu och förlusten var lagets åttonde raka match utan seger.

 

FC Bosona – Öjersjö IF 3-1 (1-1)

Det spelades också en jumbofinal i helgen när tolvan Bosona tog emot elvan ÖjersjöGamlestadsvallen. Efter matchen var placeringarna ombytta då Bosona bärgade sin blott andra seger för säsongen. Det började dock bra för ÖIF när Anders Svensson satte 1-0 redan efter fem minuter. Precis innan paus kvitterade dock Emin Koljic på en frispark. Bosona var sedan det starkare laget och Samir Abaz och Eldar Razanica fixade segern i den andra halvleken. 

Bosonas Benjamin Grozdanic sa så här om segern:

”Jämn match rätt spelmässigt men vi spelar smart och även om Öjersjö tar ledningen och har mer bollinehav så är vi överlägsna när det kommer till chanser. Vi missar både straff och friläge men vinner ändå med 3-1! Skönt att vara på vinnande spår igen.”

ÖIF:s ena tränare, Henrik Frendin, sa så här om förlusten:

”Vi kliver in i denna ”6-poängsfight” med en fin känsla efter en heroisk insats senast mot Zenith (med tio man i 65 minuter). Där visar vi moral och grym kampvilja om varje millimeter. Mot Bosona startar vi bra och vår uppflyttning av Anders Svensson i anfallet ger resultat efter bara ett par minuter, 1-0! Sen faller vi in i Bosonas ”gåfotboll” som de har svart bälte i och genom dålig rörelse och långsamma beslut och bolltransporter så får de matchen dit de vill och vill blir statiska och långsamma. Trots mer energi genom en straffräddning lyckas de kvittera på en snyggt slagen frispark innan paus. Sen gör de sitt andra och vi flyttar upp och då kommer trean i slutet och vi är slagna. Återigen knepiga och okonsekventa beslut från huvuddomaren när det döms straff i ett straffområde men en något grövre men likvärdig situation i andra straffområdet frias!? Svårt att veta nivån och hur man får spela med ojämna rättskipare. Vi är precis som tidigare svaga i och runt bägge straffområdena och det kostar oss matchen idag. Extra plus till Anders och 20-åriga nyförvärvet Kalle (som gör debut som startspelare) idag. Vi kämpar vidare i botten för snart lossnar det.”

Bosona klev alltså om Öjersjö som nu alltså är sist i 5A-tabellen.

 

LÖRDAG 9/6

Älvängens IK – Utbynäs SK 0-1 (0-0)

En riktigt intressant match på den övre halvan med två lag som vill blanda sig i den absoluta toppstriden. Matchen på Älvevi bjöd bara på ett mål och det var gästernas Robert Hedelin som blev matchhjälte när han satte en straff efter en timmes spel.

Just Hedelin sa så här om segern:

En av de skönaste segrarna på länge. Det är något med att vinna tighta matcher. Men spelmässigt tycker jag vi är klart bättre. Man blir smått illamående av lag som sparkar varje inspark lång och inte ens försöker rulla igång det vilket gör att tempot går ner. Så det gällde att kriga och försöka dra igång tempot själva. De rinner igenom någon gång men i övrigt känns det som vi har bra koll. Vi skapar väl inte supermycket själva men tillräckligt för att vinna utan att skämmas. När vi lyckas kombinera finlir och brunk är vi farliga. Sen en extra eloge till vår målvaktstränare som ställde upp i kassen och spikade igen!”

ÄIK:s kapten Johan Parinder sa så här om matchen:

”En oerhört bitter förlust! Tungt i värmen men det är ju samma för båda lagen såklart. Utbynäs är tunga och stabila och har mer bollinnehav än oss och skapar en del halvchanser i första medans vi har svårare att etablera vårt spel men skapar trots det ett friläge och någon halvchans. I andra börjar vi lite bättre och bränner två  frilägen men efter 10-15 minuter i andra så drar vi på oss en straff som Utbynäs sätter. De låter oss föra spelet men vi kommer väl inte jättenära en kvittering och de drar ut på tiden samtidigt som domaren inte lägger till nån tillägg efter både vattenpauser samt längre maskning från Utbynäs. Känns surt då jag tycker vi hade dem hetaste målchanserna och med lite bättre skärpa borde iallafall haft lika eller till och med vunnit.”

Segern gjorde att Utbynäs gick om just Älvängen i tabellen. USK är nu fyra, en poäng före ÄIK.

 

Björndammens BK – Ytterby IS 3-0 (1-0)

Björndammen går från klarhet till klarhet och i lördags tog laget sin femte raka seger i toppmötet med Ytterby. Hemma på Furulund såg den gamle måltjuven Aleksander Petrovski till att BBK ledde med 1-0 i halvtid. I slutet av matchen klev en annan rutinerad herre fram, nämligen Jonas Wassman, och han gjorde både 2-0 och 3-0!

Just BBK:s Petrovski sa så här om segern:

”Det var en tuff match att spela pga av värmen och vi ställer upp med ett lag där flera ordinarie från fattas men vi har en stark trupp och ett bra momentum för tillfället. Att Ytterby är bra visste vi på förhand och jag skulle säga att det är det bästa laget vi mött hittills i serien, bolltrygga spelare som kan spela runt och hålla i bollen. Vi inleder matchen med att ligga lågt och låta dom styra spelet för att sedan gå på kontring och det är precis en sådan omställning som föranleder första målet där undertecknad får en delikat passning från Anton Linde ut på kanten där jag viker in i banan och böjer in den i bortre krysset! Efter det så fortsätter första halvlek på samma sätt där vi ligger lågt men i halvtid står sig resultatet 1-0. I andra halvlek tar Ytterby över matchen helt och vi blir passiva och bolltittande och gästerna trycker på och lyckas få en boll i överliggaren innan den evigt unge Jonas Wassman på två hörnor lyckas nicka in en kasse och peta in en från mållinjen och det känns som att vi gick hem bekvämt med tre pinnar. Idag visar vi att gammal är äldst då underteckand (36 år) står för ett mål och Jonas Wassman (38 år) står för två kassar och våran egen Andeeesss (Steinar) Malmqvist (37 år) håller en förtjänstfull nolla! Vill även lyfta fram Vincent Andersson Ljungblad, Markus Linell och Leo Bogojevic som alla tre gör en utmärkt match! Jag vill till sist berömma Ytterbys båda innermittfältare som jag tycker vara två riktigt fina fotbollspelare. Forza BBK!”

Ytterbys Tobias Hildesson hade följande att säga om förlusten:

”Kändes som vi hade matchen i våra händer hela tiden men så fort vi fick ett läge så vra vi inte tillräckligt fokuserade. Björndammen var effektiva och behövde inte många målchanser i matchen för att vinna den.”

BBK:s form har tagit laget till toppstriden och de är nu tvåa, två poäng bakom Zenith men med en match tillgodo. Ytterby är trea på samma poäng som BBK.

Det har utvecklats till en riktigt tight toppstrid och det skiljer i nuläget bara fyra poäng mellan ettan Zenith och femman Älvängen.

 

Hönö IS – Angered MBIK 1-3 (1-1)

Bakom topplagen närmar sig Angered MBIK som börjat hitta formen rejält. 3-1 segern mot Hönö i lördags var lagets tredje raka. Bobby Faili satte 1-0 tidigt för Angered men innan paus hade hemmalaget kvitterat genom Alex Zachrisson. I andra kunde sedan AMBIK göra både 2-1 (Nedim Dzafic) och 3-1 (Yosef Ismail). 

Angereds målvakt Damir Mehic sa så här om segern:

”Vi kom till Hönö med några viktiga spelare borta. Vi visste att det skulle bli tufft. Men yycker att vi är bättre matchen igenom och tredje raka segern är ett faktum.”

Angered är nu sexa och HIS är nia.

 

/Rasta