Det spelade tre matcher i 5B i helgen och så här gick det:

 

LÖRDAG 9/6

Styrsö BK – FC Heden 2-1 (0-1)

Bottenmöte i 5B där Styrsö BK till slut tog en skön trea. Det var dock gästerna Heden som gick till pausvila med en 1-0 ledning efter ett självmål. Trots att SBK spelade med en man mindre hela andra efter en utvisning kunde laget vända hemma på Amneviksvallen efter två mål av Joel Allheim. 1-1 kom i 54:e och segermålet i 78:e!

Hedens Daniel Reitz sa så här om matchen:

”Vad ska man säga en sån här dag? Oerhört tung förlust. Vi börjar bra och får även in ett ledningsmål när deras back petar in den i eget mål efter ett hårt inlägg från Wibel. Styrsö spelar en väldigt tuff fotboll på gränsen till fult många stunder och drar på sig mängder med frisparkar och gula kort. Strax innan halvtid åker även de röda kortet fram och vi kommer spela med en man mer i 45 minuter. I paus pratar vi om att inte falla ner i tempo och bli nonchalanta utan jobbet måsta fortfarande göras. Men andra halvleken börjar precis så som vi inte ville och Styrsö kan ganska tidigt göra 1-1. När det är ca 15 minuter kvar av matchen kommer även 2-1 och de känns oerhört tungt. Men vi kan inte göra annat än att bita ihop och komma igen. Det är fortfarande många poäng kvar att spela om och jag är övertygad om vi kommer ta oss ur denna negativa trend.”

Hedens matchrapport hittas HÄR.

Segern gjorde att Styrsö klev förbi Heden i tabellen. Heden är nu under strecket som elva och SBK är tia.

 

Sandarna BK – Kungsladugårds BK 3-0 (2-0)

I lördags fortsatte också Sandarnas segertåg i 5B. Nykomlingen tog sin femte raka seger och har nu nio raka utan förlust. Det blev stabila 3-0 mot Kungsladugård hemma på Gröna Vallen. Andrea Marco Caddeo satte 1-0 efter dryga kvarten och innan paus kom tvåan, signerad Kasper Dahlberg. I mitten av andra satte Emil Nilsson en frispark fram till 3-0

KBK:s kapten Martin Vallin sa så här om matchen:

”Inte mycket att säga om. Sandarna är duktiga. Vi har en del oflyt och i vissa lägen oskärpa. Bara gratulera Sandarna och ta nya tag mot Balltorp!”

SBK leder 5B och KBK återfinns på en sjundeplats.

 

SÖNDAG 10/6

Hovås Billdal IF – IF Warta 1-1 (0-1)

I mitten av tabellen återfinns både Hovås Billdal och Warta och när lagen möttes i söndags gick det inte att skilja dem åt. Erik Lukacs gav Warta ledningen i den första halvleken och tio minuter från slutet kom kvitteringen (målskytt Adam Kling). 

Hovås Adrian von Heijne sa så här om matchen:

”1-1 var kanske egentligen bara nästan rättvist. Warta för spelet stora delar av matchen, och hittar ytor mellan våra lagdelar på ett fint vis. Däremot skapar de i varje fall i första halvlek relativt få riktigt klara målchanser. De är dock ständigt farliga på fasta situationer, och det är via sådana som de skapar sina bästa chanser i första halvlek. Efter en hörna lyckas en av deras forwards skottfinta bort vårt försvar och sedan prickskjuta in 1-0 otagbart för Fredrik i mål. Fredrik gjorde annars en rakt igenom stabil insats, med flera fina ingripanden. I paus pratar vi om att bli mer kompakta mellan våra lagdelar, men har tämligen svårt att få tag i bollen i början av andra halvlek. Trots att Adam Kling gör ett hästjobb längst fram och Bewick och Svedstam på mitten stänger ytor effektivt lyckas vi inte få några längre stunder med bollen. Med 20 minuter kvar blir det vattenpaus och vi samlar ihop oss för att forcera mot slutet, vilket resulterar. Kling lyckas peta in 1-1 med drygt 10 minuter kvar. Efter vårt mål skruvar Warta upp takten ytterligare något, men vi är inte heller ofarliga i omställningsspelet. När domaren blåser av är det nog trots allt vi som är lite nöjdare än Hisingslaget med ett oavgjort resultat.”

Wartas Daniel Svensson sa så här om matchen:

”Det känns som om vi har kommit igång ganska hyfsat nu efter en ganska så seg halva på säsongen. Idag spelade vi riktigt bra fotboll och ägde mycket boll. Vi leder med 1-0 i halvlek vilket kändes rättvist även om Hovås tog över lite mot slutet av halvleken. Tyvärr slappnade vi av i nån minut och lönar sig till slut hovås kontringsspel och 1-1 var ett faktum. Vi trycker på för att göra ett avgörande mål sista tio men vi får inte in bollen. Eloge till Hovås målvakt som gjorde några riktigt fina räddningar. Överlag så spelade vi bra men måste förbättra oss i den sista tredjedelen och sätta våra lägen! Tråkigt att inte vinna idag när vi hade två i ribban, två i stolpen och ett bortdömt mål. Men ibland blåser det helt enkelt motvind!”

Hovås är sexa och Warta är åtta.

 

/Rasta