Vi kollar till det senaste som hänt i division 7!

 

LÖRDAG 9/6

7A

Gothenburg Celtic FC – Inter Linné IF 0-6 (0-2)

I lördags tog topplaget Inter Linné en säker seger mot Celtic på Heden. Abel Zerai låg bakom mycket för Linné då han satte 2-0 precis före paus och sedan i den andra svarade tre raka strutar och blev alltså fyramålsskytt. Miliyon Hailemariam avslutade målskyttet med sitt 6-0 mål och det var Sebastian Landi som inledde det i den första halvleken. 

Linné toppar en lite haltande 7A-tabell men jagas av framförallt Lekstorp och Gunnared. Celtic är elva.

 

7B

Solväders FC – Högaborg Kärralunds FC 4-1 (0-0)

I 7B fortsätter Solväder att vinna matcher och laget tog sin femte raka seger (då är en WO-vinst medräknad). Efter en mållös första halvlek på Bravida Arean mot Högaborg Kärralund lossnade det i andra där comebackande Dilan Olsson satte både 1-0 och 3-0. Mohammed Jelil smet emellan och satte 2-0 på straff. HKFC:s fick in en reducering via ett självmål men i slutet kunde Wesam Sufr sätta SFC:s fjärde mål.

SFC:s fina form gör att laget nu ligger tvåa i tabellen. HKFC är åtta.

 

MÅNDAG 11/6

7A

Hermansby IF – Kareby IS 1-0 (0-0)

Igår var det derby när Kareby IS begav sig till Kärnavallen för att möta Hermansby i 7A. Matchen bjöd bara på ett mål och det var hemmalagets Daniel Skånberg som slog till och blev matchhjälte dryga kvarten in i andra.

Hermansbys Samuel ”Sonkan” Holgersson sa så här om matchen:

”Underbart med ett riktigt Kungälvsderby! Gamla fina Hermansby skulle möta de pånyttstartade Kareby IS! Ett Kareby IS som kom med ett väldigt ungt lag (tror de var en snitt ålder på 18 år!). En match där Kareby började bäst, rullade fint och skapade några fina chanser. Vi i Hermansby fick mest försvara oss och förlita oss på kontringar. Så såg det väl egentligen ut hela matchen, Kareby försökte rulla och vi fick inte igång vårat passningspel. Trots att matchen såg ut så så tyckte jag ändå att vi hade bra koll på deras offensiv. I andra halvlek gjorde vi ett riktigt fint mål av våran superanfallare Daniel Skånberg. Vi lyckades sedan behålla lugnet och kunde ro hem en fin tre poängare! Detta var en match som bjöd på några goa derby känslor med gott tugg och fina tacklingar. Tror att det som gjorde att vi lyckades att vinna var nog våran rutin med lite äldre spelare. Många av spelarna i Kareby är födda 02 och 03 och har inte riktigt rutinen ännu. Men jag är imponerad över deras fina passningsspel som kommer ge dem många poäng framöver.”

Karebys tränare Morten Eriksen hade följande att säga om förlusten:

”Vi äger spelet nästan hela matchen. Skapar kanske inte så jättemånga farliga chanser men de vi har bör vi sätta. Orutinen i laget kommer fram väldigt mycket i en sådan här match. Vi har endast en kille som har spelat seniorfotboll under en längre period medans våra motståndare har ett väldigt rutinerad lag. Mycket frustrerade att förlora idag, men det är bara att bita ihop och komma igen. Mer träning och lite fler matcher i benen så släpper det snart för grabbarna.”

HIF är åtta och KIS är tia.

 

/Rasta