Här kommer lite smått och gott från gårdagens matcher:

 

TISDAG 12/6

6A

Partille IF SC – Gamlestaden FF 0-8 (0-4)

Toppen mot botten på Lexby när tabelltvåan Gamlestaden besökte jumbon Partille. Det blev också en väntad seger för GaFF med fyra mål i varje halvlek. Tobias Bui svarade för fyra fullträffar och de övriga målen gjordes av Pontus Larsson (2), Hoang Pham och Christopher Goncalves Melo.

Just fyramålsskytten Bui sa så här om segern:

”Vi fortsätter att vara effektiva framåt! Spelmässigt så finns det en hel del att begära av, många små fel som passningar, höja tempo osv. Trots detta så vinner vi med 8-0, det säger en del om vår styrka. Matchen är väl avgjorde redan i första halvlek, 4-0 om jag inte har helt fel. Måste dock tillägga att Partille absolut inte var ofarliga, de hade en handfull målchanser men vår målvakt idag är vår bästa spelare på plan! Otroliga räddningar, tom Partille var i chock. Överlag en trevlig match mellan två lag som slåss om uppflyttning respektive nedflyttning. Nu tar vi nya tag och laddar om batterierna inför derbyt mot Götaholm nästa onsdag!”

Partilles Jonas Thorsén hade följande att säga om förlusten:

”Det känns som om jag skriver samma saker varje gång. Tycker att vårt spel var ganska bra och resultatet speglar inte riktigt matchen. De är så grymt effektiva och vi sätter inga målchanser. Med det sagt så var de värdiga vinnare men det känns inte som om resultatet målar en rättvis bild över matchen.”

Gamlestadens matchrapport hittas HÄR.

GaFF är fortfarande tvåa i tabellen och Partille är sist med bara en poäng på elva matcher. Bilden till inlägget är lånat från GaFF:s hemsida.

 

6B

Göteborgs City FF – Göteborgs SIF 0-0 (0-0)

City slåss för att undvika nedflyttning och GSIF kämpar för att få kontakt med toppen igen. När lagen möttes igår på Överåsvallen så blev det en mållös tillställning.

Citys burväktare Kim Jonasson sa så här om matchen:

”Sista matchen innan sommaren och med seger i ryggen så hoppades vi ta revansch från den målrika förlusten mot Studenterna i premiären (3-6). Vackert väder på Överåsvallen. Helt omvänt mot då, blev det inga mål alls, i första halvlek har Studenterna mest av spelet och skapar en del chansar, även om vi stundtals får ordning på spelet och sticker upp med anfall. De vinner fler dueller än oss. I andra verkar det som att de tröttnar en del och faller tillbaka. Jag har själv inte mycket att göra och jag kan inte minnas något avslut på mål som jag räddar i andra. Med tio minuter kvar får vi rött kort och får avsluta tredje raka matchen med en man mindre på plan. Då skapar de lite tryck men inga chanser. Istället får vi möjligheten att avgöra med ett friläge i slutet där deras målvakt gör en bra räddning. Vill minnas att respektive målvakt gör två räddningar var under matchen, bägge lagen kunde vunnit och med en man mindre får vi ändå vara nöjda att hålla nollan matchen ut. Även om vi fortfarande ligger på nedflyttning så känns det som att vi har goda möjligheter att plocka en hel del poäng i höst och hänga kvar!”

Studenternas Mattias Dotevall hade följande att säga till bloggen om matchen:

”Första halvlek går i lågt tempo där vi skapar de hetaste chanserna och är närmast ett ledningsmål. Andra halvlek inleder City bäst utan att egentligen skapa ngt jätte tryck i sista tredjedelen. Vi kommer in igen i matchen och när City får en gubbe utvisad i slutet bör vi avgöra vilket vi tyvärr inte lyckas med, stor besvikelse att vi inte kan ta med oss tre pinnar från Överåsvallen.”

City har alltså spelat klart för våren och är nia i tabellen. GSIF är sexa.

 

6C

Önnereds IK – Fröjdens FK 3-0 (0-0)

Intressant möte i toppskiktet av serien när Fröjden begav sig till Apelsinplan för att ta sig an Önnered. Den första halvleken bjöd inte på några mål och det dröjde även en bit in i andra innan domaren fick notera en målskytt. Det var dock ett välkänt namn i målprotokollen genom åren, nämligen Olof Möller. Hadi Namro utökade sedan ÖIK:s ledning med tio minuter kvar och strax efter satte Simon Frindi 3-0.

Fröjdens Simon Sävenek sa så här om förlusten:

”Första 45 tycker jag att vi är det bättre laget. Båda lagen skapar chanser, men är ineffektiva i avsluten. Det känns dock som att det är fördel oss så långt i matchen. Vi försöker trilla boll. De gör 1-0 en bit in i andra då de kommit förbi med för många spelare och lyckas sätta dit den. Vår mittback Putte borde nog haft frispark med sig i situationen som föranledde målet. Så blir dock inte fallet. Det är vad det är. Vi försöker därefter att flytta upp lite folk för att komma in i matchen. Då lyckas våra motståndare göra både 2-0 och 3-0. Ibland förlorar man matcher. Önnered gör det de är bra på och jag är glad att jag spelar i Fröjdens. Nu blir det sommarlov. Glad sommar!”

ÖIK:s Andreas Tenggren sa så här om segern:

”Vi började matchen ganska dåligt där vi inte hittade något spel, utan Fröjden tryckte tillbaka oss utan att skapa några farliga målchanser. Men i andra kom vi in bättre i matchen och gjorde mål på våra chanser. Helt klart en värdig seger sett över 90 minuter.”

ÖIK:s matchreferat hittas HÄR.

Båda lagen har nu spelat klart och ÖIK är tvåa och Fröjden fyra.

 

7B

BK Skottfint – Elisedals IS 2-0

Det var även match i 7B igår och där studsade BK Skottfint tillbaka efter förlusten mot Järnbrott senast. Skottfint kunde besegra Elisedal med 2-0 hemma på Bravida Arena. Båda målen kom i indelningen av den andra halvleken. Ismail Souayah satte 1-0 och Gustav Nilsson svarade för tvåan.

EIS tränare Maria Sveningsson sa så här om förlusten:

”Riktigt tung förlust. Jämn match, men vi inleder andra halvlek dåligt och släpper in två mål. Sen spelar vi upp oss igen, men det hjälper inte eftersom vi inte får in några mål. Något orättvis/tråkig avslutning på en bra säsong. Men det är bara att komma igen till hösten och fortsätta spela det fina spel vi haft under våren!”

Skottfints tränare Daniel Åman sa så här om segern:

”Skottfintsdagen som också avslutade vårsäsongen för vår del. Det var visst ett derby samtidigt, men trepoängaren hamnade dock på den andra elitarenen Bravida Arena. Det var en behövlig trepoängare för BK Skottfint som haft det motigt senaste matcherna och slarvat bort poäng i vissa matcher. Mot Järnbrott matchen innan så saknade vi typ halva laget, men till den här matchen fick vi tillbaka ett antal spelare som kunde höja spetskompetensen lite. Vi har tidigare haft problem med balans i omställningsspelet, men nu var vi tillbaka med en defensiv trygghet precis som vi hade första fem omgångarna i serien. Matchen var mellan två lag med bra defensiv diciplin, men det var hemmalaget Skottfint som skapade lite fler farliga målchanser vilket också blev skillnaden i slutresultatet. Stundtals lite grinigt och det märks att matchen är mellan två lag som legat i toppen av tabellen hela säsongen. 1-0 kommer efter ett fint långt inlägg från Christian Beckers som Ismail Souayah kan dunka in i bortre hörnet och detta efter tio minuter in på andra halvleken. Matchen punkteras mer eller mindre fem minuter senare när Gustav Nilsson kan raka in 2-0 och detta efter en fin pass i djupled från högerback Viktor Paulsson. Vi började vårsäsongen på bästa sätt, men har sedan haft lite varierande resultat, när jobb, skador och examenstider kommit i vägen. Vi får ge det godkänt så får vi samla ny kraft tills vi kommer tillbaka från sommarledighet i början av augusti.”

Skottfints matchreferat hittas HÄR.

Skottfint är tvåa i tabellen och EIS är fyra.

 

/Rasta