Vi närmar oss sommaruppehållet och några lag har lirat sin sista matcher innan vilan.

onsdags, gick det iallafall så här:

 

ONSDAG 13/6

4B

Kärra KIF – Göteborgs FF 0-1 (0-0)

Strax bakom topplagen i 4B möttes Kärra och GFF i en viktigt kamp. Det blev en hel del gula kort (7) på Klarebergsvallen men bara ett mål, det stod David Wilson Brandin för då han avgjorde för gästerna med matchens enda mål i mitten av den andra halvleken.

Kärras Nicklas Reitz sa så här om förlusten:

”Tung förlust igen för oss då jag tycker att ett lika är rättvist. Samtidigt gör vi inga mål på våra chanser då blir de inga poäng. Revanschsugna på fredag .”

GFF:s Jonas Tingberg hade följande att säga om segern:

”Ja, det var en ganska jämn och tillknäppt match med en första halvlek där Kärra hade lite mer boll utan att skapa så mycket farligt och där vi stack upp med en del anfall utan att egentligen skapa så mycket heller. 0-0 i halvlek och om det hängde någonting i luften så var det väl isåfall ett Kärra-mål. Andra halvlek fortsatte som första med mycket kamp och ett Kärra som hade mer och mer boll, samtidigt som vi var farliga i våra offensiva omställningar. Vi gjorde det otroligt viktiga 1-0-målet på en frispark från kanten, någongång runt minut 70 vill jag minnas, där vår extremt talangfulla anfallare David Wilson studsade upp och smällde in bollen stenhårt med pannan, helt otagbart för målvakten. 1-0 stod sig matchen ut och nu är det bara att ladda om snabbt då vi möter Kärra igen på fredag hemma på Majvallen.”

Det är väldigt tätt matchande nu och lagen möts redan imorgon igen! Gårdagens match hörde nämligen till den första omgången men flyttades!

GFF är trea och Kärra femma.

 

Öckerö IF – IF Mölndal Fotboll 1-1 (1-1)

IF Mölndal har börjat plocka en del poäng och det blev ännu ett efter 1-1 i den svåra bortamatchen mot Öckerö IF. Daniel Larsson inledde dock målskyttet för hemmalaget på Prästängen efter 17 minuter. Precis innan paus hade dock Zephania Phiri kvitterat. I början av den andra halvleken blev även Öckerö reducerat till tio man efter en utvisning som följdes av en missad straff från Mölndal! Det blev inga fler mål och matchen slutade alltså 1-1.

ÖIF:s tränare Andreas Larsson sa så här om matchen:

”Frustrerande match. Vi inleder precis enligt plan där vi gång på gång vinner bollen högt och kommer till fina lägen. Precis som förra matchen mot Mölndal så är dock effektiviteten för dålig och vi utnyttjar bara en av 4-5 100%-iga målchanser. I andra delen av första halvlek tar Mölndal över matchen mycket tack vare sin extremt snabba och skickliga nr.9 som skapade mycket oreda för oss på egen hand. Dom kommer mest till skott utanför straffområdet och det är just på ett sånt dem kvitterar i halvlekens sista sekund då vår målvakt tyvärr släpper en billig retur som de tar vara på. Andra halvlek börjar och precis som i första så får vi matchen dit vi vill igen. Vi har två stora chanser första 10 minuterna men sen kommer Mölndal fram får på ett skott som det blir retur på där deras forward hinner före vår målvakt som fäller forwarden med straff som följd. Inget att säga om straffen men däremot blir vår målvakt även utvisad vilket kändes märkligt. Målchansutvisning enligt domaren, jag trodde man hade tagit bort denna dubbelbestraffning med straff och rött om det inte handlade om något riktigt fult. Mölndal bränner dock straffen och resten av matchen med en man mindre blir det mest försvarspel för våran del. Mölndal har en hel del chanser att avgöra men antingen missar dem eller så står vår inbytte debutantmålvakt Jonatan Geld ivägen. Själva har vi en stor chans då vår forward kommer ensam mot deras målvakt som dock klarar samt en i våra ögon solklar straff som domaren friar. Konstig match som alltså slutar oavgjort. Tuff period för oss nu med 4 matcher på 12 dagar och väldigt mycket folk borta med skador och dylikt, nu gäller det att bita ihop.”

Mölndals assisterande tränare Joakim Andersson hade följande att säga om matchen:

”Öckörö börjar bäst och gör 1-0 efter ett misstag av en av våra spelare . Vi växer in i matchen och tar över mer och mer ju längre tiden går . Sista sparken i halvleken gör vi rättvist 1-1 och går till vila med massa energi. I andra halvlek tycker jag börjar som första slutade med att vi rullar boll och Öckerö sticker upp då och då . Efter ca 10-15 får vi straff och deras målvakt får rött kort men vi missar tyvärr . Vi har massa lägen men bollen ville inte in ikväll tyvärr och vi åker därifrån missnöjda med en pinne .”

ÖIF:s matchreferat hittas HÄR.

Öckerö är tvåa i tabellen, fem poäng bakom Dalen/KFF. Mölndal är åtta.

 

Mölnlycke-Sjövalla IS FK – Dalen/KFF 1-1 (1-1)

4B-tabellen toppas av Dalen/KFF men det blev bara en pinne mot mittenlaget Mölnlycke-Sjövalla igår. Redan efter sex minuter hade hemmalaget tagit ledningen genom Joacim Johansson. Det dröjde dock inte särkilt länge innan Dalen/KFF hade fått in en reducering, målskytt Bita Bångens. Matchen bjöd inte på fler mål och slutade alltså med ett kryss.

Dalen/KFF:s kapten Jonas Hylén sa så här om matchen:

”Mölnlycke börjar bra och gör ett tidigt mål där vi inte alls är med till en början men så får vi in en kvittering efter 15-20 minuter. Efter det så tycker jag vi kommer in i matchen och tar över mer och mer ju längre halvleken lider. Andra halvlek tycker jag fortsätter som första slutade. Vi spelar helt ok och har ett par bra lägen synd att vi inte får in bollen. Mölnlycke är stabila men jag tycker nog vi är närmast segern då det känns som att de tröttnar mer och mer.”

Dalen/KFF leder fortfarande 4B och Mölnlycke-Sjövalla är sexa.

 

5A

Partille IF FK – Ytterby IS 1-0 (1-0)

Partille IF har verkligen vaknat till i botten av 5A! 1-0 segern mot Bergum i förra omgången följdes upp av ännu en 1-0 seger mot topplaget Ytterby IS i onsdags. Partille har nu även hållit nollan i tre raka matcher! Målet som fixade onsdagens seger gjordes av Farhad Ariyaeeravesh redan i den sjunde minuten.

Partilles målvakt Dennis Nithander sa så här om segern:

”Riktigt rolig match att spela, Vi är inne i en bra period för tillfället. Vi gör återigen ett tidigt mål, den här gången är det Farhad som i 7:e minuten lyckas vända bort sin motståndare i straffområdet och på nåt sätt hitta nätet. Efter det är det ganska jämt en bit in i halvleken, men ju längre den går så tar Ytterby över utan att skapa några direkta farligheter, eller de bränner en straff, men förutom det. I andra halvlek visar Ytterby klass och de är det klart bättre laget, och om vi ska vara ärliga så hade inte ett oavgjort resultat eller Ytterby-seger varit helt orättvist. Men vi kämpar, krigar och lyckas freda målet. Matchen slutar 1-0 trots fem minuters helt obefogad tilläggstid. Och det är de här segrarna som är roligast. Andra raka 1-0 segern och tredje raka nollan. Men nu är det fullt fokus på nästa match som gäller och bibehålla den fina formen vi är inne i.”

Ytterbys tränare Robert Tartagni sa så här om matchen:

”Efter den fina men resultatlösa matchen senast mot Björndammen var ett snabbt återbesök till kommunen för att möta Partille välkommet. Partille börjar bäst de inledande 10 minuterna och får utdelning när ett avslut tar på vår spelare och ställer vår keeper. När vi inte gör mål på straff och merparten av avsluten går mitt på får vi rannsaka oss själva. Det finns bara en väg att gå och det är att jobba hårdare för vi skapar fortfarande överlägset fler chanser i jämförelse med våra motståndare, dock utan utdelning den senaste tiden. Partille följer sin matchplan medan vi inte orkar leverera vår under 90 minuter. Vi tar nya tag mot Bergum.”

Partilles fina form har tagit upp laget till en åttondeplats medan Ytterby är trea.

 

5B

IF Väster – Näsets SK 2-1 (0-1)

Toppen av 5B är ju delikat med flera lag inblandade och i onsdags var det dags för ännu en toppmatch. Näsets SK hade begett sig till Önneredsplan för att möta IF Väster. Näset hade två fina segrar (mot Härryda och Balltorp) i ryggen men även Väster kom med självförtroende efter 11-0 i sina två senaste matcher! Det var Näset som tog kommandot i matchen när Viktor Törner tidigt nickade in 1-o för gästerna. Detta stod sig en bit in i andra innan Jakob Johansson kvitterade för Väster. Segermålet kom lite senare genom Felix Hermansson!

Västers tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson sa så här om segern:

”En match med två ansikten där vi har marginalerna med oss. Näset var klart bättre än oss i första halvlek. Kalasho var på en nivå som bara Sandarnas kapten varit på i serien i år och vi hade problem med vårt eget spel. 0-1 på en hörna tidigt och det störde mig då vi hade pratat en del inför matchen om att Näset har fin kvalité på fasta. Kalasho hade en megadoja i kryssribban och vi var rejält illa ute. Men tycker att vi sista kvarten av första halvlek tog över matchen lite men Näset i klart rättvis ledning. I andra halvlek så är vi hetare från start, Jake kommer in och gör en magisk insats mot Kalasho som inte får dominera matchen på samma sätt. Vi skapar alltmer tryck och Näset orkar inte riktigt upp med sitt lag. 1-1 kommer och det får jag säga är rättvis. Kalasho är sen nära att göra 1-2 då han hinner före Thomas i mål med en tå men Casper räddar 20-30 cm från mållinjen. Men utöver det är första tjugo av andra halvlek vår och Gabbe blir allt hetare. Med tjugo minuter kvar vinner vi boll vid mittplan, Laggan som skickats in spelar in en boll i straffområdet som Gabbe släpper vidare till Felix och så hade vi 2-1. Matchen ökar i intensitet alltmer under andra halvan och det märks tydligt att inget av lagen vill ge sig. Näset har några farliga fasta och vi skapar lägen främst från Gabbe till vänster. Till slut blåser domaren av och de tre poängen är hemma. Riktigt bra andra halvlek inför mycket folk är kul. Men framförallt kul för Laggan att få vinna i sin sista match, tyvärr håller inte höften för mer spel och det är väl egentligen det som präglat laget mest kring denna match.”

Noterbart även att Näsets tränare George Murad även var med och spelade denna matchen.

Väster toppar en lite haltande 5B-tabell och NSK är fyra.

 

Masthuggets BK – Hovås Billdal IF 7-2 (2-0)

Plötsligt händer det! Jumbon Masthugget har haft det riktigt tufft på sistone med storförluster och dåligt med folk. I onsdags kom dock en riktigt efterlängtad seger och det var ordentligt också! Hemma på Majvallen besegrades Hovås Billdal med hela 7-2! Maksi Sinani satte både 1-0 och 2-0 i den första halvleken men direkt i andra kom reduceringen från gästerna när Henrik Blixt hittade rätt. Hugget svarade dock med att göra fyra raka mål och även bränna en straff under den tiden. Love Svanqvist höll sig framme och gjorde både 3-1 och 5-1, Leo Holst nickade in 4-1 och 6-1 gjordes av Gustav Karlsson. Blixt hyfsade siffrorna med sitt andra mål via en straff innan Svanqvist fullbordade sitt hattrick i slutet.

MBK:s tränare Linus Westberg sa så här om matchen:

”Vi snackar innan matchen om att vi ska ut och rulla boll och hitta det roliga med fotboll. Matchen börjar med lite halvlägen från båda lagen och 1-0 kommer snyggt genom ett av våra nyförvärv Maksi tidigt i matchen. Efter detta tycker jag vi tar över halvleken och gör det bra både spelmässigt och målmässigt. Även 2-0 kommer ganska tidigt även de av Maksi. Redan 45 sekunder in i andra halvlek reducerar Hovås Billdal och får en nytändning. De satte en rejäl press första fem minuterna som vi lyckas hålla undan och istället gör vi 3-1 på hörna. Efter det är matchen helt våran och känns som att allt går i vår väg, Love gör två riktiga drömmål och blir hattrickskytt och jäkligt roligt att Leo som är född 02 gör 90 minuter idag och gör ett mål och två assist. Idag kan vi inte vara annat en nöjda med vår insats!”

Hovås kapten Henrik Blixt sa så här om förlusten:

”Horribel insats från början till slut. Finns inget positivt att ta med sig efter denna matchen. Bara att försöka glömma detta så fort som möjligt och revanschera oss i sista matchen före uppehållet. Får gratulera Masthugget som tog tillvara på vår usla insats och körde över oss fullständigt.”

5B lever nu alltså även i botten. Hugget är fortsatt sist men har nu bara två poäng upp till nian Heden. Hovås Billdal återfinns på en sjundeplats.

 

FC Heden – IF Warta 1-0 (1-0)

Det har gått tungt för nykomlingen FC Heden men möjligen var det GP:s närvaro som fick laget att prestera det lilla extra och ta en viktig trepoängare hemma på Överåsvallen mot nykomlingskollegan Warta. Matchens enda mål kom i den första halvleken efter en frispark av Alberto Zeito som letade sig in. Båda lagen fick även varsin spelare utvisad i den andra halvleken men alltså inga fler mål.

Hedens Robert Vöks sa så här om segern:

”Vi kommer till matchen med två blytunga förluster och i stort behov av poäng. Som vanligt på den här nivån (och den här delen av året) så saknas en del gubbar men vi får också in några som inte gjort så många framträdanden hittills. Vi ändrar om lite i spelsystem och spelidé och lovar varandra att kriga till sista sekund. Den TV-sända matchen börjar lite avvaktande med viss fördel för oss. Brants har bland annat en boll i stolpen efter skott utanför straffområdet. 1-0 kommer på en innåtskruvad frispark direkt i mål av Abraham Zeito. I andra halvlek får Warta en spelare utvisad. Det är väl först då de får igång sitt spel. Vi blir tillbakatryckta utan att för den delen släppa till några heta lägen. Efter en ganska solklar utvisning på Jacob Gunnarsson för oss får vi kämpa hårt sista tio. Vi reder ut det och äntligen får vi fira en vinst igen. Bäst i Heden var mittlåset med Zivlak och Edwin. P. Reitz rivig som vanligt och utvisade ynglingen Jacob gör ändå sitt bästa framträdande i Heden-tröjan. Nu laddar vi för sista matchen innan uppehållet mot Hovås Billdal.”

Heden är nu nia, bara två poäng bakom åttan Warta.

 

Mossens BK – Härryda IF 2-2 (2-1)

Mossens BK har haft en motig säsong och kämpar på den nedre halvan. Härryda var med bra i början men börjar nu hängas av från toppstriden. I onsdagens möte var det hemmalaget Mossen som började bäst och gjorde både 1-0 (Vincent Gyllenhammar Kartengren) och 2-0 (Mattias Söderström). Precis efter 2-0 målet kom dock en reducering för Härryda genom Linus Rakkenes Andersson. I mitten av andra kunde även Härryda kvittera och det var uppenbarligen dubbel-efternamnens match då målskytten var Arvid Vennersten-Ingemanson

Mossens tränare Axel Bergström sa så här om matchen:

”Tråkigt för killarna att inte få med sig alla tre poängen. Det positiva är att vi flera matcher i rad har visat att det finns massor att hämta i det här laget även när frånvarolistan är stor. De taktiska justeringarna vi gjorde för ett tag sen med att ändra till en trebackslinje och låta vår 6:a få fritt spelrum har gjort att laget flyter på ett helt annat sätt än tidigare. Vilket givetvis är roligt att se. Nu ska det bara omsättas i poäng också. Gällande matchbilden kan man väl kort säga att vi tar ledningen på hörna via talangfulle Vincent Kartengren innan anfallaren Mattias Söderström snyggt styr in ett inlägg på ett riktigt Lewandowski-sätt. Tyvärr studsar bollen fel i motståndarnas kommande anfall och plötsligt har de en fri kille som placerar in reduceringen. Sen får de till ett dunderskott i andra halvleken som kvitterar matchen. Sån är fotbollen. Nu ska vi knyta näven och kraftsamla mot ett tufft Väster nästa vecka.”

Härrydas målvakt Eric Uhrlander hade följande att säga om det oavgjorda resultatet:

”Vi kommer dit idag med ett självförtroende som inte är på topp. Det har varit många förluster nu på slutet och med stora siffror. Vi har halva ”startelvan” bortresta, skadade eller sjuka. Vi visste att det skulle krävas otroligt mycket hjärta idag om vi skulle få med oss något mot Mossen idag. Matchen börjar avslaget, vi känner på varandra och den hårda gräsmattan första 10. 1-0 gör de ostört på en hörna där vi tappar markeringen totalt. 2-0 ett riktigt skitmål som Mossen får tacka den trötta gräsmattan och en tuva eller två som hjälper bollen in i mål. Det kändes som vi var påväg mot samma öde som de senaste matcherna. Men vi får snabbt vittring innan halvlek, 2-1 genom Rakke som gör sitt andra inhopp för i år utan någon träning i benen. Andra halvlek är en tennismatch, anfall försvar anfall försvar. Efter en hörna får vårat senaste nyförvärv Arvid får till en missil som hade landat på korsvägen om inte det var ett nät bakom Mossens målvakt. Hjärta och kärlek till varandra och klubbmärket var det som gjorde att vi orkade idag. Känns rättvist med ett poäng var och det är vi nöjda med om vi ser till förutsättningarna!”

Härryda har som sagt tappat till lagen framför och är femma men har nu sju poäng upp till ledande Väster. Mossen är inblandade i den jämna bottenstriden och är tia.

 

6C

Pushers BK – Slottsskogen/Godhem IF 2-4 (0-2)

I 6C fortsätter nykomlingen Slottsskogen/Godhem att spela bra. Laget tog sin tredje raka seger och sjunde totalt när Pushers besegrades på Gröna Vallen. Patrik Salomonsson inledde målskyttet för SG efter en kvart och Alejandro Bernardi Arellano satte tvåan lite senare. Pushers fick även en spelare utvisad och fick spela den andra halvleken med en man mindre. Matchen kändes ganska avgjord när Salomonsson satte 3-0 och Albin Westerlund 4-0 tidigt i andra. Pushers kämpade sig dock tillbaka men kom inte närmare än två reduceringar (Samuel Michaelsson och Martin Nordfeldt). 

SG:s målskytt och kapten Albin Westerlund sa så här om matchen:

”Återigen gör vi en bra första halvlek och går ifrån till en klar ledning. Efter att vi tryckt in 4-0 så går vi ner oss och Pushers gör välförtjänt två mål. Matchen slutar 4-2 och vi är naturligtvis väldigt nöjda med att vinna och att gå till sommarvila med så mycket poäng.”

SG är nu fyra medan Pushers är nia.

 

7B

Hjuviks AIK – Järnbrotts IF 1-3 (0-1)

Serieledarna Järnbrott fortsätter att vinna och tog i onsdags sin tionde raka seger! I bortamatchen mot HjuvikHästevik tog det bara två minuter innan Martin Andersson satte dit 1-0 för JIF. I andra kunde sedan seriens obestridde skyttekung Petter Fagerlund göra både 2-0 och 3-0. Fagerlund är nu uppe i 22 fullträffar. Hemmalagets Ali Hasan fick in ett sent tröstmål.

JIF:s tränare Carl Svensson sa så här om segern:

”Hjuvik borta är en riktigt klurig utmaning. Säsongens enda gräsmatch för vår del. Det studsar snett och rullar dåligt. Vi gör 1-0 efter ett par minuter, vilket var en skön start förstås. Sedan är det en jämn match. 1-0 i halvlek ska vi vara nöjda med. Andra halvlek skulle jag säga att vi kontrollerar i 20-25 minuter och vi lyckas göra 2-0 under denna period. Därefter tar Hjuvik över mer och mer. De får en straff som de missar och de oroar framåt en rad gånger. Vi lyckas dock peta in 3-0 innan de reducerar 3-1. Men vi lyckas hålla detta resultat matchen ut. Sommarlovet/VM-uppehållet är här och vi kan stolt summera vårsäsongen med 10 av 10 möjliga vinster. Nu skall batterierna laddas inför den tuffa hösten.”

JIF leder självklart 7B och Hjuvik återfinns på en tiondeplats.

 

Högaborg Kärralunds FC – IFK Hindås 3-2

Högaborg Kärralund brukar pendla mellan sexan och sjuan men de har haft en tung vår. Nu kom iallafall en trepoängare när Hindås besegrades hemma på Heden med 3-2.

Tyvärr har inte bloggen någon mer information om matchen i nuläget.

Högaborg är iallafall sjua och Hindås nia.

 

/Rasta