En hel del matcher spelades igår och så här gick det:

 

TORSDAG 14/6

4A

SKIF Semberija – Lunden Överås BK 6-3 (2-2)

Det blev målrikt på Bergsjövallen när Lunden Överås besökte SemberijaAmar Zubcevic gav Lunden en drömstart med mål efter bara två minuter. Semberija svarade med både 1-1 (Luis Kondoo) och 2-1 (Franck Franklin) men innan paus satte Patrik Magier 2-2. Semberija gjorde ett litet ryck i andra när Kondoo satte 3-2 och Salifu Manneh 4-2. Lunden reducerade (Sebastian Ovdal) men Semberija avslutade starkast och kunde göra 5-3 (Darvan Ayoub på straff) och även 6-3 (Manneh igen). 

Semberijas tränare Marko Babic sa så här om vinsten:

Det var en helt okej match från vår sidan. Spelade på samma sätt som de matcher innan men skillnaden var bara att idag gjorde vi mål på våra chanser. Massa fina mål och massa chanser. Vi forsätter att spela bra förutom den andra halvek mot Guldheden har vi i alla matcher varit dominerande och det var vi även i den här matchen. De fick ett tidigt mål efter ett misstag från vår målvakt men det var ingen snack om saken, vi är bättre som lag idag. Vi har ett tydlig spel i varje situation, alla vet vad de ska göra och de gäller bara att vara produktiva där uppe i zon 3. Eftersom vi i år har en massa unga och nya spelare så fick vi i de första matcherna fokusera mer på defensiva grejer. Där har vi varit jättestabila tycker jag. Eftersom vi utvecklade defensiven ganska bra var tankarna att vi efter 5-6 matcher skulle träna lite mer offensivt och lägga alla de grejer på plats. Nu kan vi säga att vi är på rätt väg. Vi skapar mycket och vi har i stor sätt minst 70% bollenhav. När vi lägger ihop de två sakerna, att vi är stabila defensivt och kan spela på kontringar somvi gjorde från början och nu när vi stå högt upp i banan och köra konstant press, då kan vi säga att vi är ett bra fotbollslag för denna division. Lunden hade inte chans att tävla med oss idag. Roligt att vi varje match använder andra spelare och ge chansen mer och mer till våra juniorer. Vi kör vidare, tre hemmamatcher till innan uppehållet. Tror att en vinst till räcker för att vi ska säkra vår plats i serien redan till sommaren. 

Lundens Patrik Magier sa så här om förlusten:

”Vår målvakt är bäst på plan och det säger en hel del. Semberija vinner rättvist. Vi har gjort åtta mål på de tre senaste matcherna och fått med oss en poäng, känns fantastiskt. Vi får börja grisa igen och hitta tillbaka till det gamla Lunden då det var jobbigt att möta oss. Vi börjar iallafall med det nästa vecka då Nol kommer på besök. Nu tar vi helg.”

Semberija är femma i tabellen medan Lunden nu är nia.

 

Gårda BK – Stenkullen GoIK 2-1 (1-0)

Serien vänder nu och precis som i premiären blev det en uddamålsseger för Gårda BK när de ställdes mot Stenkullen GoIK. Christian Gustavsson satte 1-0 för Gårda i den första halvleken, fint framspelad av Tim Engström. Enligt rapporter var det sedan bortalaget som tog över i andra halvlek och även kunde kvittera. Trots hårt tryck från Stenkullen är det Gårda som kan avgöra då Gustavsson gör 2-1 på en hörna med fem minuter kvar. Stenkullen hinner även träffa ribban innan domaren blåser av!

GBK:s Viktor Ryberg sa så här om segern:

”Var väl en hyfsat jämn första halvlek där det kändes som att ingen ville gå bort sig riktigt ganska chansfattigt. Sen i andra halvlek rycker Stenkullen upp sig och styr det mesta av spelet och skapar ett par, tre vassa lägen bl.a. en tilltrasslad situation efter en hörna där bollen dansar på mållinjen. Sen sticker vi upp i slutet och får med oss ett mål på en av få chanser. Kändes kanske som att kryss hade varit mer logiskt resultat. Vill passa på att hylla Christian som inte bara avgör matchen utan också alltid är en skön karaktär i omklädningsrummet”

Så här skrev Gårda om matchen på sin Facebook-sida:

”Ibland gnäller man över att man tappar poäng orättvist. Idag står vi på den sidan som ska vara glada över tre poäng. Det kunde slutat mycket mycket värre.

Den första halvleken är jämn. Det är liten fördel Gårda som efter ett mönsteranfall gör 1-0. Smörpassning från Tim som förvaltas på bästa sätt av Christian. Nedtagning i fart på bröstet och lätt lobb över målvakten.

I den andra halvleken är det i stort sett ett lag på banan. Det laget är inte Gårda BK. Stenkullen tar över matchen helt, bortalaget styr och ställer det mesta som sker på planen. Det vinröda laget ser passivt och närmast paralyserat ut. 1-1 kommer logiskt. Stenkullen har heta chanser att göra 1-2 men får inte till det i de avslutande sekvenserna. Bollklubben är inte uppe på offensiv planhalva många gånger. Men med fem minuter kvar är vi uppe och vad sker då? Joda, ett oerhört skönt ledningsmål. Stenkullen har en ribbträff innan domaren blåser av matchen. Slutresultat: 2-1. Tre poäng.

Dagens guldstjärna
Alexander Bergman. Ett mycket bra jobb i backlinjen. Spelar bra duellspel och är den som ofta sätter fart på bollen i uppspelsfasen.

Dagens silverstjärna
Christian Gustavsson. Matchvinnare. Gör ett klassmål och ett mål som helt avgör matchen. En jävligt bra fotbollsspelare.”

Gårda leder som bekant 4A och har nu sex poäng ner till tvåan Guldheden (som dock har en match tillgodo). Stenkullen är fyra, nu tio poäng efter GBK.

 

5B

Balltorps FF – Kungsladugårds BK 1-5 (0-1)

Topplaget Balltorp föll rejält igår när gästerna Kungsladugård kunde lämna Förbovallen med tre poäng efter en 5-1 seger! KBK har blandat en hel del under säsongen och visst hade laget höjt sig lite på sistone men det var nog få som trodde att de skulle besegra ett Balltorp som fightats i toppen hela våren. Jakob Bergström satte 1-0 för KBK precis innan paus och Richard Nyström Grunditz ökade på precis i början på andra. 3-0 kom kort efter det, målskytt Alex-Marian Pop, innan BFF reducerade genom Niclas Sandell. Balltorp kom dock inte närmare utan istället kunde Lagår’n göra både 4-1 (Fredrik Herrmann) och 5-1 (Nyström Grundtiz igen). 

BFF:s tränare Fredrik Magnusson sa så här om förlusten:

”Vi verkar tro att vi gått på semester och allt är klart redan. Kungsladugård är bättre och hetare än oss och vill ha med sig tre poäng mer än oss idag. Måste tilläga att domarn var jäkligt bra, satte en ribba och höll den hela matchen. Klart bästa domaren jag haft på många år. Inte alltid man kan säga det när man förlorar.”

KBK:s Marcus ”Pudding” Weimén sa så här om segern:

”En riktigt välförtjänt bortaseger mot alltid starka Balltorp. Kanske inte den mest välspelade matchen men tror att vinden och regnet i sidled gjorde sitt. Jämn första halvlek med lite klara målchanser, vi håller ihop försvaret bra och balltorp försöker sig på mycket höjdbollar och tidiga inlägg men vi löser situationerna bra. Två minuter innan halvtidsvilan springer Wadman på vänsterkanten förbi sina bevakare och hittar Bergström på första som rakar in bollen. Psykologiskt och väldigt viktigt! Andra halvlek flyttar Balltorp upp några spelare och slänger in bollen i boxen så ofta det går. Vi håller boll när det finns möjlighet och hotar i djupet. Vi gör både tvåan och trean i ett viktigt skede. Balltorp reducerar efter ännu ett inlägg som når spelaren på bortre. Sedan öppnar sig Balltorp bakåt och vi gör två till innan slutsignal. Helt rättvist och väldigt skönt, många som väntat länge på att sjunga vår ramsa på Förbovallen.”

BFF är trea i tabellen och fortfarande bra med i racet. KBK är sexa.

 

I onsdags föll IF Warta med 0-1 mot FC Heden i 5B och bloggen har redan skrivit om den matchen. Det har dock dykt upp lite fler kommentarer och så här sa Wartas Martin Trifunov om förlusten:

”Efter en bra insats och fint spel mot Hovås trodde vi att vi skulle komma till Överåsvallen med vind i seglen men så blev det inte. Heden var riktigt taggade och kämpade, och vi lyckades tyvärr inte stå upp och ta kampen. Väldigt duktiga motståndare men de hade svårt att hota med konkreta chanser. I slutet av matchen började vi komma igång men kvitteringen kom aldrig. Nya tag inför nästa match.”

Även Hedens referat finns uppe och hittas HÄR.

 

6A

Tollereds IF – Bergsjön SK 4-2 (2-2)

Tollereds IF har haft det lite motigt men tog en välbehövlig trepoängare hemma på Spinnarvallen igår när Bergsjön SK besegrades med 4-2. BSK var dock med bra inledningsvis och gjorde 1-0 (Zakaria Shariif Abdi Nuur) och återtog även ledningen genom Mahad Awil Mohamud på en straff efter att Jesper Jansson kvitterat. Tollered kvitterade dock en gång till (Pontus Larsson) innan paus och den andra halvleken tillhörde hemmalaget. Jansson satte 3-2 tidigt och lite senare gjorde Per Sjöström 4-2. TIF kostade även på sig att bränna en straff innan matchen var över. 

TIF:s tränare Fredrik Persson sa så här om matchen:

”Sköna tre poäng. Dock gör vi en usel första halvlek där Bergsjön tar ledningen två gånger om. I andra tar vi oss samman och är bättre. Efter 90 minuter känns 4-2 rättvist. I TIF var Edgren och Alex Blank riktigt bra. Bergsjön offrar sig oerhört framför eget mål och var betydligt bättre en när vi mötte dom i seriepremiären.”

TIF är sexa och BSK är åtta.

 

6B

Fässbergs IF – BK S:T Jakob 5-2 (2-1)

Serieledarna Fässberg gjorde vad som förväntades i sin sista match innan sommaren och besegrade bottenlaget BK S:T Jakob hemma på Åbyvallen. John och Alex Lindergren såg till att FIF ledde med 2-0 efter dryga tjugo minuter spelade men S:T Jakob höll sig kvar i matchen med en reducering (Ludvig Björk) innan paus. 3-1 (Pelle Törnqvist) kom tidigt i andra men S:T Jakob svarade i mitten av andra genom Joakim Cruce. Matchen avgjorde inte förrän sista tio så både 4-2 (Fredrik Erstad) och 5-2 (Henric Johansson).

FIF:s Mustafa ”Shirren” Shirwani sa så här om segern:

”En match som vi startar bra. Vi har högt tryck och många lägen första 10 minutrarna. Vi gör 1-0 då och kort därefter följer 2-0. Sen har vi matchens sämsta period innan halvlek. Vi ger bort ett mål och 2-1 blir halvtidsresultatet. Vi börjar andra halvlek helt ok. Vi ökar vår ledning till 3-1. Sedan dippar vi i en kort stund och släpper in motståndarna genom att släppa in ett mål. Ett offside-mål för övrigt. Det är först nu vi vaknar och tar tag i matchen igen. Vi gör både 4-2 och 5-2 innan slutsignalen. Det vi gör mindre bra idag är att vi inte är tillräckligt vassa framför mål. Vi har otroligt många lägen att göra mål. Där tappar vi mycket. Det positiva är att vi går från matchen med tre nya poäng, vilket är det viktigaste.”

S:T Jakobs Isak Widmark hade följande analys av förlusten:

”Sista matchen innan sommaruppehållet. Vi hade bra häng vid 2-3 och där hade vi vår chans, dock gjorde vår smala trupp oss påmind men jag tycker ändå vi håller moralen uppe och siktar vidare mot hösten. Nu måste vi vinna matcher. Ett enkelt men tydligt fokus.”

FIF leder alltså 6B och BK S:T Jakob är elva.

 

6D

Hålta IK – IF Vardar/Makedonija 0-4 (0-2)

Efter att ha inlett säsongen med nio raka segrar kom det en liten svacka för Vardar/Makedonija med 2-2 mot Hisingen och senast första förlusten (1-2 mot Backatorp). Igår var dock Vardar tillbaka som vinnare när bottenlaget Hålta besegrades med 4-0. Stany Lokamba och Sladjan Ilievski såg till Vardar ledde med 2-0 i paus. I andra fyllde Edin Ramic på med 3-0 innan Kristijan Trajanovski satte fyran.

Just Trajanovski sa så här om segern:

”Efter två svaga matcher i rad så höjer vi oss idag mot Hålta och vinner. Skönt med vinst innan uppehållet.”

Håltas målvakt Andreas Djerf sa så här om förlusten:

”Efter en tung vecka där tränaren slutat och spelare hoppat av är det stort av killarna som tog sig ut till Hålta IP och krigade i 90 minuter. Och detta med bara en avbytare emot ett duktigt Vardar. Resultatet är inget att snacka om, Vardar var det bättre laget sett över 90 minuter, även om det kändes onödigt och surt att släppa in matchens sista skott.”

Vardar toppar fortfarande 6D och Hålta är sist.

 

Knippla IK – Nödinge SK 2-3 (1-3)

Nykomlingen Nödinge SK är nu uppe över nedflyttningsstrecket efter en tuff start på säsongen. Det blev seger med 3-2 i den luriga bortamatchen mot Knippla. Emanuel Kollén gav NSK en drömstart med mål i första minuten och efter dryga kvarten utökade Wshyar Kotani till 2-0. Det var en målrik inledning på matchen för strax efter reducerade hemmalaget (målskytt Peter Arvidsson) men NSK svarade med ytterligare ett mål (Ermin Aganovic på straff) innan paus. Samme Arganovic fick sedan lämna i slutet av matchen efter sitt andra gula och i slutminuterna fick KIK in 2-3 (Rasmus Ejnarsson). Knippla kom dock inte närmare utan fick se sig besegrade.

NSK:s Emanuel Kollén sa så här om segern:

”Vi kommer någorlunda taggade till matchen och har en sådär bra uppvärmning men när matchen väl är igång har jag och Stich ett fint kombinationsspel som leder till 1-0 redan efter 40 sekunder! Efter en sån start tror vi det kommer bli en lätt match och slappnar av lite för mycket och låter dem styra spelet en stund tills Wish bryter på offensiv planhalva och jag snappar upp andrabollen och spelar snett bakåt tillbaks till wish som med lite tur sätter 2-0. Sen är det mest långa bollar fram och tillbaka tills de vinner en långboll och sätter 2-1. En stund senare drar de på sig en straff som Ermin säker sätter. Andra halvlek är tråkig fotboll och vi blir lite tillbakapressade och försvarar mestadels av andra, förutom en frispark i ribban är det inga speciellt farliga chanser men ändå lyckas de hitta in med ett fint skruvat skott som sitter i bortre krysset med 1,5 minuter kvar av tillägg. Men vi lyckas hålla det hela vägen denna gång och vinner med 3-2 en underbar avslutning på först halvan av säsongen.”

KIK:s Isak Torgersson sa så här om matchen:

”Denna matchen betydde extremt mycket! En klassisk 6-poängs match som var viktig för båda lagen. Och idag ville helt enkelt Nödinge mer. Istället för att skapa oss lite andrum för hösten så gav vi Nödinge chansen att haka på till säker mark, vilket de är förtjänta av då de har duktiga lirare i laget. Till själva matchen så tar dom ledningen efter typ 5 minuter då vi inte riktigt var på tårna. Efter det målet så hämtar vi oss inte riktigt psykiskt och gör enkla misstag matchen igenom och spelar inte som ett lag utan gör enmansshower eller låter någon annan göra jobbet. Vi är nära att kvittera till 3-3 men marginalerna var inte på vår sida idag tyvärr! Match om en vecka igen i skärgårdscupen, hoppas på upprättelse där så man går på långledigt med en bra feeling inför hösten! Vi får även studera anfallsspel under VM för vi måste börja producera framåt i höst.
Ha ett trevligt sommarlov lokalfotboll lovers så ses vi i höst!”

NSK är nu uppe på en åttondeplats och KIK är sexa.

 

7A

Lövet/Johannebergs IF – Gothenburg Celtic FC 1-1 (0-1)

Det blev ett kryss på Mossens IP igår när Gothenburg Celtic gästade Lövet/Johanneberg. Thomas Johansson Lima gav hemmalaget ledningen efter halva första men precis i början av andra kom utjämningen. Målskytt Sébastien Guitton.

Lövets Rino Wiger sa så här om matchen:

”Som väntat en tuff och hård match med massa härliga dueller och tacklingar på en genomblöt, halkig och svårspelad plan. En ganska jämn första halvlek där första kvarten är ställningskrig och felpassningar åt alla håll från båda lagen innan Celtic har en bra kvart där de trycker bak oss med långa bollar och föredömligt duellspel, här gör de också sitt mål, en av de bättre nickmål jag sett, rakt i krysset otagbart. Efter detta höjer vi oss och lyckas mer med det svåra och är med all respekt för Celtic det spelförande laget resten av matchen. De slår långt men vår backlinje vinner det mesta och vi försöker spela fotboll. I ärlighetens namn borde vi nog också slagit mer långt och spelat rakare, då vi helt enkelt inte är bra nog att spela ”finlir” på det underlaget. En hel del missade lägen från oss men också ett snyggt mål. Känns som en förlust och är en match vi borde vunnit utifrån spel och chanser men Celtic är uppoffrande i försvarsspelet och vi saknar det sista lilla framför mål. En rolig match och spela som alltid mot Celtic, med rätt sorts tugg, hårt spel men minimalt med gnäll. Lite tjafs, men man är (i stort sett) goda vänner efter matchen, som sig hör och bör i lokalfotbollen.”

Lövets matchrapport hittas HÄR.

Lövet är sjua i tabellen och Celtic är elva.

 

7B

BK Björkåsen – Käringöns FC 1-3 

Möte på den undre halvan i 7B där jumbon Björkåsen jagade sina första poäng. Det blev dock ännu en förlust när gästerna KFC kunde vinna med 3-1 på Ruddalen.

Tyvärr har bloggen ingen mer information i nuläget från matchen. BKB är iallafall sist i 7B med åtta förluster på åtta matcher. KFC är åtta.

 

Rambergets SK – Solväders FC 5-11 (3-5)

Det blev en osannolik målfest på Krokängsplan igår när Ramberget och Solväder möttes i ett intressant möte på den ävre halvan. Efter 26 minuter ledde hemmalaget RSK med 3-1. Solväder gjorde sedan fyra raka mål innan paus och ett till tidigt i andra! RSK reducerade till 4-6 men fick sedan en spelare utvisad och det rann iväg till slut där SFC gjorde tre sista tio. Nedim Coric svarade för ett hattrick för Solväder och Dilan Olsson och Ahmed Jeele blev tvåmålsskyttar. För RSK blev svarade Pontus Blomquist för två av målen.

Solväder är tvåa i tabellen och RSK är femma.

 

/Rasta