Dags att sammanfatta helgen! Så här gick det i 4A:

 

FREDAG 15/6

Nol IK – Kortedala IF 4-1 (2-1)

Nol fortsätter att spela stabilt i 4A och efter fredagens hemmaseger mot Kortedala är laget trea i tabellen. Det var målrikt inledningsvis och Jonny Stenström satte 1-0 till Nol redan efter fyra minuter. 2-0 gjorde Boban Ilic i mitten av den första halvleken men bara minuter senare var KIF med igen tack vare ett självmål från hemmalaget. I den andra halvleken kunde dock Nol gå ifrån och till slut vinna med 4-1.

Nols Boban Ilic sa så här om matchen:

”Härligt med vinst. Vi får drömmstart efter drömmål. Kortedala försöker resa sig men vi gör 2-0 istället. Med 10-15 kvar gör vi ett självmål men vi känner att vi har matchen och visar det i andra halvlek. Första segern på hemmaplan kändes skönt även om spelet inte stämde riktigt.” 

KIF:s tränare Mouhammed Omeirat sa så här om förlusten:

”Vi kommer med ett lag där många är avstängda och skadade men ska ändå göra en bra match som jag tycker vi gör även om vi förlorar med 1-4, men det är som jag alltid säger vi skapar och skapar men kan inte sätta in bollen! Vi gör ett mål och det är självmål från deras sida det säger hela grejen!”

Nol är alltså trea och KIF återfinns på en sjätteplats.

 

Floda BoIF – United Africa FC 1-2 (1-1)

Bottenmöte i tabellen när tian United Africa begav sig till Flodala för att möta elvan Floda. Skulle hemmalaget äntligen ta sin första trepoängare var frågan? Det började bra då lagets kapten Tobias Gimpel satte 1-0 i matchminut 18. Innan paus hade dock UAFC kvitterat efter att Hamza Debe dragit dit en frispark. En kvart in i andra kom även 2-1 för gästerna då Taofeek Elias hittade målet. UAFC fick avsluta matchen med nio man efter ett rött i 70:e och ett på tilläggstid. Floda lyckades dock inte göra några fler mål och föll alltså igen. 

Flodas målvakt Filip Sköld sa så här om matchen:

”Matchen är ingen divison 4 match som kommer gå till historien rent kvalitetsmässigt. En match som vi inte riktigt kommer upp i nivå och gör kanske en av våra sämsta prestationer i år då vi aldrig riktigt kommer in i matchen. United Africa får matchen dit de vill, det är ett lågt tempo och de lyckas vinna flertalet bollar högt när vi slarvar. Samtidigt har vi svårt att spela oss igenom och lyckas inte sätta så många bollar bakom deras backlinje. En match som innehåller få riktigt heta målchanser för båda lagen. I slutet av matchen åker de på en utvisning och vi lyckas pressa på lite för en kvittering men lyckas inte få in bollen. Lite typiskt för vår säsong, vi är ett bottenlag och har flertalet matcher under denna säsongen som vi borde fått med oss fler poäng än vad vi fått.”

Floda fortsatt sist och nu skiljer det sju poäng upp till tian United Africa.

 

Kode IF – FC Komarken 1-1 (0-0)

Lite under mitten i tabellen återfinns både Kode och Komarken och när de mätte sina krafter i fredags slutade det med ett oavgjort resultat. Efter en mållös första halvlek kunde Rasmus Haraldsson sätta 1-0 för hemmalaget med sitt tionde mål för matchen. I matchens sista minut kom sen en kvittering för Komarken, signerad Elvedin Mujkanovic

FCK:s Shvan Kamal sa så här om matchen:

”Jag tycker vi gör det väldigt bra med tanke på att underlaget inte passade oss riktigt. Bollen studsade väldigt mycket och vi hade svårt att spela bollen efter marken men vi gör det bra ändå. De får en chans att göra mål på och det gör de så vi jagar en kvittering och till slut sätter vi 1-1 vilket var väldigt rättvist. Sen hade vi inget flyt med domarna direkt de fick med sig väldigt mycket men vi gör det ändå bra.”

Kodes tränare Peter Lundström sa så här om den oavgjorda matchen:

”Tät och jämn match sett över 94 (?) minuter. Komarken började bäst men skapar egentligen ingenting. Vi käkar oss in i matchen mer och mer allt eftersom. Inget bjuder på något utan ligger mest rätt i positioner. 0-0 i paus var ganska logiskt. Vi startar andra halvlek med att göra 1-0 genom Haraldsson via ett fint anfall. Komarken är förvånansvärt tunna i sin offensiv och skapar ingenting som oroar. Vi får ett gyllene tillfälle att avgöra matchen när vi kommer två stycken helt ensamma mot deras målvakt. Att vi inte gör mål där är rent dåligt. Istället flyttar Komarken fram sin bästa offensiva kraft som är deras mittback och han kvitterar också i minut 94. Surt men kanske inte helt orättvist. Vi får skylla oss själva helt enkelt. Upp på hästen igen via nya träningar och match mot Stenkullen på onsdag.”

Bilder från matchen hittas HÄR på Kodes hemsida för den som är intresserad.

Kode är sjua och en placering bakom hittas Komarken.

 

I torsdags föll Stenkullen borta mot Gårda med 1-2 och bloggen har fått tag i en kommentar till från matchen från Stenkullens Nicklas Westman. Så här sa han om förlusten:

”VM-premiär i all ära men vem tackar nej till en torsdagskväll på Överåsvallen i regnstorm? Gårda öppnade matchen bäst där de för spelet och trycker ner oss till mittlinjen och slår fina crossbollar på sina wingbacks. 1-0 efter ca 10 minuter på en fin crossboll där dagens hjälte står för en fin nedtagning och en vacker chip över målvakten. Vi skapar lite farliga chanser bakom deras backlinje men vi lyckas aldrig fånga in bollen i det blöta. 1-0 efter 45 minuter. Andra halvlek är det bara GoiKen på planen och Gårda blir rejält bakåtpressade. 1-1 efter ca 65 spelade på en fast situation där Foppa med sin rutinerade blick läser av försvaret och nickar in ett mål i knähöjd. Vi öser på resten av halvleken och lyfter in bollar efter bollar. Mittfältsmotorn Liljevall slår många fina djupsledcross som förtjänade bättre öde. I ca 85:e minuten ligger vi ligger vi likt hela halvleken högt upp med hela laget. vi trycker på och försöker lyfta in bollen när Gårda lyckas bryta och vinna boll, därifrån straffas vi rejält i en fin omställning. Återigen sent vinstmål för Gårda. Den som gör mest mål vinner! Grattis Gårda och tack för årets roligaste match.”

 

/Rasta