En hel del matcher i 4B över helgen och så här gick det:

 

FREDAG 15/6

Göteborgs FF – Kärra KIF 4-2 (2-1)

GFF och Kärra drabbade alltså samma för andra gången på bara några dagar. Förra onsdagen (13/6) spelades den flyttade matchen från omgång 1 och nu i fredags vände serien och laget möttes alltså igen. Precis som i första mötet blev det GFF som drog det längsta strået. Jonas Tingberg inledde inspirerat och satte både 1-0 och 2-0 tidigt på Majvallen för hemmalaget. Redan innan första kvarten kom dock även ett Kärra-mål då Johan Strömberg reducerade. Tidigt i den andra halvleken kom även kvitteringen (Zlatko Dervisevic). Strax därefter drabbades dock Kärra av ett rött när Kristoffer Glasö fick sin andra ostskiva. Sista kvarten kunde sen Christoffer Hallberg Sevholt och Teodor Nastevski Lindström avgöra för GFF.

GFF:s tvåmålsskytt Jonas Tingberg sa så här om segern:

”Ja, en bättre match av oss idag än när vi mötte dem i onsdags. Vi öppnar starkt och skapar mycket direkt och gör även två mål ganska tidigt innan de tar sig in i matchen och även reducerar innan halvlek. I andra halvlek kvitterar de till 2-2 efter en läcker chip från halva halva men får ett rött kort ganska snart efter det. Sedan gör vi 3-2 på en hörna och även 4-2 lite efter det på straff. En fin insats av oss och en viktig seger!”

Kärras tränare Jim Holmelin gav följande analys till bloggen:

”Dubbelmöte med GFF i veckan som varit. I första matchen var vi totalt överlägsna spelmässigt, mycket för att GFF inte ville spela boll med oss, de låste mittplan på ett bra sätt och spelade direkt raka bollar på sin duktiga anfallare. Vi har massvis med chanser men har inte kvalitén som behövs för att göra mål på dem och GFF tar tillvara på en frispark som de nickar snyggt i mål. 0-1 slutar matchen och det känns tungt, men GFF spelar sitt spel och med mycket hjärta i laget gör de bra.

Match 2 idag börjar illa för oss, efter 5 minuter ligger vi under med 0-2 och har en rejäl uppförsbacke, GFF överaskar och visar att de även kan spela fin fotboll. Vi växer in i matchen och tar över bollinnehavet rejält, båda lagen skapar lite halvchanser och det känns som en jämn match. Vi får in en reducering på en frispark. I andra halvlek försöker GFF pressa högt, och vi tackar bugar och bockar för det och får mer yta att spela på. Vi gör ett fantastiskt mål till 2-2, en lobb från 30 meter och tar nu över matchen. Domaren som innan varit ganska osynlig kliver nu in i handlingen, ett par tunga domslut emot oss, bl.a ett rött kort och matchen rinner över till fördel Gff som avgör med 2 mål.
Slut 4-2.

Över två matcher som är bra med division 4 mått så får GFF maxutdelning och det är bara att gratulera. De har kanske seriens bästa anfallare/spelare i nr 11 och även ett par pjäser i backlinjen som är bra. Framför allt Jakob Norberg som utvecklats enormt som spelare sedan Sandarna tiden, kul att se! GFF spelar vinnarfotboll, ändrar taktik, byter spelare, byter spelsystem, ja allt för att plocka poäng. Där har vi mycket att lära, vi har ett bra mycket bättre spelande lag men har en ovilja att anpassa oss till det som krävs för tre poäng.”

Segrarna i dubbelmötet gör att GFF är tvåa (dock sju pinnar bakom Dalen/KFF) samtidigt som Kärra nu är femma men ändå med bra kontakt uppåt. Det är bara fyra poäng som skiljer lagen och då har Kärra även en match tillgodo.

 

Eriksbergs IF – Finlandia/Pallo AIF 3-2 (1-0)

Viktigt möte i de nedre regionerna av 4B och Eriksberg tog ett viktigt kliv upp i tabellen medan Finlandia ännu en gång fick kliva av tomhänta. Hemmalaget EIF hade 1-0 i paus på Krokängsplan efter ett straffmål av Peter Johansson. Niklas Johansson ökade på till 2-0 bara några minuter in i andra och precis efter kom även 3-0 (Anton Efraimsson). Finlandia vaknade dock till med både en 1-3 (Martin Erenstedt) och en 2-3 (Emil Pettersson) reducering. Närmar kom dock inte jumbon utan hemmalaget kunde inkassera tre poäng.

Eriksbergs tränare Josip Baric sa så här om segern:

”En oviss match som börjar med ett visst övertag för oss. Genom ett ledningsmål på straff tar vi sedan tag i taktpinnen resten av halvleken. Två snabba mål till 3-0 i inledningen gör att vi känner – nu är det klart och agerar därefter. Finlandia gör två hörnmål och det är verkligen ”match on”. Finlandia trycker oss tillbaka och genom lite tur och stort hjärta reder vi ut stormen och tar en viktig seger.”

Finlandias motsvarighet Kenneth Lindfors sa så här om förlusten:

”En väldigt tung och hedersam förlust. Vi startar matchen bra och har direkt ett avslut som smiter precis utanför. Tar tag i spelet på ett bra sätt och sätter fart på bollen. Spelar enkelt när det krävs och rullar boll när det krävs. Ligger rätt i försvarsspelet och hjälper varandra på et bra sätt. Trots det så får Eriksberg en straff som dom förvaltar. Det kändes orättvist och det ett par minuter innan vi mentalt kan resa oss igen. Halvleken slutar 1-0 till Sippans Eriksberg. I den andra så börjar vi olyckligt där Eriksberg gör både 2-0 och 3-0 väldigt enkelt men killarna visar upp en moral som vi inte har sett de sista 4 veckorna. Vi gör 1-3 efter hörna som Erenstedt nickar in, det ger oss en viss energi, och gör även 2-3 på hörna när Pettersson skarvar in bollen. Sen tar vi över nästan helt och hållet och skapar lägen på lägen. Vi har två skott i ribban och två i stolpen, ett par avslit som går precis utanför men vi får inte in bollen. Som sagt en tung förlust där vi kände att vi var värda minst en poäng.”

Segern skickade upp EIF till en åttondeplats. Finlandia är fortfarande sist i 4B-tabellen.

 

LÖRDAG 16/6

Dalen/KFF – Öckerö IF 6-2 (4-2)

När matchen spelades var det en seriefinal då tvåan Öckerö skulle bege sig till Krokslättsvallen för att möta serieledarna Dalen/KFF. Det blev också en spännande inledning på toppmötet med mål i massor redan i den första halvleken. Hemmalagets Simon Fridell satte 1-o men ÖIF svarade med att både kvittera (Victor Nystedt) och ta ledningen (Daniel Larsson). Serieledarna spände dock musklerna i slutet av den första halvleken med tre raka mål! Bita Bångens satte 2-2 på straff, David Lundin gjorde 3-2 innan Bångens ökade på till 4-2! Öckerö tog sig adlig tillbaka in i matchen och i andra utökade hemmalaget till både 5-2 och 6-2, målskyttt båda gångerna var Edvig Salihi.

Dalen/KFF:s tränare Joakim Ahlgren sa så här om styrkebeskedet:

”Idag gör vi en stabil insats igen. Gött efter krysset sist mot Mölnlycke att vinna direkt. Leder med 1-0 och har matchen där vi vill. Helt plötsligt får Öckerö in 1-1 och tar över matchen, de gör 2-1 och vi är väldigt passiva i vårt spel. Öckerö springer mer än oss, vinner mer andrabollar mer dueller mm. Helt plötsligt vänder de igen och vi tar över matchen. Vi gör 2-2, 3-2 och 4-2 innan halvlek. I andra går vi ut och rullar boll och spelar av matchen på ett mycket bra sätt. Kommer även två mål till från oss i andra vilket gör de enklare att rulla runt bollen då Öckerö killarna tröttnade. På tisdag väntar sista matchen innan sommarledigheten mot Björkö. Hoppas på samma glöd i gubbsen då!”

Dalen/KFF har kopplat grepp om serien och leder nu med sju poäng. Öckerö halkade ner några placeringar och är nu fyra.

 

IFK Björkö – Mölnlycke IF 1-1 (0-0)

Mölnlycke IF är inne i en stabil svit och var obesegrade i sina fyra senaste matcher inför bortamötet med Björkö. Björkö däremot kom från två tuffa hemmaförluster mot Mölndal (2-4) och Velebit (0-5). Det var mållöst till den början innan Jesper Falkentorn spräckte nollan efter en timmes spel för gästerna. Niclas Ackevall (enligt matchrapporten iallafall) kvitterade dock strax efter och matchen slutade 1-1.

Mölnlyckes Sudo Sulejmanovic sa så här om matchen:

”Klassiskt senario för oss som de senaste matcherna, vi inleder stabilt. Känns som att vi delvis äger matchen i första halvlek. Vi skapar tre frilägen där jag bränner rejält. Sätter man inte sina chanser så bjuder man in motståndarna istället. Matchen väger fram och tillbaka innan vi sätter 1-0. Nån minut senare får de en hörna som går förbi tre av våra gubbar och träffar den 4:de vilket resulterar i självmål. 1-1 borta på Björkö är helt ok.”

MIF:s matchreferat hittas HÄR.

Mölnlycke återfinns på en sjätteplats. Björkö är elva.

 

KF Velebit – Donsö IS 2-0 (2-0)

Med några matcher tillgodo smyger Velebit med i toppstriden och i lördags blev det ännu en seger då Donsö besegrades med 2-0 hemma. Roberto Dos Santos Goncalves satte 1-0 efter dryga kvarten och lite senare kom tvåan, målskytt Igor Utkovic. Det blev inga fler mål i matchen och seger alltså för hemmalaget.

Velebits Adam Reggiani sa så här om segern:

”Vi startar match i hög fart med bra passningspel och rullar ut Donsö som tjongar långt så fort de har bollen . Ganska tuffa närkamper från båda sidor ! 15-20 minuter in i första halvlek får Robert in en boll från kanten på förstastolpen jag skjuter rakt på målvakten Robert snappar upp returen och lyfter in den till våran bästa spelare på plan idag (enligt mig) Roberto som på volley dunkar upp 1-0 . Vi fortsätter och tar oss runt på kanterna och våra innermittfältare äger matchen . Vi får frispark precis utanför straffområdet och våran ”frälsare” Igor Utkovic gör som alltid skruvar in 2-0 ! Efter det så fortsätter vi skapa chanser men får inte in bollen, i andra halvlek så dör matchen ut lite vi skapar fortfarande lägen men vi slarvar väldigt mycket ! Domarn tappar det tyvärr i slutet och ger Igor två gula kort som är riktigt tråkiga och löjliga ! Så tyvärr är han avstängd nästa ! Vi vinner idag och fortsätter jaga lagen framför oss ! Vi ser framemot nästa vecka då vi spelar torsdag och sen spelar vi kroatiska EM i Zagreb under midsommar helgen !” 

Donsös Albert Hansson sa så här om förlusten:

”Många ordinarie spelare saknas idag pga sommarjobb till sjöss och annat. De äldre spelare som idag sköter oldboys laget fick kallas in och gjorde det bra, men på den här nivån i division 4 har man svårt att hota utan sitt bästa lag. Matchen slutar 2-0 till Velebit men vi hade absolut ett par chanser där vi kunde fått utdelning! Vi tar med oss kämpar insatsen ock siktar på vinst hemma på onsdag mot GFF.”

DIS matchrapport hittas HÄR.

Bilder från matchen hittas på Skärgårdsfotboll, HÄR. Bloggen har även lånat bilden till inlägget därifrån (Roberto Dos Santos Goncalves 1-0 mål). 

En kul notis är att Andreas ”Bagarn” Fhager (född 1974) lirade för Donsö. Fhager debuterade för DIS a-lag 1990 som 16-åring och har över 500 matcher för klubben.

Velebit är trea i tabellen och har åtta poäng upp till Dalen/KFF, men då har Velebit två matcher tillgodo. DIS är nu tia och indragna rejält i bottenstriden.

 

/Rasta