Vi kastar oss vidare i rapporteringen från helgen och så här gick det i 6A och 6B i helgen:

 

FREDAG 15/6

6A

Surte IS FK – Real Maskin BK 3-2 (1-1)

Det är extra tufft på den undre halvan av sexorna i år och i 6A var det en riktigt viktig match i fredags när Real Maskin tog E45 norrut till Surte för att möta just Surte. Maskinen fick en bra start då Sebastian Engström satte 1-0 efter 17 minuter men precis innan vilan kvitterade Rade Radovic för hemmalaget. I mitten av andra blev sen Real decimerade till tio man efter en utvisning och med dryga kvarten kvar nickade Victor Snow in 2-1 för Surte. Slutminuterna blev sen högdramatiska då även Surte fick en spelare utvisad, Real kvitterade till 2-2 (Alexander Brask) OCH Surte satte 3-2 (Mathias Karlsson)!

Surtes Christofer Klüchler sa så här om matchen:

”Oj va ska man säga. En oerhört viktig match för både Maskinen och oss. Kvalitetsmässigt får jag väl ändå säga att jag tycker det märks att det är två botten lag som möts, och att det är en viktig match det känns i atmosfären. Vi tar tag i matchen direkt och rullar boll bra, medan de jobbar sig in i matchen allt mer. På ett skott utifrån som tar på vår spelare och ställer vår ny/gamle målvakt Andreas Berg gör Maskinen 0-1. Vi lyckas kvittera till 1-1 genom ett fint förarbete av Johan Sjögren till Rade Radovic. 2-1 kommer på en hörna som nickas in av Victor Snow. Vi har kontroll på matchen och skall bara spela av den när de får en dubbelhörna, som vi nickar undan men i skottsektorn drar deras kille på en kanon på volley som går in i bortre. Bedrövelsen var enorm. Men så på fem minuters övertid får vi en frispark som Peter Slak slår finurligt och Mattias Karlsson håller sig framme och bröstar in sitt andra mål för året, bägge avgörande och på övertid. Nu vänder serien och ett tufft dubbelmöte mot Tollered väntar.”

Reals Andres Monar sa så här om förlusten:

”Surt såklart. Tycker vi är det klart bättre laget större delen av matchen, även efter att vi fått en gubbe utvisad. Vart domaren hittade de sex minuterna han lade till så dom hann trycka in 3-2 är också en gåta för oss. Men vi tar en välbehövlig semester nu och tar nya tag i augusti, vi är ju alltid bäst på hösten!”

Surte är nia, tre poäng före just Real Maskin.

 

6B

Landala IF – FC Härlanda 2-2 (1-1)

Fredagen bjöd på en toppmatch i 6B där tvåan Landala tog emot trean Härlanda. Inför matchen hade LIF en poäng tillgodo på ”Fångarna” och det skulle de även ha efter matchen. Det var dock LIF som fick en drömstart med mål i första minuten genom Oskar Andersson. Härlanda svarade dock precis innan paus, målskytt Gabriel-Marcel Wehling. I andra återtog hemmalaget ledningen genom David Kristensson men strax därefter kvitterade Härlanda igen, denna gången genom Toni Micevski. 2-2 stod sig sedan tiden ut.

LIF:s Theo Widmark sa så här om matchen:

”En svårspelad match där vi vacklar några få gånger i prestationen. Mycket fysisk match där det skulle delats ut en hel del gula kort. Rättvist resultat för omständigheterna.”

Härlandas Andreas Berglund hade följande att säga till bloggen om matchen:

”Det var en rätt jämn tillställning. Landala gör första målet tidigt efter ett skott utifrån så målvakt Malcan släpper mellan benen. Sen tar vi över mer och mer och gör 1-1 innan halvlek. I andra tycker jag vi har ett stort bollinnehav men Landala är starka på fast situationer och inte helt oväntat knoppar de in en hörna. Ganska kort därpå reducerar vi till 2-2 och tar över matchen fullständigt. Lite mer skärpa så hade vi vunnit denna matchen. Men en klart godkänd vårsäsong och nu lite gött uppehåll så tar vi nya tag efter sommaren!”

LIF:s matchrapport hittas HÄR.

LIF är alltså kvar som tvåa, med en pinne ner till trean Härlanda.

 

Bloggen har redan rapporterat om Fässbergs seger över BK S:T Jakob (5-2) i 6B i torsdags men här kommer mer i form av en matchrapport från FIF:s lagledare Jonas Gustafsson:

”Säker arbetsseger i upptempo mot BK St Jakob avslutade vårens matcher.

Fässberg inledde matchen i ett högre tempo än tidigare och bollen befann sig på motståndarens planhalva mest hela tiden. Några giftiga målchanser blev dock inte utan mest halvchanser där bollen inte träffade mål eller lösa avslut som målvakten inte hade problem med. St Jakobs målvakt hade att göra hela matchen och fredade sig bra utan överdrivet mycket hjälp från sina försvarare. Bollinnehavet var under hela matchen i stark hemmafavör. Det kändes som 75/25 ungefär. I 10 minuten uppenbarade sig chansen då bollen landar rakt framför mål och från 15 meter kan John placera bollen till vänster om målvakten till 1-0. I samma veva drog ett blåsigt regnväder in från syd i ryggen på Fässbergs IF som inledde för ovanligheten på södra halvan. Vet inte om det blev svårare att anfalla eller försvara på grund av detta. Erik J hade mycket boll och var pigg att utnyttja detta. Via en fin stickare från centralt håll kunden han slå ett målgivande pass från höger ytterposition förbi försvaret mot Axel, som kunde slå in i öppet mål och allt såg bra ut. St Jakob som inte kommit till något farligt började sticka upp så smått. Hemmalaget blev under ett tag bli ganska långt och hade lite svårare hålla tryck. Efter 26 minuter blev det taffligt spel i hemmalaget som forwarden utnyttjade och en reducering av St Jakob blev resultatet. Resten av halvleken spelades utan att Fässbergsspelarna kunde utnyttja boll – och spelövertag. Bland annat var det flera Offside-avblåsningar som från sidan tycktes lite väl hastigt blåsta. Vädret underlättade inte heller det hela. Andra halvlek började likt den första med stort bollinnehav och en och annan chans. Det högre tempot orsakade kanske lite högre felprocent i passningarna och samspelet blev lidande. Efter några resultatlösa hörnor kunde Pelle med någon del av benet skicka in 3-1 till hemmalaget. I mitten av halvleken byttes de fyra på bänken in och som det oftast blir med många byten samtidigt, en period med lite inspelning. I denna period reducerade St Jakob då en misslyckad rensning efter hörna blev till ett inlägg som skarvades in nära mål. I samband med bytena gick Fässberg över till trebackslinje och efterhand lyftes spelet över på St Jakobs planhalva igen. Fässbergs 4-2 mål som i princip dödade matchen var en läcker spelsekvens som inleddes med att Tommy som högerback stoppade ett anfallsförsök och elegant passade vidare till Sargé som vidarebefordrade till Lukas på vänstersidan. Lukas slog en löpboll för Erstad som med fart tog sig på högersidan. Förbi vänsterback och övriga försvarare och fri sikt mot mål gick på eget avslut som resulterade i Fässbergs fjärde mål för kvällen. Välförtjänt för sitt arbete kunde sedan ”Olof” göra 5-2 på ett avslut där bollen kom från målvakten hos motståndarna. Ett misstag som forcerats fram av pressande mittfältare i Fässberg. Regnet fortsatte under hela matchen och resultatet speglade matchbilden med tre säkra poäng och ledning i serien under sommarupphållet som extra skön känsla inför höstsäsongen.”

 

LÖRDAG 16/6

6A

Sveakurd FC – Bergsjö IF 7-1 (6-0)

Serieledarna Sveakurd ställdes i lördags mot ett Bergsjö IF som inte alls kunnat följa upp sitt fina fjolår då de slogs i toppen. Det blev också en rejäl överkörning där SFC:s Sarkawt Omar Salih svarade för de fyra första målen, alla inprickade innan matchuret nått halvtimmen spelad! Sveakurd fortsatte ösa och hade 6-0 i paus och självklart var matchen avgjord.

 SFC:s Sarkhobon Waheladen sa så här om storsegern:

”Sista matchen innan uppehållet och tuff match på pappret. Vi startar på bästa möjliga sätt med några snabba mål och luften går nog ur Bergsjön. De försöker göra det bästa av situationen genom att fortsätta rulla men kommer inte till några farliga chanser. Istället kontrar vi och lyckas få in sex mål innan halvlekens slut. Inte den lättaste uppgiften för de att vända detta men i andra höjer de sig betydligt mer men inte tillräckligt. Matchen slutar 7-1 och deras mål bjuder vi på då vi serverar Mr Njie i anfallet bollen utan målvakten i mål så han tackar och rullar in den. Grym vårsäsong av oss och vi får bästa tänkbara slut. Kollar man till våra uppställningar per match så ser man vilken rotation vi haft i laget. Har nog aldrig haft samma elva två matcher i rad. Denna matchen är inget undantag vi saknar nog 5 ”nyckelspelare” ändå lyckas vi med sju mål mot ett starkt lag som Bergsjön. All credd till laget och Coach Behar som gjort det fantastiskt bra. Tack till alla våra supportrar som stöttat oss genom säsongen, vi ses till hösten. Sist men absolut inte minst ett STORT tack till bloggen för all tid ni lägger ner!”

BIF:s spelande tränare Valon Hetemi sa så här om matchen:

”Vi åker på en rejäl förlust idag som går inte försvara på något sätt än att vi gör en riktig dålig match mot ett bra motstånd. Tycker annars att matchen börjar med låg tempo från bägge lagen som känner lite på varandra innan Sveakurd börjar hitta bakom våra baklinje med sina snabba spelare vid flertal gånger och även lyckas göra mål på några av dessa chanser som man skapar. Vi själva gör det svårare genom att slarva i uppbyggnadsspelet vilket ger Sveakurd möjlighet att ställa om snabbt och gång på gång skapa chanser. Detta gör att Sveakurd höjer sig ännu mer samtidigt som vi sänker oss och redan i halvlek står det 6-0 och matchen är avgjord. Andra halvlek handlar mycket från vår sida att gå ut med huvudet högt och göra en bra halvlek vilket vi gör samtidigt som Svekurd rör om i sitt lag. En stor förlust mot ett bra motstånd som var oerhört effektiva.”

Sveakurd toppar 6A, fyra poäng före tvåan Gamlestaden. Bergsjö IF är sjua.

 

6B

Eritreanska IF Göteborg – FTU 3-4 (1-3)

FTU har sakta men säkert närmat sig toppen av 6B och nu är det faktiskt bara tre poäng upp till andraplatsen. Laget tog sin fjärde raka seger när Eritreanska besegrades i en målrik match på Kviberg. Saim Duman satte 1-0 tidigt för FTU men gamle Croatia-bekantingen Henok Berhane kvitterade nästan direkt efter för EIF. Innan paus hade dock FTU tagit greppet om matchen genom mål av Oguzhan Yilmaz och Ali Bedir. EIF närmade sig tio minuter in i andra när Abiel Estifanos reducerade till 2-3. I mitten av andra fick sedan FTU ett rött men Yilmaz kunde ändå göra 4-2 på straff. EIF fick in ännu en reducering (Jafet Paulos) men kom inte närmare. 

FTU:s ordförande Oguz Acikgöz var på plats och sa så här om matchen:

”Vi missar alldeles för många lägen framåt och är inte på tårna bakåt. Vi tappar fokus efter 1-3 och är illa ute mot slutet då vi spelar med 10 man. Nu får vi koncentrera oss på nästa match som kanske är säsongens viktigaste om vi ska haka på i toppen.”

FTU är nu femma men har alltså lite häng på toppen. EIF är tia.

 

SÖNDAG 17/6

6A

Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg – Bjurslätts IF 3-1 (1-0)

Bakom topplagen i 6A slåss Syrianska och Bjurslätt och när lagen möttes på Bläsebovallen i söndags var det hemmalaget Syrianska som var hetast. Louay Halabi satte 1-0 för Syrianska i den första halvleken men i början av andra kom 1-1 (målskytt Christopher Awakim Manaz). Två snabba mål i mitten av andra (Daniel Yusef och Omar Kurtovic) fixade dock segern för hemmalaget.

Syrianskas Gabriel Yildirim sa så här om segern:

”Väl genomförd match. Vi styr matchen hela första halvleken, vi jobbar väldigt bra ihop. Vi börjar andra halvlek väldigt dåligt och de kvitterar men sen tar vi över matchen och tar över ledningen och stänger matchen. Det ska bli skönt med ett uppehåll nu!”

Bjurslätts Patrik Freter hade följande att säga om matchen:

”Vi kom inte upp i nivå i matchen. Får inte igång något spel alls i stort sätt. De får in ett mål när vi går ner på en trebacklinje och jagar kvitteringsmål.”

Syrianska/Arameiska är nu fyra och Bjurslätt är femma.

 

/Rasta