Fyra matcher i 6C i helgen och så här gick det:

 

LÖRDAG 16/6

Vrångö IF – Ösets BK 1-1 (1-0)

Ösets BK begav sig till skärgården i lördags i hopp om att återvända till fastlandet med viktiga poäng för bottenstriden. Det såg länge ut att bli noll poäng men en kvittering i sista minuten av Ove Viklund fixade en pinne. Hemmlagtes Erik Löfgren hade annars satte dit 1-0 i den första halvleken.

Just VIF:s målskytt Löfgren sa så här om matchen:

”Svajig inledning från vår sida som ordnas upp efter cirka kvarten spelad, genom både formationsbyte och spelarbyten. Jämn första halvlek med ett par farligheter åt båda hållen, där vi kan gå till pausvila med 1-0 efter att undertecknad snubblat in bollen. I andra tröttnar lagen och allt ordnat spel upphör mer eller mindre helt. Fortsatt jämnt spel som böljar fram och tillbaka, där Öset får in kvitteringen efter hörna i matchens sista sekund. Givetvis surt men vi har inget att skylla på, vi är för dåliga idag helt enkelt!”

ÖBK är tia i tabellen och Vrångö återfinns på en åttondeplats.

 

SÖNDAG 17/6

Tynnered FC – SK Argo 5-2 (2-0)

I söndags avslutade SK Argo vårsäsongen och den avslutades med ännu en förlust, den femte raka. Topplaget Tynnered öppnade starkt med två snabba mål av Haris Hadzic och Mohammed Ali Khan innan Argo kämpade sig tillbaka in i matchen. Stort övertag i bollinnehav för TFC men Argo skapade flera riktigt heta chanser innan vilan men fick inte in någon boll. Argo öppnade även piggt i andra men istället stänger TFC matchen med mål av Christofer Niklasson och en straff av Ibrahim Mahad Saeed. Istället för att falla ihop totalt så kämpar dock Argo på och Magnus Andersson reducerar till både 1-4 och 2-4 och Argo har även något halvläge efter detta. Den lilla nerven uppstod försvann dock när Azmar Jalali satte dit 5-2. Ingen jättebra fotbollsmatch men Tynnered hade den spetskvalitet som behövdes för att vinna matchen. Ändå en liten, liten ljusning för Argo då matchen iallafall inte rinner iväg.

Argos matchrapport hittas HÄR.

Argo har nu halkat ner till en sjundeplats och får omgruppera till hösten och sikta på att lösa kontraktet. För Tynnered, som är tvåa, gäller det att fortsätta jaga FC Linné.

 

AIF Göteborg – Azalea BK 2-4 (0-3)

Azalea fortsätter att gå bra och tog sin fjärde raka seger när AIF besegrades på Majvallen i söndags. Förra årets skyttekung i Azalea (och hela 7B), Johannes Mohlin Rutström, satte 1-0 redan efter fem minuter och 2-0 kom strax efter genom Sebastian Kristiansson Bäregård. ABK fick även in ett tredje mål innan paus, målskytt Dennis Nilsson. Paul Baird reducerade för AIF efter en timmes spel men det blev inte mer spännande än så då Daniel Jansson utökade hemmalagets ledning till 4-1. I slutet putsade Milan Kusovic siffrorna med en till AIF-redcering. 

ABK:s tränare Jan Juhlin sa så här om segern:

”En stabil och säkert trea där vi satte tonen direkt. Det blev lite olyckligt med tre frånfall på matchdagen men Abbe och Daja ställde upp så vi hade gott manskap. Alle säsongsdebuterade efter hemkomst från Australien, Nymfen var tillbaka på topp och Daniel Gezavati debuterade efter övergången från GFF. De tog 15 minuter för oss att gå upp till 2-0 (Bäre och Nymfen) och under första halvlek var vi väldigt trygga även om kantspelet för våra ytterbackar inte funkade som det skulle. Dennis ökar på till 3-0 på straff strax innan paus. Ett bra snack i paus innebar bättrat kantspel och vi kom till en hel del farliga lägen utan att näta. Istället bjussar vi på kvitteringen och vi gick ner oss en hel del efter det. Daja hoppar in och sätter fyran innan AIF blir bjudna på en straff. En habil insats med extra plus till Bäre, Denko och Gurra.”

Azalea är nu sexa i tabellen medan AIF är näst sist.

 

Proletären FF – FC Linné 0-12 (0-2)

Toppen mot botten på Åkeredsvallen i söndags. Jumbon Proletären har det riktigt tufft just nu men stod emot hyfsat i den första halvleken mot serieledarna FC Linné. Robert Lundström såg till att Linné hade en 2-0 ledning in i andra. En bit in i andra börjande målen dock trilla in i en snabbare takt och det hjälpte väl inte heller att PFF fick avsluta med tio man. Lundström blev till slut femmålsskytt och Oskar Gottfridsson satte tre. Till och med Linnés burväktare Wamid Khorshed var uppe och slaskade in en straff! 

FC Linné går på sommarlov som serieledare, sex poäng före Tynnered som dock har en match tillgodo. PFF är sist i tabellen.

 

/Rasta