Det här även spelats division 5-boll i helgen och vi kollar in hur de matcherna gick:

 

FREDAG 15/6

5A

Bergums IF – Hönö IS 0-0 (0-0)

Två lag med formkurvor som pekar allt annat än uppåt. Hönö kom till matchen med tre raka förluster och Bergum hade inte vunnit sen omgång 3 i mitten av april. Det blev till slut en poäng var i denna mållösa drabbning.

Bergums assisterande tränare Ola Klevenäs sa så här om matchen:

”Vi gör en bra match idag förutom att vi inte klarar av att göra mål. Vi var bättre än Hönö idag, de slog mest ifrån sig. Det är vår match från början och det känns frustrerande att inte vinna. Trots allt tar vi med oss en god inställning, bra intentioner och en fin sammanhållning. Känns som vi är på väg att vända vår negativa trend. Får vi bara igång vårt anfallsspel kommer vi bli starka till hösten. Känns inte som vi varit sämre än något annat lag under våren. Men vi har lidit av att vår duktige anfallare Sargon trasade sönder knäet.”

Hönös tränare Christoffer ”Coffe” Ahlman sa så här om matchen:

”En jämn match mellan två hårt kämpade lag som satte defensiven först. Helt klart rättvist sett till hela matchen även om Bergum kändes lite tyngre sista tredjedelen medan vi hade bättre kontroll på mittfältet. På de få farliga målchanserna som var i matchen gjorde bägge lagens målvakter några riktigt fina avgörande räddningar. Ett räddat friläge av vår a-lagsdebuterande junior Daniel och en räddning i krysset av Nicklas i Bergum som de kanske mest minnesvärda aktionerna i matchen. En jäkligt stabil insats av domartrion också där de verkligen inte märktes och det är väl det bästa betyget man kan få som domare.”

Båda lagen återfinns på den nedre halvan och riskerar att bli indragna i bottenstriden, särskilt som både Partille och Bosona börjar röra på sig. BIF är åtta och Hönö nia, både dock på samma poäng.

 

Romelanda UF – FC Bosona 2-2 (2-2)

Efter en riktigt svag inledning med två poäng på de första åtta matcherna har FC Bosona vaknat till. Efter två raka segrar (mot Hönö och Öjersjö) blev det även poäng i fredags mot Romelanda. Det var dock Karl Olausson som gav RUF ledningen på Romevi efter tolv minuter. Emin Koljic kvitterade på straff innan och fem minuter före paus satte Eldar Razanica 2-1 för gästerna! Innan den första halvleken var slut hade dock Patrik Persson utjämnat! Den andra halvleken slutade mållös och matchen alltså 2-2.

Bosonas Samir Abaz sa så här till bloggen om matchen:

”En match som vi kommer in utan att ha värmt upp ordentligt och startar matchen otroligt ofokuserade och det håll på att straffa sig direkt i starten då Romelanda skickar in lång boll och vi har svårt att få bort bollen och det blir flipperspel i straffområdet där vi har tur att bollen inte går över mållinjen. Kort därefter är det Romelanda som tar ledningen där vårt försvar är passiv. Vi låter Romelanda ha mycket boll och sätter press först in på vår halva och försöker kontra på våra snabba och duktiga anfallare Haris och Eldar. Vi får aldrig igång vårt eget spel när vi får bollen, men Haris och Eldar sysselsätter Romelandas backlinje på eget hand. Eldar blir fälld i straffområdet och Emin är säker från 11 meter. Haris är livsfarlig med sina dribblingar och han frispelar Eldar som utökar till 2-1. Vi faller tillbaka med laget och Romelanda tar över igen och efter en lång inkast så är det en cykelspark av Romelanda spelare 2-2, snyggt. Matchens slutar 2-2 där vi bör vara tacksama att ha med oss en poäng!”

RUF:s Henrik Björnrud sa så här om matchen:

”Vi var värda tre pinnar idag, vi trycker på från minut 1 och redan efter två minuter trycker vi in en retur efter en hörna som vi alla trodde var mål men de blev inte godkänt. Sen har vi 20 lägen vi bör göra mål på men deras målvakt storspelade verkligen, så lite synd att vi inte får med tre pinnar faktiskt.”

RUF:s matchrapport hittas HÄR.

Bosona är elva men har nu bara två poäng upp till de tre lagen framför. RUF är sjua.

 

LÖRDAG 16/6

5A

Älvängens IK – IK Zenith 1-2 (0-1)

IK Zenith biter sig fast i toppen av 5A och i lördags blev det en fin seger borta mot Älvängen. Niclas Wallerius gav Zenith ledningen i den första halvleken på Älvevi, en ledning som stod sig in i pausvilan. I början av andra slog dock hemmalagets Jesper Knaving till med sitt 13:e mål för säsongen (bäst i 5A just nu). I mitten av andra kom dock Zeniths segermål, signerat Jim Nielsen. Trots att det inte blev några fler mål blev det en händelserik avslutning då ÄIK drog på sig inte mindre än två röda i slutminuten.

Zeniths assisterande tränare Christian Blomster sa så här om segern:

”Första halvlek tycker jag att vi är det något bättre laget och leder ganska rättvist med 1-0 i paus. Älvängen spelar lite rakare och kommer aldrig till några riktigt farliga chanser. I andra halvlek kvitterar ÄIK relativt omgående efter matchens finaste anfall. De äger sedan matchen till stora delar men vi får istället utdelning när vi lyckas nicka in 2-1 efter en fint slagen frispark i minut 70. Efter ledningsmålet trycks vi tillbaka en del, vi har några vassa omställningar och släpper inte till särskilt många farliga lägen. Vi skall absolut inte skämmas över att åka hem med tre poäng, även om Älvängen säkert tycker att krysset låg närmre till hands.”

Zeniths matchrapport hittas HÄR.

Zenith toppar alltså 5A medan Älvängen nu tappar mot toppen och har bara en seger på sina sex senaste. Den svaga formen gör att ÄIK nu är femma.

 

Björndammens BK – Utbynäs SK 2-0 (0-0)

Ett intressant möte på Furulund där ett riktigt formstarkt Björndammen (sju segrar och ett kryss på de åtta senaste) tog emot Utbynäs som i sin tur kom från en fin 1-0 seger borta mot Älvängen. Det såg länge ut att bli mållöst då matchuret tickade in på sista tio minuterna. Då slog BBK:s Pontus Börjesson till och några minuter senare kom även 2-0 genom Tony Rintamäki!

BBK:s kapten Gustav Ågren sa så här till bloggen:

”Vi kan väl säga att vi är i zonen just nu. Utbynäs är spelförande större delen av matchen utan att skapa någon ordentlig oreda medan vi kan gå på omställningar. Har sett ut såhär i några matcher nu mot de andra topplagen men vi vet att vi kommer göra mål så det funkar. Bra kamp i 80 minuter tills vi får in första målet sen chansar Utbynäs och vi får en uppsjö av farliga omställningar där vi lyckas sätta en av dom i slutet. Jämn tillställning som lika gärna kunde blivit 0-0 men det är medvind för BBK!”

USK:s motsvarighet Tom Berndtson sa så här om förlusten:

”En tuff match på förhand, ännu tuffare när vi har sex gubbar borta till den här matchen. Vi ställer upp med många killar födda 02 som krigar och gör det bra. Vi spelar ganska jämnt med Björndammen men de är lite tyngre än oss och vinner tillslut rättvist. Är inget jättebra spel från något av lagen då det blir en del längre spel och mycket kamp. Tungt med förlust men det är bara att komma igen.”

För BBK var det nu sjätte raka segern och laget har nu nio raka utan förlust! Laget ligger tvåa, två poäng bakom Zenith men med en match tillgodo. USK är nu fyra.

 

5B

Styrsö BK – Sandarna BK 0-6 (0-2)

Topplaget Sandarna BK hade på pappret en lurig bortamatch mot Styrsö BK. Det skulle dock visa sig att Sandarna var alldeles för starka för ö-laget och Majornas Milan kunde inkassera en säker trea. SBK:s Anton Hysén inledde piggt med två snabba mål innan han klev av med skadekänningar. I den andra halvleken fortsatte målen att trilla in och sista halvtimmen blev Tobias Gottfridsson Petersson, Andrea Caddeo, Robin Lund och Jonas Nilsson målskyttar för gästerna.

Sandarnas Hannes Palmberg sa så här om segern:

”Vi var beredda på en tuff match, långt och åka, gräs, som vi är hyfsat ovana vid och med premiären i bakhuvudet. Vi hade en del gubbar borta men bevisar att vi har bra bredd och att vi har många spelare som kan gå in och göra jobbet. Vi gör i alla fall mål efter typ en minut efter en ganska fin upprullning och Anton kan göra 1-0, han gör också 2-0. Styrsö har några bra anfall och skapar någon farlighet annars känns det ganska lugnt och det blir också en trygg resa där vi har bra koll på matchen. Serieledning med en match mindre spelad känns helt fantastiskt. Nu är fokus på att avsluta vårsäsongen på bästa sätt mot Warta nästa vecka!”

Sandarna leder nu 5B med två poäng och har dessutom en match tillgodo på de jagande lagen. Tuffare för Styrsö som är elva.

 

/Rasta