Vi avslutar helgrapporteringen med 7A och så här gick det:

 

FREDAG 15/6

Kareby IS – Croatia Göteborg 2-3 (1-2)

Croatia fortsätter att gå bra i 7A och tog i fredags sin femte raka seger när Kareby besegrades. Det var dock en jämn tillställning där Croatia började bäst och Rejin Ahmad satte både 1-0 och 2-0 . Innan paus kunde dock Johan Svensson reducera för Kareby. Croatias Mikail Sepahi satte sedan 3-1 i början av andra. Enligt rapport laddade Sepahi hela första halvleken med att sitta på bänken och kolla på VM på sin Ipad. Oklart om detta inspirerade honom till målet. På övertid kunde sedan Kareby få in en reducering fram till 2-3 (målskytt Daniel Ivarsson), men då var det försent. 

Karebys tränare Morten Eriksen sa så här om matchen:

”Återigen en uddamålsförlust, den sjätte för året. Och återigen är det rutin och personliga misstag vi går bort oss på. Känns att vi möter ett väldigt rutinerad lag igen som läser oss väldigt bra första 15-20 minuterna och Croatia gör även 1-0.. När väl våra ungdomar får upp farten på både löpningar och passningar så känns det som vi är riktigt på gång och skall vända matchen. Då gör dom ytterligare ett och det blir uppförsbacke. Vi lyckas göra 2-1 innan paus. Andra var en ganska jämn tillställning och slutresultatet 3-2. Nästan som vanligt och som en repetition från dom flesta av våra matcher i år så känns det som det lika gärna kunde varit 3-2 till oss. Grattis till Croatia och vi får fortsätta jobba vidare.”

Croatias fina form gör att laget nu är trea i tabellen. Laget har även fått en riktigt fin förstärkning i Jerry Gustavsson. Senast i Utbynäs SK men med förflutet i framförallt Kortedala IF.

Kareby är tia.

 

LÖRDAG 16/6

Geesguud UF – Angered SK 2-4 (1-2)

Angered SK smyger med lite bakom topplagen och tog i lördags en bortaseger mot Geesguud med 4-2. Mohamed Ahmed Abdulqadir och Mohamed Oog såg till att ASK ledde med 2-0 efter 24 minuter. Geesguud fick dock in en reducering precis innan paus (genom Mustafe Ali Ismail). ASK drog ifrån igen i början av andra då Siciid Abdiqadir satte en straff. Ännu en gång närmade sig Geesguud Ali Ismail reducerade igen. Det blev dock 4-2 till Angered efter ett sent mål av Hamse Mohamed

ASK är fyra i tabellen medan Geesguud är sjua.

 

SÖNDAG 17/6

Rödbo IF – Santos Cruz Azul IF 7-1 (3-1)

Det blev en skön storseger för Rödbo i lördags hemma på Rödbovallen. Jumbon Santos Cruz Azul besegrades med hela 7-1. Det var full fart från början för RIF och laget hade 2-0 redan efter sex minuter efter dubbla mål av Christian Solander och efter en halvtimme stod det 3-0 (målskytt Marcus Hasselblom). Innan paus fick dock Santos Cruz Azul in en reducering, Stiven Alexander Garcia Rengifo på straff, om matchen fick lite liv. En kvart in i andra började målen dock trilla in för hemmalaget igen när Christian Throlin satte en straff fram till 4-1 innan Solander fullbordade sitt hattrick. RIF hann även med både 6-1 (Throlin igen) och 7-1 (Martin Nygård). 

RIF:s Marcus Hasselblom sa så här om matchen:

”Vi kommer in till den här matchen med ganska bra självförtroende. Vi har spelat hyfsat och känner att vi har ett ganska starkt lag. Matchen mot Cruz Azul blir också en tämligen lättsmält historia då vårat motståndar-lag är med i början av matchen men spelar ett väldigt huvudlöst försvarsspel och vi rinner igenom gång på gång. Vi sätter två snabba bollar genom Christian Solander och matchen känns mer eller mindre avgjord efter en kvart. Men så går vi ner oss och Santos får komma in i matchen utan att riktigt hota på allvar. Två mål till faller i första halvlek, ett för dom och ett för oss. I andra så anfaller dom med mer eller mindre hela laget men vi lyckas straffa dom fyra gånger till innan domaren blåser i sin pipa. Sammanfattningsvis så gör vi ingen vidare bra match men vad gör väl det när vi vinner med 7-1. Nu ser vi fram emot matchen nästa söndag mot Gunnared en match som vi borde kunna göra ännu ett bra resultat och knappa in på täten lite.”

RIF är nu sexa och Santos Cruz Azul är kvar som jumbo.

 

Inter Linné IF – Hermansby IF 4-1 (1-0)

I toppen av 7A återfinns nystartade Inter Linné IF och de tog sin nionde seger för säsongen i söndags. Hermansby besegrades hemma på Heden med 4-1. Det såg ut att bli en mållös första halvlek men Linné kunde ta ledningen strax innan vilan genom Cristian Ramirez Betancur. I början av andra säkrades sedan segern genom två mål av Sebastian Landi och med fem minuter kvar kom även 4-0 (Abel Zerai). HIF fick sen in ett tröstmål i sista minuten (Jan Mikael Fritzén).

Inter Linnés Carl Demirtas Sjödin sa så här om segern:

”Ryktet gick innan matchen att Hermansby scoutat oss innan matchen. Vi märkte också i inledningen av matchen att Hermansby var väldigt följsamma i sitt försvarsspel. Vi skapar en del halvlägen men är för oprecisa i sista passningarna och avsluten. Men i den 38e minuten får vår kvickfotade innermitt Ramirez på ett välplacerat långskott som seglar in vackert. Hermansby oroar genom första halvlek till och från med raka långa uppspel men vi går till halvtidsvila med 1-0 ledning. I halvlek gör vi lite taktiska justeringar som snart ger utdelning. Vårt Argentinske mittfältsess Landi trycker in ett snyggt distansskott som letar sig över målvakten. Vi lyckas sedan genom rätt fina kombinationer göra två mål därefter, ett av Landi och ett av vår målglade offensiva innermitt Abel. Hermansby slår kanske av på takten lite mot slutet men kämpar till sig en straff i 90e som de sätter säkert. En bra match av oss mot ett gott motstånd. Beröm till Hermansby som spelade tufft men juste rakt igenom matchen.”

Inter Linné toppar alltså 7A men tvåan Lekstorp har tre matcher tillgodo och kan gå ikapp. Hermansby återfinns på en niondeplats.

 

/Rasta