Vi närmar oss sommaruppehållet men det är fortfarande en hel del matcher som ska avgöras! Så här gick det i lokalfotbollen igår:

 

TISDAG 19/6

4A

SKIF Semberija – United Africa FC 4-3 (2-2)

Igår spelades den uppskjutna matchen från omgång 2 i 4A mellan Semberija och United Africa. Lagen möts dessutom redan igen nu på söndag. Det blev ett svängigt derby på Bergsjövallens gräs där Semberija inledde med två snabba mål (Salifu Manneh och Dzevat Sali) men UAFC jobbade sig ikapp med först en reducering (Saikou Sidibeh på straff) och sen precis innan paus en kvittering (Alika Osito). Manneh såg till att Semberija återtog ledningen en kvart in i andra innan Sidibeh också blev tvåmålskytt när han kvitterade till 3-3.  I 86:e minuten fick sen UAFC ett rött och djupt in på övertid satte Gilbert Mensah (med ett förflutet just i UAFC!) segermålet för Semberija

Semberijas tränare Marko Babic sa så här om segern:

”Det var den skönaste vinsten i år! Vi började bra och gjorde två snabba mål sen fick de en billigt straff och det fortsatte dåligt för oss. Ingeting som funkade, sämsta match i år. Men när de firade en poäng och började spara på tiden kom det 4-3 i sista sekunden . Så det var skönt faktiskt, såna vinster är jättesköna. Karma var på vår sida denna gången, äntligen. Vi har två matcher kvar innan uppehållet drar igång.”

Semberija är nu uppe på en tredjeplats och UAFC är tia.

Lagen möts alltså igen redan nu på söndag.

 

Guldhedens IK – Gårda BK 0-3 (0-2)

Gårdagen bjöd även på en ren seriefinal mellan ettan Gårda BK och tvåan Guldhedens IK. Frågan var om Gårda skulle rycka ifrån eller om Guldheden skulle skapa lite spänning i toppen? Svaret blev alternativ ett och Gårda har nu skapat sig ett riktigt fint läge i toppen. Den första halvleken tickade mot sitt slut på Guldheden Södra när gästernas Jonatan Bäckdahl spräckte nollan och bara minuter senare satte Philip Jonsson 2-0. Sent i andra kom sen även 3-0, denna gång var det Kristofer Karlsson som hittade rätt.

Guldehedens assisterande tränare Magnus Karsvall sa så här om förlusten:

”Alltid tungt att förlora. Men sett till prestationen gör vi en stundtals riktigt bra match som höll hög division 4 klass. Gårda är bra och håller i min värld betydligt högre klass än Kozara och Jonsered som gick upp förra året. De har fart, teknisk briljans och gedigna lagdelar över hela plan. På plan matchar vi Gårda idag men det skiljer i de bägge straffområdena. När vi gör misstag är Gårda skoningslösa och utnyttjar det till egna mål. Gårda har första kvarten med några farliga lägen. Sen kommer vi in i matchen och jämnar ut tillställningen. Deras målvakt räddar fint på ett skott från Svante som sen missar en straff. Mål där och vem vet. I minut 43 och 44 smäller det två gånger i vårt nät. Två misstag och bolltapp leder till mål några sekunder senare. första halvtimmen av andra är bra men vi är bara nära idag. Pressar ner Gårda en del men det vill sig inte. En misslyckad rensning på slutet ger Gårda 3-0. Vi gratulerar Gårda till segern och gör de inget konstigt lirar de i trean nästa år. Vilket de kommer lösa riktigt bra med detta manskap. Vi själva summerar vårsäsongen och konstaterar 20 poäng på 11 matcher. Det har inte hänt i Guldheden sen Karl X11 skulle erövra Ryssland. Så vårsäsongen för med beröm godkänt. Nu tar vi fram golfklubborna och laddar för en förhoppningsvis bra höst.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

Gårda leder nu serien med nio poäng före just Guldheden. GIK har dock en match mindre spelad.

 

4B

IFK Björkö – Dalen/KFF 1-2 (0-0)

Dalen/KFF går riktigt bra och leder 4B men de jobbar inte med jättestora marginaler. Med undantag för 6-2 segern senast mot Öckerö har lagets senaste fem segrar kommit med uddamålet! Den senaste segern som kom på det sättet var alltså gårdagens seger borta mot Björkö. Segermålet (av spelande tränare Joakim Ahlgren) kom dessutom i 87:e minuten! Björkös spelande tränare Fredrik Augustin hade då strax innan kvitterat till 1-1 på straff. Dalen/KFF:s ledningsmål i början av den andra halvleken var ett självmål av hemmalaget.

Just målskytten Augustin sa så här om förlusten:

”Vi startar matchen på ett lysande sätt och Dalens målvakt får göra ett par riktigt kvalificerade räddningar i första halvlek. Vi vinner hörnstatistiken med 9-2 och det känns otroligt surt att gå in i halvlek med 0-0. Vi startar andra där vi slutade första med två farliga lägen men Dalens målvakt har en bra dag. I 55:e minuten får Dalen in en boll via ett självmål. Vi forcerar mot slutet och får in 1-1 via straff. Men med tre minuter kvar gör Dalen 2-1 på nick. En stor eloge till grabbarna idag. Vi neutraliserar Dalens spel och gör en väldigt bra taktisk match. Inför säsongen stod vi för en stor utmaning och IFK Björkö är inne i en generationsväxling utan dess like med elva nya spelare i truppen. Vi börjar hitta mer och mer trygghet i vårt spel och blir bättre för varje match. Snart kommer islossningen”

Dalen/KFF leder 4B och Björkö är för tillfället näst sist.

 

5A

Angered MBIK – Romelanda UF 4-3 (1-3)

I gårdagens 5A-match stod hemmalaget Angered för en imponerande vändning när 0-3 till slut blev 4-3 mot Romelanda!

Angereds målvakt Damir Mehic sa så här om segern:

”Jätteslarvigt i första halvlek, Romelanda var väldigt hungriga och taggade. Vi lyckades reducera 1-3 i slutet av första. Fick ett tidigt mål i andra och därefter orkade inte Romelanda. All eloge till dem. De kämpade väl!”

RUF:s matchrapport hittas HÄR.

Angered har hittat lite rytm nu och segern var lagets fjärde raka. Den fina formen gör att laget nu är sexa men bara har två poäng upp till tredjeplatsen. RUF är sjua.

 

5B

Styrsö BK – Balltorps FF 1-2 (1-0)

Topplaget Balltorp föll ytterst oväntat med hela 1-5 i förra omgången mot Kungsladugård och igår begav de sig till södra skärgården för att möte ett Styrsö som slåss i botten av tabellen. Det var hemmalaget som gjorde matchens första mål genom Johan Tapper, en ledning som också stod sig till pausvilan. Gästerna kunde dock både kvittera (Malband Mohideen på straff) och ta ledningen (Jetmir Kurti) i den andra halvleken och det räckte till seger.

BFF:s Bawan Mohideen sa så här om matchen:

”Fantastiskt skönt att lämna Styrsö och avsluta vårsäsongen med tre poäng i bagaget. Första halvleken är jämn, Styrsö skapar inga jättelägen men vi kommer absolut inte upp i vår högsta nivå och skapar inte heller några vassa målchanser. Styrsö leder med 1-0 i halvtid. I pausen pratar vi om att vi måste komma tillbaka som ett lag, börja rulla mer och låta Styrsö jaga bollen. Vi börjar halvleken mycket piggt och får in 1-1 på en straff. Därefter tycker jag att vi tar över mer och mer och vinner rättvist med 2-1. För andra matchen i rad har vi en domartrio som förtjänar mycket beröm, en mycket bra insats av samtliga tre. Nu kommer det ett lite längre uppehåll och det kunde inte komma mer lägligt, vi har haft många med småskavanker senaste tiden och fått rotera fram och tillbaka på flera positioner. Förhoppningsvis kommer vi tillbaka ännu starkare till hösten med en frisk och kry trupp.”

SBK:s kapten Arvid Johannessen sa så här om förlusten:

”Tuff match på förhand där matchen präglades av en kraftig vind. Balltorp rullar ganska mycket boll utan att skapa något utav värde, och där vi kontrar in 1-0 vackert genom Tapper. Därefter händer det inte så mycket mer i första. I andra kommer ett lite piggare Balltorp ut med vinden i ryggen och sätter lite högre press. Efter kanske 10 minuter av andra får de en straff som ingen kan förstå varifrån den kom men 1-1 var ett faktum. Sedan rinner deras anfaller igenom en gång och sätter kyligt 2-1. Efter detta kontrollerar Balltorp matchen och åker hem med tre pinnar.”

BFF är trea i tabellen, en poäng bakom ledande Väster. Då har dock tvåan Sandarna två matcher tillgodo på både Väster och Balltorp.

 

6A

Surte IS FK – Tollereds IF 0-7 (0-2)

Tollered har de senaste säsongerna varit ett givet topplag i 6A men i år har det gått knackigt och laget återfinns en bra bit ifrån toppstriden. Igår blev det dock en storseger då Surte krossades på bortaplan med hela 7-0! Jesper Jansson och Björn Mellberg såg till att TIF hade 2-0 i paus. I andra fortsatte sedan målen att trilla in och Jansson blev tvåmålsskytt men det blev även Anton Holmberg som satte matchens två sista strutar.

TIF:s Daniel Hultberg sa så här om segern:

”En mycket blåsig match där vi inleder i motvind. Första halvlek är ganska jämn med något övertag för Surte i medvinden. Vi utnyttjar individuella misstag i deras försvar och går till halvtidsvila med 2-0. I andra trillar målen in i jämn takt. Anders i målet får hålla nollan och även göra sig förtjänt av det med en fin dubbelräddning efter ett friläge. Sammanfattningsvis en övertygande seger men lite för stora siffror. Det blir en tuff returmatch redan på tisdag nästa vecka då jag antar att Surte är sugna på revansch.”

Surtes Christofer Küchler sa så här om förlusten:

”Ett resultat som vi verkligen inte är nöjda med, men i slutändan inget att snacka om, vi räckte inte till idag. Trots att vi nog faktiskt var lika bra som dem i första halvlek. Men vi låg ändå under med 0-2. Sen i andra halvlek tar dom över mer och mer. Vi tröttnar, släpper in två mål till. Går ner på trebackslinje och släpper in ytterligare tre enkla mål för att all motivation och ork var bortblåst. De var fysiskt starka och satte press på oss hela tiden. Bättre tränade helt enkelt, bara att bita ihop inför returen nästa vecka.”

TIF är nu femma i tabellen och Surte nia. Då denna matchen var en uppskjuten match från omgång 2 så möts faktiskt lagen igen redan i nästa omgång. En match som avslutar vårens 6A.

 

6D

Bosna IF – Hålta IK 4-3

I botten av 6D slåss Bosna och Hålta och när lagen möttes på Länsmansgårdens IP igår var det hemmalaget Bosna som avgick med seger.

Bosnas Emir Skandric sa så här om 4-3 segern:

”Två lag som inte visat mycket hittills spelade ganska öppet idag. Hålta spelade bra fotboll på sin högra kant och gjorde ganska snabbt 1-0. Vi saknade många spelare idag men lyckades ändå vända och göra fyra mål. Vi visade återigen att vi inte orkar spela 90 minuter och hade ganska mycket problem med kondition i slutminuterna så Hålta lyckades göra två mål till. Tre poäng som kan betyda mycket för oss i fortsättning.”

Bosna är nu tia i tabellen och Hålta är kvar på sin jumboplats.

 

Backatorp IF – Fotö GoIF 6-1

Topplaget Backatorp hade en liten dipp för några omgångar sedan men har nu höjt sig igen! Förra omgångens seger mot serieledarna Vardar (2-1) följdes igår upp av en överkörning av bottenlaget Fotö.

Backatorps Vishnu Nair sa så här om segern:

”Vi kan gå mot sommaruppehållet med gott samvete efter två präktiga insatser, senast mot Vardar och idag mot Fotö. Finns inte mycket man kan klaga på spelmässigt i dagens match, om man ska nagelfara så kanske vi borde agerat bättre i samband med deras mål som kommer via en hörna. Bortsett från det gör vi det galant, vi utför våran spelplan till punkt och prickar, vi rullar boll med tålamod, initialt med aningen lågt tempo men höjer oss ju längre matchen lider, och sätter varandra i bra positioner. Första matchen på länge där vi kontinuerligt etablerar spel på motståndares planhalva, när man lyckas med det så kommer målen eventuellt vilket de gjorde. Fotö gjorde vad de kunde och kämpade tappert, men i och med att de får jaga boll hela matchen så tappade de mycket energi och även spellust, andra halvlek är det spel mot ett mål där siffrorna rinner iväg. Nu är förhoppningen att vi startar andra halvan av säsongen som vi slutade!”

Fotös kapten Gustav Bäck sa så här om förlusten:

”Återigen en förlust vi står upp ok i en halvlek men när vi till slut inte har någon avbytare samt skadade spelare på planen är det inget snack. Då rullar Backatorp ut oss efter noter. Det är bara vi själva som kan ändra på vår situation så vi kommer tillbaka efter sommaren med ett stor vilja och sug!”

BIF är nu tvåa i tabellen medan Fotö är elva med bara en ynka seger på elva försök.

 

7A

Angered SK – Inter Linné IF 3-3 (1-0)

Serieledarna Inter Linné matchar tätt innan sommaren och spelade sin andra match på bara några dagar igår. Det var hemmalaget Angered som hade greppet om matchen och som också tog ledningen i den första halvleken genom Abubakar Mohamed Mohamud. Precis i början av andra kan dock Armando Smedberg Dalence kvittera men sen gör ASK både 2-1 (Mohamed Oog) och 3-1 (Hamse Mohamed). Inter Linné kommer dock tillbaka starkt i slutet av matchen och Miliyon Hailemariam reducerar till 2-3 med fem minuter kvar och precis innan slutet kommer 3-3, genom Smedberg Dalence igen!

Inter Linnés Carl Demirtas Sjödin sa så här om segern:

”Returmöte mot Angered och vi borde ha lärt vår läxa att Angered är det enda verkligt spelande laget som dessutom orkar pressa högt i serien, men icke. Matchen börjar och vi blir lika överraskade som i början av förra mötet. De pressar högt och vi har svårt att rulla boll så som vi vill. Angered gör rättvist 1-0 på vad jag tror var ett misslyckat inlägg som skruvar in sig i bortre gaveln. Vi spelar upp oss något efter första 30 och lyckas bränna några riktigt bra målchanser så som vi har för vana att göra. I andra halvlek försöker vi spela mer rakt spel i medvinden. Armando gör 1-1 på en magisk halvvolley ifrån 40 meter som målvakten är chanslös på. Sen spelar en period som krattor igen och Angered gör 2-1 och 3-1 på kvicka anfall. Nu börjar vi köra ännu rakare spel och börjar vinna närkamperna. Miliyoun och Armando gör 3-2 och 3-3 med några minuter kvar. Vi har två klara målchanser till men lyckas bomma dem med. En jämn match där Angered spelade bättre men vi hade fler klara målchanser. Vi fick sota för att vi underskattade det lag i serien som har klart bäst spelare individuellt igen. Imponerande insats av Angered som hör hemma i toppen av tabellen.”

Inter Linné toppar 7A med Angered SK som fyra.

 

/Rasta