En hel del matcher i våra division 4-serier igår men innan vi kollar till de matcherna så har vi fått in lite mer från seriefinalen i 4A mellan Guldhedens IK och Gårda BK som spelades i tisdags.

Gårdas Viktor Ryberg sa så här om 3-0 segern:

”Tycker att det var en konstigt nog ganska avslagen tillställning på en märkligt ihoplappad plan. Tycker att första halvlek är hyfsat jämn litet spelövertag för Gårda. Guldheden är dock inte ofarliga och bränner bl.a. en straff och har ett par fina hörnor. I andra halvlek kändes det som att Guldheden inte hade energi för att kunna hota oss ordentligt utan den spelades av utan att det skapades våldsamt mycket målchanser. Vi visade stundtals prov på att vi kan hålla i bollen inom laget på ett bra sätt. Idag vill jag plussa för lokalfotbollens överlägset bästa blogg, tack för den!”

 

ONSDAG 20/6

4A

Stenkullen GoIK – Kode IF 5-3 (2-2)

Stenkullen och Kode var inblandade i en riktig målfest igår på Stenkullens IP. Martin Nilsson Faal och Nicklas Westman såg till att hemmalaget fick en smakstart med två tidiga mål. Kode, som varit inblandade i många målrika matcher under våren, svarade dock med att både reducera och kvittera. Båda gångerna var det Oscar Gustafsson som noterades för målen men precis i slutet av första satte Westman sitt andra och gav Stenkullen ledningen. Gustafsson ville dock inte vara sämre utan satte 3-3 med sitt tredje mål för matchen i början av andra! Westman skulle dock också bli tremålsskytt när han satte 4-3! I slutet kom även 5-3 till hemmalaget genom Jonas Olausson

Stenkulllens tremålsskytt Nicklas Westman sa så här om segern:

”En skön revansch från den oflyt senast mot Gårda! Matchbilden idag var som väntat…mycket mål ! Kode har en ruskigt bra offensiv. Det pratas mycket om firma Anderberg-Haraldsson men det finns många fler spelare med offensiva kvaliteter. GoiKen inledde matchen bäst och hade 2-0 efter ca 15 minuter. Kode kvitterade efter ca 35 minuter på straff och lite hawaii efter fast situation. Vi gör 3-2 precis innan halvlek. Kode fortsätter oroa offensiv med fina kombinationer via mittfält och anfall och efter ca en timmas spel är det kvitterat igen. Kodes innermittfältare står för dagens 3 mål. sista 30 minuter styrs mycket av Kodes mittfält där de slår mycket crossbollar som kommer runt på inlägg. Men idag är det vi som straffar motståndet i fina omställningar. vi gör 4-3 och senare 5-3 där Jonas skjuter från ca 10 meter in på egen planhalva. Spiken i kistan. 6 poäng mot Kode! Glad Midsommar!”

KIF:s Markus Anderberg sa så här om matchen:

”Klart märklig match. Snudd på perfekta förutsättningar. Bra väder, till största delen härlig matta. Vi börjar matchen piggt och bra, känns som det hetare laget. Bollen befinner sig på GOIKens planhalva fram tills de gör 1-0 då vi tog en snabb tupplur. Vi hann med ett misstag till så att GOIKen kunde göra 2-0 genom ett fint avslut. Att vi hämtar ikapp till 2-2 kändes både logiskt och rättvist. Jag har som tur är förträngt hur de gjorde 3-2 innan det var paus. I paus är känslan att vi lika gärna kunde lett betryggande. Men faktum är att vi ju inte var nära att göra det. 3-3 tidigt i andra och allt lever. Ett tag. Vem som helst kan vinna. De gör sedan två bra prestationer som tar dem upp till 5-3 och matchvinst. Inget snack om saken. Vi hänger inte med i de avgörande momenten. Vi fick inte heller till det som vi kan på sista tredjedelen. GOIKen var bolltryggt på mitten och hotade oss vid tillfällen då de gick igenom. Summa summarum: Stenkullen spelade en mer framgångsrik match än oss. De ska gratuleras för matchen och poängen.”

Stenkullen är fyra men är bara en poäng från andraplatsen. Kode är sjua.

 

Lunden Överås BK – Nol IK 1-3 (1-0)

Nol fortsätter sin fina vår och tog ännu en seger, denna gången på bortaplan mot Lunden Överås. Det var dock Lunden som tog ledningen tidigt via ett självmål. Den ledningen stod sig till början av de andra halvleken då Jonny Stenström kvitterade för gästerna. Tio minuter senare kom även ledningsmålet då Rahel Faraj satte 2-1. Spiken i kistan kom sen när Michael Hintze gjorde 3-1. 

Nol är trea i tabellen på samma poäng som tvåan Guldheden. Lunden är tia.

 

4B

Finlandia/Pallo AIF – Mölnlycke-Sjövalla IS FK 0-1 (0-0)

Det går fortsatt riktigt tungt för jumbon i 4B, Finlandia/Pallo AIF. Laget föll hemma mot Mölnlycke-Sjövalla igår och har nu sex raka förluster. Matchen bjöd alltså bara på ett mål och det var gästerna Mölnlycke-Sjövalla som stod för det!

Finlandias Richard Olsson sa så här om förlusten:

”Vi spelar fortfarande för dåligt och viker ner oss, bränner våra chanser när de väl dyker upp och slarvar i backlinjen vilket gör att vi bjuder på 0-1 i slutet utav matchen. Inget utav lagen bjuder på något särskilt fint lir men de sätter sin chans. Fortsatt uppförsbacke för våran del.”

Mölnlycke-Sjövallas ena tränare, Christian Bevenäs, sa så här om segern:

”En match som präglas av kamp och vilja där Finlandia löper mycket och gör det bra fram till sista tredjedelen där de är lite omständliga  samtidigt som vi är aggressiva och ligger rätt hela tiden. Tobbe är tillbaka i mittförsvaret och styr det med järnhand. Vi blockar deras försök till skott. Deras hörnor var det som hotade oss och första halvlek är Finlandias. Vi trodde att de skulle krokna och det gör de ordentligt i andra halvlek. Sista 30 minuterna så tar vi över och våran tyngd visar sig allt mer och Finlandia har det jobbigt mot oss. Typisk 0-0 match men vi skickar in ett hårt inlägg som de inte löser och vi hugger på returen via Ahlström, vi lyckas vinna med 1-0 och segern är jäkligt go och nu tar vi semester och glappet uppåt är inte så stort längre. Vill nämna deras fantastiska gräsplan som höll kanon i regnet.”

Mölnlycke-Sjövalla är nu sjua och Finpa är fortfarande sist.

 

Kärra KIF – Eriksbergs IF 1-1 (1-1)

Kärra KIF tappade viktiga poäng i jakten på topplagen och EIF tog viktiga poäng i kampen att ta sig bort från nedflyttningsstriden. Båda målen på Klarebergsvallen kom innan paus. Comebackande Marcus Lundström satte 1-0 för hemmalaget efter dryga timmen. Martin Andreasson stod för kvitteringen, fyra minuter innan halvtid.

Kärras tränare Jim Holmelin sa så här om matchen:

”En jämn fotbollsmatch. Vi tar ledningen med 1-0 efter ett mönsteranfall och Eriksberg kvitterar strax innan paus på en frispark som de snyggt nickar i mål. Vi skapar ett par fina chanser i andra halvlek med deras målvakt räddar dem rejält ett par gånger. Eriksberg får en utvisning med ca 20 kvar, men idag har vi inte orken att ta tillvara på detta. Matchen slutar 1-1 och det får nog anses ganska rättvist.”

EIF:s Peter Johansson hade följande att säga om matchen:

”Först och främst måste jag lyfta fram Kärras matta Klarebergsvallen. Håller mycket hög klass och ni vet ju själva. Finns de något bättre än att spela på en fin gräsmatta. Komma med den perfekta glidtacklingen. Grymt skoj. De borde all fotbollen spelas på. Till matchen då. Vi inleder bra med pigga ben. Vinner mycket boll och kan skapa en del lägen men tyvärr sista tredjedelen har vi inte den rätta skärpan. Kärra jobbar sig in i matchen och tar över och tar även ledningen efter ett fint anfall. I slutet av första får vi en frispark i utkanten av straffområdet som blerim lyfter in. Bagge är på sin vakt och nickar mycket vackert in 1-1. I andra är de mycket kamp och de svänger åt båda håll. Vi får en man utvisad sista kvarten och får jobba mycket försvarspel med omställningar. Vi sticker upp en del men de är kärra som är närmast seger men i de stora hela är de rättvist med delad poäng.”

EIF är åtta och Kärra är femma.

 

Mölnlycke IF – Öckerö IF 6-1 (2-1)

Öckerö IF är inne i en tung period just nu. I förra omgången föll lagen med hela 2-6 mot Dalen/KFF. Igår blev det torsk med 1-6 mot Mölnlycke IF! Ö-laget var dock med i matchen till en början även om det var MIF som tog ledningen genom sin kapten Markus Landén. ÖIF fick sen in en kvittering (Victor Niklasson) men MIF återtog ledningen genom Seth Schiötz strax innan första 45. I andra klev Sudo Sulejmanovic in i handlingen och levererade tre raka mål på en kvart och dödade matchen. Landén avslutade sen målskyttet.

Just kapten Landén sa så här om segern:

”Fruktansvärt skönt att gå på sommarledighet med en storseger i ryggen. Över 90 minuter är vi det helt klart bättre laget och skapar betydligt mycket mer målchanser som vi för en gångs skull tar vara på. Öckerö har några halvlägen så länge de är med i matchen och vi kanske borde stängt matchen tidigare med ett 3-1 mål, men så fort vi gör det är det inget snack om saken. Vi håller en hög nivå denna match och har en mycket go känsla i laget inför hösten.”

ÖIF:s tränare Andreas Larsson sa så här om förlusten:

”Ja, vad ska man säga? Sämsta insatsen från oss på mycket länge. Vi låter det rinna iväg på ett oacceptabelt sätt i andra halvlek och det är inte ok. Frånvaron på både matcher och träningar de sista veckorna tar nu ut sin rätt men trots det får det inte se ut så här, det är för dåligt och varje spelare samt jag själv måste rannsaka oss ordentligt för så här får det inte se ut igen. Man kan förlora men inte på det här sättet. Nu gäller det att samla ihop oss inför skärgårdscupen och sen komma tillbaka med nya krafter till hösten.”

MIF:s matchreferat hittas HÄR.

ÖIF:s hittas HÄR.

Mölnlycke befinner sig på en sjundeplats och ÖIF är fyra.

 

Donsö IS – Göteborgs FF 1-3 (1-0)

Nykomlingen DIS öppnade serien piggt men har nu rastar neråt i tabellen och förlusten igår var lagets sjätte raka! Albert Hansson inledde dock med att sätta en straff för Donsö men sen var det roliga slut. Kvitteringen kom på straff (Teodeor Lindström Nastevski) och inte långt därefter 2-1, signerat Hannnes Persson. Charles Palmborg gjorde sedan sista målet som betydde 3-1 för GFF.

GFF:s Rami Kurdali sa så här om segern:

”Vi börjar matchen ganska dåligt och förlorar en del närkamper och tappar mycket boll utan att släppa till några större chanser bakåt i början av första. Efter bara ca 10 min får vi även vår målvakt utvisad för att ha tagit med hand utanför straffområdet vid en utrusning, något man kan diskutera. Med en man kort kämpar vi på men drar på oss en straff där dom gör 1-0 som står sig till halvlek. Med 1-0 emot och en man kort jobbar vi oss in bra i andra och när Calle blir nerdragen vid friläge så får dom också rött och vi är lika många spelare på plan. Vi gör sedan 1-1 på straff där Teo som fått dra på sig målvaktströjan går upp och trycker in bollen. 2-1 kommer via en hörna där Hannes Persson snyggt på halvvolley skjuter upp bollen i krysset och sedan stänger Charles Palmborg matchen med ett solomål då han glider förbi två försvarare och sedan snyggt rundar målvakten och rullar in bollen i öppen kasse. Sköna tre poäng och återigen en stark laginsats av oss där vi hämtar upp underläge trots en man mindre, nu går vi till sommaruppehåll med en go känsla efter en stark avslutning på vårsäsongen.”

Donsö är nu tio i tabellen medan GFF återfinns på en andraplats.

 

/Rasta