Så här gick det i våra division 5-serier igår:

 

ONSDAG 20/6

5A

FC Bosona – Älvängens IK 4-2 (1-1)

Bosona fortsätter att kämpa sig bort från bottenstriden och laget har nu tagit poäng i sina fyra senaste matcher (tre segrar och en oavgjord). Igår var det Älvängen som fick se sig besegrade på Gamlestadsvallen. Edis Cmajcanin gav Bosona ledningen redan efter tre minuter men efter den första halvleken var ställningen 1-1 efter att Jesper Knaving kvitterat. I andra kunde Bosona gå ifrån till både 2-1 (målskytt Eldar Razanica) och 3-1 (målskytt Isa Sacic). ÄIK:s Albin Leyonlund satte sen en straff fram till 2-3 som gav lite spänning men även Bosona fick en straff som Razanica satte fram till 4-2!

ÄIK har nu ramlat ner till en sjätteplats. Bosona är nu tia.

 

5B

Hovås Billdal IF – FC Heden 4-1 (2-1)

I 5B kunde inte FC Heden följa upp segern mot Warta (1-0) utan föll på bortaplan mot Hovås Billdal.  Erik Wibel håll sig dock framme och kunde ge Heden ledningen efter halva första. Innan paus hade dock Robin Börjesson både reducerat och kvitterat. I den andra halvleken var det dags för en annan tvåmålsskytt då Per-Erik Bondesson gjorde både 3-1 och även spikade slutresultatet 4-1!

Hovås Adrian von Heijne sa så här om segern:

”Seger med 4-1 efter en gedigen andra halvlek där vi efter en 2-1-ledning i första stänger matchen helt. Vi börjar matchen skakigt, och får inte länkspelet mellan våra lagdelar att fungera alls. Vi har också påtagliga problem med att såra Heden i luckorna bakom backlinjen, djupledsspelet lämnade en hel del i övrigt att önska. Tur då att vår backlinje och vårt defensiva mittfält hade en väldigt låg felprocent i försvarsspelet matchen igenom. Detta till trots lyckades Heden efter ett fint anfall sätta 1-0 på en retur efter en inspel där vi inte organiserat oss tillräckligt väl. Vi arbetar oss in i matchen, och efter en hörna bedömer domaren strax innan paus att bollen tar på en motståndarhand i straffområdet. Börje kvitterar säkert. I anfallet efter slår Ludvig en öppnande passning till Oliver, som springer ifrån sin försvarare och i precis rätt skede slår in bollen till Börje som har ett öppet mål att raka in bollen i. 2-1 är inte helt rättvist, men inte heller helt orättvist i paus. I andra halvlek byter vi anfallspar, och effekten är att Pelle hittar Patrik, som även han har ett öppet mål att träffa från en begränsad distans. Pelle gör även han ett mål, ett otroligt fint avslut i bortre burgaren. Bytena gav effekt, i att vi lyckades hota mer i djupled och dessutom få längre anfall. Vi lyckades i större utsträckning binda ihop våra lagdelar. I slutändan vinner vi tämligen komfortabelt. Extra omnämnande till backlinjen, där Calle, Daniel, Paul och Vallin knappt sätter en fot fel, och till innermittfältet med Love och Ludvig som i andra halvlek sätter stor prägel på matchbilden.”

Hedens tränare Tobias Larsson hade följande att säga om förlusten:

”Bra förutsättningar med en stark trupp, en finfin gräsplan och med en vinst i ryggen från omgången innan. Vi börjar bra och har bra koll på Hovås och kan dessutom ta ledningen genom Wibel som gjorde en väldigt bra match men som fick kliva av efter en träff på näsan strax därefter. De får en straff som såg väldigt billig ut men domaren stod nära och såg kanske något vi missade från sidan oavsett så var det surt att släppa in ett mål med den dominansen och i det läget. Det tråkiga i det här skedet är att vi inte knyter näven utan ger hovås initiativet och de kan också göra 2-1 innan pausvilan. Vi har ett rejält snack i paus och lovar varandra att stå upp för varandra och spela på det sättet vi gjorde första 30 minuterna. Så vad gör vi? Vi går ut och gör i ärlighetens namn den sämsta halvlek jag sett i FC Hedens historia och detta är ingen överdrift. Det var nog första gången som jag var riktigt besviken på spelarna, man har genom åren varit med om en del förluster där vi varit ett sämre lag men det här var något helt annat. Nu hoppas jag på en sommar där vi får ladda batterierna och sen inför höstsäsongen kanalisera krafterna och gör en riktig dunderhöst!”

Heden är nia och i skrivande stund är Hovås Billdal sjua.

 

Kungsladugårds BK – Härryda IF 2-0 (1-0)

När KBK och HIF möttes igår var det lite olika formkurvor som jämfördes. Kungsladugård kom från en 1-5 överkörning av topplaget Balltorp medan Härryda kom med bara en inspelad poäng på sina tre senaste. Det var också KBK som kunde vinna gårdagens matchen med 2-0 efter ett mål i varje halvleken.

Bako Löfgren, Härryda, sa så här om förlusten:

”Inget av lagen fick till något speciellt bra spel. De sökte mycket spel med djupledsbollar eftersom de har snabba offensiva spelare och mycket av dessa bollar rann iväg. Vi hade inte mycket till eget spel och de chanser vi skapar i matchen är på kontringar. Kungsladugård hade bättre ork och de har väldigt många mer löpmeter än oss tror jag! Ont om folk pga skador och annat visar sig i resultaten just nu också.”

KBK:s Robert Nordström Vasquez sa så här om segern:

”Detta var en match som vi bara skulle vinna här hemma innan uppehållet. Vi hade dessutom stor revanschlusta efter den otroligt dåliga match vi gjorde mot Härryda sist vi möttes då det blev förlust med 1-2. Matchen börjat med att vi känner på varandra lite, båda lag slår långt inledningsvis på grund av halkan, det hade ju regnat inprincip hela dagen. Men vi får ett ledningsmål precis innan halvlek där vi kombinerar fint på höger sidan Bergström slår in bollen där Jörnvik halkar hamnar på röven och sittandes nickar fram bollen till Lejon (Turpeinen) som med ryggen mot mål vänder på en femöring och trycker upp bollen i taket (likt Aguero mot Island) och 1-0 var ett faktum precis innan paus. Vi går ut med vinden i ryggen i andra Härryda flyttar upp och vi får stora ytor bakom deras backlinje och får mängder med målchanser och borde egentligen gjort fler mål men 2-0 kommer när Herrmann kommer runt på kanten och klipper in hårt och lågt inlägg där bollen hamnar hos Bergström som klipper in bollen med vänster. Sen spelar vi egentligen av matchen efter det. Tyvärr så vrider en Härryda spelare knät och det såg och lät som att killens korsband gick där och då, aldrig kul när spelare vrider sig så i smärtor, vet hur det känns. Hoppas att han kommer tillbaka och får lira boll så snart som möjligt. Nu tar vi semester!”

Kungsladugård är nu på en stabil femteplats och gick om just Härryda, som nu är sexa.

 

Mossens BK – IF Väster 0-4 (0-1)

IF Väster vägrar ge sig i toppen av tabellen och det blev ännu en seger för Dalla’s mannar. Gabriel Cederborg inledde målskyttet på bortaplan på Mossens IP när den första halvleken led mot sitt slut. Robin Axéll ökade sen på till 2-0 innan Arijan Stovrag avslutade med att göra både 3-0 och 4-0!

Västers tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson sa så här om matchen:

”Väldigt skön avslutning. Var orolig på förhand inför en riktigt tungsprungen plan. Men Mossens IP(årets första gräs för vår del) var förvånansvärt bra och vi slapp alltför mycket duellspel. Väldigt skönt med en nolla till efter att vi bytt hela backlinjen från senast. Guldstjärna till Mujtaba som ledde backlinjen riktigt fint. Framåt så brände vi rätt många lägen innan 1-0 kom via Gabbe på frispark. I andra var vi stabila och spelade mestadels på Mossens planhalva. Semester på andra plats är vi riktigt nöjda över och vi har haft väldigt sköj i vår.”

Väster är tvåa i tabellen efter Sandarna. Mossen får kämpa vidare i botten av tabellen och är tia.

 

/Rasta