Vi fortsätter med rapporteringen från onsdagen och så här gick det igår i division 6 och 7!

 

ONSDAG 20/6

6A

Götaholm BK – Gamlestaden FF 1-1 (1-1)

Derby och toppmöte i 6A när trean Götaholm och tvåan Gamlestaden drabbade samman på G-vallens gräsmatta igår! Båda matchens mål kom i den första halvleken och det var seriens skyttekung Tobias Bui som satte 1-0 för GaFF efter tio minuter. Precis innan paus höll sig Nemanja Savovic framme och fick in 1-1.

Götaholms Fenan Zemui sa så här om matchen:

”Vi inleder matchen piggt och sätter tempot med bollinnehavet i fokus, det gör vi stundtals riktigt bra. Även om deras mål kom som en kalldusch, så krigar vi oss tillbaka och gör mål en stund senare. I andra halvlek ville både lagen vinna, men ingen av lagen fick någon utdelning. Jag tycker vi saknade ibland kvalité i sista fjärdedelen, men i överlag så gör vi en grym insats. Kryss känns rättvist.”

GaFF:s tränare Christian Brile sa så här om det oavgjorda resultatet:

”En typisk derbymatch. Tufft spel, men oftast fair, och mycket vilja. Götaholm är hetare första tio och skapar flera bra lägen. Vi växer dock in i matchen och får ganska så tidigt 1-0 på friläge genom Bui. Efter det så är det vi som har det bästa anfallsspelet i första halvlek. Men dom gör mål efter ett antal returer, några minuter innan paus. Andra halvlek består mest av kamp. Götaholm har en del skott från distans och inlägg. Vi har en del fina lägen i och runt deras straffområde, men dom blockas fint eller hamnar utanför mål. I slutet av matchen trycker vi på och är igenom flera ggr. Vi har bla ett helt otroligt anfall där bollen går som på ett snöre och har öppet mål från tre meter, men bollen skjuts utanför. Matchen avslutas dessutom med att vi har ett helt rent läge framför mål, men avslutet blir för stressat. Oavgjort ändå inte orättvist, även om vi borde ha gjort mål i slutet.”

Med varsin pinne så är Gamlestaden fortfarande tvåa och Götaholm trea i tabellen.

 

6B

FTU – Hällesåker IF 4-1 (1-1)

FTU har varit riktigt trögstartade i årets 6B men nu är laget uppe i toppen och detta bekräftades ordentligt i och med segern över Hällesåker igår. Det blev 4-1 i den GP-sända matchen där Attila Atik satte 1-0 redan efter två minuter! HIF kvitterar efter dryga halvtimmen efter att Hampus Eriksson tråcklat sig fram i offensivt straffområde och skickat upp bollen i nättaket! Den andra halvleken bjöd på massor av chanser åt båda hållen och Johan Gunnarsson hade flera fina lägen men det var FTU som både skapade mest och till slut även gjorde målen. Gabriel Gallardo Sepulveda rullade in 2-1 med tio kvar, Ali Bedir nickade in 3-1 i 88:e och Seyit Kiyak satte 4-1 mycket vackert på frispark i matchens sista minut! 

HIF:s tränare Stefan Kling sa så här om förlusten:

”Det är inte mycket säga om det. Vi har helt tappat vårt passningsspel. Försöker slår den avgörande passningen alldeles för tidigt. Nu är det bara att gå tillbaka till ruta ett och försöka hitta tillbaka till det spelet som var så vägvinnande i våras. FTU gör det bra och sätter hög press på oss och tvingar samtligt oss att flytta bollen för att komma ut ur pressen.”

FTU är nu uppe på en andraplats och HIF är nu femma.

 

6C

Proletären FF – Vrångö IF 0-3 WO

Tyvärr kom inte PFF till spel igår utan var tvungna att lämna WO mot Vrångö. Det är ju ingen hemlighet att det är tufft för Proletären, som ligger sist i 6C med bara en seger på elva matcher. Vi får hoppas att laget kommer tillbaka i bättre skick efter sommaren.

 

7A

Hermansby IF – Lövet/Johannebergs IF 1-1 (1-1)

Fredrik Jonsson gav hemmalaget Lövet/Johanneberg ledningen redan efter fem minuter i gårdagens bortamatch mot Hermansby. HIF svarade dock innan paus och Marko Strandberg kvitterade. Matchen bjöd sen inte på några fler mål.

Lövets Rino Wiger sa så här om matchen:

”Känns som det börjar bli en upprepande historia detta, men matchen speglar väldigt mycket av vad som har vart bra och mindre bra hela våren. Vi inleder matchen fantastiskt, rullar boll, vänder spelet och kommer runt på framförallt vår högerkant, där också målet kommer ifrån efter en djupledsboll på springande högerback Fredrik Jonsson som hur kyligt som helst rundar målvakt och sätter in den i öppet mål. Efter att vi haft ett bra övertag första 20-25, kommer Hermansby mer in i matchen och lyckas hota oss framförallt via långa bollar på kanterna, de stora farligheterna uteblir dock, innan vi bjuder på ett mål när vi först missar bollen när ett inlägg ska rensas och sedan inte lyckas få bort bollen på flera försök så de kan sätta in reduceringen. Resten av halvleken blir mer kamp och långbollar, där vi i Lövet inte lyckas alls med passningsspel och rörelse som satt så fint i inledningen. Andra halvlek är det återigen vi i Lövet som inleder med taktpinnen och rullar runt, men det blir alldeles för många felbeslut. Dock skapas det ett flertal enorma lägen och hemmalagets målvakt står för några fantastiska räddningar. Hemmalaget är farliga på kontringar och kommer igenom ett par tre gånger men Payam lyckas tillsammans med backlinjen hålla undan. Igen, som tidigare mycket bra intentioner men också alldeles för många enkla tekniska misstag och felbeslut. Skärpan framför mål är återigen för dålig och när vi nu fortsätter bränna lägen är det inte längre otur, vi är för dåliga i avslutsfasen helt enkelt. Dock en rolig match att spela i regnet och Hermansby är ett riktigt skönt gäng med rätt attityd och inställning.”

Lövets matchrapport hittas HÄR.

Lövet är sexa medan Hermansby är nia i 7A-tabellen.

 

7B

BK Björkåsen – Hjuviks AIK 4-5 (2-3)

Målrikt i bottenmötet 7B men jumbon Björkåsen får vänta på sin första seger. Bortalaget Hjuvik inledde målskyttet direkt genom Jan Matuszczyk redan efter fem minuter. Mario Pardo Araya kvitterade dock och lagen skulle fortsätta att följa varandra. I paus hade Hjuvik 3-2 och de kunde i andra gå ifrån till 4-2. Det blev till slut 5-4 i en match där Pardo Araya (BKB) och Akos Toth (Hjuvik) blev tvåmålsskyttar.

Hjuviks Matuszczyk sa så här om segern:

”Vi ska vinna med 20-0, med tanke på alla våra frilägen. Men både jag och flera andra är oförmögna att sätta bollen i maskorna fler än en gång var ungefär. Tror deras målvakt fick 5 rakt på sig. Gjorde ett par riktigt svettiga räddningar också helt klart. Nu gäller det att studera världsstjärnorna i VM för att lära sig något vettigt att tillföra i höst…”

Hjuvik är tia med Björkåsen som elva.

 

/Rasta