Vi är inne i slutskedet innan sommaruppehållet och dagen innan midsommar betades det av en hel del matcher!

 

TORSDAG 21/6

4A

FC Komarken – Floda BoIF 3-0 (1-0)

Det är fortsatt positiva tongångar hos FC Komarken som tog poäng för fjärde matchen i rad när Floda besegrades hemma på Kongevi. För Floda fortsätter dock eländet och efter tolv spelade matcher i årets 4A är laget fortfarande sist utan seger. I gårdagens match satte Ebenezer Logoh 1-0 för hemmalaget efter en dryg halvtimme. Mattias Thornberg och Jafet Menghestab fyllde sedan på med varsitt mål i den andra halvleken. 

Komarkens Alen Grozdanic sa så här om segern:

”En stabil 3-0 seger. Vi börjar matchen i ganska lågt tempo, där Floda springer lite mer och försöker spela lite på kanten men inte lyckas alltför ofta. Vi har ett par lägen och borde gjort två mål i första halvlek i alla fall men nu blev det ett efter en hörna och det blev resultatet i första halvleken. I pausen pratade vi om att höja oss rejält och det gör vi , delvis för att Floda är tvungna att spela lite mer och dels för att vi gör några byten och får upp bolltempot ytterligare. Vi skapar en hel del lägen och borde gjort ytterligare mål men vi är helt nöjda med denna seger som slutar med 3-0. En fin match, bra domare och vinst. Bättre kan de inte bli!”

Flodas burväktare Filip Sköld sa så här om matchen:

”Det blev en tuff match på Kongevi, tycker att vi börjar matchen bäst första 10-15 innan Komarken börjar ta över mer. Men runt 30:e minuten åker vi på en skada och får spela med 10 man en stund innan vi hinner få in någon från bänken. Samtidigt som Komarken pressar på och får en hörna, där är vi lite vilsna i våra positioner och de lyckas göra 1-0. I andra startar vi också bäst och får ha mycket boll skapar några halvchanser men inget riktigt farligt, vi ändrar om våra positioner för att gå mer offensivt men det straffar sig och vi åker på 0-2 i baken direkt istället. Vi fortsätter att ha mycket boll och försöker i slutet av matchen att reducera medans Komarken ligger på kontring och lyckas även göra 0-3.”

Komarkens poängskörd på sistone har fört upp laget till en sjätteplats medan Floda alltså fortfarande är sist.

 

4B

KF Velebit – IF Mölndal Fotboll 1-1 (1-1)

Velebit försöker haka på toppstriden och Mölndal är angelägna att ta sig bort från bottenkampen. När lagen möttes igår så blev det en poäng vardera. Zephania Phiri gav gästerna ledningen efter tolv minuter men hemmalagets vane målskytt Ivica Skiljo kvitterade efter en dryg halvtimme. Matchen bjöd alltså inte på några fler mål.

Velebits Paolo Rossi sa så här om matchen:

”En rätt så trevlig match. Mölndal har sin spets i deras ytter och i anfallaren (23 och 11), som med sin snabbhet skapar bekymmer. Tycker ändå vi löser detta bra. 0-1 kommer genom att vi tappar boll på mittplan, då Mölndal kontrar och 11 avslutar med ett fint skott i hörnet. 1-1 kommer relativt snabbt känns det som genom Ivo som vänder bort sin gubbe och placerar in bollen i bortre hörnet. Andra halvlek skapas det nära lägen åt bägge hål. Blir också lite grinigt i mellanåt men det löser den för dagen utmärkta domaren. Matchen slutar 1-1 vilket får ses som rättvist. Nu åker vi till Kroatien och laddar batterierna innan sista matchen nästa torsdag mot Eriksberg. Trevlig helg!”

Mölndals assisterande tränare Joakim Andersson sa så här om matchen:

”Överlägsna hela matchen förutom en stund efter det vi gjort 1-0 efter ca 15 minuter. De gör 1-1 efter i stort sett deras enda chans efter 30 minuter då vi gjort en dålig period och kom in i deras spel som är inget spel. Andra halvlek är i stort sett spel mot ett mål men antingen träffar vi deras målvakt eller stolpen eller precis utanför. Velebit har en chans i andra halvlek då en av våra egna får en rensning mot eget mål och vår målvakt får göra en kanonräddning . Vi skapar lägen för att vinna rättvist men Velebit är nog nöjda att de får en pinne med sig till slut.”

Velebit tappar lite mot toppen och är trea, hela tio poäng efter ledande Dalen/KFF men med två matcher tillgodo. Mölndal är nu på en niondeplats.

 

5A

Utbynäs SK – Partille IF FK 1-3 (1-1)

I 5A är Partille inne i en riktigt bra period och fortsätter att klättra uppåt och lämna bottenstriden bakom sig. Igår blev det fina 3-1 borta mot Utbynäs, som därmed tappade viktiga poäng mot toppen. Det var dock hemmalaget USK som tog ledningen när Joakim Frendberg satte 1-0. Innan paus hade dock William Svensson utjämnat för Partille. I andra kunde sedan Edvin Rydning sätta 2-1 på straff och sen säkrade Farhad Ariyaeeravesh Partille-segern med sitt 3-1 i 81:a minuten!

Partilles målvakt Dennis Nithander sa så här om segern:

”Skulle vilja skriva fjärde raka nollan, men en fint slagen frispark och välplacerad nick satte stopp för det. Matchen är ganska jämn i 25 minuter, Utbynäs tar ledningen efter ca 20. Men man märker att orken börjar tryta hos dem. Efter ca en halvtimme spelad kvitterar vi på en målvaktsretur. Tror det är Edvin som kommer loss från kanten, målvakten kommer ut bra och räddar men returen hamnar rakt framför fötterna på Wille som kan rulla in bollen i öppet mål. Efter det är vi helt överlägsna. Förutom målet så har Utbynäs inte ett enda avslut på mål. Men de sparkar bort bollar och fredar sig bra. I mitten av andra halvlek avgörs matchen, en solklar hands på en Utbynässpelare och domaren pekar på straffpunkten. Handsen var solklar men från min position var det svårt att se ifall det var innanför eller utanför straffområdet. Motståndarna hävdade att det var utanför men domaren var säker på sin sak. Edvin gör inget misstag och placerar in 2-1. 3-1 kommer med ca tio kvar, Farhad vrider och vänder och placerar in bollen kyligt i bortre. Sista tio handlar sedan om att undvika skador då vissa spelare i Utbynäs gjorde allt i sin makt för att försöka skicka någon/några av våra spelare till sjukhus. Men vi lyckades undvika allvarliga skador och kan inkassera tredje raka vinsten. Lite kuriosa att det tog elva matcher innan vi gjorde vårt tionde mål i serien. Nu är det en match kvar innan uppehållet, mot i skrivande stund serieledarna Zenith hemma. Så det är bara att börja ladda inför den.”

För Partille var det tredje raka segern och laget är nu åtta. USK är fyra men har nu sex poäng upp till ledande Zenith.

 

Bergums IF – Ytterby IS 2-2 (0-2)

Det var länge sedan Bergum vann en match i 5A men det blev iallafall en poäng hemma mot topplaget Ytterby. Det var dock gästerna som inledde bäst. Steffen Hjort Sörensen gjorde 1-0 i 35:e minuten och 2-0 kom strax innan halvtid genom Alex Jacobson. Bergum tog sig tillbaka in i matchen tidigt i den andra halvleken tack vare ett självmål och i matchens sista ordinarie minut kvitterade Douglas Monotone till 2-2

BIF:s Timmie Löfgren sa så här om poängen:

”En jämn match där vi har de första chanserna i första halvlek men Ytterby gör målen. 2-0 kommer precis innan 45 är spelade vilket såklart känns tungt med tanke på att vi haft svårt att göra mål det senaste. Andra halvleken är lik den första och vi får in 1-2 relativt tidigt. Sen är det jämnt spelmässigt och det dröjer tills vi får en tveksam frispark utanför straffområdet i 90:e innan vi kan kvittera. Vi lyfter in den och lyckas göra mål på nick. Otroligt skönt för oss. Vi visar att vi kan göra mål. Viktigt även med tanke på att de övriga lagen i botten börja vakna till liv.”

Bergum är nia i tabellen medan Ytterby är trea.

 

5B

IF Warta – Sandarna BK 0-1 (0-1)

Sandarna BK fortsätter att vinna i 5B och sen förlusten i premiären så har SBK tio segrar och en oavgjord! Det var dock jämnt mot Warta igår och matchens enda mål kom strax innan paus genom Christoffer Olsson.

Wartas Martin Trifunov sa så här om matchen:

”Division 5B är en riktigt jämn serie. Alla lag håller samma nivå och det är små marginaler som skiljer lagen åt match efter match. De tre senaste matcherna har vi inte haft de marginalerna och hade förtjänat något mer poäng. Mot Sandarna gör vi inte vår bästa match men vi har ett par sekvenser där vi kommer upp i högt tempo och rullar mycket boll. Motståndarna står upp bra och lyckas hålla nollan mot oss. Nu är det dags för sommaruppehåll och förhoppningsvis kan vi samla ihop laget inför nästa halva och bli ett mer sammansvetsat gäng.”

Sandarna går på sommarlov som serieledare med två poäng ner till tvåan Väster och dessutom med en match tillgodo. Warta är åtta men har bara tre poäng ner till jumbon Masthugget.

 

Nästets SK – Masthuggets BK 3-3 (2-1)

Näset slåss i toppen och Masthugget är sist i tabellen. Trots detta blev det 3-3 i gårdagens match på Åkeredsvallen. Det såg dock ut att bli en hemmaseger när Mattias Tuncay satte 3-1 (hans andra för kvällen) en bit in i andra halvlek. Jakob Persson hade annars satt 1-0 för NSK direkt i matchinledning innan Maksi Sinani kvitterade. Tuncay gjorde sen alltså både 2-1 och 3-1. Hugget kämpade sig tillbaka in i matchen och Sinani reducerade till 2-3 och i mitten av andra kom även 3-3. Denna gång genom Love Svanqvist från straffpunkten.

Viktig poäng för Masthugget som vaknat till i botten. Laget är fortsatt sist men har nu bara tre poäng upp till åttan Warta. För Näset var det ett jobbigt poängtapp precis innan sommaruppehållet. Laget är fyra och har nu sex pinnar upp till Sandarna.

 

6D

Hälsö BK – Neutrala UF 5-1 (2-0)

Bakom serieledarna Vardar är det tight och bland de lagen som slåss där återfinns både Hälsö och Neutrala. När de möttes igår blev det en storseger för ö-laget. Det var möjligt ett ringrostigt Neutrala då de inte spelat en match sedan 13 maj! Hälsö kunde göra både 1-0 (Jacob Pettersson) och 2-0 (Emil Johansson) runt halvtimmen spelad. Neutrala fick lite kontakt när Shaafi Farah reducerade. Kalle Magnusson satte dock 3-1 och i slutet kom även 4-1 (Petter Magnusson) och 5-1 (Joakim Karlsson). Det verkar även ha varit en del hårda dueller då matchen resulterade i tio gula och varsitt rött

Hälsös spelande tränare Johnny Svensson sa så här om segern:

”Neutrala startade matchen bäst och skapade ett par chanser men inget resulterade i mål. Tjugofem minuter in i matchen vaknar vi till och kommer in bättre i dueller och vinner boll högt upp flera gånger. När trettio minuter är spelat tar vi ledningen och några minuter efter det dubblar vi ledningen när vår kapten drämmer dit ett volley skott i bortre krysset. I halvlek pratar vi om att försöka komma bättre in i pressen och att vinna fler första och andra bollar. Det blir tvärtom mot vad vi pratat om i halvlek och Neutrala tar över totalt i början på andra halvlek. Reducer gör dom i den 47:e minuten på en hörna där vi missar markering. Neutrala fortsätter pressa på men gör det lite för svårt och många chanser rinner ut i sanden när de istället för att gå på avslut slår en passning till. Många trötta ben i Hälsö under andra halvlek men vi kämpar och sliter. I den 60:e minuten gör vi 3-1 på hörna och vi kan andas ut lite igen trots att motståndarna har mest boll. Neutrala skapar några chanser men om dom inte räddas så blockeras dom av den för dagen nykomponerade backlinjen. I den 88:e minuten stänger vi matchen definitivt när vi utökar till 4-1. 5-1 kommer i matchens slutminuten. Fantastiskt skön seger som tar oss upp på en delad andraplats och en perfekt start på midsommarhelgen.”

Hälsö är nu tvåa i tabellen, men med samma poäng som både trean Backatorp och fyran Västkurd. Neutrala är femma.

 

7A

Santos Cruz Azul IF – Gunnared KIF 0-5 (0-2)

Gunnared är fortfarande obesegrade i årets 7A och igår blev det klara 5-0 mot jumbon Santos Cruz Azul, som fortfarande inte vunnit i seriespel. Gunnared hade 2-0 i paus efter mål av Bijan Ghaderi och Sadam Abdifatah. I andra halvlek blev även Robert VeresAmir Mohamademin och Abdul Rahman Jebnoun målskyttar. 

Gunnareds Bijan Ghaderi sa så här om segern:

”En match där vi trots den klara segern aldrig riktigt kommer upp i nivå. Santos har faktiskt mer boll under matchens 90 minuter men saknar kvalité på slutprodukten vilket hjälper oss att hålla nollan bakåt. De hade även en mycket fin spelare i deras innermitt tillika kapten med numero 23 på ryggen. En ljuvlig vänsterfot och en härförare som gjorde en fin insats. Vi är dock effektiva framåt för andra matchen i följd vilket blir avgörande för matchen. Många spelare som även visade framfötterna idag vilket var kul att se. Vi befinner oss i en period nu med intensivt matchande då vi spelar på söndag mot Rödbo följt av ett returmöte mot Santos kort därefter. Om vi är seriösa med att haka på i toppen måste vi kamma hem sex pinnar.”

Gunnareds matchrapport hittas HÄR.

Gunnared är fyra i en extremt haltande 7A-tabell och laget är absolut med i toppstriden. Santos Cruz Azul är fortfarande sist i tabellen.

 

Angered SK – Kareby IS 2-1 (0-1)

Det är jämnt på den övre halvan av 7A och Angered SK är ett av de inblandade lagen. Igår blev det 2-1 hemma mot KarebyLövgärdesplan. Det krävdes dock en vändning i den andra halvleken för att fixa tre poäng. Gästerna Kareby hade nämligen med sig en 1-0 ledning (efter att Filip Janssons frispark letade sig in i mål). I mitten av andra kunde dock ASK göra både 1-1 (Abdala Hassan) och 2-1 (Siciid Abdiqadir). 

Karebys tränare Morten Eriksen sa så här om förlusten:

”Vi börjar bli vana med uddamålet i röven nu. Återigen en match där vi borde avgöra mycket tidigare. Första halvlek har vi 3-4 frilägen och i stort sett hela spelet, men vi lyckas inte få in bollh…bakom deras målvakt. Det skall till en frispark som studsar lite fram och tillbaka för att vi skall göra 1-0. Deras kontringar har vi bra koll på och de skapar inga riktiga chanser. 1-0 i halvlek med mersmak på både 2-0, 3-0 och 4-0. Efter vilan så verkar det som Angered har bestämt sig för att gå för kvitteringen direkt och startar med ett frenetisk tempo som vi inte riktigt lyckas dämpa. Olyckligt för oss lyckas de även att göra två mål just när vi känner att vi lyckas ta slut på deras frenesi. Vi räknar in årets sjunde uddamålsförlust. Önskar Angered lycka till vidare i serien och för egen del gäller det att vi orkar ladda om inför hösten.”

ASK är trea för tillfället men har en hel del matcher mer spelade än konkurenterna. Kareby är tia.

 

Gothenburg Celtic FC – Lekstorps IF 1-3 (1-1)

Ett lag som definitivt är inblandade i kampen om seriesegern är Lekstorp. Laget är fortfarande obesegrat och vårsäsongens åttonde seger (på nio matcher) kom igår mot Celtic. Det var dock ingen övertygande seger för Gråbo-laget. Joao Carlos Koling Neto gav nämligen Celtic ledningen redan efter tre minuter och Marcus Gylling kvitterade så var det oavgjort en bra bit in i andra. Patrik Talls 2-1 mål kom i 73:e och sedan kunde Jonathan Valli Pätsi göra 3-1 direkt efter. 

LIF:s Gylling sa så här om segern:

”Vi åker på en chockstart! Efter tre minuter så slår Celtic ett inlägg som går över Calle och i stolpen sen rätt ut till en Celtic-spelare som bara kan rulla in bollen. I den 22:a minuten blir jag frispelad och kan rulla in 1-1. Vi skapar många lägen och äger matchen men får inte in bollen. I halvtid tar vi ett ordentligt snack och går ut som ett nytt lag och gör årets bästa halvlek. Celtic skapar inga chanser och orken på dem börjar tryta. Vi får en frispark runt minut 70 som Tall kan knoppa in och nästan direkt efter avspark kan Pätsi fint rulla in 3-1 och efter de stänger vi matchen. Vi borde ha gjort fler mål men tre poäng är alltid gött! Bra laginsats efter att ha varit spellediga ett bra tag!”

LIF är tvåa i tabellen, tre poäng bakom ledande Inter Linné IF. LIF har dock tre matcher tillgodo. Celtic är näst sist.

 

Undrar någon över bilden till inlägget så kommer den från det privata arkivet och tog på midsommarafton för 17 år sedan. Platsen är klassisk svensk fotbollsmark, nämligen Pontiac Silverdome utanför Detroit. För 24 år besegrade Sverige Ryssland och Arne Hegerfors myntade det numera klassiska citatet ”nu firar vi midsommar i Pontiac Silverdome”! Det sjuka med hela historien är att vi utan några större problem blev nersläppta till planen! Det var dock en väldigt sömnig dag för säkerhetsvakterna på Silverdome och det livade säkert upp att några svenskar dök upp och började snacka VM-94.

 

Bloggen får även passa på att önska alla en glad midsommar!

 

/Rasta