Många lag och serier har nu gått på sommarlov men vi har några matcher till att beta av innan det blir ledighet. Så här har det gått de senaste dagarna:

 

SÖNDAG 24/6

4A

United Africa FC – SKIF Semberija 0-2 (0-2)

Det var returmöte i derbyt mellan UAFC och Semberija. Lagen möttes ju även förra tisdagen. Det mötet vann Semberija (4-3) och det blev seger även i söndags. Båda målen i 2-0 segern kom i den första halvleken och 1-0 gjordes av kaptenen Franck Franklin redan efter nio minuter och Salifu Manneh satte 2-0 i matchminut 26.  

Segern skickade upp Semberija till en andraplats och UAFC är kvar som tia. Båda lagen har varsin match kvar innan uppehållet.

Insynen i UAFC är inte optimal men bloggen har kvar några kontakter från 6A-tiden och fick bekräftat att laget nu tränas av Peter Ijeh. Och, ja det är den Peter Ijeh. Han var även uppsatt som avbytare mot Semberija men oklart om han spelade ångor.

 

7A

Rödbo IF – Gunnared KIF 2-5 

Gunnared fortsätter att vinna i 7A och närmar sig toppen. Laget är nu tvåa och med flera matcher tillgodo på Inter Linné IF ser det riktigt bra ut efter 5-2 segern mot Rödbo IF på Rödbovallen i söndags. Gunnareds mål gjordes av Bijan Ghaderi (2), Nadim Raisi (2) och Jia Mezori.

Just Gunnared tvåmålsskytt Bijan Ghaderi sa så här om segern:

”En fin skalp borta mot Rödbo som är svårspelade på sin hemmaborg där de inför dagens match hade full pott. Vi öppnar dock starkt och söker ytorna som dyker upp på kanterna. Rödbo skapar dock en handfull farligheter även dem, främst genom deras duktiga anfallspar med nr 6 och 7 på ryggen. Vi tar dock tag i taktpinnen innan paus och går fram till 3-0 med bud på fler innan Rödbo reducerar till 1-3. I andra halvlek kommer Rödbo in i matchen betydligt mer och skapar flera kvalificerade målchanser, men vår Panter gör makalösa räddningar på löpande band. Lite oförtjänt gör vi två mål till innan Rödbo reducerar till 2-5. En skön seger mot ett svårspelat lag. Känns gott att vi vinner matcher även om spelet inte alltid klaffar. Vi går upp på en andraplats som vi nu delar med Lekstorp med några matcher tillgodo på Linné som toppar. Det är positiva vindar som blåser i Gunnared juat nu.”

RIF:s Magnus Hall sa så här om matchen:

”Ett resultat som inte speglar matchen. Vi spelar en bra fotboll idag men missar 14 st hundra procentiga målchanser idag. Gunnared vet exakt hur dom ska spela, det är långa bollar på Bijan Ghadari (ursäkta om ja stavat fel) och komma med löpningar bakom honom. Dom lyckas med detta flera gånger i första när vi missat frilägen strax innan, vilket känns väldigt surt. Vi går in med 1-3 halvlek och känner att vi är med i matchen men måste ta vara på våra chanser. Vi fortsätter skapar mängder av chanser men missar vi inte frilägen så gör deras målvakt sjukaste räddningarna i kryssen. Dom utnjyttjar Bijan till max och han dödar matchen med en fin lobbnick över våran målvakt. Bara gratulera Gunnared till segern och en 5 stjärnig fotbollskola av Bijan som tar vara på allt han bjuds på! Nya tag på lördag mot Celtic!”

Gunnareds matchreferat hittas HÄR.

Gunnared som sagt tvåa i tabellen och RIF är sjua.

 

MÅNDAG 25/6

5A

IK Zenith – Björndammens BK 3-0 (2-0)

Måndagen bjöd på en ren seriefinal i 5A när ettan IK Zenith tog emot tvåan Björndammens BKHovgårdsvallen. Det var två formstarka lag som möttes. BBK kom till matchen med sex raka segrar och nia raka utan förlust. Zenith kom också med stort självförtroende då laget hade radat upp sju raka segrar inför mötet! När det väl kom till matchen var det serieledarna Zenith som kunde vinna med 3-0 till slut efter 2-0 i paus. Jim Nielsen satte 1-0 redan efter ett par minuter och var även sist på bollen vid 2-0 efter halva första. BBK åkte på ett rött tidigt i andra och strax efter kom även 3-0, målskytt Marcus Torgersson.

Zeniths tränare Cihan Köse sa så här om åttonde raka segern:

”Riktigt bra match nästan hela 90 minuterna ikväll! Vi får ett tidigt mål och går för andra målet direkt och missar en del innan vi gör 2-0 sedan kommer vi tyvärr i en period vi tappar lite för mycket boll på mitten men det dröjer inte långt innan vi är tillbaka i rätt spår. I andra fortsätter vi bra och Björndammen får en utvisning så vårt jobb blir enklare. Vi gör 3-0 och har några fler bra chanser men det blir slutresultatet. Vi vinner fullt rättvist! Väldigt stolt över mina gubbar!”

BBK:s motsvarighet Edmond Shala sa så här om förlusten:

”Vi gör en plattmatch idag. Samtidigt som Zenith gör det bra. Efter ett misstag i försvaret så gör Zenith 1-0 redan minut 1. Första 20 minuterna är vi inte alls med. Vi gör allt fel. Tvåan kommer efter en hörna. Efter det så börjar vi sakta men säkert vakna till. Och har två fina chanser, där deras målvakt gör en jätteräddnig. Och sen kort efter har vi en i ribban. Efter pausen så får vi en utvisning, och matchen dör helt där. Vi har inga krafter att göra något framåt. Samtidigt som Zenith ligger och bevakar ledning. Och efter en omställning så gör dom även 3-0. Inte så mycket att säga, Zenith är bättre än oss idag. Och dom förtjänar att vinna. Nu tar vi en välbehövlig paus och kommer starkare till hösten.”

Zeniths matchrapport hittas HÄR.

Zenith leder 5A, fem poäng före just BBK. Björndammen har dock en match tillgodo. Zenith har en match innan uppehållet medan BBK går på ledighet.

 

När det gäller 5A har bloggen även fått en kommentar från förra veckans 2-2 match mellan Bergum och Ytterby. Ytterbys Daniel Lohm sa så här om den tillställningen:

”Första halvlek har vi full kontroll på där vi vårdar och äger bollen mestadels. Första målet kommer efter en omställning där Hilding nästintill friställer Steffen som kyligt chippar bollen över en utrusande Bergumskeeper. Tvåan kommer också i första halvlek där Alex tar sig loss på kanten och trycker in 2-0. Vi går in i pausen med en bra känsla då vi fört stora delar av första halvlek. Bergum skapar nån halvchans i första med en av sina många långbollar som flertalet i serien konsekvent använder sig av 😉 . Vi kommer ut i andra och är inte riktigt på tårna och Bergum kommer loss på högerkanten där deras ytterfältare drar iväg ett skott i ganska dålig vinkel men som oturligt nog tar på en av våra försvarare och ställer Adde i målet. Denna reducering kom lite för tidigt då vi blir lite ängsliga och slarvar en hel del i vårt spel, framförallt i de sista avgörande passningarna. Istället för att vi punkterar matchen i andra lyckas domaren hitta en frispark ute på högerkanten i den 94:e min vilket reducerar i ett kvitteringsmål. Inläggsfrispark på bortre stolpen där deras spelare får stå helt omarkerad och nicka in bollen. Riktigt surt då domaren direkt efter blåser av matchen.”

 

6D

Bosna IF – Diseröd SK 2-4 (1-2)

Efter en riktigt jobbig start med bara en seger på sina åtta första hade Bosna hittat lite poäng med 4-4 mot Nödinge och sedan 4-3 mot Hålta. I måndags hade laget chansen att ta ytterligare ett kliv mot säker mark när Diseröd kom på besök. DSK kom dock med två segrar och ett kryss på sina tre senaste. Det var också gästerna som började bäst och Daniel Broman nickade in 1-0 och Emil Kanefur satte 2-0. Innan paus hade dock Ajdin Smajlovic reducerat. DSK utökade sen ledningen igen när Linus West satte 3-1 i början av andra. Smajolovic reducerade ännu en gång men närmare kom inte Bosna. Istället kom 4-2 genom Stefan Karlsson med sex minuter kvar.

Diseröd är sexa i tabellen och Bosna är tia. Båda lagen går nu på sommarledighet.

 

/Rasta