Inte oväntat var det inte en enda lokalfotbollsmatch idag, onsdag, men igår spelades det en6A:s vårsäsong avslutades:

 

TISDAG 26/6

6A

Tollereds IF – Surte IS FK 9-3 (4-2)

Det var våravslutning i 6A och returmöte på Spinnarvallen mellan hemmalaget Tollered och gästerna Surte. Lagen mötte nämligen så sent som förra veckan på grund av en flyttad match. Då blev det en storseger för TIF och även igår rann det iväg för hemmalaget. TIF hade en fin åtta-minutersperiod i början av matchen som resulterade i tre raka mål! Anton Holmberg satte 1-0, Jesper Hammarstrand 2-0 och Jesper Jansson 3-0. Surtes skyttekung Rade Radovic kunde dock få in två bollar innan paus men även Tollered gjorde ett till (Joel Hansén). I andra kunde sen Tollered trampa ifrån ordentligt och både Hansén och Jansson blev till slut tremålsskyttar.

Tollereds Daniel Hultberg, som också hamnade i målprotokollet, sa så här om segern:

”Andra matchen mot Surte på en vecka, 9-3 idag och sammanlagt 16-3. Surte är vassa framåt men är inte riktigt lika bra bakåt. Men det var bra stämning på planen, härligt väder och en perfekt plan. Vi gör en bra match men missar faktiskt ganska många målchanser och vi är lite slarviga bakåt. Skönt ändå att avsluta med 9 poäng på de sista tre matcherna och rädda vårsäsongen efter vår skakiga inledning. Nu blir det till att vila sig i form inför hösten. Trevlig sommar!”

Surtes Christofer Küchler hade följande att säga om storförlusten:

”Nja, matchbilden är den samma som förra veckan. Vi har helt klart svårt för ett lag som Tollered som är så pass stora och starka. De slår långbollar på 3-4 spelare som alla är väldigt duktiga, samt att de väger hundra pannor och är ett huvud längre än oss 😁, de måste äta mycket gröt i den kommunen. Vi räcker inte till varken spelmässigt eller fysiskt, vi försöker att spela oss ur situationer men blir ofta av med bollen efter en pass eller två. Det skall bli skönt med ett uppehåll nu. Tollered kommer nog att sluta topp tre i år. En eloge till gubbarna i laget som kämpar hela matchen trots så många mål i baken.”

TIF går på vila som fyra och har häng på trean Götaholm. Det är dock hela tio poäng upp till ledande Sveakurd (som även har en match tillgodo). Surte är nia men har också kontakt med lagen framför.

6A går nu alltså på sommarlov!

 

/Rasta