Vi närmar oss sommaruppehållet och igår torsdag var det en hel del lag som gick på sommarlov.

Så här gick det:

 

TORSDAG 28/6

4A

Floda BoIF – Stenkullen GoIK 1-3 (0-1)

Fortsatt tungt för Floda i botten på 4A samtidigt som Stenkullen fick en fin avslutning på våren. Stenkullen vann alltså derbyt mot Floda med 3-1 vilket betydde att Floda får vänta på sin första seger till efter sommaren.

Stenkullens assisterande tränare Håkan Bernhed sa så här om segern:

”Perfekta förhållanden för en derbymatch. Lagom grinigt och lagom med känslor. Bra insats av dagens rättskipare. Vi är det bättre laget sett över 90 minuter. 3-1 är helt klart i underkant. Att det bara står 1-0 till Goiken i halvtid är klart i underkant. Floda gör lite spänning i matchen när de efter ett magiskt inlägg och perfekt nick gör 2-1 annars är det Goiken som styr matchen. 3 pinnar in på kontot och nu tar vi lov.”

Flodas Hjalmar Holgersson sa så här om förlusten:

”Har pratat med några i Stenkullen och några med sympatier åt båda håll och alla verkar tycka det var en relativt jämn med lite övertag åt Stenkullen. Innan de gör ett 1-0 i första är det relativt lika med chanser, deras är dock lite hetare. Så 1-0 i halvtid är nog ganska mycket enligt matchen i stort. I andra är det ganska händelsefattigt fram till dess att den eventuellt enskilt bästa prestationen i division 4A för året gör att de tar ledningen med 2-0. Ett solomål av högre kvalité. Innan dess har vi haft en väldigt bra slagen frispark som målvakten för en fin räddning på. Med fem minuter kvar gör vi 2-1 på ett snyggt nickmål. Vid ett inkast utnyttjar de lite förvirring och rinner igenom och gör 3-1 på tilläggstid.

Som avslutning vill jag bara påpeka för alla att det snart endast är lokalfotbollen som är värt att följa. Allsvenskan och Superettan verkar bryter med Svenska Spel för Unibet. När elitfotbollen ser ”offentliga Sverige” som endast något att utnyttja när de ställer krav i form av arenor etc. utan att ha någon skyldighet tillbaka, då kan de FAN dra åt helvete!”

Floda går på ledighet som tabelljumbo medan Stenkullen är trea med häng på andraplatsen.

 

SKIF Semberija – FC Komarken 3-0 (1-0)

Semberija har varit riktigt formstarka den senaste tiden och avslutade även våren med en seger, vilket betydde femte raka trepoängaren. Komarken, som kom till matchen med fyra raka utan förlust, fick alltså ge sig. Ali Gateh inledde målskyttet redan i den åttonde minuten men sen dröjde det länge innan de två andra målen kom. Zakaria Rhya gjorde 2-0 med bara sex minuter kvar av matchen och några minuter senare kom även trean, målskytt där var kaptenen Franck Franklin.

Semberijas Samir Dzengis Sali sa så här om segern:

”Finns inte mycket säga om matchen! Vi är bättre i 90 minuter! De har inget spel, de försöker tjonga i stort sett alla deras bollar på deras anafallare men vår backlinje löser det galant. Vi vinner med 3-0 och det känns som att ingen kan stoppa oss just nu”

Komarkens Shvan Kamal hade följande att säga om förlusten:

”De kommer ut starka och äger mycket boll i första halvlek och hade kunnat göra fler än 1-0 men vi kommer tillbaka i andra halvlek och vi får många chanser där vi inte sätter våra lägen. Detta skulle snart straffa oss ovh till slut hittar de sina lägen och kan därmed punktera matchen. Men jag måste tillägga att det va väldigt dåligt agerat av bägge ledare samt spelare på planen samt deras supportrar som gömde bollar för att man skulle bedriva tiden vilket inte alls hör till fotbollen om du frågar mig. Annars en bra match.”

Semberijas fina form gör att laget tar sommarledigt som tvåa i tabellen. Nykomlingen Komarken kommer att inleda hösten på en stabil sjätteplats.

 

Gårda BK – Kode IF 3-2 (1-1)

Serieledarna Gårda BK hade en lurig match kvar innan det var dags att ta semester. Inför säsongen hade bloggen tippat på at det skulle bli ett toppmöte när Kode gästade Överåsvallen men Kode har inte alls fått spelet att stämma och återfinns på den undre halvan. Det var nog dock ingen underskattning hos hemmalaget och det skulle visa sig bli en jämn kamp. Gästernas Rasmus Haraldsson slog till direkt i matchinledningen men lite efter halvtimmen spelad hade Alexander Bergman kvitterat på straff för Gårda. I andra kunde sedan 4A:s målfarligaste spelare, Philip Jonsson, göra sitt 14:e mål och ge hemmalaget ledningen. Kode svarade dock och många trodde nog att på krysset efter att Robin Bäckman kvitterat med bara fem kvar. Så blev det dock inte då Marco Silva klackade in segermålet i sista minuten!

Gårdas tränare Stefan Runeman sa så här om matchen:

”Vi avgör matchen sent men det har sällan varit en mer rättvis seger. Idag möter vi ett Kode som taktiskt passar oss väldigt bra. De bjuder oss på stora ytor och vi skapar chans efter chans. De gör tidigt 0-1 när vår målvakt halkar men i övrigt så har vi ett kraftigt spelövertag och borde gjort 3-4 mål innan halvtid. Trots det så står det 1-1 efter första halvlek efter kvittering på straff. Vi fortsätter på samma sätt i andra och tar tidigt ledningen efter ett mönsteranfall. Därefter följer en kavalkad av missade lägen där vi helt klart ska stänga matchen. Vi lyckas inte med det och då är det lite typsikt att de sticker upp och gör ett mål på en slumpchans. Med några minuter kvar tar sig vår 17-åriga debutant Maksim igenom och spelar fram till det mycket välförtjänta segermålet. VI har i flera matcher under våren gjort både 5 och 6 mål framåt men idag skapar vi nog fler lägen än vi gjort i någon match tidigare. Vi har respekt för alla lag vi möter och för att man väljer att spela sin fotboll på olika sätt men med tanke på vår filosofi så är det extra skönt att det ger utdelning en match som den här. Vi är nöjda med tre pinnar och med att vi skapar så mycket klara lägen som vi gör men lite bittert att vi släpper två bakåt och att vi inte lyckas stänga matchen tidigare.”

Kodes kapten Rasmus Haraldsson hade följande att säga om förlusten:

”Känslan av en sur förlust är stark såhär nära inpå. 3-2 målet för Gårda kommer såpass sent in i matchen så vi hinner inte riktigt med att replikera och snubblar återigen på mållinjen. Sett till matchen så gör båda lagen en godkänd insats där Gårda visar vid flertalet situationer varför just de är serieledare vid sommaruppehållet. Vår egen insats känns relativt stabil men tyvärr utan någon belöning i form av poäng. Mycket har nämnts om Gårda anno 2018 i form av individuellt skickliga spelare framåt. Men det som utmärker dem mest för mig är deras centrala mittfältare som bidrar med lika mycket defensivt så som offensivt. Ett måste för att dem skall klara av att hantera det spelet dem vill föra. Cred till dem!”

Gårda alltså etta i 4A-tabellen med sju poäng ner till Semberija och Stenkullen som jagar bakom. Även fyran Guldheden är inblandade med några matcher tillgodo. Kode är åtta.

 

4B

IFK Björkö – Finlandia/Pallo AIF 1-3 (1-1)

Igår avslutades 4B med en jumbofinal där elvan Björkö tog emot tolvan Finlandia. Gästerna Finlandia tog ledningen omgående genom Ricky Stojilkovski redan i den fjärde minuten. Ledningen stod sig dock inte så länge då Fabian Påhlman kvitterade för Björkö efter en dryg kvart. En bit i i andra kunde dock Finlandia återta ledningen när Richard Olsson hittade rätt. Slutet på matchen bjöd både på ett rött för hemmalaget och ännu ett mål för bortalaget. Stojilkovski blev tvåmålsskytt när han satte 3-1 88:e och gav Finlandia en riktigt viktig trepoängare!

Finlandias André Kapella sa så här om segern:

”Äntligen! Extremt skönt. Hade en bra känsla inför matchen idag och vi ändrar om lite på några positioner som blir lyckat. Vi krigar på bra och vinner rättvist idag. Det är många som krigar på bra idag och inte viker ner sig. Det är det som gör det idag”

Det kommer bli ett riktigt getingbo till hösten i botten av 4B. Finlandia är fortfarande sist men har nu bara en poäng upp till både elvan Björkö och tian Donsö. Även nian Mölndal är rejält indragna i bottenstriden.

 

Eriksbergs IF – KF Velebit 2-0 (1-0)

Ett annat lag som varit indragna i bottenfighten är Eriksberg men de avslutade våren riktigt fint med en seger mot topplaget Velebit hemma på Krokängsplan.

EIF:s tränare Josip Baric sa så här om segern:

”Velebit hade i helgen varit och spelat ”EM” för kroatiska lag utanför landet. Det gav oss en möjlighet att spela smart mot dom och utnyttja lägena. Vi tar ledningen genom en soloräd av Janne Tengvall i första halvlek som därefter styrs av oss men präglas av mycket kamp. I andra halvlek flyttar Velebit fram sina possitioner samtidigt som vi får väldigt bra omställningsmöjligheter. I en av dom gör Omar Bah ett mycket fint förarbete till Martin Andreasson 2-0 mål. Ännu större tryck från Velebit efter det samtigt som vi får stora möjligheter till att göra fler mål men deras målvakt gör några fantastika räddningar. Totalt sett över 90 minuter vinner vi rättvist denna gången.”

Velebits Paolo Rossi sa så här om förlusten:

”En total plattmatch från vår sida. Eriksbergs mål kommer bägge när matchen står och väger, under varsin halvlek. Men inte att ta något från Eriksberg. De följer sin matchplan till punkt och pricka och är välförtjänta vinnare. Stort grattis till dem och hoppas att bloggen samt alla lag i serien får en dundersemester!”

EIF klev nu upp till en åttondeplats och inleder hösten med lite marginal neråt. För Velebit var det viktiga poäng som försvann i toppstriden. Laget är dock trea i tabellen men har hela tio poäng upp till ledande Dalen/KFF (dock med en match tillgodo).

Eriksbergs matchrapport hittas HÄR. Bilden till inlägget är lånat från klubbens hemsida.

 

5A

Partille IF FK – IK Zenith 2-2 (1-1)

Det var två formstarka lag som möttes på Lexby igår. Serieledarna Zenith hade åtta raka segrar i ryggen och slog ju Björdammen i seriefinalen senast. Partille å sin sida kom starka med fyra raka utan förlust därav tre raka segrar. Dessutom bara ett insläppt på de fyra matcherna. Det var gästerna som satte första målet efter tolv minuter då Jim Nielsen hittade rätt. Innan paus kom dock kvitteringen (Erik Enoksson). Serieledarna återtog dock ledningen i början av andra genom Jakob Ström (hans sjunde för säsongen) men det blev ingen nionde raka för de grönklädda. Samuel Wesley nickade nämligen in 2-2 för hemmalaget med sex minuter kvar!

Zeniths tränare Cihan Köse sa så här om matchen:

”Ingen bra första halvlek av oss. Konstigt nog kändes det som benen var trötta efter Björndammen matchen. Vi lyckas ändå ta ledningen med 1-0 och senare gör Partille 1-1 efter en rensning som hamnar fel. I andra är vi bättre och tar ledningen igen men tyvärr tar vi en frispark som Partille kan lyfta in och nicka bollen i mål. Sju minuter kvar men det räcker tyvärr inte för att ta ledningen igen!”

Zeniths matchrapport hittas HÄR.

Det var nog trots allt två nöjda lag som gick på sommarledighet. Zenith gör det oväntat, iallafall för bloggen, som serieledare och laget hade alltså åtta segrar och en oavgjord på sina nio sista. Partille, som inledde uselt med bara en seger på de åtta första, avslutade starkt med fem raka poängmatcher och klättrade upp till en åttondeplats.

 

5B

Härryda IF – Styrsö BK  1-0 (1-0)

Härryda har haft det tufft efter en bra start och tappat mark mot toppen. Det blev iallafall en seger i avslutningsmatchen innan sommaren då bottenlaget Styrsö besegrades med 1-0. Ett självmål efter en dryg kvart gav hemmalaget alla tre poängen.

HIF är femma i tabellen medan Styrsö får spendera sommaren på fel sida strecket som elva.

 

6D

Neutrala IF – Västkurd BK 3-2

Igår avslutade också 6D då Neutrala och Västkurd BK möttes på Länsmansgårdens IP i ett intressant toppmöte. Bloggen har tyvärr inte så mycket rapporter mer än att Neutrala tog ledningen och att VBK:s Goran Pastorkovic kvitterade mycket vackert på en frispark (som hittas på VBK:s Facebook-sida). Neutrala kunde iallafall till slut vinna matchen med 3-2.

VBK:s ledare Labinot Aziraj sa så här om förlusten:

”Stor besvikelse efter gårdagens förlust. Neutrala är mycket hetare än oss på samtliga positioner och resultatet är i slutändan rättvist. Det var en otroligt viktig match för båda lagen för att inte tappa mark och Neutrala sköter den pressen och anspänning bättre än oss. Två individuellt skickliga prestationer vid 2-1 och 3-2 är avgörande när vi bara står och tittar på. Vi kommer inte upp i den standarden vi gjort i tidigare matcher och har en hel del att rätta till efter sommaruppehållet. Nu tar vi semester och kommer tillbaka starkare! Trevlig sommar!”

 

Segern gör att NIF ligger tvåa i tabellen med Västkurd som femma. Det ska dock tilläggas att lag 2-5 alla har samma poäng! Åtta poäng före den kvartetten hittas serieledarna Vardar.

 

/Rasta