De sista matcherna i lokalfotbollen innan uppehållet spelades nu i helgen och så här gick det:

 

FREDAG 29/6

7A

Hermansby IF – Lekstorps IF 0-3

Lekstorp går på sommarledighet som topplag och utan att ha förlorat en enda match. I fredags blev det 3-0 borta mot Hermansby IFKärnavallen. LIF:s kapten Nissan Svensson satte 1-0 precis innan paus. I andra kunde sedan Patrik Tall (inte William Mellingsäter som matchrapporten hade som målskytt) sätta 2-0 med ett långskott och i slutet gjorde Otto Skogsäter 3-0.

LIF:s Jonathan Valli Pätsi sa så här om segern:

”Jag tycker vi kontrollerar matchen från start. En hel del djupledsbollar som hotar i första. Dröjer dock cirka 40 innan vi lyckas göra första. Alvin kommer loss på kanten och spelar fram Nissan som gör 1-0. I andra fortsätter vi bara, Hermansby skapar egentligen ingenting och vi gör 2-0 genom ett skott utanför straffområdet från Tall. Och 3-0 gör Otto med några min kvar. Kontrollerad match och gött med 3 poäng!”

HIF:s Samuel ”Sonkan” Holgersson sa så här om förlusten:

”Sista matchen innan lite sommarledigt! Tyvärr kom vi till denna match mot ett av seriens bästa lag med en del skadefrånvaro, vi hade några viktiga spelare borta men lyckades trots det mönstra ett bra lag. Matchen började jämt. De rullade mycket men jag tycker vi har bra koll på deras anfallsspel. Vi skapade också ett par vassa anfall som med lite tur kunnat inbringat något mål. I sista minuten gjorde tyvärr Lekstorp ett mål efter en snabb omställning! Jobbigt för oss som tyckte vi hade varit värda ett X efter första 45. I andra halvlek orkar vi tyvärr inte hålla uppe våran intensitet och press utan lät Lekstorp komma till en del farliga lägen. Matchen slutade tillslut med klara 3-0 till Lekstorp. Inte ett helt orättvist resultat dock. Matchen präglades av mycket kamp och en del gött tugg mellan lagen (så som det ska va). Stort + till domaren som jag gjorde en bra match! Hade bra koll samtidigt som han lät det smälla på lite. Kul lag att möta och lycka till under hösten önskar vi Lekstorp. Nu ser vi fram emot en härlig sommar och sedan nya tag i höst. Mycket positiva vibbar i föreningen då vi gått från ca 5-6 på träningarna i vintras till nu när vi är över 20 st!”

Serien toppas av tre lag där alla har 28 poäng! LIF är trea med aningen sämre målskillnad ön konkurrenterna. Hermansby återfinns på en niondeplats.

 

Lövet/Johannebergs IF – Croatia Göteborg 1-2 (0-2)

Precis bakom topplagen återfinns Croatia som verkligen ångar på. Vårsäsongen avslutades med ännu en seger och laget vann sina sex avslutande matcher! Det var dock en jämn match mot Lövet/Johanneberg som var inblandade i ännu en tät tillställning.

Lövets Henrik Larsson sa så här om matchen:

”Svårspelad plan innebar dåligt spel, mycket krig och få målchanser. Ingen publikfriande match. Croatia var det bättre laget och väl värda segern.”

Enligt Croatias matchrapport (av Tony Dughieri) som bloggen tagit del av så var det en lite trevande inledning innan Jerry Gustafsson kunde skicka in 1-0 på volley efter en frispark. 2-0 kom nästan direkt efter då Croatia slog en snabb frispark på mittplan som resulterade i ett friläge och mål. Croatia kontrollerar sedan resten av matchen och Lövets reducering kom precis i slutet på en nick.

Croatia är fyra i tabellen, bara tre poäng bakom topp-trion och lär vara inblandade i striden om uppflyttning efter hösten, om de kan bevara formen. Lövet går på ledighet som sexa.

 

Gunnared KIF – Santos Cruz Azul IF 7-1 (3-1)

När höstsäsongen i 7B drar igång toppas tabellen av Gunnared KIF. Laget avslutade våren med att krossa jumbon Santos Cruz Azul med 7-1. Det var dock relativt jämnt i den första halvleken innan Gunnared trampade ifrån i andra. Bijan Ghaderi och Robert Veres blev tvåmålsskyttar för Gunnared.

Gunnareds Ghaderi sa så här om segern:

”Ett orättvist resultat som inte alls speglar matchbilden. Santos bör ha ledningen i halvlek med minst fyra eller fem bollar. Vår målvakt räddar, utan att dra iväg alltför mycket, minst en handfull en-mot-en lägen. Och räddar inte han så träffar frilägena virket eller hamnar utanför. Trots det går vi in i halvlek med 3-1. I andra återgår mer till vårt eget, mer kontrollerade och metodiska spel. Vi tar tillbaka taktpinnen och gör fyra mål till andra halvlek. Santos har fortfarande sina lägen, men med lokalfotbollens vassaste burväktare håller vi tätt bakåt. Santos förtjänade dock poäng i den här matchen. Vi är nöjda med poängen men inte spelet sett över 90 minuter. Vill även denna gång skicka en guldstjärna till rättsskiparen under matchen. Han gör en fantastisk insats och för en dialog med spelare, är rättvis, och markerar vid behov. Vi har definitivt blivit bortskämda i år. Resultatet räcker för en fin serieledning inför uppehållet vilket är välkommet. Kan njuta av sommaren än mer när man läser tabellen. Vill passa på att önska er på bloggen och hela lokalfotbollen en glad och fin sommar.”

Gunnared toppar alltså serien på bättre målskillnad än tvåan Inter Linné och trean Lekstorp. Santos är sist i tabellen och får hoppas att de första poäng kommer efter sommaren.

 

LÖRDAG 30/6

4A

Nol IK – United Africa FC 2-2 (2-2)

4A avslutades igår med med att United Africa begav sig till Nol för match. Det blev en jämn match där alla målen kom i den första halvleken. Boban Ilic satte 1-0 till hemmalaget i matchminut 18 men gästerna fick två mål i snabb följd genom Hamza Debe och Taofeek Elias. Det sista som händer i den första halvleken är dock att Nol får straff som Boban Ilic sätter fram till 2-2. Mållös andra halvlek där dock UAFC fick klara sig med en man mindre sista 25 efter rött på målskytten Debe

Så här sa Nols tvåmålsskytt om matchen:

”Matchen börjar bra för oss. Vi gör 1-0, har även läge att göra tvåan men lyckas inte. UA kommer tillbaka in i matchen och tar ledningen men i sista minuten i första halvlek lyckas vi kvittera genom straff. Vi känner att vi är bättre och att det är våran match men vi gör riktigt dålig andra halvlek då vi dessutom har en man mer i nästan hela andra halvlek. Dålig andra halvlek och oavgjort sista matchen innan uppehåll kändes surt. Inte för att vi förtjänade vinst utan att vi borde gjort det bättre.”

Nol kommer inleda höstsäsongen som fyra. UAFC är nia.

 

7A

Rödbo IF – Gothenburg Celtic FC 1-4

Igår avslutades också 7A men en sista match innan uppehållet. Celtic har haft det tungt i år men verkar gilla att möta Rödbo iallafall. Laget tog poäng (2-2) i premiären och nu blev det seger i sista vårmatchen.

RIF:s Magnus Hall sa så här om förlusten:

”Ja detta Celtic, Rödbos ständiga kryptonit. Många viktiga spelare borta idag vilket gjorde att vi fick spela med halvskadade spelare. Men det är bara inse att den typen av ”fotboll” Celtic spelar passar oss inte alls. Det här uppehållet kommer perfekt för oss då vi har 10 man på skadelistan. Så trevlig sommaruppehåll till alla i 7A. Men själva matchen då? Den vill vi i Rödbo glömma fort. Celtic vann punkt!”

RIF är sjua och Celtic återfinns som tia.

 

Serierna tar paus nu men bloggen kommer ösa på ett tag till då alla seriers vårsäsonger ska sammanfattas och det vankas även mängder med intervjuer!

 

/Rasta