Vårsäsongen i 7B är färdigspelad och bloggen sammanfattar:

 

1. JÄRNBROTTS IF 30 poäng

7B var inför säsongen riktigt svårtippad och i bloggens bok saknades det en riktigt storfavorit. Ofta är det något nystartat lag som spänner musklerna inför säsongen men i år var det svårt att hitta i just 7B. När bloggen dock tippade 7B så fanns Järnbrotts IF högst upp på listan. Att de skulle stå med maximala 30 poäng efter tio spelade matcher var det nog dock ingen som trodde. JIF har röjt igenom serien ordentligt och snittar 5,5 mål per match och bara ett insläppt. Detta gör laget till det målfarligaste och det tätaste bakåt. Storsegrar i de flesta matcherna men visst var det lite spännande här och där. Menisken ledde till exempel med 2-1 med tjugo kvar men JIF vände till seger 5-2! Mot Högaborg Kärralund (seger 2-0) kom båda målen i mitten av den andra halvleken. Den som har levererat mest framåt är utan tvekan Petter Fagerlund som leder 7B:s skytteliga överlägset med sina 22 mål! Fagerlund är en ny bekantskap i lokalfotbollen men har fina meriter (dock en tio år tillbaka i tiden) med spel i division 2 med Jönköpingslaget IK Tord. Svårt att se vilket annat lag som skulle kunna hota JIF under hösten? Känslan är att lagen bakom kommer att slå varandra en hel del och Järnbrott kommer med största sannolikhet ta hem 7B. JIF har de senaste säsongerna tackat nej till uppflyttning men lär väl inte göra det om de vinner serien i stor stil.

 

2. SOLVÄDERS FC 24 poäng

Solväders FC åkte förra året ur 6C i en rafflade bottenstrid men har hämtat sig bra. Det relativt unga SFC verkar ha fått behålla de flesta av sina spelare och gjort det riktigt bra under våren. Förutom förlust mot seriesuveränen Järnbrott (2-5) så blev det även en 0-1 förlust mot Elisedal. De andra åtta matcherna resulterade i trepoängare och våren avslutades riktigt starkt med sex raka segrar och den sista blev en osannolik målfest när Ramberget besegrades med 11-5! Duktige kaptenen Léon Blomstrand är bäste målskytt tillsammans med återvändaren Dilan Olsson, båda med sju mål. Olsson återvände sent på våren och gjorde sin sju mål i de tre sista matcherna. Senaste klubbadressen för Olsson var Lerums IS i division 3 där det dock inte blev så mycket speltid. En intressant utmanare till Järnbrott som dock inte imponerat lika mycket som serieledarna.

 

3. BK SKOTTFINT 21 poäng

BK Skottfint fortsätter sin omvandling. Laget klev ju självmant ner i sjuan från femman efter säsongen 2016 och med en i stort sätt helt ny trupp blev det tufft. Laget förlorade alla sina matcher på våren men höjde sig på hösten och slutade nia till slut med 13 inspelade poäng. Den poängsumman är redan slagen i år och laget är med och krigar i toppen. Det har dock även denna säsong varit en stor omsättning i truppen och laget har väl blandat en del. Det började dock riktigt fint med fem raka trepoängare och en massor med mål framåt. I matcherna mot toppkonkurrenterna har dock Skottfint kammat noll och det blev 1-2 mot Solväder och 0-3 mot Järnbrott. De enda riktiga bottennappet kom mot bottenlaget Käringön där det blev förlust 2-3. Målbäst är Gustav Nilsson och Oliver Hernaez, båda med sex gjorda mål. Möjligt att Skottfint inte rår på Järnbrott men de kommer helt klart att ge Solväder en fight om andraplatsen under hösten.

 

4. ELISEDALS IS 17 poäng

Här har vi helt klart en rolig överraskning. Gamla fina Elisedal har tillbringat ganska många år på raken i lokalfotbollens lägsta serie men har varit riktigt stabila under våren. Efter sju spelade matcher hade EIS fem segrar och två oavgjorda och var alltså obesegrade. Våren avslutades dock med en rejäl förlust mot serieledarna Järnbrott (1-7) och 0-3 mot Skottfint. Annars var det alltså en del fina resultat, bland annat 1-0 mot tvåan Solväder, 5-0 mot Björkåsen och 7-1 mot Hindås. Henrik Magnusson är målbäst med sina sju strutar.

 

5. RAMBERGETS SK 16 poäng

Förra säsongen åkte RSK ur 6B ordentligt. Nio poäng på hela säsongen och 26-101 i målskillnad. Laget har dock hämtat sig relativt bra och förlusterna har kommit mot topp-tre lagen där det dock runnit iväg lite (0-8 mot Skottfint, 1-5 mot Järnbrott och orimliga 5-11 mot Solväder!). Det blev även en torsk mot Menisken på slutet. RSK lär nog ändå vara nöjda med en stabil mittenplacering. Darin Bahmani har varit RSK:s bästa målskytt under våren med sina sju mål.

 

6. MENISKEN IF 15 poäng

MIF slutade på en åttondeplats förra säsongen och bloggen trodde väl på en liknande placering i år. Än så länge så ser det alltså lite bättre ut även om Menisken hade en aningen jobbig start. Visst blev det en seger mot Björkåsen (4-2) men även förluster mot Skottfint (0-5) och Högaborg (2-3) samt att laget fick lämna WO i matchen mot Solväder. Laget hittade sen lite trepoängare och avslutade med 2-0 mot Ramberget. Sermed Reda Taki är MIF:s bästa målskytt med sina åtta mål.

 

7. HÖGABORG KÄRRALUNDS FC 9 poäng

Laget har pendlat mellan sexan och sjuan på senare tid och förra säsongen blev det respass från 6B. Det var dock riktigt tight och det var till slut målskillnad som gjorde att Högaborg och inte Sjövalla-Mölnlycke som fick lämna. Det ska tilläggas att bloggen har dålig insyn i Högaborg men det känns som våren har varit en stor besvikelse. Bloggen trodde på toppkamp för Högaborg men tre segrar och sex förluster på nio matcher imponerar inte. Det började redan från start med tre raka förluster och sen har det varit mycket upp och ner. Våren avslutades med två 1-4 förluster mot Ramberget och Solväder innan det blev seger i sista matchen. Olle Engström är bäste målgörare med sina fem.

 

8. KÄRINGÖNS FC 9 poäng

Förra säsongen slutade KFC tia med tolv inspelade poäng på hela säsongen. En åttondeplats och nio pinnar efter halva säsongen får då självklart ses som ett steg i rätt riktning! Laget inledde med en fin 4-1 seger mot Högaborg direkt i premiären och hat stått upp riktig bra mot lagen högre upp i tabellen. Bland annat besegrades BK Skottfint med 3-2. Den enda rejäla genomklappningen kom mot serieledarna Järnbrott, då det rann iväg till 1-12Ole Kristian Tveit är lagets bästa målskytt hittills med sina tre fullträffar.

 

9. IFK HINDÅS 7 poäng

Hindås startade upp seniorlag på herrsidan igen inför säsongen efter några års frånvaro. 2014 åkte laget ur 6B och la ner verksamheten. Det går väl att konstatera att det blivit en ganska tung comeback med två segrar, en oavgjord och sju förluster. Resultaten har väl följt tabellen där segrarna har kommit mot jumbon Björkåsen (4-1) och åttan Käringön (3-1) och det oavgjorda resultatet kom mot tian Hjuvik. Det har även runnit iväg i några matcher med 1-7 mot Elisedal och 1-6 mot JärnbrottSafar Hazani har gjort fem mål och det är bäst med i Hindås.

 

10. HJUVIKS AIK 5 poäng

Laget svarade för en riktigt bra vår förra säsongen med toppfight men dalade sedan efter en svag höst. I år har laget börjat omvänt med en riktigt svag vår och det återstår att se om laget rycker upp sig efter sommaren. Hjuvik har bara mäktat med en enda liten seger och den kom i den sista matchen mot jumbon Björkåsen där Hjuvik till slut vann med 5-4! Det har väl dock inte varit några målmässiga katastrofresultat utan jämna matcher med möjliga undantag för 2-5 mot Ramberget och 3-6 mot Solväder. Hjuvik verkar inte haft marginalerna på sin sida helt enkelt men oavsett så är det, i bloggens bok, den stora negativa överraskningen under vårsäsongen. En annan anledning kan även vara att laget bara spelat tre matcher hemma på Hästevik, där de brukar vara starka. Hösten inleds dock med fem raka hemmamatcher och vi får se om det kan skicka Hjuvik uppåt i tabellen. Akos Toth är bästa målskytt med sina fyra mål.

 

11. BK BJÖRKÅSEN 0 poäng

Björkåsen drog sig ur 6D förra säsongen efter 13 raka förluster och över 100 insläppta mål. Tyvärr har eländet fortsatt i sjuan i år. På nio vårmatcher har det blivit noll poäng. Laget har både släppt in flest mål (44) och gjort minst (11). Inte oväntat har det runnit iväg i en hel del matcher, särskilt mot topplagen. I sista matchen innan uppehållet var det dock nära att första poäng kom då laget föll med 4-5 mot Hjuvik. Kvartetten Birger Haraldsson, Esteban Agurto, Hannes Larsson och Mario Pardo Arava har alla gjort två mål vardera.

 

/Rasta