Vi kör lite intervjuer från 4A och börjar med följande kvartett:

Gårdas Philip Jonsson, Stenkullens Nicklas Westman, Semberijas Marko Babic och Guldhedens Svante Möller!

 

Vi börjar med Jonsson:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?
En väldigt stabil första halva på säsongen. Det var längesedan vi spelade med det självförtroendet vi har för tillfället. Många mål framåt och stabilt bakåt, de är så de ska vara!
Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?
Precis som föregående år så känns det som att de är en serie där alla kan slå alla på en bra dag. Jag tror att de flesta hade förväntat sig att se Kode högre upp i tabellen vid sommaruppehållet, de får försöka rädda hedern under hösten!
Hur har din egna vårsäsong varit?
Fantastisk! Målskyttet har lossnat rejält, så här många baljor har det inte blivit för mig sedan Sverige spelade VM förra gången. Sättet vi spelar på passar mig som handen i handsken.
Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?
Hela laget hade får lyftas fram. I år har vi verkligen jobbat för varandra, något som vi tidigare år inte har gjort på samma sätt. Vi har fått in en hel del nya spelare som har skött uppgiften perfekt. Isac, vår nya målvakt, har gett oss en ny stabilitet som vi känner att vi kan lita på. Samtidigt har Bagaregårdens Xavi (Lukas W) och Jonathan varit nästintill felfria på mitten i många matcher.
Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?
Jag gillar ju spelare som har de där lilla extra, som kan göra sin försvarare och trycka in den i bortre. Kodes Rasmus Haraldsson är sådan spelare.
Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?
Första matchen mot Stenkullen. Matchen slutade 0-1 till oss med mål i 91:a minuten. Jag tror till stor del att det var de som fick upp oss på vinnarspåret. Vizinhos (Viktor Ryberg) frisparkspärla mot Lunden inför storpublik och GP-sändning var ett annat magiskt ögonblick.
Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?
Överåsderbyt mot Lunden är alltid speciellt. Vi vill visa vilka som är storebror i år.
Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?
Jag tycker framförallt att lokalfotbollen överlag har fått ett större intresse i och med GP:s satsning på livesändningar och artiklar. Bloggen håller alltid högsta nivå men det är självklart kul att kunna streama matcher också! Vi får hoppas att samarbetet håller i under många år framöver!
Stort tack!
Tack för ett fint jobb med bloggen😁!

_____________________________

Vi fortsätter med Stenkullens Westman:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Vi är nog ganska nöjda med en tredjeplacering, det är en bra toppstrid i år (om andraplatsen). Får se hur länge Gårda håller.

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Guldheden har ju imponerat lite i år, ett lag som oftast håller till ovanför nedflyttningsplats. Nu hänger de på toppen med två matcher till godo.

Hur har din egna vårsäsong varit?

Jag har har som vanligt blandat och gett lite, ut och in i startelvan men fått tacksamt med speltid på lite olika positioner. Brukar behöva sex månaders försäsong innan jag kommer igång, kanske blir för mycket julskinka. Men jag är nöjd med tanke på att jag inte startat en match på 1,5 år innan denna säsongen, fyra mål på de två sista matcherna var ju positivt för min del så det hoppas (skall) jag kunna fortsätta med när höstsäsongen kör igång.

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

Våran mittfältsmotor Marcus Liljevall. Klart en av de bästa i denna serie. Jobbar stenhårt i 95 minuter varje match och styr mittfältet både offensivt som defensivt. Strax bakom kommer hans parhäst, våran nya General: Markus Hansson. Ett kraftpaket som blivit oehört viktig i vårt försvarsspel, även en mycket bra fotbollsspelare. Och våran vindsnabba ytteranfallare Martin Faal som utvecklats från en ytterback till en riktig poängspelare: Goikens Gareth Bale.

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

Jag tycker att Markus Anderberg är helt fantastisk att kolla på, vilket fotbollsgeni.

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

Ett hattrick är väl alltid svårslaget, annars var det ganska trevligt som avstängd att från läktaren se Real Goiken spöa Lunden med ett bländande vackert spel. Även uddamålsegern borta mot Guldheden.

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Vi rivstartar ju mot Semberija, otroligt viktig match!

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Trots det är blodig rivalitet så är det såklart tråkigt när det går tungt för våra kommunkollegor Floda och Lerum. Båda kämpar i botten och Floda är väl i stort sett uträknade. Kanske så det går när vi tar deras bästa spelare. Får se vilka derbyn det bjuds på nästa år. Roligare för våra vinröda kompanjoner från Härlandatrakten Gårda som förmodligen lyckas med sitt mål att nå trean. Även kul att Qviding har fått snurr på verksamheten efter att ha rasat några divisioner.

Stort tack!

______________________________________

 

Dags för Semberijas tränare Babic:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Starkt fint och stabilt! Målet var innan serien började att vi skulle skaffa tillräckligt med poäng för att stanna kvar eftersom många spelare fick luft från förra året och trodde att efter ett bra år i fyran att de redan var proffsspelare. Så vi var tvungna att leta efter nya unga killar. Redan på försäsongen märkte man att de fanns potential men att man måste lägga jävligt mycket energi föra att vi ska lyckas. Men min mentalitet är att jag inte ska vara negativ även om jag hade spelarna som har spelat senaste åren på gården runt omkring Bergsjön. Jag visste att med bra jobb på träningar och med lite justeringar så kunde vi lyckas. Jag kräver väldigt mycket av spelarna på träningarna och matcher. Jag tänker att kan jag lägga massa timmar på att fixa träningar och scouta andra klubbar så kan de lägga 1,5 timme varannan dag och göra det riktigt. Vi hade inte någon klar spelidé för hela säsongen. Nej, jag är inte sån att jag kommer på första träningen och säger att vi ska köra 4-4-2 eller 3-5-2. Nej, det var så att jag visste exakt allting om motståndare och varje spelare fick i uppgift att veta vad som kan hända i hans zon och hur han ska reagera i olika situationer. Sen anpassade vi träningar efter kommande matcher och till slut vi fick betalt. Vi dominerade i stort sätt alla de 13 matcher förutom en halvek mot Guldheden där vi var för dåliga. Vi är kreativa, stabila och kan spela på resultat och det är inte konstigt att vi ligger där vi ligger.

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Tycker att kvalitén på matcherna har växt från match till match och nu i slutet kunde man se bra fotboll i nästan varje match. Positivt är att Guldheden tagit sig upp efter några tunga år innan. Negativt är såklart Floda, de är synd faktiskt om de åker ut. Det är alltid bättre och finare att spela match i Floda än nån annanstans i stan. De har en  fin anläggning där och det är alltid kul att möta dem. 

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

Hela laget i stort sätt. Man kan märka i vår truppen att vi har blandat mycket. Alla fick smaka på läktaren och även bänken och målet var att alla ska känna sig viktiga och att laget ska vara på förstaplats, och då gjorde vi så. Finns bra med talang, det gäller bara att lyssna och göra jobbet varje träning .

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

Förra året nämnde jag Alex B från Jonsered, den vänsterbacken, och Gårdas vänsterytter Jonsson. Med Alex hade jag rätt, han gick till Sävedalen och spelade riktig bra. Jonsson är kvar i Gårda men tror inte det nästa år. Riktigt bra spelare som kommer att spela högre upp. Sen Kodes Markus Anderberg är nån man måste ha extra koll på varje match. Guldhedens mittback Simon är duktig. Alltså alla lag har 2-3 bra spelare.

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

Det var sista målet mot Africa i 95:e minuten. Vi vet att vi är ett bättre lag än dem men vi spelade faktiskt en dåligt match och när alla trodde att det skulle sluta 3-3 kom målet och stort glädje.

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Våra matcher mot Stenkullen, Kortedalas mot Gårda. Om resultaten går vår väg kan allt hända till slut.

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Jag är fotbollsnarkoman. Även om jag har koll på varje lag och spelare i vår serie har jag koll på resten också. Är faktiskt 0-24 i fotbollen och kollar så många matcher jag kan i Göteborg. Men om jag ska plocka upp ett lag då blir de Lindome. Riktigt bra lag med riktig fint spel.

Stort tack!

Tack!

______________________________________________________

 

Vi avslutar det här svepet med Guldhedens Möller:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Tycker att Guldheden stått för en riktigt bra vårsäsong. Jämfört med tidigare upplagor av Guldheden är det som natt och dag, årets lag är så mycket bättre. Vi fick in många nya ansikten i vintras och dessa har verkligen bidragit till att höja lagets nivå. Under mina fyra tidigare säsongen i klubben har vi dansat kring nedflyttningsstrecket samtligt år och det kommer lyckligtvis inte att ske i år.

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Vill påstå att division 4A i år är betydligt sämre än på länge. Det är egentligen bara Gårda som är riktigt vassa men utöver dem känns nivån svag och alla slår alla. Gällande överraskningar tycker jag att serien i princip är skrällfri. Den enda missräkningen har nog Stenkullen stått för som med flera värvningar inför säsongen nog ville ligga högre upp än vad de gör. Samtidigt är det bara några få poäng för dem upp till en kvalplats.

Hur har din egna vårsäsong varit?

För egen del kan säsongen delas in i två delar. Första halvan av vårsäsongen tyckte jag inte alls att det stämde i det egna spelet men lyckades ändå pilla in sju mål på de fem första matcherna. Därefter tycker jag att jag lyft mitt egna spel väldigt mycket då jag varit mer involverad i vårt anfallsspel. Men nånstans där avstannade också målproduktionen och på de avslutande sju matcherna blev det bara ett ynka mål. Verkar tydligen inte gå att prestera på en bra nivå och även göra mål…

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

Simon Andersson. Innermittfältare som kom från Gotland i vintras. En tvåvägsspelare som är enormt nyttig i både försvars- och anfallsspelet. Jobbar över stora ytor och vinner mycket boll på mitten samtidigt som han framåt bidrar med vasst passningsspel och som gärna följer med in i straffområdet när det är dags för avslut. Klasspelare!

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

Om det är någon särskild spelare vet jag inte riktigt men vill framhålla Gårda som lag. De besitter bra spelare på varje position och har en väldigt hög lägstanivå, vilket krävs för att vinna en serie som de sannolikt kommer att göra.

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

Vill lyfta fram laginsatsen i vår 3-2-seger mot Semberija i början av juni. Vi spelar riktigt bra fotboll och vänder ett 0-1-underläge till 3-1-ledningen men med kvarten kvar drabbas vi av en utvisning och Semberija reducerar till 3-2 på straff. Sista minuterna trycker de på för en kvittering men vi kämpar hårt, visar moral och reder ut stormen och vinner. Säsongens skönaste vinst!

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Ser fram emot att vi under hösten kommer att jaga en kvalplats snarare än en specifik match. Det är väl 4-5 lag som har en god möjlighet att nå kvalplatsen vilket gör att det kommer spelas många viktiga matcher under hösten.

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Det skulle väl vara Gårda i så fall som jag tycker är värda en serieseger. Ett lag som spelar en härlig fotboll och har trevliga spelare vilket brukar göra att matcherna mot Gårda brukar vara bland säsongens roligaste, även om det just i år blivit två storförluster mot dem.

Stort tack!

Slutligen vill jag passa på att tacka för en riktigt bra lokalfotbollsblogg!

 

Bloggen tackar Philip, Nicklas, Marko och Svante för att de tog sig tid och önskar alla en trevlig sommar!

 

/Rasta