Dags att ta sig an lite 5B-intervjuer om vårsäsongen och vi inleder med Sandarnas målvakt Erik Johansson, Västers tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson, Balltorps Jetmir Kurti och till sist i detta svepet Härrydas målvakt Eric Uhrlander.

 

Först ut SBK:s Johansson:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Hela säsongen började väldigt tungt med en förlust mot Stysö hemma på Gröna Vallen. Efter att inte ha förlorat en seriematch på över 1,5 år och aldrig tappat en enda poäng på Gröna Vallen så var det en riktig kalldusch. Men efter den matchen så inser vi att om vi ska lyckas i denna serien så måste vi jobba mycket hårdare över 90 minuter än vad vi gjort i division 6. Och efter det så har vi verkligen gjort det, under mina 6 säsonger i klubben en har jag aldrig sett laget kriga så här hårt för varje poäng i varje match! Vi springer och offrar oss för varandra över hela banan vilket är underbart att se! Sett till det stora hela så gör vi ju en fantastisk vår, vi har gjort 32 mål och släppt in 6 mål på 12 matcher, vi leder serien som nykomling och jag tycker att vi gör det välförtjänt!

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Serien har väl blivit lite som man trodde på förhand, det är dom förväntade topplagen som ligger högst upp i tabellen. Och om man ser till botten så trodde jag nog att Styrsö skulle ligga lite högre upp än vad dom gör. Det är alltid tungt att åka ut och möta ö-lagen och jag trodde att dom skulle krigat till sig lite fler poäng ute på ön än vad de gjort hittils. Sen tycker jag det är väldigt positivt att det är många lag som försöker spela boll istället för att bara slå långt! Vi möter många mer ”spelande lag” i år än vad vi gjorde förra året i 6:an.

Hur har din egna vårsäsong varit?

Jag är väldigt nöjd över min egna vårsäsong. Svårt att säga något annat när man ser till hur lite mål vi släppt in under våren. Och det känns även som att jag utvecklat och blivit bättre på vissa saker som jag haft lite svårt för tidigare under min karriär.

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

Jag skulle egentligen vilja lyfta fram hela laget! Vi har väldigt många duktiga fotbollsspelare i truppen, och jag tror att vi leder serien tack vare att vi har en väldigt bred trupp. Det känns ibland som om vi kan ha 10-15 spelare borta och ändå komma till matchen med ett riktigt starkt lag.

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

Jag tycker att målvakten Mossen hade när vi mötte dem var riktigt duktig, en av dom bästa målvakterna jag sett under min tid i lokalfotbollen.

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

Vinsten mot Näset hemma inför storpublik på Gröna Vallen, matchen vi vände och vann för vår bortgångne tränare Christer ”Baggen” Engström.

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Jag ser fram emot att möta Väster hemma på Gröna Vallen. Det är dom som just nu ligger tvåa i tabellen och jag hoppas att den matchen kan bli en riktig seriefinal.

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Jag tycker det är kul att det går bra för min moderklubb Västra Frölunda, jag hoppas att de kan ta klivet upp till division 2 i år.

Stort tack!

__________________________________________________

Vi går vidare med Västers Dalla:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Speciell vårsäsong på det sättet att FCF gick i graven och vi gick ihop med Väster. Men har fungerat över förväntan på alla plan. Är ju alltid speciellt att slå ihop två grupper men de har fungerat väl skulle jag säga. Sportsligt är vi väldigt nöjda. Trodde kanske mer på plats 5-6 inför säsongen men de har rullat på. Så en fyra på femgradig skala måste jag säga.

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Ganska skiktad serie även om Lagårn har gjort sitt på slutet för att knyta ihop botten med toppen. Främst är det väl Sandarna som jag tycker sticker ut. Inte för att de var en överraskning. Men visst de är lite bättre än jag trodde. Näset, Balltorp och Vi ser ju ut att göra upp där bakom och det blir spännande att se i höst vart det tar vägen. Att slippa titta neråt är skönt men som objektiv betraktare är det ju väldigt kul att de ser så spännande ut inför i höst. Heden och Mossen är väl mina negativa överraskningar. Två lag som jag trodde mer om, visst rycktes jag med av Hedens starka namn men truppen kanske är för tunn hittills för att rå på topp 4-5. Men de är ett av de bästa lagen vi mött hittills. Mossen har ju haft det svårare med skador och sånt trist men faktum kvarstår, jag trodde de skulle vara bättre än de varit.

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

Det är alltid lurigt sånt här. När jag tänker efter så kan man lyfta fram flera spelare. Jag är väldigt nöjd med hur spelarna hanterat den i vårt fall ganska breda truppen. Vi har inte roterat som storklubbarna men har i flera matcher ändå fått rotera på någon position för att hålla så många som möjligt nöjda. Men eftersom de är tråkigt att inte lyfta fram någon. Mackan och Thomas i mål förtjänar ett omnämnande. Tuff konkurrens men vi har släppt lite mål, inte som Sandarna men ett mål per match när vi är så offensiva som vi är, de är bra. Vilstrup i backlinjen som tyvärr skadades oerhört onödigt i matchen mot Näset är en annan som verkligen levererat på hög nivå. Kan ju hålla på ett tag till men slutar snart. Gabbe Cederborg och Felix Hermansson på kanterna har gjort flest mål hos oss och de säger väl något. Oerhört kul att få träna den typen av spelare. Och naturligtvis Arvid. Tränar alltid. Gnäller aldrig. Gör alltid jobbet. Har fått flyttas runt på alla offensiva platser och nu senast fick han trots att de kändes konstigt börjar på bänken. Hoppar in i halvtid och sänker Mossen med två fina assist. En drömgubbe i laget. Slutar här men de finns fler.

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

Ja. De är det ju. Fyra spelare står i särklass. Viktor Kalasho i Näset. Oerhört skicklig. Skjuter kanske lite för ofta men grym på små ytor och har ju känslan för målen. Sen har Sandarna tre spelare som är mycket, mycket bra. Johan Rhodin på mittbacken. Såg inte så märkvärdig ut första gången jag såg honom. Men oj vad skicklig. Sällan ett steg fel och oerhört skicklig med bollen. Anton Hysén är offensivt bäst i serien. Föga förvånande. Men det är ju spets i så många lager på denna nivån. Klart bäst i serien är dock kapten Tom Martinsson Ngouali. Ser rätt mycket fotboll. Och en bättre central mittfältare hittar man inte i trean och neråt. Och självklart kan han lira i ettan-tvåan också. Vinner massa boll. Spelar oerhört enkelt och logistiskt. Monster i luften och grym på att ge sin backlinje understöd. Största anledningen till att Sandarna spelar i fyran nästa år.

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

När Felix inför storpublik skickade in 2-1 hemma mot Näset strax innan uppehållet. De kommer jag ta med mig alltid. En match som hade allt där väl egentligen båda lagen på olika sätt förtjänade att vinna matchen men där vi faktiskt gjorde det. Stämningen i omklädningsrummet efteråt. Magi.

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Jag mår ju alltid konstant dåligt när de är match. Kvällen innan, under dagen och sen efteråt, vid förlust vill jag alltid sluta. Vid seger njuter jag nån dag sen börjar de om igen. Jag har lärt mig hantera det enklast genom att ta en match i taget. Så just nu oroar jag mig för matchen mot Lagårn i augusti. Så jag ser aldrig framemot matcher. Därav är bästa tiden på året just nu. När man är mitt i en säsong som gått bra. Skönt att koppla bort tränarskapet ett tag.

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Jag älskar att killarna i Gårda och då främst min gode vän Josef ser ut att leda den anrika klubben tillbaka till trean. Till 100-årsfirandet. Det är magiskt. Magiskt.

Sen är det tråkigt att Älvsborg går tungt i trean och väl får börja om i fyran nästa år.

Stort tack!

_________________________________________________________

 

Dags för BFF:s Kurti:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Med tanke på att vi i skrivande stund ligger tvåa så kan jag väl inte säga att det är en dålig vårsäsong. Jag vet dock att vi kan mycket bättre, och det vet alla lag i serien. Så, sammanfattar det med – mellanmjölk.

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Riktigt roligt år att spela i 5B! Många duktiga lag och flera lag som slåss om toppplaceringarna, vilket är kul! Inte så mycket överraskningar egentligen.

Hur har din egna vårsäsong varit?

Riktigt kass om jag får vara självkritisk. Drog min baksida för en månad sedan och har precis kommit tillbaka igen. Ser fram emot att ha en skadefri höstsäsong och hjälpa laget, men gubbarna löser det ändå utan mig 😉.

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

Jag tycker Pringle har gjort det riktigt bra och är stekhet just nu! Sedan har Fredrik och Jens ätit upp alla mittfält.
Extra kul för våra unga spelare som har gjort det riktigt bra och tagit chansen!

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

Jag är så jäkla dålig på namn! Men det finns helt klart bra spelare i serien.

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

Vinsten senast mot Styrsö. Ett lag på en öde ö som lägger en match 18:45 på en tisdag?! Tillfällighet? Tror inte det… men så jäkla gött att ta med sig 3 pinnar hem till Stan igen.

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Ser mest fram emot att träffa laget igen efter uppehållet och bara ha kul. Många topplag, så de matcherna kommer bli extra kul såklart.

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Även här så är jag fel person att svara på detta, har så dålig koll på motståndarna tyvärr. Tycker bara det är kul att lira fotboll och att det går bra för så många i vår egna serie.

Ser fram emot hösten!

Stort tack!

________________________________________________________

 

Vi avslutar med HIF:s Uhrlander:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Våren började väldigt bra för oss precis som förra säsongen men så började vi tappa spelare. Skador, jobb utomlands mm. Syntes på träningsnärvaron och tillslut på matcherna. Att vi ligger femma efter våren anser jag rimligt.

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Många duktiga lag som är med i år vilket är kul! Väster och Sandarna håller jag som två av de bästa lagen vi mött på år.

Hur har din egna vårsäsong varit?

Min vår har varit helt okej, missade tyvärr två matcher pga avstängningar. Släppt många kassar mot topplagen men de var rättvisa resultat skulle jag säga. Man kan som alltid bli bättre.

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

David Johansson tills han tyvärr skadade sig mot Väster. Bako Löfgren har också varit en nyckelspelare under våren med många poäng!

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

Kaptenen i Sandarna är den absolut bästa spelaren i hela serien!

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

I matchen mot Sandarna fick Anton Hysén ett par chanser och något friläge. Trots att vi förlorade matchen är det otroligt roligt att han inte fick näta.

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Balltorp borta! Tuff match och de brukar ha problem att få in bollen bakom mig.

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Oss, börjar ta på oss mentalt att vi tappat så många…

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart Erik, Daniel, Jetmir och Eric för att de tog sig tid och önskar alla en trevligt sommar!

 

/Rasta