Lokalfotbollen tar sommarlov men innan bloggen lägger sig i hängmattan ska alla serier sammanfattas!

Här kommer 6A!

 

1. SVEAKURD FC 30 poäng

Bloggen hade Sveakurd som seriesegrare när 6A tippades inför säsongsstarten. Än så länge håller det tipset bra då SFC går på sommarvila med tio segrar och endast en förlust. En redan bra trupp fylldes på med klasspelare som bland annat Durim Bublica, Hardi Mustafa och Sizar Ayoub. Även ett gäng från Croatia, med bröderna Ibishi i spetsen, anslöt och känslan var som sagt att det skulle räcka långt. Segrarna radades också upp när 6A drog igång men var väl inga riktigt lika många målkalas som vi vant oss vid i 6A även om blev det 9-3 på Götaholm och 7-1 i sista matchen mot Bergsjö IF. Bakom SFC jagade dock ett starkt Gamlestaden och när lagen möttes i början av juni kom första förlusten när GaFF vann med hela 6-2! SFC studsade dock tillbaka och slog Tollered med 3-2 i en jämn match för att sedan alltså avsluta med en storseger mot Bergsjö IF. När det gäller målskyttet är Bublica bäst med sina sju efter våren. Sveakurd är helt klart i förarsätet när serien drar igång efter sommaren men tvåan GaFF är bra tre pinnar efter (förvisso även med en match mer spelad). Så spänningen lär hålla i sig ett tag till och lagen möts igen i näst sista omgången!

 

2. GAMLESTADEN FF 27 poäng

GaFF etablerade sig fint i 6A med en sjätteplats förra säsongen (även om bloggen kanske trodde på en lite högre placering). Till den här säsongen var känslan att GaFF hade tagit en till kliv med en stabil försäsong och bra nyförvärv. Detta skulle visa sig stämma bra även om starten var lite trevande. Premiären gick i och för sig som väntat med en storseger mot väntade bottenlaget Partille (7-0) men sen gick det lite trögt. Derbyförlust mot Götaholm, kryss mot Syrianska och någon omgång senare kryss även mot Tollered. Men någon gång i mitten av våren började Gamlestaden trampa igång ordentligt. Laget radade upp sex raka segrar, bland annat 6-2 i seriefinalen mot Sveakurd men även 10-3 mot Bergsjön SK och 8-0 mot Partille. Det blev dock inte sju raka segrar då det blev kryss i derbyreturen mot Götaholm. GaFF har faktiskt både gjort flest mål (53) och släppt in minst (15) under våren. Laget kan även stoltsera med 6A:s hittills bästa målskytt i Tobias Bui som hängt 18 strutar. Det ska bli intressant att se om laget kan hänga på Sveakurd under hösten och ge oss en fin toppfight hela vägen in i det berömda kaklet.

 

3. GÖTAHOLM BK 21 poäng

Götaholm kom från en riktigt svag säsong 2017 där 6A-kontraktet säkrades först i sista omgången! Det var dock positiva tongångar under försäsongen med rapporter om mycket folk på träning och en del både nya och nygamla spelare dök upp. GBK hade även en ny tränare i Per Edberg. Inledningen var dock lite upp och ner. Fin derbyseger i premiären mot GaFF men sen förlust mot Bergsjö IF (1-4), stabil seger mot Partille (4-0) men sen nio mål bakåt mot Sveakurd (3-9). Avslutningen var sen starkare och GBK gick obesegrade de sju sista matcherna innan uppehållet. Det blev bland annat fina 1-0 borta mot Tollered och även 1-1 i returen mot Gamlestaden. Det blev dock även kryss både mot Syrianska (0-0) och Surte (2-2) vilket gjorde at Götaholm är en bit efter toppduon. Fenan Zemui är lagets bästa målskytt med sina tio mål. Det ska väl också noteras att tränare Edberg och klubben gick skilda vägar med några omgångar kvar. Oklart vem som tar över men ryktet på stan är att det blir någon med en Götaholmshistorik. Kul att Götaholm går bra även om bloggen inte tror att de kommer kunna hinna ifatt lagen framför.

 

4. TOLLEREDS IF 20 poäng

I och med en seger i sista matchen innan sommaren klev Tollered upp på en fjärdeplats och därmed lyckades bloggen faktiskt pricka in alla topp-fyra lagen på rätt placeringar i tipset inför säsongen. Om det sedan stämmer efter säsongen är ju en helt annan historia. Förra säsongen var TIF med riktigt bra och slutade tvåa efter Bergum men i årets 6A har det gått betydligt trögare. Efter storsegern i premiären mot Bergsjön SK (7-1) var det mycket upp och ner och efter sju matcher hade TIF förlorat både mot Bjurslätt, Syrianska och Götaholm och även spelat 0-0 mot både Gamlestaden och jumbon Partille. Andra halvan av våren blev lite bättre även om laget föll mot serieledarna Sveakurd. Våren avslutades med tre raka segrar och sammanlagt 16-3 i dubbelmötet med Surte. Anton Holmberg och Jesper Jansson har båda gjort elva mål var och är därmed målfarligast i TIF. Tollered får slåss med Götaholm om tredjeplatsen efter sommaren för de kommer inte hinna ifatt varken Sveakurd eller GaFF.

 

5. SYRIANSKA/ARAMEISKA FÖRENINGEN GÖTEBORG 18 poäng

Det var lite svårt att veta vart vi hade Syrianska/Arameiska inför säsongen. Laget var ett mittenlag i 6B förra säsongen men valde alltså att byta serie till 6A. Syrianska såg ut att tappa sin skyttekung Aleksander Yildirim (34 mål 2017) till Angered MBIK men han återvände i början av serien. Det var dock en ganska svag start av Syrianska som fick vänta till den fjärde omgången på årets första seger. Oavgjort mot Bjurslätt och Gamlestaden följdes nämligen upp av en förlust mot Bergsjö IF. Vårsäsongen skulle bli väldigt upp och ner för Syrianska och laget blandade ganska friskt. Efter fina 6-0 mot Real och 5-3 mot Tollered föll laget med 1-8 mot Bergsjön SK!  Två avslutande segrar skickade dock upp laget till en femteplats och Syrianska kommer sluta på en stabil mittenplacering där de säkert kan störa topplagen i någon match här och där. David Hido är lagets bästa målskytt på blygsamma fyra mål.

 

6. BJURSLÄTTS IF 17 poäng

Ännu ett lag som bytte till 6A inför säsongen och precis om med Syrianska var det lite svårt att veta hur Bjurslätt skulle klara livet i 6A. Laget var topptippade förra säsongen i 6D men levererade inte alls utan slutade på en niondeplats, 30 poäng efter Warta som vann. Känslan att BIF skulle hamna någonstans i mitten visade sig (efter halva säsongen i alla fall) stämma. Det började dock riktigt fint för Bjurslätt och efter fem matcher var laget obesegrat efter med tre segrar och två oavgjorda. Bland annat blev det fina 7-0 mot Real Maskin och 3-1 mot Tollered. När laget ställdes mot topplagen Sveakurd och Gamlestaden kom de första förlusterna även om laget stod upp bra. BIF hittade några trepoängare men avslutade våren med två förluster (mot Götaholm och Syrianska) och tappade mot topplagen. Benny Brunberg och Patrik Freter är bästa målskyttar i BIF med sju mål var.

 

7. BERGSJÖ IF 13 poäng

Toppfight förra säsongen med en tredjeplats men inför säsongen kändes Bergsjö IF inte riktigt i fas även om bloggen kanske inte trodde att laget skulle befinna sig så långt ner i tabellen efter halva säsongen. Starten var dock bra, iallafall poängmässigt, och BIF började med tre segrar (mot Partille, Götaholm och Syrianska). Efter detta kom en väldigt oväntad 1-6 förlust mot Real Maskin och efter det blev det bara en seger till (5-3 mot Surte) och våren avslutades med tre raka förluster mot Bjurslätt (1-2) och toppduon Gamlestaden (1-4) och Sveakurd (1-7). Som sagt ingen jätterolig vår för Bergsjö IF. Hemvändaren Njaga Njie var iallafall målbäst på sex mål.

 

8. BERGSJÖN SK 11 poäng

Bergsjön SK var en frisk fläkt förra säsongen även om de mattades en del och slutade femma till slut. I år går det konstatera att det var betydligt ojämnare resultat från BSK. Säsongen inleddes svagt med en 1-7 smäll direkt i premiären mot Tollered. Efter sex matcher hade laget skrapat ihop två pinnar efter kryss mot Surte och i derbyt mot Bergsjö IF. Laget hade dock även hunnit med att förlora med 3-10 mot Gamlestaden FF! Jumbon Partille besegrades sen och det blev några segrar till innan sommaren. Bland annat en urladdning mot Syrianska/Arameiska där BSK vann med 8-1! Dessutom blev det en viktig seger i derbyt mot Real Maskin (4-2). BSK kommer att få fokusera på att undvika att hamna i botten och åka ur. Zakaria Shariif Abdi Nuur är lagets bästa målskytt under våren med sju fullträffar.

 

9. SURTE IS FK 10 poäng

fyra lag åker ur sexorna i år så är det mellan plats nummer åtta och nio som nedflyttningsstrecket dyker upp. Nykomlingen Surte befinner sig inför hösten på fel sida om just det strecket. Det blev en tuff inledning där laget fick vänta till sjunde matchen innan första segern kom (3-2 mot Partille). Laget hade dock skrapat ihop tre pinnar innan via kryss mot Real Maskin, Bergsjön SK och Bjurslätt. Surte plockade även poäng hemma mot Götaholm (2-2) och vann en viktig match mot Real Maskin (3-2) när serien vände. Våren avlutades dock med ett dubbelmöte mot Tollered som slutade med två svidande förluster och 3-16 i målskillnad. Skyttekungen Rade Radovic (som stänkte in 36 mål i sjuan förra säsongen) missade en del matcher i början men kom igång och slutade på fina tio mål, bäst i Surte.

Surte inleder hösten med en livsviktig match direkt då åttan Bergsjön SK står för motståndet.

 

10. REAL MASKIN BK 7 poäng

Real Maskin har de senaste säsongerna etablerat sig som ett mittenlag i 6A men det verkar den sagan kan vara på väg att ta slut. Med fyra lag som ryker är det dålig tajming av Maskinen att ha en svagare säsong än vanligt. Real inledde med kryss mot Surte men åkte sedan på bra med smisk både mot Bjurslätt (0-7) och Gamlestaden (2-7). Vändningen såg ut att komma när laget först vann derbyt mot Bergsjö IF med hela 6-1 och sedan besegrades Partille med 4-1 i matchen efter. Det skulle dock visa sig att Real inte skulle ta några fler poäng under våren och laget avslutade med sex raka förluster. En av dessa var dessutom en WO mot Sveakurd. Med undantag för matchen mot Syrianska/Arameiska (0-6) så var det dock jämna matcher. I förlusten mot Tollered kom matchens enda mål i 82:a minuten och i den galna avslutande matchen kvitterade först Real i 90:e för att sedan släppa in ett Surte mål strax efter! Johan Magnusson, Johan Larsson och Tim Pukari har alla gjort tre mål var och är därmed målbäst för Real.

Real måste nu plocka in fyra poängBergsjön och treSurte för att kravla sig över strecket under hösten. Laget har dock redan mött Surte båda gånger och har Bergsjön SK i sista matchen.

 

11. PARTILLE IF SC 1 poäng

Sen Partille IF SC klev upp i 6A inför säsongen 2013 har laget tippats att åka ur och varje år har Partille på något mirakulöst sätt hållit sig kvar. Förra säsongen klarade de sig tack vare seger i sista matchen och 2016 på att ett lag utgick och två uteslöts (och lite bloggtryck på förbundet). 2015 var laget nia och 2014 var det en poäng ner till nedflyttning. Första säsongen blev laget faktiskt tia och hade lite marginal. Hur som helst går det inte annat än beundra Partilles förmåga att hålla sig kvar. Den sviten kommer dock med största sannolikhet (vågar inte skriva definitivt) ta slut nu. En poäng under hösten betyder att laget skulle behöva ta sig förbi tre lag och ta in tio poäng (förutsatt att de andra lagen inte tar några poäng). Våren har självklart varit bedrövlig och den enda poängen kom i en 0-0 match mot Tollered. Laget har haft riktigt svårt att göra mål och är överlägset sämst i 6A och snittar ett mål per match under våren. Till Partilles försvar ska det dock sägas att laget har fyra uddamålsförluster och det är egentligen bara i dubbelmötena mot GaFF (0-7 och 0-8) som det runnit iväg. När det gäller uddamålsförlusterna hade Partille en tuff svit på tre raka 2-3 förluster där motståndarnas segermål kommit i följande matchminuter: 84, 88 och 88! I den fjärde uddamålsförlusten avgjorde Bergsjö IF också sent (84:e)! Det går väl att konstatera att Partille inte riktigt haft marginalerna på sin sida men nära ger inga poäng och det ser självklart dystert ut. Av lagets elva mål har trion Farid Runklint, Robin Christensen och Robin Jillesjö gjort två var.

 

12. BRÄMAREGÅRDENS FC UTGÅTT

Tyvärr trillade 6A tillbaka i gamla synder när serien ännu en gång drabbades av ett lag-tapp. Brämaregårdens FC bytte serie till 6A bara för att lite senare tacka för sig. Som vanligt alltid tråkigt när klubbar lägger ner.

 

/Rasta