Vi tar oss an lite intervjuer från 6D!

Först ut är Vardars Kristijan Trajanovski, Hälsös Johnny Svensson och Diseröds Eskil Nordenborg:

 

Vi börjar med Vardars Trajanovski:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Vår vårsäsong har varit grym och det ska bli bara bättre. Med tanke på att vi sammanställde ett helt nytt lag väldigt sent så har vi gjort det över förväntningarna. Resultatmässigt är vi nöjda och självklart så satsar vi på att vinna.

Hur har din egna vårsäsong varit?

För min del så har det varit en jätterolig vårsäsong. Jag hade inte spelat på något år så att komma tillbaka på planen är roligt. Speciellt med den gemenskapen vi har i laget så blir det bara roligare att lira boll.

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

Vi har många duktiga spelare i laget men jag måste lyfta fram Mario som har gjort 11 mål på kanske 5-6 matcher.

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

Har tyvärr mindre koll på våra motståndare men det finns duktiga spelare i vissa lag.

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

Om jag ska plocka fram ett ögonblick från våren så måste det vara matchen mot Västkurd då GP live sände. Det var en grym inramning med mycket publik från både vår och Västkurds sida. Att vi vann matchen gjorde det hela bättre också.

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Vi ser verkligen fram emot hösten. Vi ser lika på alla matcher och kommer gå in med den inställningen, men självklart så vill vi ha revansch mot både Backatorp som vi förlorade mot och Hisingen som vi spelade lika mot.

Stort tack!

____________________________________________

Vi går vidare med Hälsös Svensson:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Det har gått väldigt bra hittills och när detta skrivs ligger vi på andraplatsen tillsammans med Backatorp och Västkurd. Två förluster mot toppkonkurrenterna Vardar och Backatorp, två duktiga lag som vi ändå var jämna med trots någon/några viktiga spelare borta i vardera match.

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Vardar har varit väldigt bra och när vi möttes så märktes det vilket bra lag dom är. Det var ingen spelare som kändes svag i det laget som det annars rullar vara i dom flesta lagen i sexorna utan det var jämnbra spelare på alla positioner. Jag trodde inför säsongen att Fotö skulle kunna överraska en del lag, framförallt på hemmaplan, men dom verkar inte alls ha fått det att stämma tyvärr.

Hur har din egna vårsäsong varit?

För egen del känns det bättre än på flera säsonger. Mycket av det beror på att jag har en assisterande i Linus Mattiasson som redan förra året var med i ledarstaben men detta året hjälper till än mer och gör att jag kan få lite välbehövlig målvaktsträning medan utespelarna värmer upp.

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

Alla i laget har gjort det bra hittills under säsongen men om jag ska nämna några är det: Wilhelm Lidström som gör det bra i varje match på sin vänsterbacksposition och bidrar mycket i offensiven genom att orka springa upp och ner på kanten i 90 minuter. Emil Johansson vår kapten som troligtvis gjorde årets mål när vi mötte Neutrala i lördags. Förutom att han gör mål och många assist så bidrar han med stabilitet och slit på innermitten. Och till sist Rasmus Kolenda som erbjuder lugn och kyla på mitten när ingen annan kan det genom att hålla i boll och säkert spela vidare bollen eller bara helt enkelt växlar upp och helt plötsligt är han vid motståndarnas straffområde.

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

Backatorps anfallare (Ach?) är sylvass. Vi hade koll på honom nästan hela matchen men ett pyttelitet läge och han gjorde mål direkt.

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

Jag tycker att vår bortamatch mot Bosna visar hur vårt lag har växt sen senaste säsongen rent mentalt. Vi hade bara en spelare på bänken och Bosna tog ledningen efter två minuter. Förra säsongen hade vi vikt ner oss där och då men inte nu. Vi kämpar på, vi kvitterar, vi tar ledningen och Bosna kvitterar men vi viker oss inte nu. Vi trycker in en boll till och håller undan. Den matchen tycker jag är väldigt visande för hur mycket bättre vårt unga och ännu utvecklande lag har blivit.

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Självklart matcherna mot ö-konkurrenterna Knippla och Fotö men jag ser även fram emot att försöka få revansch på dom vi förlorade mot under vårsäsongen (Backatorp och Vardar).

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Vi har redan pratat lite om Fotö som jag hoppas kan rycka upp sig lite och klara sig kvar. Samma hoppas jag för Hönö i 5A som haft det lite tufft.

Stort tack!

________________________________________________

 

Vi avslutar den här rundan med DSK Nordenborg:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Vårsäsongen har varit mycket trevlig. Förra säsongen spelade vi ihop totalt 17 poäng. I år tog det oss en vårsäsong att nå samma poäng. Ser vi det rent spelmässigt har vi hittat tillbaka till det ”gamla” DSK där vi har ett stabilt försvarspel att falla tillbaka på.

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Hur fantastiskt jämn det är! Vilket är mycket glädjande. Vi förlorar med uddamålet målet mot serie-suveränerna Vardar. En match där vi har chans till kvittering i slutet. Samtidigt har vi haft två tuffa matcher mot seriens två bottengäng, där vi fick slita hård för att få med oss tre poäng.

Hur har din egna vårsäsong varit?

Det har gått bra. Får tacka mina lagkamrater för detta. Blir lättare att utvecklas och behålla form när vi har en stor och fin trupp som tränar vecka in och ut.

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

Med risk för att vara partisk vill jag lyfta min bror Erik Nordenborg. För ett par år sedan var han med på träningarna för att få röra sig. Sedan blev han killen som man ringde in när det fattades folk. I år är det ingen som förvånas när han tar en startplats.

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

Herregud det finns så mycket bra fotbollspelare man möter, som man tyvärr inte vet namnen på. Men en spelare man inte missar är Backatorps Achraf El Messaoudi. Han hotade oavsett hur eller var han fick bollen.

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

Det var stort när GP kom och besökte Skarpe Nord.

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Det finns en hel del guldkorn. Man har ändå varit verksam inom lokalfotbollen i flera år nu. Då har man byggt upp känslor för de flesta lag i 6D.

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Lider otroligt mycket med alla lag som har det tufft med att få ihop folk. Jättetråkigt att se lag behöva lämna WO. I dom klubbarna finns det alltid ett gäng som lägger ner sin själ för lagets existens.

Stort tack!

Tack själv!

 

Bloggen tackar Kristijan, Johnny och Eskil för att de tog sig tid och passar på att önska alla en trevlig sommar!

 

/Rasta