Självklart har vi även intervjuer från 7A!

Först ut är Inter Linné IF:s Carl Demirtas Sjödin, Gunnared KIF:s Bijan Ghaderi, Croatia Göteborgs Tony Dughieri och sist men inte minst Lövet/Johannebergs IF:s Rino Wiger:

 

Vi börjar med Inters Demirtas Sjödin (han som ser ut som Orlando Bloom på bilden):

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Det har varit lite utav av besvikelse resultatmässigt. Vi är ett nytt lag med ett spelsystem som är helt nytt för oss så det kanske inte är så konstigt att det tagit lite tid att spela in sig i det. Truppen har varit lite tunn och skador och annan frånvaro på nyckelspelare har stört oss en del tyvärr. Vi förlorade två matcher i rad mot Lekstorp och Gunnared, det sved men vi ska se till att vinna returmötena.

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Det kommer nog vara tre lag som slåss om seriesegern om inte Angered kan överraska sista delen av säsongen. Serien håller bra nivå för division 7 helt klart. Angered har överraskat mig spelmässigt iallafall i de möten vi har haft med dem. Lekstorp förväntade vi oss skulle vara med i toppen men jag får erkänna att jag är lite överraskad över att Gunnared gått så bra med.

Hur har din egna vårsäsong varit?

Ok, jag har haft lite svårt att anpassa mig till att rulla boll på det sättet vi gör. Vi spelade inte alls på det sättet i AIF som jag spelade med förra året. Men jag är ändå hyfsat nöjd med första halvan av säsongen. Jag toppar ju den interna varningsligan, alltid något ☺.

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

Om jag bara får säga en så är det Millyon. Med tanke på att han inte spelat med det här spelsystemet så har han gjort det riktigt bra och bidrar väldigt mycket offensivt såväl som defensivt. Men jag får väl lovorda vårt anfallsess Armando också som trots mycket skador varit riktigt vass. Det är fler som varit positiva överraskningar men jag kan inte nämna alla här.

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

Mohamed Oog i Angered tyckte jag var väldigt bra i returmötet. Lekstorp hade några vassa lirare men jag har lite svårt att minnas vilka eftersom jag blev riven i bägge ögonen och fick slutföra matchen halvblind.

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

Jag skulle säga upphämtningen mot Angered i sista matchen. Vi var nära att avgöra den matchen på övertid med men det satt ändå fint att hämta upp ett 3-1 underläge.

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Returen mot Lekstorp ska bli intressant. De var bra hemma på sin gräsplätt men 3-0 var klart i överkant. Vi hoppas kunna komma med bästa laget i returen på heden.

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Jag lider lite med AIF eftersom jag spelade med dem förra säsongen. De började rätt starkt i år men sen har det sett lite kärvt ut. Jag hoppas på att de reser sig under hösten.

Stort tack!

__________________________________________________

Vi fortsätter med Gunnareds Ghaderi:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Resultatmässigt väldigt nöjd då vi går in i uppehållet som serieledare. Spelmässigt finns dock fortfarande oerhört mycket att jobba på och förbättra. Men vi är samtidigt ett helt nytt gäng så det tar sin lilla tid att finna kontinuitet i spelet.

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Egentligen inga större överraskningar. Ganska väntade skikt sett till toppen/mitten/botten, även om spelet från lagen lägre ner i tabellen inte speglar resultaten. Tror att det blir en hel del ”oväntade” resultat i höst.

Hur har din egna vårsäsong varit?

Ur statistisk synvinkel har det varit helt okej med ledning i skytteligan med 12 baljor. Har dock missat på tok för mycket med tanke på de ljuvliga bollar jag får. Skönt dock att kunna springa utan smärtor och oro för att något ska gå sönder, för första gången på många år.

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

Vår målvakt är helt fantastisk. Går egentligen inte att sätta ett värde på att ha en panter i målet som vi har. Han har på egen hand vunnit oss poäng i år. En eloge skall också riktas till vår Talangfabrik, en handfull juniorer som spelat från start i vissa matcher och varit tongivande.

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

Herr Eklund i Lövet är en spelare av rang. Stark, intelligent, fint skott, hårt arbetande, grym target samt en fin målskytt. Har imponerat väldigt mycket!

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

Vår vändning mot Croatia där vi ligger under med 3-1 i matchens slutskede. Vi vänder dock till en makalös seger till 5-3. En rejäl moralhöjare och indikation på vad vi var/är kapabla till.

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Första mötet med Lekstorp. Vi har färdats sida vid sida om man ser till resultaten men har ännu inte fått inta dansgolvet tillsammans.

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Gläds väldigt mycket med Sveakurd och deras resultat. Gör dock lite ont i hjärtat att mitt kära Bergsjö IF inte ser ut att avancera till division 5.

Stort tack!

____________________________________________

Vi fortsätter med Croatias Dughieri:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

En jättefin vårsäsong av Croatia BK där vi avslutar med sex raka segrar. Med tanke på att vi gjort fem träningspass på hela säsongen så får vi vara nöjda. Vi har en fin grupp med god stämning och en bra coach som blivit ruinerad då han bjuder på öl vid varje vinst.

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Tycker det är en väldigt rolig serie att spela i. Bra stämning på matcherna mellan spelarna och positivt humör på de flesta. Stort beröm till alla domare där ute som håller en väldigt bra nivå. Eloge till dom.

Hur har din egna vårsäsong varit?

Min egna säsong har varit ok. Gjort en hel del inhopp med ett avgörande mål mot Rödbo tror jag det var som höjdpunkt  Men jag är mest glad att bara få tillhöra denna fina grupp av spelare och ledare.

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

Vill lyfta fram vår målvakt Jerry the Wall Hedqvist som gjort en fantastisk vårsäsong där han gjort den ena svettiga räddningen värre än den andra och han har räddat oss åtskilliga gånger.

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

Har för dålig koll på motståndarna för att kunna ge cred åt nån. Men jag vill ändå ge beröm åt Cruz Azul som kämpar på trots att det inte gått deras väg. De kämpade och slet på och höll humöret uppe mot oss trots att bollarna trilla in på dem.

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

En sekvens man minns som vi även fick på film var Ashis fantastiska frispark där jag tyvärr inte minns motståndet. Men bara att se Ashi spela får det att vattnas i munnen på oss fotbollsälskare.

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Ser väl mest emot att spela sista matchen för säsongen för att se var vi landar. Tror på en stark höst av oss där vi vilat oss i form och frossat i oss av livets goda mat och dryck.

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Gläds alltid att se när mitt kära Kortedala vinner. Även kul när min vän Jörgen Hegab låter Henrik Brasse Rotvold få spela i hans Utbynäs trots att han fyller 45 år i år. Årgångsvinet ger sig aldrig.

Stort tack!

Stort tack till Rasta också som gör det jobb han gör. Alltid en fröjd att läsa.

___________________________________________

 

Vi avslutar med Lövets Wiger:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Om man ska vara kort är ordet frustrerande. Jag tycker vi har tagit stora steg i spelet och spelar stundtals bättre än på väldigt länge, det är två matcher vi varit det sämre laget mot Inter Linné och hemmamatchen mot Croatia. Resten av matcherna har vi antigen varit bättre eller det har varit jämt. Men sätter man inte lägen man har vinner man få matcher. Defensivt har det sett väldigt bra ut överlag, men vi behöver få bort enkla individuella misstag som vi ger bort mål på.

Sen har det varit oflyt med skador där viktige Henrik Larsson spelat hela våren med skadad fot, Thomas Lima haft problem med höften och Ahmed Mohamadi haft baksidan som inte vill sig helt.
Så för att summera, framgång i spel men alldeles för dåligt målskytte.

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Serien är jämnare än väntat och topplagen är, med all respekt ”sämre” än vad tidigare års topplag varit. Det är väldigt många jämna matcher i serien, något man kan se i målprotokollen. Imponerande dock att topplagen lyckas avgöra de jämna matcherna till sin fördel så ofta de gör.

Hur har din egna vårsäsong varit?

För egen del inledde jag säsongen som avbytare efter en på många vis tung höst och vinter. Kom in i laget igen och har väl blandat och gett. Om jag skulle rulla tärningen på mig själv är det väl en tvåa.

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

Fredrik Jonsson har under våren fortsatt som han gjorde förra året och är i mina ögon lagets bästa spelare. Nyförvärv Thomas Lima har också varit riktigt bra tycker jag, till trots för hans skada som satte han ut i många matcher. Även Gustav Kamperin har övertygat efter att han kom in i laget med vilja, fart och gör aldrig en dålig match.

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

Bijan Ghaderi i Gunnared. Mötte han förra året då i Andalus och med gympadojor. Nu med fotbollsskor och dominerade stort, försvinner han är inte Gunnared längre ett topplag, så stor skillnad gör han. Klasspelare på denna nivån!

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

Då är det en sekvens från den första matchen som på många sett summerar upp våren, när Olof Eklund skjuter bollen förbi målvakten och bollen går i stolpen, rullar längs med linjen innan den träffar den andra stolpen. Brända lägen och ”nästan” har varit vårens mantra tyvärr.

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Tycker det i stort sett har varit bra matcher och mindre gnäll än föregående år. Efter mitt röda mot Geesguud är det klart man har lite revanschlust där personligen. Celtic var riktigt roliga att möta och ett härligt tugg så det blir också kul!

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Följer resterande lag och serier minimalt tyvärr. Tycker dock det är lite tråkigt att se Björkåsen återigen ha en tung säsong, gott gäng som kanske inte borde tackat ja till uppflytten till sexan när de gjorde. Sen är det roligt att Landala gjort det såpass bra!

Stort tack!

Tack för en bra blogg 😊

 

Bloggen tackar självklart Carl, Bijan, Tony och Rino för att de tog sig tid och passar på att önska alla en trevlig sommar!

 

/Rasta