Dags att analysera vårsäsongen i 7A:

 

1. GUNNARED KIF 28 poäng

Det är riktigt jämnt i toppen av 7A inför uppehållet och tre lag slutade våren på samma poäng. Målskillnad gör att Gunnared toppar 7A. Laget åkte ur 6C förra säsongen och stora delar av truppen lämnade, många till nystartade seriekollegan Inter Linné IF. Truppen fylldes istället på med spelare från nedlagda Andalus IF och mest tongivande av de var utan tvekan Bijan Ghaderi. Ghaderi toppar 7A:s skytteliga med sina 10 mål. Inför säsongen var det lite svårt att veta vart man hade Gunnared men det skulle visa sig att laget definitivt vara att räkna med. Laget vann nio av sina tio spelade matcher och förblev obesegrade hela våren. De hårdaste dusterna gick laget i början av säsongen med en otrolig vändning mot Croatia. 1-3 blev 5-3 under matchens sista 23 minuter men då kom de tre sista målen under matchens sista fem minuter! Mot Angered SK kom enda poängtappet (2-2) och mot toppkonkurrenten Inter Linné blev det en 1-0 seger. I resten av Gunnareds matcher blev det ganska komfortabla segrar. Det ska dock tilläggas att Gunnared har två matcher mindre spelade än Linné. Dock har Gunnared kvar båda mötena med trean Lekstorp kvar.

 

2. INTER LINNÉ IF 28 poäng

Nystartade Inter Linné var bloggens seriefavoriter inför säsongen och de är ju med i racet. Laget har dock spelat två matcher mer än både ettan Gunnared och trean Lekstorp så ett litet minus där. De enda förlusterna under våren har också kommit mot just Gunnared (0-1) och LIF (3-0). Precis som för ledande Gunnared blev det även ett kryss mot Angered FC (3-3) i ena mötet. Linné både inledde och avslutade våren mot ASK och i premiären blev det en 4-3 seger i en jämn match. Trots att laget är med i toppen trodde nog bloggen att laget skulle var lite mer dominant. Visst har det runnit iväg i vissa matcher som 7-1 mot Santos Cruz Azul, 5-0 mot Geesguud och 6-0 mot Celtic. Laget har dock fått slita hårt och mot Kareby (2-1) kom segermålet i 86:e minuten och mot Rödbo (3-2) blev det också oväntat jämnt med mål i slutminuterna. Lägg även till då de två förlusterna mot toppkonkurrenterna. Armando Smedberg Dalence är målbäst med sina åtta mål.

 

3. LEKSTORPS IF 28 poäng

Efter en nedåtgående trend åkte LIF ur 6A förra säsongen. I samband med nedflyttningen så började ryktena florera att många gamla spelare var på väg tillbaka. Nu blev det väl inte riktigt så även om stabila namn som bland annat Johan Hedström och Marcus Gylling drog på sig den gröna tröjan igen. Hur som helst så har Gråbo-laget levererat och efter våren har laget fortfarande inte förlorat och tappade bara poäng i en match, 1-1 mot Lövet/Johanneberg. Om toppkonkurrenterna Gunnared och Inter Linné har öst in mål så har LIF varit mer sparsmakade både framåt och bakåt. 27 mål framåt på tio matcher är självklart helt ok men det mest imponerande är att laget bara släppt sex mål bakåt och hållit nollan i hälften av matcherna. Den enda storsegern kom mot Rödbo där laget vann med 6-2. LIF har fått med sig resultaten i de jämna matcherna och har alltså besegrat sina toppkonkurrenter. Fina 3-0 hemma mot Inter Linné, 2-0 mot Croatia och 3-1 mot Angered. Det enda oväntade resultatet var ju krysset mot Lövet. LIF har precis som ledande Gunnared två matcher tillgodo på tvåan Inter Linné och det kommer bli en rafflande höst. Särskilt då LIF och Gunnared ska mötas två gånger! Nissan Svensson är lagets bästa målskytt med sina sex mål.

 

4. CROATIA GÖTEBORG 25 poäng

Klassiska Croatia som långsamt förvandlats från ett divison 5-lag, till ett topplag i 6A, till ett mittenlag i 6A, till ett jojo-lag mellan sexan och sjuan och inför den här säsongen ett möjligt bottenlag i sjuan. Det såg nämligen riktigt tungt ut med massor av tongivande spelare som lämnade och väldigt tyst kring klubben. Strax innan seriestart dök det dock upp en träningsmatch och när serien drog igång så var Croatia med riktigt bra. Det var till stora delar ett nytt lag eller nygammalt med en hel del fina lokalfotbollsnamn. Två tredjedelar av bröderna Berndtson (Ted och Tim) dök upp, Mario Jadonic spelade, Jerry Gustavsson anslöt sent från Utbynäs och några gamla Croatia-lirare som Thomas Celec och Mihail Sepahi kom tillbaka. Trots att laget tränade ytterst sparsamt så räckte rutinen till in fin vår till slut. Det började väl dock lite knackigt med förluster mot de övriga topplagen, 0-2 mot Lekstorp, 1-4 mot Inter Linné och 3-5 mot Gunnared.  Laget avslutade dock med sex raka segrar och bland annat blev det en fin 5-4 seger mot Angered och hela 10-0 mot Geesguud. Då laget är tre poäng bakom och även har fler matcher spelade än Gunnared och Lekstorp kan det bli svårt att hinna ifatt men det ska iallafall bli intressant att se detta nya Croatia försöka. Rejin Ahmad har gjort flest mål (sju) för laget under våren.

 

5. ANGERED SK 23 poäng

Det femte topplaget är svårscoutade Angered SK som blev näst sist i 7A förra säsongen. Bloggen har tyvärr noll insyn och tippade att laget skulle komma sist i serien, vilket de inte kommer göra. Istället visade det sig att laget hade något riktigt bra på gång och efter våren har laget gjort flest mål i serien (47). Till en början var det dock lite tufft med en svit på tre raka förluster, mot Inter Linné, Lövet/Johanneberg och Lekstorp. ASK hämtade sig dock och med ett par storsegrar och visade med 2-2 mot Gunnared att de hade en hög högstanivå. Laget var inblandade i många målrika matcher men föll mot Croatia (4-5) men visade framfötterna igen med 3-3 mot Inter Linné när serien vände. Kommer inte att vinna serien men kan hota alla lagen och de kommer bli sämst femma då glappet är alldeles för stort neråt. Firaar Yuusuf Ali är lagets bästa målskytt och delar skytteligaledningen med Gunnareds Ghaderi på tio mål.

 

6. LÖVET/JOHANNEBERGS IF 13 poäng

Här har vi ett stort hopp poängmässigt i tabellen då det skiljer tio poäng mellan femman ASK och sexan Lövet/Johannberg. Lövet slutade nia förra säsongen med 19 ihopspelade poäng och jämfört med det så är det en klar förbättring halvvägs iallafall. Det är nog ändå en känsla av frustration i klubben då laget förlorat tre matcher med uddamålet och dessutom tappat ledningar i tre av de fyra oavgjorda matcherna, ofta även ganska sent i matcherna. Lagets målskillnad 19-22 vittnar om ganska målsnåla matcher och laget har stått upp riktig bra mot topplagen. Laget slog bland annat Angered SK (3-1) ganska tidigt på säsongen och tog även poäng mot både Croatia (2-2) och Lekstorp (1-1). Det är egentligen bara mot Inter Linné (0-4) som det runnit iväg lite. Det ska även tilläggas att Lövet tappat poäng mot fyra av lagen som de har bakom sig i tabellen. Lövet har svarat för en bra vår men inte riktigt haft marginalerna på sina sida men är helt klart ett tuff lag att möta. Olof Eklund är bästa målskytt med sju mål.

 

7. RÖDBO IF 13 poäng

Rödbo har tillhört botten av sjuan sen laget åkte ur 6D 2009. Att laget överlevt har hängt mycket på eldsjälen Lars-Ivan Claesson, som trots att han nu är pensionär fortfarande hittas i matchrapporterna till och från. Inför den här säsongen började det dock ryktas om en satsning hos RIF och det dök upp en hel del nya spelare. Med tanke på historiken är en sjundeplats efter halva säsongen ett enormt framsteg även om det kanske är lite besvikelse i laget. Laget har mestadels varit inblandade i jämna matcher även om det blev tufft mot både Angered SK (1-6) och Lekstorp (2-6). Laget hade inte heller så mycket att sätta emot mot Gunnared (2-5) men pressade Inter Linné men föll med 2-3. Själva blev det en riktigt storseger, när jumbon Santos Cruz Azul krossades med 7-1. Annars var det lite varannan match för Rödbo och med undantag för premiären (2-2 mot Celtic) och matchen efter (1-0 mot Hermansby) såg lyckades RIF aldrig ta poäng två matcher i radChristian Solander är den målfarligaste RIF-spelaren under våren med sina sex mål. Som sagt ett stort kliv framåt för klubben även om de säkert kände att de borde fått med sig lite fler poäng.

 

8. GEESGUUD IF 13 poäng

Nystartat lag med ung trupp som bloggen hade dålig koll på förutom att 6D-bekantingen William Potter skulle träna laget. Laget hade en ganska bra start där de vann lite matcher, bland annat 2-1 mot Kareby och 3-2 mot Lövet. Mot topplagen räckte dock inte laget till och det rann iväg lite mot Inter Linné (5-0) men var jämnare mot Lektstorp (0-1). Mitten av våren var bäst med tre raka poängmatcher med två segrar (mot Rödbo och Santos Cruz Azul) och ett kryss (Hermansby). Avslutningen på våren var sämre, 0-10 mot Croatia och 2-4 mot Angered SK. Laget har även kvar både sina möten mot serieledarna Gunnared och ligger tre (i vissa fall fyra) matcher efter de flesta andra lagen i serien. Mahamed Ilmi Mohamed är målbäst med sina tre mål.

 

9. HERMANSBY IF 11 poäng

Fick lämna 6D förra året tillsammans med Björkåsen och hade en del rotation i truppen inför säsongen med både spelare ut och in. Fick en jobbig start med två raka förluster men styrde upp spelet med bland annat segrar mot Santos Cruz Azul och Celtic. Hermansby hade en lite tuffare avslutning då det var många lag på den över halvan som stod för motståndet. Det blev förluster mot Croatia (1-2), Angered SK (1-5) och Inter Linné (1-4). HIF fick dock in en seger mot Kareby (1-0) och en pinne mot Lövet innan hösten avslutades med 0-3 mot Lekstorp när serien vände. Då laget hade en tuff försäsong med få spelare så har mycket av fokus varit på att fylla på truppen och har HIF gjort. Så laget är nog ändå ganska nöjd med våren och HIF har ju varit med bra i de flesta matcherna även om det inte alltid lett till poäng. Daniel Skårberg och Marco Strandberg har båda gjort tre mål var och är därmed bäst i HIF.

 

10. GOTHENBURG CELTIC FC 8 poäng

Brukar hålla till på den undre halvan av sjuan så att laget ligger tio efter våren är väl ganska väntat. Det blev bara poäng i fyra matcher (två segrar och två oavgjorda) under våren och det var dessa kom i början och slutet av seriespelet. Laget kryssade mot Rödbo (2-2) i premiären och vann sedan sin andra match (2-1 mot Santos Cruz Azul). Sen kom en tuff svit i mitten av våren med sex raka förluster. Celtic var väl med hyfsat i vissa matcher och föll med 3-4 mot Hermansby och pressade Angered men föll med 4-6. Mot topplaget hade dock Celtic inte mycket att säga till om, 0-4 mot Gunnared och 0-6 mot Inter Linné. Det blev dock poäng mot Lövet (1-1) innan våren avslutades med torsk mot Lekstorp (1-3) innan andra segern (4-1 mot Rödbo) kom när serien vände. Tre spelare står på tre mål var efter våren: Corrado MottaJoao Carlos Kolling Neto och Johannes Borgqvist.

 

11. KAREBY IS 6 poäng

Kareby IS var tillbaka med ett seniorlag i seriespel efter flera års uppehåll och det blev en lärorik vårsäsongen för den unga truppen. Laget höll jämna steg med sina motståndare de fem första matcherna men fick inte med sig några poäng alls. Det blev 1-2 förluster mot Lekstorp och Inter Linné och 2-4 mot Angered så potential fanns där. I omgång 6 kom sen äntligen första segern då jumbon Santos Cruz Azul besegrades med 5-0! Det blev sen bara en seger till under våren (4-0 mot Celtic) men KIS var nära flera gånger och allt som allt blev det hela sju uddamålsförluster under våren och bland annat i de tre avslutande matcherna! Så visst finns det stor chans att klättra under hösten om resultaten börjar trilla in. Emil Henriksson (född 2002) är bäste målskytt på våren med sina fem mål.

 

12. SANTOS CRUZ AZUL IF 0 poäng

Bloggen hade ingen större aning om vad man kunde förvänta sig av Santos Cruz Azul, som alltså var tillbaka i seriespel. Senast det begav sig kvalade laget till division 5 men det stod klart ganska direkt att denna uppsättning av Santos inte höll den klassen. Laget slutade våren med elva förluster på elva matcher och bara åtta gjorda mål (minst i 7A) och 53 insläppta (flest i 7A). Det var väl egentligen bara i början som laget var med målmässigt då det blev 1-2 mot Celtic i premiären och 0-1 mot Hermansby i matchen efter. I resten av matcherna så har det runnit iväg. De rapporterna som bloggen fått så har dock Santos Cruz Azul kört på och försökt att rulla boll trots förlusterna och i många matcher var de värda ett bättre öde. Vi får väl se om de första poängen kommer efter sommaren.

 

/Rasta