Vi tar en titt på vårens 6C och försöker sammanfatta vad som hänt!

 

1. FUTSAL CLUB LINNÉ 33 poäng

Efter två raka degraderingar var känslan att luften kanske gått ur FC Linné lite och att de skulle parkera som ett stabilt division 6-lag på den övre halvan men kanske inte hota i den absoluta toppen. För att citera Brasse Brännström (kidsen för googla vem han var) så hade bloggen fel, fel, fel i det antagandet. Linné lyckades nämligen att föryngra sin rutinerade trupp och få den där perfekta mixen av ungt och inte lika ungt. De hade kvar rutinen hos Robert Lundström, Andreas Palmquist, Olle Johnells, Jesper Strand och de andra rävarna men kryddade med flera yngre spelare där Teodor Sandklef lyst starkast men även Andreas Martini Linger, båda födda 1997.

Linné hann med tio raka segrar innan första förlusten kom. Det var inte alltid storsegrar men känslan var att laget kontrollerade matcherna och även om det kanske ”bara” blev 3-1 (som det blev fyra gånger). Det rann dock iväg ordentligt två gånger och det var SK Argo (9-0) och Proletären (12-0) som fick ta de smällarna. Förlusten i näst sista omgången kom mot ett disciplinerat och kämpande Fröjden som vann med 2-1.

Seriens bästa lag utan tvekan och känslan är att inget lag kommer kunna hota ordentligt under hösten även om Tynnered och Önnered kanske orkar hänga med ett tag. Linné har både gjort flest mål (55) och släppt in minst (13). Robert Lundström leder dessutom 6C:s skytteliga med sina 17 mål.

 

2. TYNNERED FC 27 poäng

Nykomling som gick upp som fyra från 7B och det går väl lugnt att säga att bloggen underskattade laget ganska rejält. Det bloggens försvar ska det dock sägas att insynen inte var så bra under försäsongen (då en hel del spelare anlände, särskilt från seriekonkurrenten Proletären) och den tyngsta värvningen (Mohammed Ali Khan) anslöt efter serien tippades. Hur som helst visade det sig att Tynnered var ordentligt att räkna med. Laget inledde med sex raka segrar där TFC gjorde vad som krävdes och även om de släpptes lite mål så gjordes det desto fler. Bland annat blev det hela 8-4 mot tippade topplaget Fröjden! I omgång 7 ställdes dock laget mot ett annat obesegrat lag, nämligen FC Linné och då kom första förlusten efter att laget tappat 1-0 i paus till 1-3. Det skulle bli en förlust till innan sommaren (2-4 mot ett annat topplag, Önnered) men även tre segrar till. TFC har utan tvekan svarat för en riktigt fin vår och laget har mängder med skickliga spelare. Laget är sex poäng efter Linné men har en match tillgodo så de är helt klart med i racet. Azmar Jalali är bäste målskytt med sina nio mål. Ali Khan klev av skadad (möjligen knäet) i sista matchen mot Argo och Tynnered lär nog behöva honom under hösten om de ska kunna utmana Linné ordentligt. TFC har som sagt mängder med duktiga spelare men Ali Khan ger en till dimension. Den spontana känslan inför hösten är ändå att Linné är några snäpp stabilare och det kommer bli svårt för TFC att hinna ikapp.

 

3. ÖNNEREDS IK 25 poäng

Bloggen hade höga förväntningar på laget inför säsongen och laget har väl till viss del levererat. Det var en ganska intakt trupp men med en ny tränare i Lasse Andersson som klev in i säsongen. Under våren dök dock klassiska lokalfotbollsmåltjuven Olof Möller upp (senast i seriekollegorna Ösets BK) och hann med tre mål. Precis som toppkonkurrenterna så startade ÖIK starkt och vann, den på förhand svåra, premiären mot Fröjdens FK med 2-1 efter att Hadi Namro avgjort i 83:e. Efter en utskåpning av PFF (6-1) blev det två jämna segrar till. Först 2-1 mot AIF (Robin Johansson gjorde segermålet i 78:e) och 1-0 mot Pushers. Kanske inga imponerande resultat men tre poäng är tre poäng. Första poängtappet kom mot Vrångö där en poäng räddades av en sen kvittering. ÖIK var ändå med bra efter fem matcher med fyra segrar och ett kryss. Efter detta kom dock en svacka från ÖIK:s sida. Första förlusten kom lite oväntat mot Ösets BK (deras första seger) i matchen efter. Visserligen blev det seger mot SG men det krävdes två mål sista sju och Möller satte 3-2 i precis i slutet. Mot nykomlingen Azalea blev det dock noll mål och noll poäng och i mötet med serieledarna Linné föll ÖIK med 2-5. Önnered riskerade att hakas av rejält då nästa match var mot toppkonkurrenten Tynnered. Laget tog sig dock samman och vann med 4-2! Innan sommaren krossades Argo (8-2) och det blev även seger i returmötet med Fröjden (3-0). Några förluster för mycket för att vara med i den absoluta toppen men segern mot Tynnered visar ju att laget kan om de vill. Namro är bäste målskytt med sina sju mål.

 

4. SLOTTSKOGEN/GODHEM IF 21 poäng

En annan nykomling som helt klart överraskat och en stark vår gjorde att laget gick på semester som fyra! Efter mycket om och men klev laget upp som sexa från 7B efter lag tackat nej och lag dragit sig ur. Kul dock för SG som spelade division 3 så sent som 2009. Det var dock en lite trevande start med förlust direkt mot Pushers (1-2) men sen kom viktiga segrar mot Vrångö och Öset. Mot topplagen Tynnered och Linné hade dock SG inte så mycket att sätta emot och det blev även en sen förlust mot Önnered. Laget slog dock Azalea (1-2) i nykomlingsmötet och avslutade våren starkt. Förutom förlusten mot Fröjden (1-4) blev det fyra segrar på de fem sista. Laget slog bland annat Argo med 6-2 och krossade jumbon Proletären med hela 13-0! Att nyförvärvet Patrik Salomonsson är en klasspelare i sexan var klart sen innan och han är målbäst i SG med sina nio fullträffar. En riktigt fin vår av SG som alltså visade att de kan fightas med alla bakom topptrion.

 

5. FRÖJDENS FK 21 poäng

Fröjdens FK har utan tvekan en hög högstanivå och laget var det enda som lyckades slå serieledarna FC Linné. Dock har det varit alldeles för ojämnt och tappade får många poäng i andra matcher. Det blev en lite märklig inledning för laget med förlust mot Önnered i premiären (1-2) för att sedan krossa SK Argo (10-0!) i andra matchen och sedan själva släppa åtta mot Tynnered (4-8) i tredje! Fröjden hittade lite flow efter detta med tre raka även om de höll på att tappa sin 4-0 ledning mot Proletären (4-3 till slut) och det var tight mot Pushers (4-2) med två mål sista tio. Precis när Fröjden verkade ha hittat lite form föll laget hemma mot Vrångö med klara 0-4. Det var verkligen upp och ner för laget och två raka segrar senare (mot Öset och SG) kom en till förlust, denna gången mot nykomlingen Azalea. Därefter kom den sköna segern mot dittills obesegrade Linné (2-1) men våren avslutades med förlust i returen mot Önnered (0-3). Det brukar vara Magnus Svantesson som står för målen och han har gjort tio, men bäst i FFK är Naser Rahimi med elva .

 

6. AZALEA BK 17 poäng

ABK vann som bekant 7B under sin första säsong och bloggen trodde nog att Azalea skulle klara ännu bättre än vad de gjort. Det var en lite trög start där Azalea framför allt hade problem med målskyttet. 0-2 i premiären mot AIF och 0-0 i matchen efter mot Pushers. I tredje matchen kom sen första målet, som räckte till en poäng mot Vrångö och sen kom äntligen första trepoängaren när laget vann derbyt mot Öset med 2-1. Det skulle dock bli tuffare innan de lossnade ordentligt för nykomlingen. Det blev först förlust mot nykomlingskollegan SG (1-2) sen två tuffa matcher mot seriens två topplag. Azalea var bra med både mot Tynnered (2-3) och mot FC Linné (1-3) men hade alltså plötsligt tre raka förluster. Laget avslutade dock riktigt starkt med fyra raka där de bland annat slog både Önnered och Fröjden, båda med 1-0. Dessutom spöades Argo (5-1) och laget fick även revansch på AIF (4-1). Som sagt lite svårstartade men laget har gjort det riktigt bra överlag och att största förlusten var 1-3 säger väl en del. Det blev som sagt inte jättemånga mål framåt (18) och bästa målskyttarna för våren var Felix Bellak och Sebastian Kristiansson Bäregård, både på tre mål. Det ska väl sägas att de även var riktigt vassa defensivt med bara 15 insläppta mål (bara Linné var vassare med 13).

 

7. VRÅNGÖ IF 14 poäng

Var en av de stora positiva överraskningarna förra säsongen i 6C där laget slutade fyra. Denna säsongen har det varit betydligt tuffare för ö-laget och inledningen var lite skakig. Det ska även tilläggas att VIF inledde med fem raka bortamatcher i väntan på att Klingkärr skulle bli spelbar. Det blev noll segrar på de fem matcherna men väl tre poäng efter tre kryss. Förlusterna kom mot SG (0-3) och Linné (0-2) och i matchen mot Önnered var laget ytterst nära tre poäng men ÖIK kvitterade sent. Ännu närmare var VIF i hemmapremiären mot SK Argo. Laget hade 3-1 en bit in i andra och brände en hel del solklara lägen för att helt döda matchen. Istället lyckade Argo reducera till 2-3 i 86:e och några minuter senare även kvittera! Hade det funnits polis på ön hade hemmalaget kunnat göra en stöldanmälan. Första vinsten skulle dock komma när Fröjdens FK besegrades med klara 4-0 i matchen efter. Av bara farten krossade även AIF på Gröna Vallen där VIF vann med 7-0 efter att alla målen gjorts i den första halvleken! Segrarna skickade upp laget i tabellen lite men det blev förlust mot Tynnered innan våren avslutades med 1-1 mot Öset och en WO-seger mot jumbon PFF. Duktige Omar Alkordi är bäste målskytt med sina åtta mål. En helt ok vår för Vrångö som har att se fram emot inte mindre än nio hemmamatcher till hösten där laget inleder med fem raka på Klingkärr!

 

8. SK ARGO 13 poäng

Som vanligt en lite halvstökig försäsong och laget låg väl inte riktigt i fas när serien drog igång. Förlust i premiären mot ett spelskickligt Tynnered (2-5) och totalhaveri i andra matchen (0-10 mot Fröjden). Argo tog sig dock samma och hade en riktigt bra period där laget gick obesegrade i fem matcher (fyra segrar och ett kryss). Det blev uddamålssegrar mot både Proletären (4-3) och AIF (2-1) och en säker 3-0 seger mot Pushers. Laget fick på ett mirakulöst sätt med sig en pinne från Vrångö (3-3) efter sena mål och slog Öset i derbyt med 5-3. Argo var plötligt med bra i tabellen och högg på en tredje/fjärdeplats. Där tog dock det roliga slut och Argo avslutade med fem raka förluster och 33 insläppta mål på de matcherna! Laget föll i tabellen likt någon med betongskor i Nybroviken. Pigga nykomlingarna SG (2-6) och Azalea (1-5) hade inga problem med ett trött Argo och trots försök till ultradefensiv mot Linné hade serieledarna avgjort efter tjugo minuter med tre snabba mål. En litet, liten ljusning mot Önnered där faktiskt Argo tog ledningen och var med hyfsat med kvarten kvar. Fyra mål sista tio gjorde dock att det blev förlust 2-8. Argo var även med stundtals mot Tynnered i sista matchen men föll med 2-5 till slut. En riktigt svag avslutning där Argo hade problem att ens få ihop folk till träning. En massa rotation på viktiga positioner och ett lag som inte orkar blev kostsamt. Argo behöver skärpa till sig direkt om det ska bli nytt kontrakt och det kommer bli en hel del måstematcher till hösten. Laget släppte alltså orimliga 58 mål under våren och då var ändå målvakten Robin Staaf en av lagets bästa. Magnus Andersson och Kristoffer Jonsson var iallafall Argos bästa målskytter med fem mål var.

 

9. PUSHERS BK 10 poäng

Pushers var tillbaka i 6C efter en sväng i 6A där de var rejält inblandade i bottenstriden men höll sig kvar. Känslan inför säsongen var att PBK skulle behöva kämpa hårt för att undvika att åka ur och efter våren ligger de precis vid nedflyttningsstrecket. Det var dock en ganska fin start med seger i premiären (2-1 mot SG) och 0-0 mot Azalea i matchen efter. Sen blev det tuffare med förluster mot blivande topplagen FC Linné (1-4) och Önnered (0-1) och laget föll även mot Argo (0-3). Målskyttet var ett problem med bara tre mål på de första fem matcherna. Det blev bättre mot Fröjden då laget gjorde två men då de släppte fyra blev det ändå förlust. Pushers testades sedan rejält med två måste-matcher mot bottenkonkurrenterna AIF och Proletären och de klarade det testet galant. 3-2 mot PFF efter att Petter Jonsson avgjort sent på straff och klara 4-0 mot AIF. Segrarna gjorde att laget klev upp ett par hack i tabellen. Våren avslutades dock med tre förluster och särskilt 2-4 mot jagande Öset sved säkert. PBK var försiktiga framåt med bara 16 mål och Martin Nordfeldt var målbäst med fem av dem. Räkna med en svettig höst för Pushers om de ska hålla sig kvar.

 

10. ÖSETS BK 9 poäng

Efter en hel del säsonger i sjuan var ÖBK tillbaka i sexan efter att laget slutat femma i 7B förra säsongen. Det kändes som laget skulle få det tufft och så blev det också. Det blev bara en poäng på de fem första matcherna och den kom i premiären mot Vrångö (2-2). Laget var dock med bra i vissa matcher och föll på en straff i 86:e mot Azalea och mot SG blev det 2-4. När första segern kom så var det lite oväntat mot topplaget Önnered (4-2)! Det blev dock inget startskott för någon segersvit då laget förlorade sina följande tre matcher, mot Argo (3-5), Fröjden (0-4) och Proletären (3-5). Öset höljde sig i slutet och plockade poäng i sina tre sista matcher. Kryss mot AIF och Vrångö och en viktig trea mot Pushers. Bäste målskytt är Florian Zuta med sina nio mål.

 

11. AIF GÖTEBORG 7 poäng

Höll sig kvar precis förra säsongen och har det svårt även i år, särskilt då laget tappade en hel del spelare inför seriestarten. Det började dock med en seger, 2-1 mot Azalea, men sen kom fyra raka förlusterAIF var med bra men utan att få med sig några poäng. Det blev uddamålsförluster mot Önnered (1-2) och Argo (1-2) och även jämnt mot FC Linné (1-3). Säsongens andra seger kom i den viktiga matchen mot Proletären där Henrik Andrén gjorde matchens enda mål. Avslutningen var svagare med en poäng (2-2 mot Öset) på de fem sista. Det rann bland annat iväg mot Vrångö hemma där AIF släppte sju första halvleken! Tuff förlust även mot SG (3-4) där motståndarna avgjorde i 90:e! AIF har dessutom gjort minst mål i 6C med sina 15. Joel Otterloo Kuronen är målbäst med sina fyra.

 

12. PROLETÄREN FF 3 poäng

En katastrofvår för PFF som alltså förra säsongen var ytterst nära att kliva upp i femman men slutade tvåa i 6B. Visst såg bloggen att det lämnade några viktiga gubbar inför säsongen men att laget skulle ligga sist inför hösten var det väl ingen som trodde. I början av säsongen hade ändå PFF bra spelare på pappret men fick ändå inte med sig några poäng. Laget hade inte mindre än tre 3-4 förluster på sina fyra första matcher! Visst rann det iväg lite mot Önnered (1-6) men laget spelade jämnt med Tynnered (0-2). Till slut kom dock äntligen första segern när Öset besegrades med 5-3, men innan dess hade det blivit uddamålsförluster även mot Azalea (0-1) och Pushers (2-3). Man väntade hela tiden på att PFF skulle komma igång men det hände aldrig och istället blev det ett katastrofslut med 0-13 mot SG och 0-12 mot FC Linné och dessutom WO i sista matchen mot Vrångö. Nofal Yousif och Wassim Jawad har båda gjort fyra mål under våren. Vi får se vad som händer under sommaren och risken är väl att många kanske lämnar men vi får verkligen hoppas att laget fullföljder säsongen.

 

/Rasta