Det blir ingen sammanfattning av division 3 men bloggen bjuder iallafall på några intervjuer:

Vi inleder med Virgos Johan Sundh, Älvsborgs Peter Westlund, Gunnilses Joel Sjöqvist och Kongahällas Jesper Nilsson!

 

Vi börjar med Virgos Sundh:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Resultatmässigt är det klart att vi ger oss själva godkänt. Vi ligger där vi vill ligga i tabellen. Vi började serien starkt och hade en förvånansvärt kontinuerlig trupp vilket bäddade för bra resultat. Under Juni var det dock Hawaii och två bottennapp mot Jonsered och Kongahälla, men vi räddade upp det på slutet och ser nu fram emot att åter kunna mönstra mer kontinuerligt igen under hösten.

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Jag tycker serien är både bättre och roligare i år. Inget ont om varken Hisingsbacka eller de lag som åkte ur förra året, men både topplagen och lagen på undre halvan är mycket vassare i år. Qviding är ju så klart en positiv injektion i serien genom den professionalism de utstrålar, även om det kanske inte var någon överraskning. Överraskningen är väl annars Hestrafors som bara förlorat tre matcher. Var inte övertygad när vi mötte dem i premiären men de har ju helt klart visat att de är svårslagna och det trodde jag inte inför säsongen. På negativa skalan går det ju inte att blunda för Älvsborgs placering. Visserligen vinst senast mot Frölunda, men jag trodde inte att de skulle vara inblandade i bottenstriden.

Hur har din egna vårsäsong varit?

Min egna säsong har väl varit som det brukar: fjärdemålvakt på försäsongen för att sedan tvingas in i kassen när sommaruppehållet börjar närma sig. Skämt å sido så har jag gjort två matcher och det har gått okej. Några blunders men det får man ju räkna med, jag är ju i grunden bara en bra division 6-målvakt. Anton Viklund anslöt i vintras och har varit grym mellan stolparna. Senast kunde vi även ringa in Oliver Gustafsson som var tredjemålvakt IFK Göteborg för nått år sedan så förhoppningsvis för Virgos skull kommer jag inte behöva lämna avbytarbänken allt för ofta.

Är det någon i det egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

Jag blir ständigt imponerad av kvaliteten på spelarna i vårat lag. Många som är löjligt bra och förtjänar uppmärksamhet. Anton har som sagt varit grymt stabil, Carl-Oskar Andersson är en klass för sig och Erlandsson bli bara yngre och yngre. En kille som kanske inte är rubrikernas man är dock Veberöds finest, Oliver Jönewi. Killen gör fan inte ett enda fel och lyckades efter ca 25 Virgomatcher även vara med och förlora när vi torskade mot Jonsered i början av juni.

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

Cornelis Leckborn har ju verkligen hittat formen i Ahlafors. Tyckte Ahlafors slog lite för mycket långbollar när vi möttes och Leckborn kom i mitt tycke lite fel då. Men vi har ju även ett facit i hans målproduktion och den är både imponerande och utmärkande.

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

När vi ställde upp utan avbytare borta mot Qviding och spelade 3-3 så var det en sekvens i matchens slutskede som sticker ut. Qviding tilldelades straff trots att Qvidingspelaren sprang in i Nikkilä utanför straffområdet. Anton nöp straffen och i kontringen efter blir våran kille fälld på samma ställe utanför Qvidings straffområde och då blev det frispark. En frispark som vi dock prickade in och det kände som rättvis karma.

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Vi ser med tillförsikt fram emot hösten och jag tror vi kommer göra en stark andra halva av serien. Självklart ska det bli extra spännande med Qviding hemma på Mossen men även Frölunda ska bli kul att spöa när vi kan ställa upp med ordinarie lag.

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Jäkligt kul att Karsvall och Guldheden har fått till det. Det unnar jag dem. Sen går jag ju bara och väntar på den dagen då Landala passerar Mossens BK i systemet. Den dagen kommer.

Stort tack!

____________________________________________

Vi fortsätter med Älvsborgs tränare Westlund:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Som de flesta säkert vet så fick jag och Roger Lindgren efter sex omgångar ta över efter att dåvarande tränare lämnat föreningen pga olika orsaker. Vi har först och främst försökt få igång tempot på träningarna då laget var rejält i dåligt fysiskt form när vi tog över. Laget orkar nu mer och mer för varje match som går och detta tar vi med oss till höstsäsongen.

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Njae, Qviding kommer vinna denna serien. Jag tycker dock att VF har något riktigt bra på gång och hoppas de vågar fortsätta satsa på deras egna unga spelare.

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

Ingen speciell. I sista matchen mot VF visar alla en enorm kämparglöd och det hoppas vi fortsätter.

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

VF har några unga spelare som är väldigt pigga och kvicka.

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

Senast mot VF. ALLA jobbade tillsammans i 95 minuter.

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Vi ligger ligger nästsist. ALLA matcher kommer bli livsviktiga för oss men samtidigt en spännande utmaning.

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Tycker det är roligt att det går bra för Adej Hayek, tidigare ÄFF, nu i Kållered SK.

Stort tack!

_____________________________________________

Dags för Gunnilses tränare Sjöqvist:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Går stadigt framåt. Turbulent med mycket spelar in och ut och ett omklädningsrum som saknat en riktig balans. Nu är det en jävligt fin stämning där vilket underlättar arbetet enormt. Samtliga spelare och ledare har verkligen gjort ett hästjobb under våren för att lägga en grund vi kan stå på och växa ur.

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Skulle väl vara Qvidings fina facit som sticker ut. Annars tycker jag Kozara har ett bättre lag än tabellen visar. I övrigt ganska väntat.

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

Vi jobbar oerhört mycket med kollektivet så du får ett tråkigt men korrekt svar – laget för jaget.

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

Finns oväntat många bra centrala mittfältare den här säsongen. Qviding, Ahlafors, Landvetter och Frölunda sitter alla på en eller två.

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

Positiv – avsluta inför uppehållet med tre raka givetvis. Negativt – Fastan. Oväntat bökigt att få ihop. Kombinera fasta med ovanligt hög temperatur så är det lätt att förstå att prestationen inte är maximal.

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Tar en match i taget, finns inget lag vi mer eller mindre vill slå. Går alltid för trean oavsett vilka som står på andra sidan.

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Vet inte huruvida det går inom ramen av lokalfotboll längre men, Hisingsbacka, givetvis. Gladdes med dem efter den starka öppningen, nu är det de omvända. Oerhört starkt och roligt att slå Utsikten och få kvala till svenska cupen! Hoppades att det skulle vara vändningen men Trollhättan satte slog snabbt hål på det. Håller tummarna för en stark höst.

Stort tack!

_______________________________________________

Vi avslutar med Kongahällas Nilsson:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Vårsäsongen vill vi i IKK nog bara lägga till handlingarna. Vi avslutade helt okej med tre segrar på de fem sista matcherna. Starten eller rättare sagt de sex första matcherna var usla. Sex torsk och TOK-sist. Men vi har på något sätt alltid trott på att det skulle vända så nu har vi fått in lite självförtroende och lugn i klubben efter avslutningen. Vi visste att det skulle bli tufft och hålla sig kvar i serien, speciellt efter spelartappen, men nu efter avslutningen på våren har vi iallafall gett oss själva en ärlig chans att kriga för ett nytt kontrakt till hösten.

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Serien ser väl ut ungefär som man hade tänkt sig. Qviding och VF i toppen där ett par lag jagar och resten av serien är ett stort getingbo där alla i princip kan slå alla. Så inga större överraskningar!

Hur har din egna vårsäsong varit?

Min egna vår får väl ses som godkänd, missade de två första matcherna pga avstängning men sen dess har jag försökt och hjälpa laget till att ta poäng. Vi är rätt begränsade och tunna så man får göra det bästa av situationen och jag tycker både jag och hela laget har puttrat på helt ok det senaste ändå. Kul med ett par straffmål för egen del.

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

Holken (vår målvakt) måste man ju alltid hylla för han håller oss alltid kvar i matcherna och är strålande i målet varje match. Vi har väl släppt in mest mål i serien och ändå är han bäst i laget, det säger väl de mesta. Frane är också en magisk spelare som har gjort att vi har kunnat etablera anfall i matcherna när vi blir tillbakatryckta, han är och var en stor nyckel till att vi plockade de poängen vi gjorde i slutet.

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

Jag väljer de två som kampas om skytteligan. Robin och Conne som sporrar varandra och öser in mål år efter år. Sen finns det en hel drös spelare i VF som är fina där t.ex Bryan och Pascal sticker ut.

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

När Frane avgjorde i slutet mot Virgo och vi kände att det kanske kan bli lite stolpe in för oss denna säsongen ändå. Det var otroligt viktiga poäng, precis som alla de tre segrarna vi tog var.

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Det är alltid kul att möta ens kompisar så ser speciellt fram emot att möta gubbarna i VF och Conne i Ahlafors bland annat. Fast varje match under hösten kommer bli som en final för oss men då sticker väl de två matcherna ut lite kanske.

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Nä inget speciellt så, har mest koll på lagen här runt omkring Kungälv så kan väl bara säga att det är kul med Ytterby som går rätt fint i femman. 

Stort tack!

Tack för ett fortsatt fint arbete med bloggen!

 

Bloggen tackar självklart Johan, Peter, Joel och Jesper för att de tog sig tid och önskar alla en trevlig sommar!

 

/Rasta