Vi fortsätter skicka ut intervjuer och nu är det dags för en till 6C-dos!

Denna gången bjuder bloggen på följande: Felix Bellak (Azalea BK), Gustav Dovstad (SK Argo), Erik Entin (AIF Göteborg) och Peter Ericsson (Slottsskogen/Godhem IF)!

 

Vi inleder med ABK:s Bellak:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Vi kommer från en serieseger i 7:an förra säsongen och laget kändes laddat. En svajig försäsong men som spontant kändes bättre än våra konkurrenters så kom vi laddade till första matchen. Där spelade vi uselt och stämningen började sjunka. De kommande matcherna spelar vi lite bättre men har otroligt svårt att göra mål, detta till stor del eftersom vår poängkung från förra året befinner sig på annan kontinent. Spelet kommer dock mer och mer och vi börjar spela bättre och bättre och till slut börjar även segrarna trilla in. Efter den vacklande inledningen kan vi nu avsluta säsongen med fyra raka segrar och ett betydligt mer effektivare spel. Bådar gott inför andra delen av säsongen!

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Känns rätt så väntat egentligen med FC Linné och Tynnered i topp. Där någonstans hade vi hoppats på att vara med, men vi har inte gett upp slaget om direktplats. Känns hursomhelst rättvist att Linné leder. Klart bästa laget vi mött i serien. Resten av lagen känns relativt jämna spelmässigt och känns som att alla kan slå alla.

Hur har din egna vårsäsong varit?

Liksom lagets så har den väl varit upp och ned. Jag inledde säsongen i vanlig ordning som mittback och har väl nästan spelat samtliga matcher och samtliga minuter. Några mindre bra ageranden och lite för lite mål framåt på fasta. När sedan en av våra anfallare skadade sig så snackade jag och Juhlin d.ä. om att flytta upp mig, något som jag själv var otroligt positiv till (alla mittbackars stora dröm). De 3 av de 4 sista matcherna inledde jag som anfallare och fick bra utdelning, åtminstone mål och vinstmässigt med 3/3 i både i vinster och mål, samt en liten personlig nytändning. Skulle nog ge mig själv 3/5 sett till hela säsongen.

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

Lagets stjärnskott är utan tvekan Eric Bäckström. Något måste han ha käkat i Haparanda, för den formen han har varit i är något helt annat! Enligt mig seriens bästa mittback.

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig? 

Theodor Sandklef i FC Linné är jäkligt bra, kort och gott. Känner honom sedan tidigare men har inte sett honom vara så dominant som han är nu. Kändes fint att sänka honom innan han sticker till bättre divisioner!

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

För mig är det rätt självklart, 1-0 segern mot Önnered. Där och då vände vi säsongen vill jag hävda. Vi slet som djur och till slut så fick vi utdelningen vi väntat på. Sedan dess har det rullat på, men oj så viktig den segern var.

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Jag sticker dessvärre för utbytesstudier i Sydkorea – Seoul, och missar således nästan samtliga matcher. Men OM jag skulle lirat så är det solklart ö-matchen i slutet av augusti mot Vrångö på en lördag. Det kan bli en superkväll!

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Jag har flera vänner, och kanske några ovänner, i Gårda BK som jag önskar all lycka till! Sedan är det nog inga jag lider med, i så fall Proletären som verkar få tufft att överleva. Styrkekramar till dom!

Stort tack!

Stort tack för en grym blogg som jag kommer fortsätta följa i Seoul! Tack!

___________________________________________________

Vi fortsätter med Argos Dovstad:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Upp och ner. Inledde knasigt med två raka förluster, därefter var det 13 poäng av 15 möjliga med ett riktigt fint spel, för att sedan gå 5-6 matcher utan en enda poäng. I slutet har vi varit att vi usla. Alltså riktigt dåliga. Vi måste rannsaka oss själva under uppehållet och hitta tillbaka till den gamla storformen.

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Tycker serien överlag håller bra klass, finns fina spelare i varje lag. Svårt att nämna något annat än F.C. Linné. Det känns om de har världsspelare på varje position. Hur många landskamper har spelarna tillsammans? 450?

Hur har din egna vårsäsong varit?

Min säsong har varit som resten av laget. Hade en bra period i början men har i slutet varit helt nere i källaren som resten av laget. Dock ska jag hem till Blekinge under sommaren och äta extrema mängder fetaost så förhoppningsvis kommer jag tillbaka med ny energi.

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

Vår målvakt Robin Staaf har inte haft det lätt. Vi har vissa matcher släppt till många chanser, ändå gör han ett kanonjobb och är ofta lagets bästa spelare trots insläppta bollar. Robin är också den enda som backat mig när jag försvarat Ola Toivonens startplats i landslaget.

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

Linnés målvakt Wamid har imponerat på mig, dels för sitt spel men också för sin obskyra alkoholkonsumtion på Avenyn. Den gossen har inga gränser. Önnered har också några riktigt fina spelare.

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

Fredrik ”Rasta” Airosto gjorde mål (i en match, med motståndare och sånt!). Det känns som att en sådan sak bara händer en gång i livet. En annan rolig detalj jag noterat är att Mathias Sondell inte har träffat mål med sina frisparkar sedan 2013. Det är imponerande.

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Jag ser fram emot alla mysiga kvällsmatcher på Gröna Vallen.

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Håller alltid tummarna för Majornalagen.

Stort tack!

___________________________________________________

Vi går vidare med AIF:s Entin:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

I likhet med förra året så har vi inte alls haft en bra inledning på säsongen. Vi hade en väldigt tuff inledning där vi mötte många förmodade topplag i serien, gjorde bra insatser men inte riktigt hade effektiviteten framåt eller vitala domslut med oss. Efter det har vi haft lite manfall och tvingats byta lite väl mycket i startelvan och inte riktigt hinna spela in oss innan uppehållet.

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Ungefär som väntat.

Hur har din egna vårsäsong varit?

Godkänt första halva innan jag skadade mig och missade sista 4-5 matcherna.

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

Johannes som mittback har varit vital, och har lite av alla egenskaper som mittback vilket gör att man kan spela lite vem som helat bredvid honom och det funkar. Har varit kännbart när han saknats på slutet. Joel är en pådrivare på mitten i Joey Barton anda som alltid är nyttig för laget.

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

SG-97 har en målvakt som har ett tillslag som påminde om den tyska 88 mm luftvärnskanonen när han avfyrade med kraft och precision!

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Med tanke på att jag har miss mycket nu och har en abstinens utan dess like så ser jag fram emot alla drabbningar.

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Nej, som man bäddar får man ligga!

Stort tack!

__________________________________________________

Vi avslutar med SG:s tränare Ericsson:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Inför den här säsongen har vi tränat mycket mer och framförallt mer fysik och teknik, som var den viktigaste biten i laget. Vi såg mycket fram mot seriestarten där vi kände att vi redan då kunde visa att vårt lag är något att räkna med. Men redan i första seriematchen mot Pushers BK saknades stommen i laget p.g.a en halsflussepedimi i laget där tretton man var sjuka. Och en mycket sur 1-2 förlust och vi var nere i gungning redan i första matchen. Men vi har byggt upp en jäkligt go lag och klubbkänsla i vår grupp att aldrig vika ner sig och fortsättningsvis i serien känner vi att vi blir bättre och bättre. Okej några sura förluster mot bättre lag för dagen är väl helt okej. Som nykomlingar i år och med många unga killar runt 16 år får vi vara väldigt nöjda med sju segrar på tolv matcher. Samt att vi är det lag som gjort flest mål tillsammans med FC Linné.

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Det var ju många spekulationer inför seriestarten vem som tillhörde toppen och botten. Tycker ändå att FC Linné är det bästa laget p.g.a av sitt snabba och enkla spel, alla vet vad dom skall göra och då vinner man. Tycker nog att vi i SG borde vara en av de positiva överraskningarna. Den negativa överraskningen är väl att Fröjden ligger på en femteplats i nuläget. Det är väl det laget som spelar den bästa och finaste fotbollen i division 6C.

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

Är svårt att ta fram några egna som utmärkt sig mer än andra, där vi jobbar som ett lag , och ett kollektiv är nummer ett hos oss. Lyfter ändå fram våra unga spelare födda -01 som lyft laget med energi, speed och stora kvaliteer på fotbollsplanen. Joakim Ericsson, Felix Gustafsson och Giovani Lupu är målskyttar. Men ändå väldigt duktiga i det defensiva spelet. Abdirahman Mohamud har gjort hela sju mål som mittback. Khadar Egge som infört en vinnarmentalitet i laget sedan hemkomsten från England. Alejandro Bernardi från Mexiko är en stor tillgång på mittfältet med sitt spelsinne och teknik.

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

Helt klart Naser Rahimi och Magnus Svantesson i Fröjden.

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

Personligen gillar jag dom tuffa och svåra matcherna. Men proppen ur mot Proletärens FF med tre mål på de första åtta minuterna kändes skönt och var viktigt för laget och en storseger med 13-0. Men bortavinsten mot AIF Göteborg var nog den skönaste efteråt. Vi leder med 3-0 , tappar till 3-3 p.g.a bekvämlighet men lyckas göra 4-3 precis innan domaren blåser av.

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Givetvis är det Azalea som alltid är det tuffa motståndet, men som man alltid ser fram mot. Janne Juhlins jobb med sitt nya unga a-Lag är imponerande och är ett lag att varna för i höst.

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Tycker det är kul att IK Zenith i division 5A är i topp. En förening som tar fram många unga talanger tack vare en bra ungdomsverksamhet. Samt Dalen/KFFs framfart i division 4B är imponerande. Lider väl inte med något speciellt lag, men tycker ändå det är tråkigt med lag som inte får ihop det och tvingas lägga ner eller hoppa av serier.

Stort tack!

 

Vi tackar självklart Felix, Gustav, Erik och Peter för att de tog sig tid och önskar alla en trevlig sommar!

 

/Rasta