Vi kör på med lite fler intervjuer och riktar in oss på 7A och 7B:

Från 7A hör vi vad följande personer har att säga om vårsäsongen: Jonnie Pettersson (Hermansby IF), Magnus Hall (Rödbo IF) och Morten Eriksen (Kareby IS).

Från 7B har bloggen snackat med BK Skottfints Daniel Åman.

 

Vi börjar med HIF:s Pettersson:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Vi har skapat en väldigt bra grund inför kommande år när det kommer till spelare i föreningen, och vi fortsätter att öka i antal för varje vecka som går nästan så det är positivt. Spelet har stundtals varit riktigt bra och vi har börjat hitta positioneringen i försvaret men orkar inte i 90 minuter, så där krävs förändring inför hösten. Så även om vi kanske inte har fått med oss resultaten så blåser det ändå positiva vindar Hermansby!

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Njae, där ser väl det mesta ut som vi trodde på förhand. Kom dock att tänka på en match där motståndarna tänkte använda spelare som inte tillhörde dem utan kom ifrån lag högre upp i divisionerna. Hoppas förbundet tar tag i detta då vi inte var det enda laget som påpekat detta.

Hur har din egna vårsäsong varit?

Efter 2 år som tränare i Kongahällas P-03 Och U-15 Så känns det roligt att vara tillbaka i seniorfotbollen igen. Våren har fokus mest varit på att få in spelare till laget och skapa en grund och det har vi uppnått. Själv spelar jag inte, utan står mest med ibland som nödfall om det skulle bli 4 skador.

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

Finns många bra spelare i Hermansby som gjort det väldigt bra. Så vill helst inte singla ut någon. Men kan säga det att det är väldigt skönt att Marcus (Makkan) Karlsson är tillbaka i Hermansbymålet! De räddningarna han gör är helt sjuka emellanåt, och han har hållt ner siffrorna flera matcher. Det va det stora frågetecknet i början på säsongen. Där vi fick ställa en spelare i mål som gjorde det riktigt bra dock.

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

Då jag är hyfsat ny i lokalfotbollen så har jag inte så god kännedom om de olika spelarna. Så mitt fokus har mest legat på det egna laget så här i början. Gunnared hade en bra gubbe på anfallet som bollen alltid gick genom med gött snack! Där han tex valde att inte spela på våran ena mittback en stund då han var skadad och kunde inte springa. Sånt gillar vi!

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

Svårt att plocka fram ett ögonblick. Men första vinsten borta mot Cruz Azul med mål i minut 89 var riktigt skön. Sedan vinsten hemma mot Kareby var väldigt viktig!

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Ja, vi börjar med en bortamatch mot Rödbo där vi ska revanchera oss från förlusten senast på en mycket tveksam straff!! Mötena mot topplagen ser jag väldigt mycket framemot med, där vi ska visa vad vi går för till hösten! 

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Roligt att de flesta Kungälvslagen gör det helt okej i sina serier!

Stort tack!

__________________________________________________

 

Vi fortsätter med RIF:s Hall:

 

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Blandat, vi har spelat bra många matcher men haft svårt med sätta våra chanser. Vilket har lett till poängtapp i matcher vi hade kunnat vunnit. Men annars ett helt annat Rödbo i år, vilket är väldigt roligt att se. Betyg Godkänt.

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Ganska väntade resultat faktiskt. Jag tippade Lekstorp som etta innan serien började och håller fast vi det. Negativt måste jag ändå säga är oss själva, hade hoppas på att vi hade haft lite bättre häng på topplagen.

Hur har din egna vårsäsong varit?

Det startade i april. Första matchen mot Celtic på ett Heden som var ospelbart. Skadade knät och har egentligen vart borta hela säsongen efter det, spelat de två sista matcherna ca 30 minuter var. Så satsar på vara tillbaka efter uppehållet.

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

Två stycken spelare, Fredrik Strinnås och Mike Le Breton, båda nya för säsongen. Fredrik, en ung spelare som tagit för sig ordentligt. Spelat till sig en ordinarie plats i våran trebackslinje och gjort det fantastiskt bra. Mike (mittback), en tuff engelsman som går in hårt i närkamper men som också är en smart fotbollspelare, värderar många situationer på plan väldigt bra.

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

Det är lätt säga Bijan Ghaderi, men jag väljer faktiskt en annan Gunnaredspelare, Abdul Rahman Jebnoun, som besitter fina kvalitéer på deras innermittfält.

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

Första matchen mot Celtic, 2-2. vänder matchen med 10 man från 0-2 till 2-2. Mike sätter dit bollen med en minut kvar att spela.

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Derbyt mot Hermansby, alltid roliga matcher. Men också revanschmatcherna mot Geesguud och Lekstorp.

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Självklart har jag koll på min moderklubb GFF. Ligger tvåa i division 4B, hoppas självklart att de går upp i år. Den klubben jag lider mest med är självklart Lärje-Angered. En klubb som fostrat extremt duktiga fotbollspelare och som varit viktig för alla runt omkring Angered. Att de fick lägga ner sin verksamhet tycker jag var extremt tråkigt!

Stort tack!

________________________________________________

 

Vi går vidare med Karebys Eriksen:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Lärorik på många sätt.

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Serien i helhet. Vi hade förväntat oss många lag där man ”tjongar” iväg bollarna till någon tank där framme, men icke sa Nicke. De flesta lag vi möter är spelande lag som gärna vill äga spela. Jätterolig överraskning även över nivån på lagen. Kul. 

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

De yngre 02/03:or som har fått chansen har utmärkt sig positivt.

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

Tror nummer 19 i Gunnared. Riktigt bra center. Hade inte Gunnared haft honom så vore det ett helt annat lag.

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

Premiären på Kareby Hed på Skärtorsdagen. Kallt och ruskigt väder, men närmare 200 personer dyker upp för att följa detta efter närmare tio år utan seniorfotboll i Kareby. Och när lagets yngste Ola (född 2003) lägger en smörpassning till lagets näst yngsta Emil (född 2002) och första målet även sitter då är känslan god.

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Hermansby längtar vi till. Hoppas vi har växt tillräckligt för att ge dom en riktig tuff match.

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Tja du, får man nämna oss själva? Lider lite med oss efter sex uddamålsförluster under våren…

Stort tack!

______________________________________________

Vi avslutar med Skottfints Åman:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Försäsongen var väl ingen hit i varken väder eller resultat i träningsmatcherna. Närvaron blev dock bättre ju närmare våren och seriepremiären vi kom. En massa spännande nyförvärv tillsammans med den stomme som lyfte oss resultatmässigt i höstas. Vi börjar första fem matcherna med bara segrar, men då har vi bra närvaro och kontinutet. Matcherna efter det kommer vi inte upp till samma nivå samtidigt som att vi saknar många spelare i fel matcher. Borta mot Järnbrott saknades långt över halva laget. Vi har haft stora problem med målskyttet trots att vi skapat otroligt mycket målchanser i alla matcherna. Förlusterna hemma mot Solväders och Käringön har vi tillräckligt med chanser för att kunna göra 4-5 mål i respektive match, men vi kommer inte upp i den prestation som krävs. Vi skapar massa chanser även de perioderna vi har motgång och det är väl också en styrka.

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Klassisk division sju får man nog säga. Dagsform och vilka spelare som finns tillgängliga avgör oftast resultaten. Alla kan slå alla. Järnbrott har gjort det väldigt bra och har också kunnat gå runt på samma manskap i de flesta matcherna. Positivt är väl att ingen dragit sig ur än mer än Positivum innan säsongen. Negativt vet jag inte, men jag är förvånad att Hjuvik ligger där de ligger. Hjuvik var ett av de bättre lagen under våren förra säsongen. Jag minns också hur segervissa de var innan matchen på Bravida Arena i år.

Hur har din egna vårsäsong varit?

Ordförandeskapet och driva hela föreningen tar sin tid. Är glad för den nytändning och intresse som föreningen fått i samband med flytten till Bravida Arena. Jag har försökt att bara vara tränare, men när man spelat fotboll i hela sitt liv så är det klart man blir sugen på spel ibland med. I år har det blivit en match från start och fem inhopp. Blir nog lite mer spel under hösten då vi kommer ha ett andralag.

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

Jag förespråkar en passningsorienterad fotboll där vi skall spela oss ur pressen. Jämfört med förra året så har vi i år en mycket stark centrallinje. Målvakt Dahl har räddat straffar och gjort insatser som gjort stor skillnad för laget. Laget har hållit nollan fyra gånger i årets seriematcher under våren. Då skall man veta att Skottfint inte hållit nollan i seriematcher under varken 2017 eller 2016. Lagkapten Christoffer Petersson har varit kapten i försvarsarbetet och är nog bland de spelarna med högst lägstanivå. Tyvärr flyttar ”Cigge” till Danmark under hösten och det är ett avbräck för oss. På mittfältet och balansspel går det inte undvika att nämna nyförvärvet Johan Karlsson som gett oss bolltrygghet och bra balansspel när vi sätter understödet. Johan är även målfarlig när han fyller på framåt och avrundade vårsäsongen med fem mål. Framåt får jag nämna Gustav Nilssons targetspel samt André Klints fart och teknik.

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

Inte speciellt någon som sticker ut, men Solväders FC har många intressanta spelare. Synd bara att disciplinen inte är den bästa och det är alldeles för många onödiga kort.

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

Får nog vara 8-0 hemma mot Rambergets SK och den varians vi visar i målskyttet. Julio Martinez drar in en frispark som liknar den som Kroos satte mot Sverige och Viktor Paulsson får en drömträff i krysset från 25 meter som betydde 8-0.

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Det är nog alla returmöten mot de lagen vi inte gjort bra prestationer eller saknat massa folk. Eftersom vi saknade så många spelare i seriefinalen mot Järnbrott så är det väl främst där vi vill ha revansch.

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Tycker det är kul att det går bra för klassiska lokalfotbollslag som både Gårda BK samt Guldhedens IK. Kan vara kul att se Gårda BK igen i det nationella seriesystemet. Jag hoppas alla lag som haft en tuff vårsäsong biter ihop och vänder skutan. Hoppas före detta Skottfintspelaren Kenneth Lindfors hos Hisingskollegan Finlandia/Pallo IF får en mycket roligare höst än vårsäsong.

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart Jonnie, Magnus, Morten och Daniel för att de tog sig tid och passar på att önska alla en trevlig sommar!

 

/Rasta