Här kommer ett gäng 4B-intervjuer till:

Bloggen insåg precis att det råkade bli dubbla intervjuer från serieledarna Dalen/KFF då tränare Joakim Ahlgren redan varit med men det får ni leva med!

Här kommer iallafall Jim Olli (Dalen/KFF), Adam Reggiani (KF Velebit), Christian Bevenäs (Mölnlycke-Sjövalla) och Filip Nilsson (IF Mölndal)!

 

Vi börjar med Dalen/KFF:s Olli:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Serieledning efter 13 omgångar och en som vanligt go Dalen-stämning på Vallen! Vi har haft bra och dåliga omgångar där spelet inte stämt men vi har tagit alla tre pinnar, tycker att vi känns väldigt stabila över hela plan. Vi är ett gäng som kan division 4 i laget och jag tror att den rutinen har hjälpt till när matcherna står och väger. Sammanfattar med att vi är nöjda poängmässigt men spelmässigt har vi ett eller två steg till att ta.

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Serien är alltid svår att tippa innan året drar igång och det är svårt att veta hur trupperna ser ut från lagen som åkt ur division 3. Men tycker att matcherna mot Kärra, Velebit och GFF varit tuffast hittills och jag tror att det är någon av oss fyra som tar hem det. De laget som jag trodde mer på är Mölndal. De har tidigare haft ett fint spel som inte finns där i år, tror på en tuff höst!

Hur har din egna vårsäsong varit?

Upp och ner, men enligt Kentas strömmingar är den godkänd så säger godkänd! Personligt mål är att stå som segrare i skytteligan mellan mig och Mange-Mange. En låda öl i potten som man vill få serverad, om han rycker snart får jag se till att räkna mål under träningarna… 

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

Vill lyfta fram Jakob Ärnlöv som gör sin första säsong som senior och har gjort det grymt på mittfältet. Kom upp i vintras och har spelat till sig en ordinarie plats under våren, grym lagspelare!

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

Alltid lika roligt att få nämna Monstret i Mölnlycke IS som har ett av seriens bästa smeknamn. Han gör sällan en dålig match och alltid tung att möta, speciellt på fasta situationer.

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

Det är 1-0 målet mot Eriksberg hemma där Johan drar iväg en riktig sorkdödare med sitt vänsterben som mest brukar agera stödjeben annars. Ett skott som rullar in retfullt nära stolpen och en målvakt som är bländad av solens strålar. Målet omskrivs senare i Mölndals Posten som en riktigt raket och ett drömmål!

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Det ska bli sköj att dra igång efter ett väldigt långt sommarlov och vi startar direkt mot Velebit. Vi blev utspelade i förra matchen av ett väldigt duktigt och bra Velebit så vi vill självklart ha revansch i höstens match.

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Inte vad jag kan komma på men jag tycker att det roligt att det är ett större intresse kring fotbollen i Göteborg och att t.ex. GP sänder matcher höjer temperaturen.

Stort tack!

______________________________________

Vi fortsätter med Velebits Reggiani:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Tycker att vi ändå gör en helt ok vår, men vi slarvar bort några poäng i vissa matcher där koncentrationen inte är på rätt plats.

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Tycker det är ganska jämna lag i toppen och roliga matcher att spela! Positiva överraskning enligt mig är ju helt klart Öckerö som jag tyckte spelade riktigt fin fotboll.

Hur har din egna vårsäsong varit?

Den har väl inte varit vad man hade önskat ! Kroppen är inte samma som när man var ung och matchvikten har ju varit lättare . Men jag tuggar på och skall försöka göra ett par mål i höst !

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

Det finns ju två spelare som varit fantastiska och det är Ante Ukalovic och våran frälsare Igor Utkovic. Igor är helt klart seriens bästa spelare KLASS. Sen vill jag lyfta fram Roberto våran unga virvelvind på kanten som jag tror vi kommer se högre upp i seriesystemet mycket snart.

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

Kommer inte ihåg vad han heter men Finlandia har en central mittfältare som var riktigt bra emot oss i cupen, sen när vi mötte dem i serien satt han på bänken! När han kom in var han lika bra igen så det är ju helt klart en av mina favoriter. Undrar vad tränaren önskar sig av sina spelare om han är bänkad? Och så givetvis min gamla anfallspartner Sudo. Han är som vinet, blir både snyggare och bättre med åren .

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

Oj svårt , men det måste bli Frälsarens alla avgörande mål ! Man blir lika glad varje gång men det är ju väntat att Igor stiger fram när vi andra inte levererar!

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Ja, vill ha revansch mot några lag men de nämner vi inte här så de blir för taggade.

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Semberija! Är jävligt kul att de är med och slåss i toppen. Hoppas verkligen de tar sig upp! Sen lider jag med att Lärje har försvunnit, ett klassiskt lag !

Stort tack!

_____________________________________________

Dags för Mölnlycke-Sjövallas ena tränare Bevenäs:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Mölnlycke IS-Sjövalla FK vårsäsong är väl lite av en missräkning. Varit en del omstruktureringar i laget på tränarsidan där jag och förra årets tränare Daniel Berntsson kom in efter halva säsongen då laget gick tungt och var utan självförtroende. Riktigt bra avslutning och det tar vi med oss till hösten då alla lag får se upp med oss. Tycker att domarna har höjt sig ett snäpp i år.

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

I serien trodde jag väl att GFF skulle vara i topp. Negativa överraskningar är väl att våran grannförening med två juniorlag under sig inte kan få ihop lag pga skador alternativt inte flyttar upp de yngre spelarna. 

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

Positivt för vårt lag är att våra äldre hela tiden hjälper de yngre att bli bättre. Elias (född 2001) har tagit stora kliv. Oscar Berntsson (född 2000) kommer bli duktig för oss. Navet och kärnan i Mölnlycke IS är bröderna Williamsson som med deras inställning, attityd och vilja sätter sin prägel på laget och våra träningar.

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

Tycker alla lag i serien har ett par riktigt duktiga spelare, men GFF:s Teodor Nastevski har ett grymt driv och mkt bra fot.

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

Derbyt mot MIF med mycket folk och alla lagens ungdomslag på plats sitter kvar på näthinnan. 

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Till hösten tror jag vi kommer vara laget som är tuffast att möta och det kommer bli kamp hela vägen t o m oktober. Vi ser fram emot att få möta Björkö hemma och de vet varför…!

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Gläds med Fässbergs IF och även SG/97 som är klassiska föreningar som verkar fått ordning på det mesta. Tråkigt att vårt egna division-6 lag går tungt men hoppas att de inte drar sig ur. Lider med Härryda IF med då truppen där är tunn och skador med mera sätter stopp för en högre placering. Ser fram emot hösten och mer referat från denna grymma blogg!

Stort tack!

_____________________________________________

Vi avslutar detta svep med IF Mölndals Nilsson:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

I det stora hela får våren ses som en besvikelse för oss. Vi hade velat vara med högre upp i tabellen men har bara oss själva att skylla. Vi inledde serien bra men hade sedan en tung period med fem raka förluster som kostade många poäng. Avslutade våren på ett bra sätt i varje fall med poäng i de tre avslutande matcherna.

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Tycker serien känts väldigt jämn sedan starten med många kryssmatcher och där alla kan slå alla. Bara att lyfta fram Dalen som gått enormt starkt och leder ju serien överlägset. Hade räknat med att se dem i toppskiktet men medan de flesta lagen slagit varandra har de bara fortsatt vinna.

Hur har din egna vårsäsong varit?

För egen del har väl våren varit lite upp och ner. Har blandat och gett som hela laget i stort. Första året jag fått vara kapten vilket är riktigt kul och på så sätt försökt ta ett större ansvar i laget.

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

I det egna laget vill jag lyfta fram Ackim som gjort det mycket bra och är ständigt ett hot för oss i anfallspelet med sin snabbhet och teknik. Vill även lyfta fram Anton Johansson (född 01) som spelat i stort sett alla matcher, på flera positioner och gör det riktigt bra.

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

Det finns några som utmärkt sig i serien men om jag ska välja en så blir det Albert Hansson i Donsö som gjorde hattrick mot oss (tyvärr) och leder skytteligan. Riktigt löpstark och skicklig anfallare.

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

Om jag får välja ett ögonblick under våren som sticker ut särskilt så är det nog när jag får sätta dit 2-2-straffen i slutminutrarna borta mot Mölnlycke IF efter att ha blivit upphakad i straffområdet. Vi hade inlett matchen dåligt och låg under 0-2 i paus. Men visade bra karaktär och reste oss i andra halvlek. Bara en poäng men nog så skön i det läget.

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Jag ser med spänning fram emot hösten då vi brukar vara ett starkt höstlag. Om det är en match man ser fram emot lite extra är det nog matchen borta mot Dalen som är obesegrade på hemmaplan hittills i år. Vi vann där ifjol så varför inte i år också?

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Följer egentligen inte så många andra lag nära i lokalfotbollen, men håller ett litet öga på Solängen då och då i och med att jag inledde karriären som sexåring i den klubben. Kan konstatera att de nu mera ligger på en trygg mittenplacering i 6B och det kan jag ändå glädjas med då a-laget är relativt nystartat.

Stort tack!

Ha en go sommar!

 

Bloggen tackar självklart Jim, Adam, Christian och Filip för att de tog sig tid och passar på att önska alla en trevlig sommar!

 

/Rasta