Vi öser på är och är tillbaka i 5A!

De som intervjuas denna gången är inga mindre än Björn Sjösvärd (Romelanda UF), Damir Mehic (Angered MBIK) och Dennis Nithander (Partille IF FK)!

 

Vi börjar med RUF:s assisterande tränare Sjösvärd:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Både upp och ner. Vi fick en ganska bra start på serien och kände att vi var bra med. Nu på slutet har det gått lite sämre. Inför säsongen kände jag att vi borde vara ett mittenlag, så tabellplaceringen motsvarar väl ganska väl det man kan förvänta sig av oss sett till truppens storlek, träningsnärvaro och så vidare. För att vara helt nöjd skulle jag dock velat ha i alla fall en seger till. I den näst sista matchen mot Bosona (2-2) hade vi massor av chanser att avgöra och i den sista matchen mot Angered (förlust 4-3) ledde vi faktiskt med 0-3, även om Angered i ärlighetens namn var det bättre laget.

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Att Zenith skulle vara med i toppen hade jag aldrig trott! Återstår att se om de håller hela vägen. I botten hade man kanske trott att Öjersjö skulle vara med lite högre upp. Men vi vet ju från förra året att man aldrig kan räkna bort dem…

Hur har din egna vårsäsong varit?

Haha, väldigt annorlunda! Vi har haft väldigt många spelare som av olika anledningar (nyss hemkomna från långresor, återkommande förkylningar, skadeproblem…) inte varit redo för 90, eller ens 45, minuter. Detta har gjort att jag spelat flera matcher som yttermittfältare. Jag har varit målvakt i hela mitt liv sedan den första träningen och har endast gjort någon enstaka träningsmatch på annan position tidigare, men i år har jag till och med startat ett par matcher som ytter. Jag är lite kluven till detta. Å ena sidan är det kul att prova något nytt, men å andra sidan är det ju ett svaghetstecken för laget när jag kan gå in i startelvan enbart på grund av att jag är skadefri och orkar springa. Förhoppningsvis ska det inte behövas så många fler gånger, men behövs det så är det som det är. I vårens sista match blev det ytterligare en position då jag fick vara coach för laget då vår huvudtränare hade förhinder. Sammantaget får jag väl ge mig själv godkänt efter en märklig vårsäsong!

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

Det skulle väl vara Andreas Olsson och Patrik Persson (båda mittfältare), som jag tycker är de som varit jämnast i sina prestationer. Man vet att man alltid får ett gediget arbete från dessa båda herrar.

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

En jag har i färskt minne är Bosonas nummer 7, Haris Dedic. Finurlig yttermittfältare med bollen klistrad vid fötterna. Ställde till oreda i vårt försvar på egen hand! Sen tycker jag också att Ytterbys Steffen Hjort Sörensen är en oerhört skicklig fotbollsspelare.

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

Trots att det är ett smärtsamt minne är det svårt att inte lyfta fram debaclet hemma mot Zenith. Vi hade 1-0 i paus, inte alls orättvist. Sedan lyckas vi släppa fem (!) mål och dra på oss tre varningar inom loppet av sju (7) minuter i mitten av den andra halvleken. Världsrekord?

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Öjersjö hemma i samband med RUF-dagen! Det brukar alltid vara mycket folk då, och jag hoppas verkligen att föreningens barn och ungdomar ska få möjlighet att se Anders Svensson, Pontus Farnerud och Johan Karlsson på Romevi. Sen är det klart att derbyt mot Ytterby också kittlar lite extra.

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Eftersom jag spelat flera av mina lokalfotbollsår i Division 4A så tycker jag att det är roligt att Guldheden äntligen får göra annat än att harva i botten. Annars lider jag med alla lag som har det svårt att få ihop lag och tvingas lägga ner. Särskilt tråkigt är detta när det drabbar tidigare etablerade föreningar, som Lärje-Angered i år. Avslutningsvis är ju IK Kongahälla, min moderklubb, det lag jag följer närmast. Jag gläds åt att man äntligen fått ta några trepoängare och hoppas verkligen att laget ska spela sig kvar i Division 3!

Stort tack!

 

________________________________________________

Vi fortsätter med AMBIK:s målvakt Mehic:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Vinst i seriepremiären fort därefter kom skador och avstängningar i vägen. Blev trögt några matcher där de både blev oavgjorda matcher och förluster. Starkt av oss att komma igen med fyra raka vinster i slutet och hänger med i toppen!

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Zenith och Björndammen är väldigt imponerande i toppen. Jag är väldigt besviken på Öjersjö. De har en rätt bra trupp i femman.

Hur har din egna vårsäsong varit?

Min egna vårsäsong har varit upp och ner. Var med i premiären sedan skadade jag knät mot Romelanda och var borta i sex matcher. Var tillbaka mot Zenith och gjorde en dundertabbe. Men jag fick förtroendet från Frankie (tränaren) ändå och spelade upp mig de resterande matcherna innan uppehållet.

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

Hela laget. vi har ett väldigt ungt lag som kämpar på bra.

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

Ingen särskild.

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

Krigarinställningen och spelet i seriepremiären mot Öjersjö.

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Zenith och Björndammen. Två matcher där det hade varit skönt med revansch.

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Jag lider mest med Lärje/Angered som fick dra sig ur. Men också med Gunnilse IS som ligger på kvalplats neråt i trean. När man spelare där för några år sen så var möjligheterna i klubben mycket bättre.

Stort tack!

_______________________________________

Vi avslutar med Partilles målvakt Nithander:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Måste väl se den som godkänd. Vi visste att det skulle vara tufft med tanke på hur truppen såg ut. Men efter en jobbig start tycker jag att vi har börjat komma in i det allt mer, och nu känns det som vi kan stabilisera oss som ett mittenlag.

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Positiva är väl Zenith och Björndammen. Negativa är Ytterby som man trodde skulle springa igenom serien samt Bergum som värvat som ett topplag i division 4.

Hur har din egna vårsäsong varit?

Missade första och sista matchen innan uppehållet, vilket var tråkigt. Efter en liten trevande start där det riktiga bottennappet kom mot Romelanda, så har det gått ganska bra för mig de senaste matcherna. Så man får väl säga godkänt hittills.

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

Haha, avvaktar till efter säsongen för att svara på den frågan.

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

Har tyvärr för dålig koll på motståndarna.

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

Bortamatchen mot Älvängen, på typ matchens sista spark vid ställningen 0-0 får de ett bra läge där jag lyckas få fingertopparna på bollen och rädda ut till hörna via stolpen. Matchen slutade 0-0 och efter den matchen tog vi 10 av 12 poäng på de avslutade fyra matcherna. Kändes som vår dystra trend på hedersamma förluster bröts där.

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Derbyna mot Björndammen och Öjersjö. Öjersjö för det blir höstens publikmatch och de slåss mot oss i botten och BBK för att det blir första gången jag spelar ett derby mot Björndammen där de går in som favoriter.

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Håller tummarna att Kortedala inte åker.

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart Björn, Damir och Dennis och tackar för att de tog sig tid och passar även på att önska alla en trevlig sommar!

 

/Rasta