Här kommer mer från 6D!

Intervjuer med Vishnu Nair (Backatorp IF), Emanuel Kollén (Nödinge SK) och Gustav Bäck (Fotö GoIF):

 

Vi inleder med BIF:s Nair:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Efter en fjärdeplacering ifjol så har vår målsättning inför i år varit att ta ett ytterligare steg, alltså på allvar konkurrera om topp-placeringarna. När vi summerar vårsäsongen har vi tagit 23 poäng av 33 möjliga och ligger på en delad andraplats. Sett till tabelläge har vi motsvarat förväntningarna och fått det vi förtjänat, brasklappen är väl det spelmässiga där vi blandat och gett. De två sista matcherna tycker jag vi kommer upp i önskad nivå, men i tidigare matcher tror jag de flesta i laget är ense om att vi inte maximerat våran kapacitet. Vi har även haft avstängningar, skador och frånvaro av olika skäl men vi är givetvis inte annorlunda från något annat lag i serien ur den aspekten, dock så är ju kontinuitet en viktig faktor för att lyckas. Summa summarum en väl godkänd vårsäsong från våran sida där vi gett oss själva chansen att hänga med i toppstriden.

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Utfallet än så länge har väl ungefär blivit som jag och även bloggen förutspått. Att Vardar skulle göra anspråk på förstaplatsen var ingen större överraskning efter deras renovering inför säsongen, en stark trupp som vart oerhört jämna och skaffat sig ett bra försprång inför hösten. Sedan är andraplatsen ett getingbo med Neutrala/Backatorp/Västkurd/Hälsö som står på samma poäng, får se hur det utvecklar sig under hösten. Aningen överraskande att Hålta befinner sig på en jumboplats, spelade inte som ett bottenlag mot oss i en match som vi till slut vann med viss möda. Imponerade även förra året men har väl antagligen tappat en del nyckelspelare.

Hur har din egna vårsäsong varit?

Självkritisk som man är så ligger fokus oftast på det som behöver förbättras, tycker inte flåset är där jämfört med förra säsongen då jag jobbade över större ytor. Vill vinna fler dueller och skulle även vilja vara mer delaktig i offensiven och bidra med mer poäng. Även vart indisponibel i tre matcher vilket svider. Nu blev det väldigt negativa tongångar vilket jag inte vill måla upp en bild av, ska man kolla mer nyktert så har jag ändå förtroende från tränarna och tacksamt med speltid vilket ändå är ett intyg på att man är en tongivande spelare.

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

Det är ingen statshemlighet att våran eminente striker Achraf ”Ach” El Messaoudi är en spelare som gör skillnad, utan en målgörare är det svårt att vinna fotbollsmatcher och Ach har spetsegenskaper som skapar problem för alla försvar. Har förvisso svårigheter med sin beslutsfattning ibland men kompenserar för det med sin snabbhet, kraft och giftiga vänsterfot. Anton Johansson är en annan viktig kugge med sitt spelsinne och vassa tillslag. Vill även lyfta fram vårt mittbackspar Benjamin Bertrand och Erik Nguyen, oerhört stabila och trygga, påtagligt hur dynamiken förändras när någon av de är borta. Benjamin, Alexander, Ike och Melvin är några av de nyförvärv som anslöt till oss inför säsongen, samtliga har vart friska fläktar och gjort riktigt positiva avtryck. Vill även höja ett finger för våra duktiga juniorer som regelbundet är med och visar prov på stor potential. Nu lyfte jag nästan fram hela startelvan och skulle gärna nämna fler vilket visar på att vi främst är ett starkt kollektiv med bra pjäser i alla lagdelar.

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

Vardar, Neutrala och Västkurd hade samtliga en eller två bärande spelare som definitivt platsar i lag högre upp i systemet. Nu har jag inte stenkoll på namn men killgissar och säger att Ritter (målvakt?) och Njie (kapten?) imponerade när Västkurd pulvriserade oss.

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

Matchen mot Neutrala var minnesvärd, vi vänder ett 0-2 underläge och gör segermålet (3-2) i matchens slutskede. En annan match som sitter kvar på näthinnan är segern mot serieledarna Vardar, spräckte deras förlustnolla i en väl utförd match.

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Som tidigare nämnt åkte vi på en kölhalning mot Västkurd, finns självklart en revanschlusta där. Gäller även resterande matcher där det skedde poängtapp under våren (Knippla, Diseröd och Nödinge).

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Har ju fått en stor del av min fotbollsfostran i Hisingsbacka FC och gläds givetvis över deras framtåg de senaste säsongerna. Verkar gå lite tyngre i tvåan men ska ha en stor eloge för det de åstadkommit. Håller även tummarna för Kärra KIF som jag representerade ett antal år innan flytten till Backatorp. Huserar i mitten i 4B senast jag kollade och kommer förhoppningsvis klättra under hösten.

Stort tack!

___________________________________________________

 

Vi fortsätter med NSK:s Kollén:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Vi har spelat bra från och till. Varit med hyfsat i många matchen som vi förlorat med uddamålet. Vi har problem med att stänga matcher som vi borde vinna lätt men istället för att spela vårt spel anpassar vi oss till motståndet och låter de vara med i matchen igen.

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Nej några överraskningar skulle jag inte påstå mer än att det är tre ö-lag med i serien.

Hur har din egna vårsäsong varit?

För min egen del har det gått trögt, inte blivit så mycket mål som jag hoppas på och det är inte för det har saknats lägen utan det är jag som har varit oslipad i avsluten. När det gått trögt både för mig och laget har jag tappat lite intresset och inte orkat ta jobbet på planen som jag borde.

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

De absolut bästa från första halvan var Fotö borta som vi äntligen lyckas vinna.

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Ska bli kul att möta Hålta och Hisingen som vi inte fick möta denna halvan.

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Tycker la det är roligt att Rödbo lyckats lämna sista platsen i 7A för en gång skull 😂.

Stort tack!

______________________________________________

Vi avslutar med Fotös Bäck:

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong?

Väldigt dålig, började med tre träningsmatcher som aldrig blev av pga av manfall från oss och motståndare. Lägg till mycket sämre träningsnärvaro jämfört med förra året så har vi en soppa…

Hur ser du på serien i stort? Är det några positiva eller negativa överraskningar än så länge?

Ser ut som jag förväntade mig förutom att jag hade nog sett oss med fler poäng och högre upp i tabellen. Kul att se Hälsö med sin unga trupp gör de bra.

Hur har din egna vårsäsong varit?

Den har inte varit godkänd.

Är det någon i de egna laget som utmärkt sig under våren som du vill lyfta fram?

Emil Gustafsson var den mest tongivande spelaren innan han drog av sitt korsband

Är det någon spelare i motståndarlagen som utmärkt sig?

Finns en del duktiga spelare, kan inte namn direkt men Västkurds kapten på mitten är duktig.

Om du får plocka fram en sekvens eller ett ögonblick från våren, vilket skulle det vara?

Det måste väl vara Knippla borta där vi var bra och får ordentligt med utdelning! Annars har jag inte några jättesekvenser, en negativ kan väl vara i matchen där vi får en man utvisad efter att han frågat hur lång tid det var kvar av matchen, det konstigaste röda jag varit med om…

Om vi ser till hösten. Är det någon särskild match du ser fram emot och varför i så fall?

Hålta och Bosna är riktigt viktiga matcher, sexpoängsmatcher! Sen är derbymatcherna mot Knippla och Hälsö alltid roliga, mycket gnäll och kamp.

Om vi ser till alla serier i lokalfotbollen, är det några lag du gläds med eller lider med?

Nja inte direkt, men hoppas Hönö löser kontraktet. Stort tack för en härlig blogg och ha en go sommar! Ser framemot lite mera positiva bokstäver från Fotös läger till hösten!

Stort tack!

 

Bloggen tackar givetvis Vishnu, Emanuel och Gustav för att de tog sig tid och önskar alla en trevlig sommar!

 

/Rasta