Som bloggen rapporterat så har 6A-laget Bergsjö IF gjort klart med en ny tränare. Klubben tar in rutinerade Pelle Lagerqvist som ska agera huvudtränare tillsammans med Valon Hetemi som redan finns i BIF som spelande tränare.

Lagerqvist har meriter från Utbynäs SK i 5A (som han tränade 2017) och Lunden Överås BK ett par år tidigare när klubben låg i trean.

Bloggen tog ett snack med Lagerqvist om det nya uppdraget:

Du presenterades precis som ny huvudtränare (delat ansvar med spelande tränaren Valon Hetemi) i 6A-laget Bergsjö IF. Hur är känslan och vad har du för relation till just BIF?

Känslan är mycket god. Jag är taggad och det känns riktigt kul och inspirerande att få möjligheten att kunna bidra i en så klassisk förening som Bergsjö IF

Efter att ha tränat Utbynäs i 5A förra säsongen har du inte varit involverad i något lag under våren. Hur har uppehållet från lokalfotbollen varit? Abstinens eller skönt med en paus?

Det har faktiskt inte funnits någon riktig abstinens. Uppehållet var välbehövligt och skönt. Har varit roligt att kunna vara hemma lite med familjen och nog skönt för min sambo att kunna få lyssna på nåt annat än lokalfotbollsprat.

Har det funnits andra anbud under uppehållet?

Det var ett par klubbar som hörde av sig under försäsongen och ett par tränarkollegor som kollade av om man var intresserad att kampera ihop med dem. Hade det inte varit för att jag kände att jag behövde ett break så hade jag definitivt hoppat på något av dessa. Man är ju tacksam så länge iaf någon tror att man kan bidra med något!

Vad kan du tillföra Bergsjö IF på ledarsidan?

Efter att utföra en perfekt glidtackling på en grusplan i knickers en blåsig dag i mars är väl att vara spelande tränare något av det svåraste som finns inom lokalfotbollen! Valon har med andra ord haft en tufft uppdrag så mitt mål är att avlasta honom på den positionen lite grann så att han kan fokusera mer på sitt eget spel. Förhoppningsvis kan man bidra med en del taktiska dispositioner och se till att vi verkligen jobbar tillsammans som ett lag

Hur bra koll har du på 6A nuförtiden och har du något att säga om serien efter halva säsongen?

Det är väl främst via den eminenta bloggen jag håller koll ska erkännas men jag har även fått en del rapporter kring just Bergsjö iaf. Jag har ju koll på att Sveakurd och Gamlestan gått riktigt starkt men även att såväl Götaholm som Tollered varit väldigt stabila. Vårt fokus ligger först och främst på att säkra kontraktet, inget annat.

Du har ju en hel del kontakter i lokalfotbollen. Kan vi vänta oss en massa nyförvärv till BIF?

Jo, man känner ju en del gubbar inom lokalserierna vid detta laget. Men man ska också ha klart för sig att mitt i en säsong är det inte många som verkligen vill spela fotboll och är duktiga som inte redan är involverade i seriespel. Med andra ord lär det inte bli någon invasion av gamla adepter även om jag haft förmånen att tidigare haft väldigt lojala killar som följt med på äventyr. Truppen i Bergsjö överraskade mig väldigt positivt på första träningen ska sägas. Det är en liten trupp men det finns mycket boll i killarna och jag blev otroligt väl mottagen av hela truppen! Det är orken, närvaron och bredden vi kommer få jobba med.

Är det någon match nu under hösten som du ser fram emot extra mycket?

Klart man ser fram emot alla matcher men ska man välja några så är det klart att det ska bli extra kul att möta Gamlestan med två kanonfina killar jag hade förra året i Itian och Jojje samt att mötena med Götaholm alltid varit roliga. Där känner man ju till (och är avskydd av) halva laget och nu är ju utöver det evigt gröna trädet Felix även min fd tränarkollega Johan Andersson och den underbara surpuppan Pontus Svedberg tillbaka i klubben som gjort en grymt fin vår! För en gångs skull ska det bli skönt att gå in i ett seriespel och få slå underifrån och inte vara favorit i varje match.

Under tiden som spelare kunde det gå hett till ibland och jag antar att detta hängde med till tränarkarriären. Nu har du bland annat blivit pappa och varit borta en liten stund från fotbollen. Är den en mognare Pelle vi för möta eller ska vi räkna med att de som ser BIF under hösten kommer märka dig på bänken?

Jag har alltid varit en mogen kille. Att domaren missat vissa saker jag sett eller att motståndare betett sig illa ligger utanför min påverkan 😉. Skämt åsido så har jag nog alltid haft nära till att explodera lite och det har väl att göra med att det var det som krävdes av mig som spelare då min råtalang alltid varit extremt begränsad. Jag vill ju tro att jag blivit lugnare men det är en fåfäng tanke. Jag önskar att jag var mer som Jonny Gillberg eller Fredrik Magnusson men jag får acceptera att jag alltid kommer att vara en (betydligt smalare) kopia av Kenneth Lindfors…

Stort tack och välkommen tillbaka!

Stort tack för det utmärkta jobbet bloggen gör, det kan inte nog poängteras vad det gör för temperaturen inom lokalfotbollen i Göteborg!

 

Vi tackar Pelle för att han tog sig tid och önskar självklart både honom och BIF lycka till!

 

/Rasta