Igår fredag drog båda våra division 4-serier igång med varsin match!

 

FREDAG 10/8

4A

Guldhedens IK – Kortedala IF 1-0 (1-0)

GIK var definitivt en av de stora överraskningarna i lokalfotbollen under våren och de inledde även hösten med en trepoängare. Hemma på Guldheden Södra besegrades gästerna Kortedala IF med 1-0. Nicholas Kakonge (på bilden till inlägget, bilden lånad från GIK:s hemsida) blev matchhjälte med sitt mål i matchminut 34. KIF hamnade förvisso i domarens protokoll sex gånger efter paus men då gällde det ostskivor och inte mål.

GIK:s assisterande tränare Magnus Karsvall sa så här om segern:

En typisk höstpremiär i början på augusti där för många har för få träningar i benen vilket gör att varken hjärna eller ben alltid hänger med. Tight match där vi är glada att ta med alla tre poäng. Första halvlek är klart godkänd. Efter trevande 20 minuter växer vi in i det och vinner boll och kommer till en del farliga anfall. Kortedala ägnar mest tid åt tjat och sätta press på domaren vilket de gjorde ok. Med 8 minuter kvar kommer segermålet på ett inspel som Nicholas Kakonge stöter in i mål. Vi gör ett mål till i slutminuten på hörna som i våra ögon helt felaktigt blåses av för ruff. Ledning i paus. Tyvärr blir andra halvlek i motvinden mycket sämre där vi inte lyckas etablera något spel alls. Kortedala pumpar långt och trycker tillbaka oss lite. Dock skapar de inte mycket. Vi har två jättelägen att döda matchen men Svante och Philip lyckas missa dessa jättelägen. Mycket nervöst på slutet men vi håller undan. Go seger och vi hänger med i toppen. Lite dumma avstängningar till nästa match men det löser vi. Vi tackar Kortedala för en jämn match och önskar dem lycka till framöver.”

KIF:s spelande tränare Mouhammed Omeirat hade följande att säga om förlusten:

”Tycker vi gör en bra match idag, Guldheden körde mycket långt och vi hade problem med deras anfallare ett tag. Vi pressade bra och tycker att vi borde i allafall fått in ett mål men som många matcher i år så har vi haft svårt med att få in bollen och idag var det samma sak! Tycker vi borde fått med oss kryss.”

Guldhedens matchrapport hittas HÄR.

GIK är trea i tabellen, två poäng bakom tvåan Semberija och nio bakom ledande Gårda. Då har dock Guldheden en match tillgodo på båda dessa lag. KIF är sjua.

 

4B

Göteborgs FF – Eriksbergs IF 2-3 (1-3)

4B drog också igång igår och höstsäsongen inleddes med en liten skräll. Topplaget GFF, som jagar ledande Dalen/KFF, föll oväntat hemma på Majvallen mot Eriksberg. Martin Andreasson både inledde och avslutade målskyttet för gästerna i den första halvleken. 1-0 kom i femte minuten och hans 3-1 mål kom precis innan paus. Mellan Andreassons mål hade Charles Palmborg kvitterat för GFF och Henrik Filipsson satt 2-1 för EIF. Med dryga tio minuter kvar av matchen reducerade hemmalaget till 2-3 genom Jonas Tingberg men närmare än så kom de inte.

Bloggen hoppas kunna återkomma med kommentarer från matchen.

Segern betydde att tvåan GFF nu har sju poäng upp till ettan Dalen/KFF och dessutom med en match mer spelad. För EIF betydde segern att laget klättrade till en finfin femteplats.

 

/Rasta